ANNONSE

Groruddalstur-suksess

Groruddalstur-suksess

 

Groruddalsturene 2008 ble avsluttet på lørdag med premieutdeling på Grorud Senter. Opplegget har vært en stor suksess. Nå satser Groruddalsturene på å utvide til neste år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.10.2016 kl 11:56

I samarbeid med Bydel Grorud og Akers Avis Groruddalen har Lillomarka Orienteringslag forsøkt å gi dalens befolkning et gratis trimtilbud med spennende mål i nærmiljøet.

Tanken har vært å få folket ut av sofaen, og ut i skogen. Samtidig har man lagt opp til at hver post skulle inneholde kulturhistorisk verdi.

Etter hvert som de forskjellige målene har blitt nådd, har man kunnet kvittere via sms.

Lørdag formiddag var det klart for premieutdeling og oppsummering av årets Groruddalsturer. Her var det bare en konklusjon: Groruddalsturene har vært en enorm suksess.

- Uten tvil. Vi har hatt over 300 registrerte brukere, men vi vet også om mange som har gått turene, uten å registrere seg. Dette er veldig positivt, sier Martin Granly fra Lillomarka Orienteringslag.

Han sto sammen med Vidar Benjaminsen og Inge Godal for å dele ut premier og bløtkake på lørdag.

- Det er rett og slett oppløftende å få så gode tilbakemeldinger. Vi vil gjerne takke både bydelen og Akers Avis Groruddalen for samarbeidet. Det har vært et meget godt partnerskap, sier han.

Under årets Groruddalsturer har det til sammen vært 20 turmål. Lillomarka Orienteringslag mener nå at årets oppslutning tilsier at de bør utvide antall mål.

- Hvis vi får med oss avisen og bydelen igjen vil vi gjerne utvide til 80 turmål neste sesong. Oppslutningen vil nok bli enda høyere da, ettersom fler får vite om dette, sier Granly.

Får skryt

Groruddalsturene høster også mye skryt fra publikum.

- De som har laget dette opplegget har gjort en strålende jobb. All ære til dem. Vi har ikke vært registrert i år, men vi melder oss på neste år.

- Vi synes det er moro å gå noen turer sammen, og vi har lært noe på hver tur. Vi hadde egentlig aldri gått på Romsås, men det var jo fantastisk, sier Bjørgulf Bergseth og Nanna Due fra Ammerud.

- Vi gjorde unna alle målene på ei helg. Vi tok 13 turer første dagen, og resten dagen etter. Vi tror dette bidrar til at folk kommer seg mer ut. Vi kom uansett opp av sofaen, og vi blir mer enn gjerne med på 80 turer til neste år, sier Johnny og Rune Odden.

Turid Andersen fra Stovner har også gått Groruddalsturene. Det til tross for at hun til daglig sitter i rullestol.

- Jeg har tatt det som trening, og gått innover med gåstaver. Det er lettere å gå i terreng enn på vanlig asfalt, sier hun.

- Hvordan har opplevelsen  vært?

- Det har vært kjempeflott. Jeg har blitt godt kjent med nærmiljøet, og jeg har hatt det moro samtidig. Jeg synes dette har vært et kjempeopplegg, og det har vært moro å ha noen mål å gå til, sier hun.

Ikke over enda

Egentlig var det meningen at turmålene og postene på Groruddalsturene nå skulle bringes inn igjen før vinteren. Slik blir det ikke.

- Turmålene og postene på Groruddalsturene blir hengende ute i hele vinter, og du sanker fortsatt turpoeng. Bruk Groruddalsturene til å hole formen vedlike i vinter, sier Vidar Benjaminsen i fra Lillomarka Orienteringslag.

Premieliste

Her er vinnerne av uttrekkspremier på årets Groruddalsturer:

Pulsklokke: Harry Bergseter, Karin Moen,  Katrine Sletvold, Marie G. Pedersen, Morten Haugland Seland.

Turstol: Amund Garthus, Christian Haugnes, Hallfrid Granly, Hilde Gundersen, Lars Nordin, Magne Brænden, Mona Haaberg Pedersen, Odd Magne Pedersen, Per Christian Hovden, Randi Møller, Robert, Simen Pedersen, Tore F. Olsen, Turid Andersen.

Hånkle: Camilla Horten, Domingo Antonio Alcantara Mora, Idunn Bøyum, Ingvild Brekke, Jan Eide Odden, Kari Svingheim.   

Tursekk: Anita Ottesen, Ann-Elise Svendsen, Børge Schistad, Dag Helland Pettersen, Martin Granly, Ola Horten, Rita Ask, Simen Pedersen, Sonja Jacobsen, Synnøve Svendsen, Terje Storøy, Tor Benjaminsen.

Det er også premie til alle som var registrert innen 1. november 2008 med besøk på alle 20 turmålene.

Premie er det også til alle barn opp til 12 år som hadde besøkt minst 3 turmål innen 1. november.

Premier som ikke ble hentet på Grorud senter under utdelingen

8. november kan hentes hos familien Benjaminsen, Tjernveien 35 på Ammerud på hverdager mellom kl.10-18 fram til 12. desember 2008.

Etter denne tid tilfaller premiene arrangøren Lillomarka O-lag.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE