Groruddals-mestre

Groruddals-mestre

 

Høybråten og Stovner sto nok en gang øverst på pallen da Groruddalsmesterskapet i langrenn gikk unna i helgen. Helt siden tidlig 70-tall har HSIL beholdt plassen som Groruddalens beste skiklubb, men avstanden ned til Lillomarka minker for hvert år.

Skrevet av:

Høybråten og Stovner kunne igjen smile etter at årets GM på ski var over. Som vanlig ble de beste klubb, og det med 160 poeng mot Lillomarkas 135.

- Dette var fantastisk moro. Vi ble møtt av vinteren og mange folk fra Groruddalen som er glade i å gå på ski. Det er alltid hyggelig, sier Arne Braathen fra HSIL.

GM i langrenn har vært arrangert i mer enn 30 år på rad, siden tidligere sportsjournalist i Akers Avis Groruddalen, Leif Jonsbøl, staret det hele. HSIL har vunnet hver eneste pokal.

- I de dager var det ordentlig kamp mellom mange klubber i Groruddalen. Det er egentlig veldig spesielt at HSIL er de eneste som har vunnet GM, men vi trodde at Lillomarka skulle ta dette i år. Derfor måtte vi mobilisere litt for nok en gang å ta pokalen hjem, sier han.

- Hva er suksessoppskriften?

- Det har nok mye med kontinuitet å gjøre. I HSIL har det alltid vært noen som drar lasset. Vi har fokus på å ta vare på hverandre, og det sosiale har også spilt en rolle. Det hjelper ikke om du har en eller to løpere i eliteklassen, men det er det store spekteret som gjelder i GM.

- HSIL skiller seg kanskje ut fordi de klarer å beholde løperne sine lenge, dermed får de den kontinuiteten som trengs. Klubben har en egen stolthet og en vinnerånd som også har gjort seg gjeldene i NM-stafetten. Vi vil alle markere at vi kommer fra Høybråten, og det er viktig å bygge identitet i et lag, sier han.

Snur vinden snart?

Lillomarka skiklubb har respekt for det arbeidet HSIL gjør.

- Vi nærmer oss, men vi får bare bøye oss for HSIL som fremdeles har et godt grep på langrenn her i dalen. Vi trodde vi kunne ta dem i år, men får vente litt til, sier Vidar Benjaminsen i Lillomarka.

HSIL og Braathen tror den dagen kan komme raskt.

- Jeg er imponert over det de får til i Lillomarka. De driver klubben på en veldig god måte, og det er tydelig at de har et team som vet hva som må gjøres.

- I fremtiden skal det bli hardt å holde dem unna, og jeg tror de kommer til å bli en kjempeutfordrer på GM. Når det er sagt har vi også god rekruttering, og vi skal fighte skikkelig, sier han.

Også leder av langrennsgruppa i HSIL, Bjørn Jarle Wiger, ser at Lillomarka for alvor begynner å nærme seg.

- De gjør definitivt det. Nå begynner de å bli en såpass stor klubb at det kanskje kunne vært moro å slå oss sammen, sier han.

Årets GM ble avviklet på Svea skistadion ved Mylla på søndag.

Representantene fra begge klubbene var helt enige om en ting. GM på ski er utrolig gøy.

- GM er noe av det morsomte av alt. Det er gøy at klubbene legger så mye i det. Jeg synes dagen var helt herlig. Det var fantastiske løyper, og Lillomarka skal ha skryt for gjennomføringen av rennet. Det var virkelig et godt arrangement. Det er godt å se at skisporten blomstrer i dalen, sier Braathen.

Wiger slutter seg til de rosende ordene:

- Det var mye snø og en veldig god stemning. Jeg vil gjerne takke Lillomarka som lagde et prikkfritt og meget vellykket GM, sier han.

Vidar Benjaminsen ville også rette en takk til Svea skiklubb.

- Det var utrolig bra forhold på anlegget. Vi fikk hjelp til gjennomføringen, og vi samkjørte med Svea som hadde sitt klubbmesterskap samtidig.

- Dette markerte også slutten på vintersesongen for vår del. Nå blir det fullt kjør med Lillomarka O-lag fremover i sommermånedene. Dette ble også behørlig markert med et stort kickoff i forrige uke.

- Vi samarbeidet med krigsskolen og fikk besøk av Randi Skaug som holdt et fantastisk foredrag om sine mentale prøvelser på vei opp til Mount Everest. Det er kanskje det aller beste foredraget jeg har hørt, sier han.

Trenger småmiljøene

I tillegg til HSIL og Lillomarka hadde også Årvoll med løpere i årets GM.

- Det er kjempeartig at Årvoll kom tilbake med en ung rekrutteringstropp.

- Vi trenger flere små langrennsmiljøer i Groruddalen, og jeg har ingen tro på at det bare skal være to klubber her. Det er positivt når vi ser at det kommer nyrekruttering. Det er viktig å beholde langrennsmiljøene også i de små klubbene, sier HSILs Arne Braathen.

 

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!