Groruddalens nye dronninger

Groruddalens nye dronninger

 

To seiere av to mulige mot Sveiva, og tabelltoppen i eliteserien lyver ikke. Målløs har nå tatt Sveivas status som dalens innebandydronninger. En status de viste de fortjener etter søndagens lokaloppgjør i Romsåshallen.

Skrevet av:

Sveivas hegemoni som Groruddalens beste damelag i innebandy er nå over. Vårt beste lag heter Målløs og holder til på Romsås. For andre gang denne sesongen satte de Sveiva på plass i et lokaloppgjør da lagene barket sammen på søndag.

Selv om poengene endte hos hjemmelaget beholdt Målløs-treneren sin sedvanlige rolige innstilling.

- Vi har en god førsteperiode, men slipper Sveiva inn i kampen igjen. Det er positivt at vi vinner, men vi gjør det av og til for spennende for oss selv. Likevel vil jeg fremheve fighterviljen og moralen til jentene. De har en utrolig «go» og vi rider på en positiv bølge. Det er virkelig moro å være en del av dette teamet, sier han.

- Det er andre gang dere slår Sveiva i år. Hva gjør dere bedre?

- Om vi er så mye bedre vet jeg ikke, men vi har ingenting å tape. Vi har det bare moro med innebandyen, og kanskje det hjelper oss, sier han.

- Dere leder serien, og har slått Sveiva to ganger. Da er dere vel et bedre lag?

- På tabellen ja, men Sveiva er nok bedre på mye. Vi står for en litt annen innebandy og kultur. Vi er mer lik Holmlia i spillestil, mens Sveiva er mer spillende som Tunet, sier han.

- Men det må vel være moro å ta skalpen til Sveiva?

 - Det er alltid gøy å slå storesøster, jeg skal innrømme det.

- Dere er vel storesøstre nå?

- Vi har fortsatt ikke bevist noe. Vi kan fremdeles havne bak Sveiva hvis vi taper resten av kampene våre, sier han.

- Med ti seire av 11 mulige er det vel lite som tyder på det. Er du alltid så forsiktig?

- Hehe, du er ikke den første som sier det, men jeg vet hvordan det er å gå på en smell. Vår styrke er at vi tar én periode av gangen, og ikke slapper av, sier han.

- Har du tro på at dere kan vinne serien?

- Hehe, spør meg etter Holmlia-kampen. Jeg har nok tro på at vi kan klare det, men det er ikke alltid at tro er reelt. Jeg har hatt Tunet som seriefavoritt i hele år, og det står jeg for.

- Jeg spør igjen, vinner dere serien?

- Hehe, vi har medaljefart, jeg skal innrømme det. Vi trenger bare et poeng til for å sikre semifinale i NM, mens vi trenger to poeng til for å sikre bronsen. Det blir spennende. Det viktigste er at alle i Målløs syntes at det er utrolig moro om dagen, sier han.

Slagen, ikke slått

I Sveiva-leiren var stemningen revansjefull.

- Nok en gang taper vi med ett mål, men med normal utteling skulle vi scoret mange flere. Jeg er skuffet over at vi ikke tar vare på sjansene våre. Vi sliter med uttellingen i år, sier trener Bård Børresen.

- Målløs har slått dere to ganger i år. Er de det beste damelaget i dalen?

- Hehe, det er et ledende spørsmål. Jeg skal svare deg sikkert etter NM-sluttspillet, men jeg føler vel fortsatt at vi er et bedre innebandylag. Likevel jeg tar av meg hatten for det Målløs har prestert, og for det Espen Hoff har gjort i klubben. Det er en kjempejobb, og jeg tror de vil bli seriemestre, sier han.

Børresen håper imidlertid at lagene møtes i NM.

- Vi er gira på å ta dem og revansjere oss. Vi skal ta dem over fem kamper, sier han.

Innebandy, eliteserien, damer:

Målløs - Sveiva 4-3

(2-0, 2-3, 0-0).

Romsåshallen

Tilskuere: 102

Dommere: Sørensen/Johannessen

Mål Målløs: Ingvild Ruud 2, Sandra Sjöström, Sofia Sundqvist.

Mål Sveiva: Simone Järvinen, Jennie Edvaldsson, Kristine Torp.

Utv.: Målløs 1x2 min., Sveiva 1x2 min.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!