Grunnsteinen er på plass

Grunnsteinen er på plass

 

Julie og Saga elsker håndball - og gleder seg til å spille i den nye fleridrettshallen på Ellingsrud. I går var de med å legge ned grunnsteinen for hallen.

Tekst:

Publisert:

 

- Det er gøy å få lov til å være med, sier Julie og Saga.

De to jentene var med da første spadetak for fleridrettshallen ble tatt i januar, og i går fikk de lov til å være med å legge ned grunnsteinen i den nye hallen sammen med idrettsbyråd Jøran Kallmyr.

De to håndballglade jentene synes det er litt rart å tenke på at grunnsteinen skal ligge under hallen i all mulig fremtid.

Aller mest opptatt er de imidlertid av at Ellingsrud snart får en egen hall. 

- Det blir kjempegøy og morsomt å spille håndball her inne. Så håper vi det blir lys i garderobene og at det ikke kommer til å stinke, sier Saga, som har blitt lei av de kummerlige forholdene i Furusethallen.

 

Glade beboere

De to jentene er ikke de eneste på Ellingsrud som gleder seg over bygget som har reist seg i løpet av de siste fem månedene.

- Det er fantastisk å være med på nedleggelsen av grunnsteinen. Dette har vi ventet på i 30 år. I år får vi hall og vi har fått den etterlengtete broa. Det har tatt like lang tid med begge to, sier Mia Larsen fra Ellingsrud Velforening.

- Nå gleder jeg meg kjempemye til høsten, legger hun fort til.

Sturle Kojen deler Larsens begeistring.

- Dette er en gledens dag. Det er nesten så jeg får lyst til å skru tiden tilbake og spille håndball igjen selv, smiler Kojen.

 

Ikke lenge igjen

Det er bare fem måneder siden idrettsbyråd Jøran Kallmyr (Frp) tok det første spadetaket for hallen, og han hadde ikke forventet at hallen skulle ta form så raskt.

- Jeg trodde det bare skulle stå en grunnmur her. Det er fantastisk å se bygget. Dette har Ellingsrud savnet i mange ti-år, sier Kallmyr.

Videre trekker han fram at det er viktig med idrettsanlegg i nærmiljøet.

- Dette blir artig. Det er moro å se hvor langt hallen har kommet. Jeg gleder meg til åpningen, sier Kallmyr, som samtidig retter en stor takk til alle pådriverne bak hallen.

 

Også direktør i idrettsetaten, Anne Farseth, er i godt humør under nedleggelsen av grunnsteinen.

- Jeg husker første gangen vi møttes her for noen måneder siden. Da var det både surt og kaldt.

- I dag skinner likevel sola, og det er symbolsk på alle måter. For oss er det utrolig moro å få være med på dette. Det har vært en lang prosess, men nå ser man at man ikke er langt unna å målet med ny hall, sier hun.

 

Rolf Nyhus i Oslo Idrettshaller AS forteller den nye hallen er beregnet å stå ferdig i november.

- Det er gøy når vi kommer i gang og hallene kommer på plass, sier han.

Stolt leder

En mann smiler likevel bredere enn alle andre under seansen. Han heter Jostein Rolstad og er leder for Ellingsrud Idrettslag.

- Det er med enorm glede jeg kan stå her og takke alle for denne hallen. Det som startet som en drøm for 30 år siden er nå i ferd med å bli en realitet.

- For oss på Ellingsrud vil den nye hallen bety svært mye for miljøet. Vi har ett håp om idrett og aktivitet i hallen hele tiden. Ikke bare på kveldstid, men også at hallen skal bli brukt på dagtid av skolen og SFO, sier han.

At hallen kommer på plass åpner også dørene for idretter som klubben ikke har på repertoaret i dag.

- Vi har allerede fått henvendelser fra Ellingsrud-beboere som kan tenke seg å starte med innebandy. Det er mange som ser nye muligheter i den nye hallen, sier han.

Rolstad avsluttet sin tale med å takke alle de som gjennom 30 år har stått på for hallen, og ønsket alle velkommen tilbake for å oppleve sann idrettsglede om noen få måneder.

 

- Håndballen vil blomstre

Leder for håndballgruppa i Ellingsrud, Thomas Sigolsen, gleder seg allerede til desember.

- På nyåret vil vi starte å drive vår håndballaktivitet her. Jeg er sikker på at miljøet vil få en skikkelig oppblomstring igjen. Med en egen hall får vi helt andre rammevilkår for å drive idretten, og vi har mye større sjanser til å la miljøet leve. Vi gleder oss stort, sier han.

Han er også positiv til utformingen av hallen.

- Den ser utrolig fin og stor ut. Som skapt for å drive med håndball. Jeg er spesielt fornøyd med at det er så åpent og fint her. God tribuneplass uten stolper foran, sier han.

Det er også snakk om at Ellingsrud skal få sin egen strandhåndballbane ved siden av hallen.

- Man snakker om at det skal på plass allerede til høsten. Det er jo ganske morsomt. Nå har vi ventet på hall så lenge, så plutselig kommer alt på en gang. Herlig, sier han.

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.