Gutta på tur

Gutta på tur

 

Har du ikke startet å gå på Groruddals-turene ennå? Her kan du lese alt du trenger å vite før du legger i vei, og går på tur som disse gutta.

Skrevet av:

I fredagsutgaven av Akers Avis Groruddalen fulgte det med et eget innstikk om Groruddals-turene som er et samarbeidsprosjekt mellom avisen, Lillomarka Orienteringslag og Bydel Grorud. Initiativtaker er Lillomarka O-lag med Vidar Benjaminsen i spissen. Han forklarer om visjonen til prosjektet:

- Dette er Lillomarkas bidrag til hele dalen. Vi ville gjerne ha et gratis aktivitetstilbud som dalens befolkning kunne benytte seg av. Orienteringsforbundet har liknende opplegg rundt om i hele landet, og vi tenkte å skape det samme her i Bydel Grorud.

Benjaminsen mener opplegget er som skreddersydd for alle skolene.

- Da vi startet planleggingen så vi raskt at dette systemet vil passe hver enkelt beboer i bydelen, men spesielt skolene vil ha godt nytte av dette.

- Man kan bruke turene i enten gymklasser, geografi- eller historieklassene. Hver av turene er lagt opp med litt lokalhistorisk innhold som man kan sette seg inn i.

- Dessuten har alle skolene kart og kompass i opplæringsplanen sin. Å få lært det på vandring i sitt eget nærmiljø må jo være perfekt.

- Vi skal dele ut kart til alle skolene i bydelen, og man rekker over flere turmål på en skoletime, sier Benjaminsen.

Også kultursjef i Bydel Grorud, Ole-Jørgen Pettersen, gliser over turene. Da Benjaminsen tok med seg Øystein Kielland fra avisen og Pettersen til den gamle hoppbakken på Ravnkollen som er et av turmålene, sa Pettersen følgende:

- Dette er rett og slett kjempebra. Det er artig å kunne være med på å lage et helsebringende tiltak for oss groruddøler. Flere doktoravhandlinger viser også at det er de enkle virkemidlene som hjelper, og dette virker optimalt.

- Jeg håper virkelig folk skjønner hvilken gavepakke dette er, og tar vare på tilbudet. Dette er bra for egen motivasjon pluss at du videreutvikler den sosiale strukturen i dalen. I tillegg blir man jo godt kjent med sitt eget nærmiljø, sier han.

Kan utvides

Om Groruddals-turene blir en suksess gjenstår å se. Gutta på turen har håpet, og de forteller at de mer enn gjerne utvider turene til de andre bydelene i Groruddalen også.

- Dette er et pilotprosjekt i år. Blir det bra kan man utvide til hele Groruddalen. Jeg tenker nok det er mange som er litt misunnelige på vår bydel nå, sier Pettersen.

- Systemet er jo så enkelt at det bare er å få fram kartet, lese det og gå til turmålet. Der sender du en tekstmelding med turmålets egen kode og får et svar og poeng ut i fra vanskelighetsgraden til målet. Blir dette en suksess, er det fort gjort å få på plass i alle bydelene, sier Benjaminsen.

Premiering

Alle barn opp til 12 år får premie ved besøk av minst tre av de totalt 20 turmålene dersom de er registrert på www.groruddalen.no. Det vil være premie for dem som besøker alle turmålene, samt diverse uttreknings-premier blant alle som deltar i Groruddals-turene og registrerer seg på www.groruddalen.no.

For hvert turmål du besøker får du poeng. Du kan gå mange ganger til samme turmål eller finne mange ulike turmål. I løpet av høsten kan du med andre ord samle mange poeng. Premieutdelingen vil være lørdag 15. november i år på Grorud senter.

Følg med

Følg med fremover i Akers Avis Groruddalen. Her vil vi gi dere turtips, statistikk, artikler, historie og bilder fra turene. Du kan også følge med på våre nettsider ved å klikke deg inn på www.groruddalen.no. Har du vært så uheldig å miste kartet som fulgte med i fredagens avis kan du få et nytt et. Enten på resepsjonen her i avisen, Grorud Foto på Grorud senter eller på bydelens kontorer på Ammerud.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!