Gutta på tur

Gutta på tur

 

Har du ikke startet å gå på Groruddals-turene ennå? Her kan du lese alt du trenger å vite før du legger i vei, og går på tur som disse gutta.

I fredagsutgaven av Akers Avis Groruddalen fulgte det med et eget innstikk om Groruddals-turene som er et samarbeidsprosjekt mellom avisen, Lillomarka Orienteringslag og Bydel Grorud. Initiativtaker er Lillomarka O-lag med Vidar Benjaminsen i spissen. Han forklarer om visjonen til prosjektet:

- Dette er Lillomarkas bidrag til hele dalen. Vi ville gjerne ha et gratis aktivitetstilbud som dalens befolkning kunne benytte seg av. Orienteringsforbundet har liknende opplegg rundt om i hele landet, og vi tenkte å skape det samme her i Bydel Grorud.

Benjaminsen mener opplegget er som skreddersydd for alle skolene.

- Da vi startet planleggingen så vi raskt at dette systemet vil passe hver enkelt beboer i bydelen, men spesielt skolene vil ha godt nytte av dette.

- Man kan bruke turene i enten gymklasser, geografi- eller historieklassene. Hver av turene er lagt opp med litt lokalhistorisk innhold som man kan sette seg inn i.

- Dessuten har alle skolene kart og kompass i opplæringsplanen sin. Å få lært det på vandring i sitt eget nærmiljø må jo være perfekt.

- Vi skal dele ut kart til alle skolene i bydelen, og man rekker over flere turmål på en skoletime, sier Benjaminsen.

Også kultursjef i Bydel Grorud, Ole-Jørgen Pettersen, gliser over turene. Da Benjaminsen tok med seg Øystein Kielland fra avisen og Pettersen til den gamle hoppbakken på Ravnkollen som er et av turmålene, sa Pettersen følgende:

- Dette er rett og slett kjempebra. Det er artig å kunne være med på å lage et helsebringende tiltak for oss groruddøler. Flere doktoravhandlinger viser også at det er de enkle virkemidlene som hjelper, og dette virker optimalt.

- Jeg håper virkelig folk skjønner hvilken gavepakke dette er, og tar vare på tilbudet. Dette er bra for egen motivasjon pluss at du videreutvikler den sosiale strukturen i dalen. I tillegg blir man jo godt kjent med sitt eget nærmiljø, sier han.

Kan utvides

Om Groruddals-turene blir en suksess gjenstår å se. Gutta på turen har håpet, og de forteller at de mer enn gjerne utvider turene til de andre bydelene i Groruddalen også.

- Dette er et pilotprosjekt i år. Blir det bra kan man utvide til hele Groruddalen. Jeg tenker nok det er mange som er litt misunnelige på vår bydel nå, sier Pettersen.

- Systemet er jo så enkelt at det bare er å få fram kartet, lese det og gå til turmålet. Der sender du en tekstmelding med turmålets egen kode og får et svar og poeng ut i fra vanskelighetsgraden til målet. Blir dette en suksess, er det fort gjort å få på plass i alle bydelene, sier Benjaminsen.

Premiering

Alle barn opp til 12 år får premie ved besøk av minst tre av de totalt 20 turmålene dersom de er registrert på www.groruddalen.no. Det vil være premie for dem som besøker alle turmålene, samt diverse uttreknings-premier blant alle som deltar i Groruddals-turene og registrerer seg på www.groruddalen.no.

For hvert turmål du besøker får du poeng. Du kan gå mange ganger til samme turmål eller finne mange ulike turmål. I løpet av høsten kan du med andre ord samle mange poeng. Premieutdelingen vil være lørdag 15. november i år på Grorud senter.

Følg med

Følg med fremover i Akers Avis Groruddalen. Her vil vi gi dere turtips, statistikk, artikler, historie og bilder fra turene. Du kan også følge med på våre nettsider ved å klikke deg inn på www.groruddalen.no. Har du vært så uheldig å miste kartet som fulgte med i fredagens avis kan du få et nytt et. Enten på resepsjonen her i avisen, Grorud Foto på Grorud senter eller på bydelens kontorer på Ammerud.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!