Groruddalstur-suksess

Groruddalstur-suksess

 

Groruddalsturene 2008 ble avsluttet på lørdag med premieutdeling på Grorud Senter. Opplegget har vært en stor suksess. Nå satser Groruddalsturene på å utvide til neste år.

Skrevet av:

Oppdatert:
28.10.2016 kl 11:56

I samarbeid med Bydel Grorud og Akers Avis Groruddalen har Lillomarka Orienteringslag forsøkt å gi dalens befolkning et gratis trimtilbud med spennende mål i nærmiljøet.

Tanken har vært å få folket ut av sofaen, og ut i skogen. Samtidig har man lagt opp til at hver post skulle inneholde kulturhistorisk verdi.

Etter hvert som de forskjellige målene har blitt nådd, har man kunnet kvittere via sms.

Lørdag formiddag var det klart for premieutdeling og oppsummering av årets Groruddalsturer. Her var det bare en konklusjon: Groruddalsturene har vært en enorm suksess.

- Uten tvil. Vi har hatt over 300 registrerte brukere, men vi vet også om mange som har gått turene, uten å registrere seg. Dette er veldig positivt, sier Martin Granly fra Lillomarka Orienteringslag.

Han sto sammen med Vidar Benjaminsen og Inge Godal for å dele ut premier og bløtkake på lørdag.

- Det er rett og slett oppløftende å få så gode tilbakemeldinger. Vi vil gjerne takke både bydelen og Akers Avis Groruddalen for samarbeidet. Det har vært et meget godt partnerskap, sier han.

Under årets Groruddalsturer har det til sammen vært 20 turmål. Lillomarka Orienteringslag mener nå at årets oppslutning tilsier at de bør utvide antall mål.

- Hvis vi får med oss avisen og bydelen igjen vil vi gjerne utvide til 80 turmål neste sesong. Oppslutningen vil nok bli enda høyere da, ettersom fler får vite om dette, sier Granly.

Får skryt

Groruddalsturene høster også mye skryt fra publikum.

- De som har laget dette opplegget har gjort en strålende jobb. All ære til dem. Vi har ikke vært registrert i år, men vi melder oss på neste år.

- Vi synes det er moro å gå noen turer sammen, og vi har lært noe på hver tur. Vi hadde egentlig aldri gått på Romsås, men det var jo fantastisk, sier Bjørgulf Bergseth og Nanna Due fra Ammerud.

- Vi gjorde unna alle målene på ei helg. Vi tok 13 turer første dagen, og resten dagen etter. Vi tror dette bidrar til at folk kommer seg mer ut. Vi kom uansett opp av sofaen, og vi blir mer enn gjerne med på 80 turer til neste år, sier Johnny og Rune Odden.

Turid Andersen fra Stovner har også gått Groruddalsturene. Det til tross for at hun til daglig sitter i rullestol.

- Jeg har tatt det som trening, og gått innover med gåstaver. Det er lettere å gå i terreng enn på vanlig asfalt, sier hun.

- Hvordan har opplevelsen  vært?

- Det har vært kjempeflott. Jeg har blitt godt kjent med nærmiljøet, og jeg har hatt det moro samtidig. Jeg synes dette har vært et kjempeopplegg, og det har vært moro å ha noen mål å gå til, sier hun.

Ikke over enda

Egentlig var det meningen at turmålene og postene på Groruddalsturene nå skulle bringes inn igjen før vinteren. Slik blir det ikke.

- Turmålene og postene på Groruddalsturene blir hengende ute i hele vinter, og du sanker fortsatt turpoeng. Bruk Groruddalsturene til å hole formen vedlike i vinter, sier Vidar Benjaminsen i fra Lillomarka Orienteringslag.

Premieliste

Her er vinnerne av uttrekkspremier på årets Groruddalsturer:

Pulsklokke: Harry Bergseter, Karin Moen,  Katrine Sletvold, Marie G. Pedersen, Morten Haugland Seland.

Turstol: Amund Garthus, Christian Haugnes, Hallfrid Granly, Hilde Gundersen, Lars Nordin, Magne Brænden, Mona Haaberg Pedersen, Odd Magne Pedersen, Per Christian Hovden, Randi Møller, Robert, Simen Pedersen, Tore F. Olsen, Turid Andersen.

Hånkle: Camilla Horten, Domingo Antonio Alcantara Mora, Idunn Bøyum, Ingvild Brekke, Jan Eide Odden, Kari Svingheim.   

Tursekk: Anita Ottesen, Ann-Elise Svendsen, Børge Schistad, Dag Helland Pettersen, Martin Granly, Ola Horten, Rita Ask, Simen Pedersen, Sonja Jacobsen, Synnøve Svendsen, Terje Storøy, Tor Benjaminsen.

Det er også premie til alle som var registrert innen 1. november 2008 med besøk på alle 20 turmålene.

Premie er det også til alle barn opp til 12 år som hadde besøkt minst 3 turmål innen 1. november.

Premier som ikke ble hentet på Grorud senter under utdelingen

8. november kan hentes hos familien Benjaminsen, Tjernveien 35 på Ammerud på hverdager mellom kl.10-18 fram til 12. desember 2008.

Etter denne tid tilfaller premiene arrangøren Lillomarka O-lag.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!