Gullgutta

Gullgutta

SERIEMESTRE: Ammeruds basketherrer hentet hjem seriegullet på fredag. Foto: Kay Grue Thorsen

Ventetiden har vært lang, men fredag kunne Ammeruds basketherrer endelig slippe jubelen løs etter å ha slått Nidaros og fått beviset på at de er landets beste basketlag.

Skrevet av:

– Herlig endelig å få bekreftelsen på at vi har gått helt til topps. Det er en seier for Ammerud, Groruddalen og østkanten, sier Ammerud-spiller Orji Okoroafor.

Han var med på moroa sist gang Ammerud tok BLNO-gull i 2002 (da under navnet Oslo Kings).

– Gullet har vært borte lenge, men nå er det endelig tilbake tilbake i Apalløkka. Utrolig morsomt at vi klarte å prestere godt og oppnå målet vårt.

– Gull smaker helt herlig, og jeg håper dette kan være til inspirasjon for unge basketspillere i Groruddalen. Det er gøy å vise dem at man kan få til noe her oppe også, sier Orji Okoroafor.

Stolt trener

Også coach Kelvin Woods smilte etter å ha fått gullmedaljen.

– Dette er stort! Jeg er så utrolig stolt over gutta mine. Vi har hatt en kjempesesong og er seriemestre. Vi har vunnet 17 av 20 kamper. Det er utrolig sterkt. Ingen kan ta dette fra oss, sier han.

Woods mener det er spillerne som skal ta æren for at gullet igjen kom tilbake til Groruddalen.

– De har jobbet for hverandre og blitt bedre og bedre for hver uke. De har skapt en egen kultur hvor man aldri gir opp. Samholdet i denne gruppa er helt unikt. Det, sammen med hardt arbeid og kommunikasjon, er nøkkelen til vår suksess. Vi har bygd hverandre opp, sier han.

Det er Orji Okoroafor enig i.

– Ja, samholdet er vår store styrke. Vi spiller sammen og for hverandre og kjemper som et lag. Ikke som enkeltspillere. Når vi i tillegg er hurtige med ballen, er vi overalt til enhver tid. Det er det ikke mange som klarer å matche oss på, sier han.

Så potensialet underveis

– Trodde du på gull da sesongen startet?

– Nei, ikke i det hele tatt. Jeg håpet at vi skulle være gode nok til å konkurrere mot de beste lagene i enkeltkamper, men jeg trodde ikke at vi skulle bli mestre.

– Vi var heller ikke landets beste lag i begynnelsen, men mentaliteten vår snudde etter at vi filleristet Tromsø på bortebane. Det var da jeg forsto at vi var gode nok til å gå for gull. Da forsto jeg potensialet vårt, sier Kelvin Woods.

– Suksesshistorie

Leder for Ammerud Basket, Elisabeth Bjerknæs, synes også det er moro at gullet er tilbake i Apalløkka.

– Det er utrolig hyggelig. Denne sesongen har BLNO-laget vært en suksesshistorie uten like. Det har vært tett i mange sesonger, og vi har kjempet helt i toppen, men i fjor hadde vi noen utfordringer som slo veldig dårlig ut resultatmessing. Det har derfor vært ekstremt hyggelig å se at stemningen er på plass, gutta koser seg på trening og i kamp, og at det har gjenspeilet seg i resultatene, sier hun.

Hun retter mye av æren for suksessen til coach Kelvin Woods.

– Han har tatt med seg en ro og kompetanse inn i klubben og laget som har vært helt avgjørende, sier hun.

Vant med fire poeng

Selve kampen mot Nidaros er det ikke altfor mye å skrive hjem om. Ettersom Centrum tapte sin kamp mot Kongsberg på torsdag var Ammerud allerede sikret gullet, og kampen ble en transportetappe.

Nidaros, som har slått Ammerud tidligere i år, hang godt med hele kampen, men måtte til slutt se Ammerud gjøre sin spesialitet og avgjøre en jevn kamp helt på tampen.

– Kampen var så som så. Ikke noe å skryte av, men tross alt en seier. Det var det viktigste, sier Orji Okoroafor.

– Jeg aner ikke hvorfor vi sliter mot Nidaros. Mann for mann er vi mye bedre, men det blir alltid jevnt. Jeg er uansett glad for at vi vant, sier Kelvin Woods.

Jakta begynner

Ammerud-gutta får ikke tid til å hvile på laurbærene for lenge. Allerede nå til fredag starter jakten på kongepokalen, og Asker er kvartfinalemotstander i Apalløkka. Vinner de, bærer det videre til

«Final Four-sluttspillet» med semifinaler og finale i Bærum.

– Det er mer gull å spille for, og vi har definitivt lyst til å gå til topps i sluttspillet også. Vi møter Asker som slo oss sist. Det blir en spennende kamp, men vi er gode nok til å gå videre, sier Orji Okoroafor.

– Gode nok for gull

Det er Kelvin Woods enig i.

– Absolutt, vi er gode nok til å gå hele veien om vi har med oss hodet og spiller som vi vet vi kan. Vi har bevist i serien at vi kan slå alle.

Likevel vil han dempe forventningene til laget sitt.

– Sluttspill er noe annet enn en serie, og alt kan skje i én kamp. Uansett hva som skjer i sluttspillet skal vi gå med hevet hode. Vi har bevis på at vi er Norges beste lag, og vi kan spille uten press, sier han.

– Hva tenker du om Asker som kvartfinalemotstander?

– De har et godt lag og vant fjorårets sluttspill. Det er masse kvalitet der, og vi må være på vårt beste, sier han.

Basket, BLNO:
Ammerud - Nidaros 91-87 (17-12, 29-29, 27-25, 18-21)
Apalløkka
Tilskuere: 275
Dommere: Per Kristian Larsen, Bartek Maka og Per Røgeberg
Ammeruds lag (poeng i parentes): Andreas Xepapadakis Isaksen, Zaki Ise Mohamed (23), Rivelino Pierre (11), Ronald Timus (20), Sindre Antonsen (3), Thomas Vangen, Henrik Hays Nielsen, Emil Unkovic Hoel (6), Martin Skinner Bryn (4), Marco Sanders (13), Jonas Anseth (2) og Orji Okoroafor (9).
Toppscorer Nidaros: Petter Gullhav Wanvik (22 poeng).

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!