Gutta på tur

Gutta på tur

 

Har du ikke startet å gå på Groruddals-turene ennå? Her kan du lese alt du trenger å vite før du legger i vei, og går på tur som disse gutta.

I fredagsutgaven av Akers Avis Groruddalen fulgte det med et eget innstikk om Groruddals-turene som er et samarbeidsprosjekt mellom avisen, Lillomarka Orienteringslag og Bydel Grorud. Initiativtaker er Lillomarka O-lag med Vidar Benjaminsen i spissen. Han forklarer om visjonen til prosjektet:

- Dette er Lillomarkas bidrag til hele dalen. Vi ville gjerne ha et gratis aktivitetstilbud som dalens befolkning kunne benytte seg av. Orienteringsforbundet har liknende opplegg rundt om i hele landet, og vi tenkte å skape det samme her i Bydel Grorud.

Benjaminsen mener opplegget er som skreddersydd for alle skolene.

- Da vi startet planleggingen så vi raskt at dette systemet vil passe hver enkelt beboer i bydelen, men spesielt skolene vil ha godt nytte av dette.

- Man kan bruke turene i enten gymklasser, geografi- eller historieklassene. Hver av turene er lagt opp med litt lokalhistorisk innhold som man kan sette seg inn i.

- Dessuten har alle skolene kart og kompass i opplæringsplanen sin. Å få lært det på vandring i sitt eget nærmiljø må jo være perfekt.

- Vi skal dele ut kart til alle skolene i bydelen, og man rekker over flere turmål på en skoletime, sier Benjaminsen.

Også kultursjef i Bydel Grorud, Ole-Jørgen Pettersen, gliser over turene. Da Benjaminsen tok med seg Øystein Kielland fra avisen og Pettersen til den gamle hoppbakken på Ravnkollen som er et av turmålene, sa Pettersen følgende:

- Dette er rett og slett kjempebra. Det er artig å kunne være med på å lage et helsebringende tiltak for oss groruddøler. Flere doktoravhandlinger viser også at det er de enkle virkemidlene som hjelper, og dette virker optimalt.

- Jeg håper virkelig folk skjønner hvilken gavepakke dette er, og tar vare på tilbudet. Dette er bra for egen motivasjon pluss at du videreutvikler den sosiale strukturen i dalen. I tillegg blir man jo godt kjent med sitt eget nærmiljø, sier han.

Kan utvides

Om Groruddals-turene blir en suksess gjenstår å se. Gutta på turen har håpet, og de forteller at de mer enn gjerne utvider turene til de andre bydelene i Groruddalen også.

- Dette er et pilotprosjekt i år. Blir det bra kan man utvide til hele Groruddalen. Jeg tenker nok det er mange som er litt misunnelige på vår bydel nå, sier Pettersen.

- Systemet er jo så enkelt at det bare er å få fram kartet, lese det og gå til turmålet. Der sender du en tekstmelding med turmålets egen kode og får et svar og poeng ut i fra vanskelighetsgraden til målet. Blir dette en suksess, er det fort gjort å få på plass i alle bydelene, sier Benjaminsen.

Premiering

Alle barn opp til 12 år får premie ved besøk av minst tre av de totalt 20 turmålene dersom de er registrert på www.groruddalen.no. Det vil være premie for dem som besøker alle turmålene, samt diverse uttreknings-premier blant alle som deltar i Groruddals-turene og registrerer seg på www.groruddalen.no.

For hvert turmål du besøker får du poeng. Du kan gå mange ganger til samme turmål eller finne mange ulike turmål. I løpet av høsten kan du med andre ord samle mange poeng. Premieutdelingen vil være lørdag 15. november i år på Grorud senter.

Følg med

Følg med fremover i Akers Avis Groruddalen. Her vil vi gi dere turtips, statistikk, artikler, historie og bilder fra turene. Du kan også følge med på våre nettsider ved å klikke deg inn på www.groruddalen.no. Har du vært så uheldig å miste kartet som fulgte med i fredagens avis kan du få et nytt et. Enten på resepsjonen her i avisen, Grorud Foto på Grorud senter eller på bydelens kontorer på Ammerud.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.