Gullgutta fra Målløs

Gullgutta fra Målløs

 

Målløs meide ned Fredrikstad med overlegne 20-6 og sikret seg gullet i innebandyens 1. divisjon, Østlandet. Nå garanterer treneren at laget skal til eliteserien og spise kirsebær med de største gutta til neste sesong.

- Dette var ordentlig digg. Vi meide ned Fredrikstad ganske så grundig, rapporterer trener Niklas Brajic.

Formen var muligens ikke helt på topp etter gårsdagens bankett, men humøret var det ingenting i veien med.

- Dette var utrolig moro. Hele laget gledet seg til dette oppgjøret, og vi fikk virkelig vist hva vi er gode for. Dette var opp i mot den perfekte kampen, slår Brajic fast.

Også kaptein Martin Steinbakk var i godt lune.

- Dette er helt nydelig og sinnsykt digg. Samtidig var det på tide. Vi har ventet på dette øyeblikket i tre år, og endelig kunne vi løfte pokalen, sier han stolt.

 

Målløs gikk rett i strupen på Fredrikstad, og bronselaget fra Østfold må ha mistet motet allerede etter den første perioden. Da ledet groruddølene hele 10-1 etter å ha smelt 26 skudd på mål.

- Vi pleier å ha like mange skudd på mål i løpet av en hel kamp.

I denne kampen klaffet alt

optimalt. Vi kjørte på fra start og hadde det moro. Ikke minst hadde vi full kontroll.

- Den første perioden var uten tvil årsbeste, erklærer Niklas Brajic.

Den gode førsteperioden ble fulgt opp med nok en overlegen periode (7-1). I siste periode tapte groruddølene 3-4, uten at det skapte furore.

- Det gjør ingen verdens ting. Vi knuste dem når det gjaldt som mest, sier trener Brajic.

- Akkurat den siste perioden driter vi langt i. Vi leverte en av årets beste kamper og knuste bronsemedaljevinnerne i en seriefinale. Etter første periode var alt moro uansett. Nå er vi på toppen, og det er synd at serien ikke varer lenger ettersom vi viser sånn storform, sier kaptein Martin Steinbakk.

 

Fokus

Før kampen hadde Målløs-gjengen fokus på å spille sitt eget spill, og ikke la seg stresse. De var imidlertid ikke forberedt på at de selv skulle holde lekestue.

- Nei, er du gal? Vi var forberedt på et tøft oppgjør. Vi hadde til og med lagt reserveplaner og alternativer hvis det skulle butte. Heldigvis avgjorde vi i løpet av 20 minutter og slapp det, innrømmer Niklas Brajic.

Garanterer opprykk

I fjor sommer tok Niklas Brajic over Målløs. Vi husker godt hva han sa da vi traff ham foran Apalløkkahallen:

- Å rykke opp er helt klart målsettingen, og det tror jeg vi skal klare. Målløs var et av topplagene før jeg kom, men nå skal vi bli et opprykkslag. Jeg gleder meg til å rykke opp og møte min gamle klubb, Sveiva, i eliteserien, sa han da.

 

Som sagt så gjort. Eller er det egentlig det? Det er fremdeles ikke bestemt om Målløs må ut i kvalik for å rykke opp.

Idrettskonsulent Terje Larsen i administrasjonen i Norges Bandyforbund uttaler følgende.

- Det har vi foreløpig ikke oversikt over ennå.

Niklas Brajic tar likevel det hele med knusende ro.

- Blir det kvalik så vinner vi den. Vi blir garantert blant de to beste som rykker opp. Vi gleder oss til å spille i eliteserien. Jeg lover at vi rykker opp, slår han fast.

 Han har heller ingen problemer med å begrunne selvsikkerheten.

- Vi har fått samlet oss som et lag. I starten av sesongen var vi ujevne. Det skyldes nok at vi var mange nye spillere og trenere. Nå står vi sammen som en enhet. Spillet etter jul har bare pekt én vei, og det er oppover, erklærer Brajic.

Trener Brajic og medtrener Patric Jonsson høster mye skryt fra Målløs-gutta.

- De er dyktige og vet hva de vil. De får også til det de ønsker, og det har de bevist denne sesongen. De fortjener mye av æren for at vi klarte å vinne serien. De er viktige for laget, slår kaptein Martin Steinbakk fast.

Stolt

Leder i Målløs innebandyklubb, Terje Bratland smilte fra øre til øre etter gullfesten.

- Jeg er en meget glad mann nå. Etter tre år med andreplasser lykkes vi endelig, sier han.

- Hvorfor gikk det i år?

- Laget har jobba knallhardt og bra gjennom hele sesongen med to flinke trenere som hele tiden har holdt humøret oppe. Alle gutta er kjempegutter som virkelig har gitt av seg selv for laget, og de fortjener all ære.

- Jeg er stolt over at klubben ikke har raknet på tross av så mange nesten-sesonger, slår han fast.

Nå starter jobben med å forsikre seg at Målløs ikke blir noen kasteball blant de store gutta.

- Vi skal ta noen grep. Vi må legge oss i selen og jobbe hardt, hvis ikke blir det tøft

- Uansett så gleder vi oss enormt. Dette er moro, sier han.

 

- Pass dere!

Kaptein Martin Steinbakk fyrte seg veldig opp etter helgas gullfest.

- Det blir spennende med eliteserie til neste år. Alle i divisjonen er herved advart. De skal passe seg for gutta fra Romsås, sier han.

 

- Satt deg mål allerede?

- Jeg er overbevist om at vi har potensiale til å nå sluttspillet. Det blir en omlegging innad. Vi må bli regnet som utfordrere i stedet for favoritter, men jeg mener absolutt at vi kan klare det til neste år.

 

Innebandy, 1. divisjon,Østlandet, herrer:

Målløs - Fredrikstad 20-6(10-1, 7-1, 3-4).

Apalløkka

Tilskuere: 142

Dommere: Bjerkland/Kristoffersen.

Mål for Målløs: David Svensson 8, Bobby Bergdahl 4, Magnus Jacobsson 2, Erik Jirving 2, Niklas Brajic, Jimmy Eriksson, Martin Steinbakk, selvmål.

Utvisninger:Målløs 1x2 minutter,Fredrikstad 1x2 minutter.

 

 

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.