Gullgutta fra Målløs

Gullgutta fra Målløs

 

Målløs meide ned Fredrikstad med overlegne 20-6 og sikret seg gullet i innebandyens 1. divisjon, Østlandet. Nå garanterer treneren at laget skal til eliteserien og spise kirsebær med de største gutta til neste sesong.

Skrevet av:

- Dette var ordentlig digg. Vi meide ned Fredrikstad ganske så grundig, rapporterer trener Niklas Brajic.

Formen var muligens ikke helt på topp etter gårsdagens bankett, men humøret var det ingenting i veien med.

- Dette var utrolig moro. Hele laget gledet seg til dette oppgjøret, og vi fikk virkelig vist hva vi er gode for. Dette var opp i mot den perfekte kampen, slår Brajic fast.

Også kaptein Martin Steinbakk var i godt lune.

- Dette er helt nydelig og sinnsykt digg. Samtidig var det på tide. Vi har ventet på dette øyeblikket i tre år, og endelig kunne vi løfte pokalen, sier han stolt.

 

Målløs gikk rett i strupen på Fredrikstad, og bronselaget fra Østfold må ha mistet motet allerede etter den første perioden. Da ledet groruddølene hele 10-1 etter å ha smelt 26 skudd på mål.

- Vi pleier å ha like mange skudd på mål i løpet av en hel kamp.

I denne kampen klaffet alt

optimalt. Vi kjørte på fra start og hadde det moro. Ikke minst hadde vi full kontroll.

- Den første perioden var uten tvil årsbeste, erklærer Niklas Brajic.

Den gode førsteperioden ble fulgt opp med nok en overlegen periode (7-1). I siste periode tapte groruddølene 3-4, uten at det skapte furore.

- Det gjør ingen verdens ting. Vi knuste dem når det gjaldt som mest, sier trener Brajic.

- Akkurat den siste perioden driter vi langt i. Vi leverte en av årets beste kamper og knuste bronsemedaljevinnerne i en seriefinale. Etter første periode var alt moro uansett. Nå er vi på toppen, og det er synd at serien ikke varer lenger ettersom vi viser sånn storform, sier kaptein Martin Steinbakk.

 

Fokus

Før kampen hadde Målløs-gjengen fokus på å spille sitt eget spill, og ikke la seg stresse. De var imidlertid ikke forberedt på at de selv skulle holde lekestue.

- Nei, er du gal? Vi var forberedt på et tøft oppgjør. Vi hadde til og med lagt reserveplaner og alternativer hvis det skulle butte. Heldigvis avgjorde vi i løpet av 20 minutter og slapp det, innrømmer Niklas Brajic.

Garanterer opprykk

I fjor sommer tok Niklas Brajic over Målløs. Vi husker godt hva han sa da vi traff ham foran Apalløkkahallen:

- Å rykke opp er helt klart målsettingen, og det tror jeg vi skal klare. Målløs var et av topplagene før jeg kom, men nå skal vi bli et opprykkslag. Jeg gleder meg til å rykke opp og møte min gamle klubb, Sveiva, i eliteserien, sa han da.

 

Som sagt så gjort. Eller er det egentlig det? Det er fremdeles ikke bestemt om Målløs må ut i kvalik for å rykke opp.

Idrettskonsulent Terje Larsen i administrasjonen i Norges Bandyforbund uttaler følgende.

- Det har vi foreløpig ikke oversikt over ennå.

Niklas Brajic tar likevel det hele med knusende ro.

- Blir det kvalik så vinner vi den. Vi blir garantert blant de to beste som rykker opp. Vi gleder oss til å spille i eliteserien. Jeg lover at vi rykker opp, slår han fast.

 Han har heller ingen problemer med å begrunne selvsikkerheten.

- Vi har fått samlet oss som et lag. I starten av sesongen var vi ujevne. Det skyldes nok at vi var mange nye spillere og trenere. Nå står vi sammen som en enhet. Spillet etter jul har bare pekt én vei, og det er oppover, erklærer Brajic.

Trener Brajic og medtrener Patric Jonsson høster mye skryt fra Målløs-gutta.

- De er dyktige og vet hva de vil. De får også til det de ønsker, og det har de bevist denne sesongen. De fortjener mye av æren for at vi klarte å vinne serien. De er viktige for laget, slår kaptein Martin Steinbakk fast.

Stolt

Leder i Målløs innebandyklubb, Terje Bratland smilte fra øre til øre etter gullfesten.

- Jeg er en meget glad mann nå. Etter tre år med andreplasser lykkes vi endelig, sier han.

- Hvorfor gikk det i år?

- Laget har jobba knallhardt og bra gjennom hele sesongen med to flinke trenere som hele tiden har holdt humøret oppe. Alle gutta er kjempegutter som virkelig har gitt av seg selv for laget, og de fortjener all ære.

- Jeg er stolt over at klubben ikke har raknet på tross av så mange nesten-sesonger, slår han fast.

Nå starter jobben med å forsikre seg at Målløs ikke blir noen kasteball blant de store gutta.

- Vi skal ta noen grep. Vi må legge oss i selen og jobbe hardt, hvis ikke blir det tøft

- Uansett så gleder vi oss enormt. Dette er moro, sier han.

 

- Pass dere!

Kaptein Martin Steinbakk fyrte seg veldig opp etter helgas gullfest.

- Det blir spennende med eliteserie til neste år. Alle i divisjonen er herved advart. De skal passe seg for gutta fra Romsås, sier han.

 

- Satt deg mål allerede?

- Jeg er overbevist om at vi har potensiale til å nå sluttspillet. Det blir en omlegging innad. Vi må bli regnet som utfordrere i stedet for favoritter, men jeg mener absolutt at vi kan klare det til neste år.

 

Innebandy, 1. divisjon,Østlandet, herrer:

Målløs - Fredrikstad 20-6(10-1, 7-1, 3-4).

Apalløkka

Tilskuere: 142

Dommere: Bjerkland/Kristoffersen.

Mål for Målløs: David Svensson 8, Bobby Bergdahl 4, Magnus Jacobsson 2, Erik Jirving 2, Niklas Brajic, Jimmy Eriksson, Martin Steinbakk, selvmål.

Utvisninger:Målløs 1x2 minutter,Fredrikstad 1x2 minutter.

 

 

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!