ANNONSE

Gullgutta

Gullgutta

SERIEMESTRE: Ammeruds basketherrer hentet hjem seriegullet på fredag. FOTO: Kay Grue Thorsen

Ventetiden har vært lang, men fredag kunne Ammeruds basketherrer endelig slippe jubelen løs etter å ha slått Nidaros og fått beviset på at de er landets beste basketlag.

Bildeserie

Ammerud - Nidaros

 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe
 Foto: Bjørn Moe

– Herlig endelig å få bekreftelsen på at vi har gått helt til topps. Det er en seier for Ammerud, Groruddalen og østkanten, sier Ammerud-spiller Orji Okoroafor.

Han var med på moroa sist gang Ammerud tok BLNO-gull i 2002 (da under navnet Oslo Kings).

– Gullet har vært borte lenge, men nå er det endelig tilbake tilbake i Apalløkka. Utrolig morsomt at vi klarte å prestere godt og oppnå målet vårt.

– Gull smaker helt herlig, og jeg håper dette kan være til inspirasjon for unge basketspillere i Groruddalen. Det er gøy å vise dem at man kan få til noe her oppe også, sier Orji Okoroafor.

Stolt trener

Også coach Kelvin Woods smilte etter å ha fått gullmedaljen.

– Dette er stort! Jeg er så utrolig stolt over gutta mine. Vi har hatt en kjempesesong og er seriemestre. Vi har vunnet 17 av 20 kamper. Det er utrolig sterkt. Ingen kan ta dette fra oss, sier han.

Woods mener det er spillerne som skal ta æren for at gullet igjen kom tilbake til Groruddalen.

– De har jobbet for hverandre og blitt bedre og bedre for hver uke. De har skapt en egen kultur hvor man aldri gir opp. Samholdet i denne gruppa er helt unikt. Det, sammen med hardt arbeid og kommunikasjon, er nøkkelen til vår suksess. Vi har bygd hverandre opp, sier han.

Det er Orji Okoroafor enig i.

– Ja, samholdet er vår store styrke. Vi spiller sammen og for hverandre og kjemper som et lag. Ikke som enkeltspillere. Når vi i tillegg er hurtige med ballen, er vi overalt til enhver tid. Det er det ikke mange som klarer å matche oss på, sier han.

Så potensialet underveis

– Trodde du på gull da sesongen startet?

– Nei, ikke i det hele tatt. Jeg håpet at vi skulle være gode nok til å konkurrere mot de beste lagene i enkeltkamper, men jeg trodde ikke at vi skulle bli mestre.

– Vi var heller ikke landets beste lag i begynnelsen, men mentaliteten vår snudde etter at vi filleristet Tromsø på bortebane. Det var da jeg forsto at vi var gode nok til å gå for gull. Da forsto jeg potensialet vårt, sier Kelvin Woods.

– Suksesshistorie

Leder for Ammerud Basket, Elisabeth Bjerknæs, synes også det er moro at gullet er tilbake i Apalløkka.

– Det er utrolig hyggelig. Denne sesongen har BLNO-laget vært en suksesshistorie uten like. Det har vært tett i mange sesonger, og vi har kjempet helt i toppen, men i fjor hadde vi noen utfordringer som slo veldig dårlig ut resultatmessing. Det har derfor vært ekstremt hyggelig å se at stemningen er på plass, gutta koser seg på trening og i kamp, og at det har gjenspeilet seg i resultatene, sier hun.

Hun retter mye av æren for suksessen til coach Kelvin Woods.

– Han har tatt med seg en ro og kompetanse inn i klubben og laget som har vært helt avgjørende, sier hun.

Vant med fire poeng

Selve kampen mot Nidaros er det ikke altfor mye å skrive hjem om. Ettersom Centrum tapte sin kamp mot Kongsberg på torsdag var Ammerud allerede sikret gullet, og kampen ble en transportetappe.

Nidaros, som har slått Ammerud tidligere i år, hang godt med hele kampen, men måtte til slutt se Ammerud gjøre sin spesialitet og avgjøre en jevn kamp helt på tampen.

– Kampen var så som så. Ikke noe å skryte av, men tross alt en seier. Det var det viktigste, sier Orji Okoroafor.

– Jeg aner ikke hvorfor vi sliter mot Nidaros. Mann for mann er vi mye bedre, men det blir alltid jevnt. Jeg er uansett glad for at vi vant, sier Kelvin Woods.

Jakta begynner

Ammerud-gutta får ikke tid til å hvile på laurbærene for lenge. Allerede nå til fredag starter jakten på kongepokalen, og Asker er kvartfinalemotstander i Apalløkka. Vinner de, bærer det videre til

«Final Four-sluttspillet» med semifinaler og finale i Bærum.

– Det er mer gull å spille for, og vi har definitivt lyst til å gå til topps i sluttspillet også. Vi møter Asker som slo oss sist. Det blir en spennende kamp, men vi er gode nok til å gå videre, sier Orji Okoroafor.

– Gode nok for gull

Det er Kelvin Woods enig i.

– Absolutt, vi er gode nok til å gå hele veien om vi har med oss hodet og spiller som vi vet vi kan. Vi har bevist i serien at vi kan slå alle.

Likevel vil han dempe forventningene til laget sitt.

– Sluttspill er noe annet enn en serie, og alt kan skje i én kamp. Uansett hva som skjer i sluttspillet skal vi gå med hevet hode. Vi har bevis på at vi er Norges beste lag, og vi kan spille uten press, sier han.

– Hva tenker du om Asker som kvartfinalemotstander?

– De har et godt lag og vant fjorårets sluttspill. Det er masse kvalitet der, og vi må være på vårt beste, sier han.

Basket, BLNO:
Ammerud - Nidaros 91-87 (17-12, 29-29, 27-25, 18-21)
Apalløkka
Tilskuere: 275
Dommere: Per Kristian Larsen, Bartek Maka og Per Røgeberg
Ammeruds lag (poeng i parentes): Andreas Xepapadakis Isaksen, Zaki Ise Mohamed (23), Rivelino Pierre (11), Ronald Timus (20), Sindre Antonsen (3), Thomas Vangen, Henrik Hays Nielsen, Emil Unkovic Hoel (6), Martin Skinner Bryn (4), Marco Sanders (13), Jonas Anseth (2) og Orji Okoroafor (9).
Toppscorer Nidaros: Petter Gullhav Wanvik (22 poeng).

Nøkkelord

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE