Groruddals-mestre

Groruddals-mestre

 

Høybråten og Stovner sto nok en gang øverst på pallen da Groruddalsmesterskapet i langrenn gikk unna i helgen. Helt siden tidlig 70-tall har HSIL beholdt plassen som Groruddalens beste skiklubb, men avstanden ned til Lillomarka minker for hvert år.

Høybråten og Stovner kunne igjen smile etter at årets GM på ski var over. Som vanlig ble de beste klubb, og det med 160 poeng mot Lillomarkas 135.

- Dette var fantastisk moro. Vi ble møtt av vinteren og mange folk fra Groruddalen som er glade i å gå på ski. Det er alltid hyggelig, sier Arne Braathen fra HSIL.

GM i langrenn har vært arrangert i mer enn 30 år på rad, siden tidligere sportsjournalist i Akers Avis Groruddalen, Leif Jonsbøl, staret det hele. HSIL har vunnet hver eneste pokal.

- I de dager var det ordentlig kamp mellom mange klubber i Groruddalen. Det er egentlig veldig spesielt at HSIL er de eneste som har vunnet GM, men vi trodde at Lillomarka skulle ta dette i år. Derfor måtte vi mobilisere litt for nok en gang å ta pokalen hjem, sier han.

- Hva er suksessoppskriften?

- Det har nok mye med kontinuitet å gjøre. I HSIL har det alltid vært noen som drar lasset. Vi har fokus på å ta vare på hverandre, og det sosiale har også spilt en rolle. Det hjelper ikke om du har en eller to løpere i eliteklassen, men det er det store spekteret som gjelder i GM.

- HSIL skiller seg kanskje ut fordi de klarer å beholde løperne sine lenge, dermed får de den kontinuiteten som trengs. Klubben har en egen stolthet og en vinnerånd som også har gjort seg gjeldene i NM-stafetten. Vi vil alle markere at vi kommer fra Høybråten, og det er viktig å bygge identitet i et lag, sier han.

Snur vinden snart?

Lillomarka skiklubb har respekt for det arbeidet HSIL gjør.

- Vi nærmer oss, men vi får bare bøye oss for HSIL som fremdeles har et godt grep på langrenn her i dalen. Vi trodde vi kunne ta dem i år, men får vente litt til, sier Vidar Benjaminsen i Lillomarka.

HSIL og Braathen tror den dagen kan komme raskt.

- Jeg er imponert over det de får til i Lillomarka. De driver klubben på en veldig god måte, og det er tydelig at de har et team som vet hva som må gjøres.

- I fremtiden skal det bli hardt å holde dem unna, og jeg tror de kommer til å bli en kjempeutfordrer på GM. Når det er sagt har vi også god rekruttering, og vi skal fighte skikkelig, sier han.

Også leder av langrennsgruppa i HSIL, Bjørn Jarle Wiger, ser at Lillomarka for alvor begynner å nærme seg.

- De gjør definitivt det. Nå begynner de å bli en såpass stor klubb at det kanskje kunne vært moro å slå oss sammen, sier han.

Årets GM ble avviklet på Svea skistadion ved Mylla på søndag.

Representantene fra begge klubbene var helt enige om en ting. GM på ski er utrolig gøy.

- GM er noe av det morsomte av alt. Det er gøy at klubbene legger så mye i det. Jeg synes dagen var helt herlig. Det var fantastiske løyper, og Lillomarka skal ha skryt for gjennomføringen av rennet. Det var virkelig et godt arrangement. Det er godt å se at skisporten blomstrer i dalen, sier Braathen.

Wiger slutter seg til de rosende ordene:

- Det var mye snø og en veldig god stemning. Jeg vil gjerne takke Lillomarka som lagde et prikkfritt og meget vellykket GM, sier han.

Vidar Benjaminsen ville også rette en takk til Svea skiklubb.

- Det var utrolig bra forhold på anlegget. Vi fikk hjelp til gjennomføringen, og vi samkjørte med Svea som hadde sitt klubbmesterskap samtidig.

- Dette markerte også slutten på vintersesongen for vår del. Nå blir det fullt kjør med Lillomarka O-lag fremover i sommermånedene. Dette ble også behørlig markert med et stort kickoff i forrige uke.

- Vi samarbeidet med krigsskolen og fikk besøk av Randi Skaug som holdt et fantastisk foredrag om sine mentale prøvelser på vei opp til Mount Everest. Det er kanskje det aller beste foredraget jeg har hørt, sier han.

Trenger småmiljøene

I tillegg til HSIL og Lillomarka hadde også Årvoll med løpere i årets GM.

- Det er kjempeartig at Årvoll kom tilbake med en ung rekrutteringstropp.

- Vi trenger flere små langrennsmiljøer i Groruddalen, og jeg har ingen tro på at det bare skal være to klubber her. Det er positivt når vi ser at det kommer nyrekruttering. Det er viktig å beholde langrennsmiljøene også i de små klubbene, sier HSILs Arne Braathen.

 

Siste nytt i Sport

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

 
Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.

Høybråten fikk stjernebesøk

Stjernefaktoren på Høybråten gikk i taket tirsdag kveld, da to av verdens beste kvinnelige fotballspillere motiverte både unge og voksne Høybråten-spillere til nye høyder.