Guttedrømmen går i oppfyllelse

Guttedrømmen går i oppfyllelse

 

22 år gamle Mats Zuccarello Aasen vokste opp på Løren i Groruddalen. Som 5-åring begynte han på hockeyskolen til Hasle/Løren. Nå er han klar for verdens tøffeste ishockeyliga: NHL.

Skrevet av:

Det unge talentet var ikke gamle gutten da han for første gang satt sine skøyter i Lørenhallen. Langt mindre sannsynlig var det at han 17 år senere skulle sette sine ben i New York og Madison Square Garden. Løperen er klar for den profilerte NHL-klubben New York Rangers.

- Det er veldig stort. Jeg har tenkt på at det kanskje kunne skje en dag, men det har absolutt ikke sunket inn ennå, svarer Aasen på spørsmål om hvordan det føles å være NHL-spiller.

Til tross for at han kun er 22 år har han fått oppleve mye på isen. Etter noen sesonger i Hasle/Løren gikk han til Vålerenga. Når han nærmet seg slutten av ungdomsskolen hadde Frisk/Asker lagt merke til at unggutten hadde noe spesielt ved seg. 

De tilbød han plass på NTG med ishockey som hovedfelt. Zuccarello Aasen takket ja til tilbudet. I 2007/2008-sesongen var han en svært sentral brikke i førsterekka til Frisk/Asker.

Laget ble seriemestre den sesongen. Interessen rundt unggutten avtok ikke akkurat. Svenske klubber sto i kø for å sikre seg Løren-gutten.

På lag med «Foppa»

Valget falt på hardtsatsende MoDo. Det betydde at han måtte forlate familien og kjæresten for å starte et nytt liv på andre siden av grensa.

Han ble fort en hit i Sverige. For innsatsen den første sesongen ble han tildelt prisen «Årets nykommer». Det til tross for at han slet med en trøblete ankel, noe som medførte at han mistet mange kamper.

I år var han derimot helt skadefri og markerte seg som en av Eliteseriens beste spillere.

Sammen med idolet Petter Forsberg nøt han stor suksess i MoDo. Da februar kom var det duket for OL i Vancouver. Zuccarello Aasen var en av Norges beste spillere - og dermed fikk NHL-klubbene virkelig opp øynene for den 170 centimeter høye løperen. Etter OL vendte han hjem til Sverige der han avsluttet sesongen som poengkonge. 

En dag ringte telefonen. Det var en av hockeyverdens mest respekterte menn ringte. Det var styrelederen i New York Rangers, hans navn er Glen Sather.

- Det er ikke akkurat noe man er vant til, det var utrolig stort. Vi snakket løst om ting og tang, og han sa at klubben var interessert, forteller Zuccarello Aasen.

På dette tidspunktet var det flere klubber på banen, blant annet Chicago Blackhaws som i skrivende stund slåss om seieren i Stanley Cup.

Etter endt sesong kom VM i Tyskland. Igjen var Zuccarello sentral for Norge som gjorde sitt beste mesterskap noensinne. Like etter var alt klart: Mats Zuccarello Aasen fra Løren skulle til verdens tøffeste hockeyliga og New York Rangers.

Uredd

Han reiser over til New York i august. Da venter det en treningscamp der en stor gruppe spillere er samlet.

Etter noen tøffe uker med hardtrening og treningskamper, deles gruppa i to. De beste får være med til NHL, de andre havner i AHL - en liga for spillere i utfordrerposisjon til å komme med i NHL-troppen.

En av grunnene til at Zuccarello Aasen valgte Rangers var at de virket villige til å satse på ham.

- Det er her jeg føler at muligheten er størst for å spille meg til en plass fra dag én. Selvfølgelig er det mulig at jeg må innom AHL, sier han.

Mange kritikere har sagt at Zuccarello Aasen vil slite med fysikken i NHL. Han gidder ikke å høre på folk fortelle om hva han ikke kan få til.

- Det har jeg alltid fått høre, men det bare sånn jeg er. Jeg får ikke gjort noe med det, men folk skal få mene hva de vil. Jeg gjør mitt beste uansett, sier den 170 centimeter høye og 70 kilo tunge unggutten.

- Er målet å bli en legende på høyde med «Shampo»?

- Nei, jeg vil bare ha en plass på laget. Egentlig er  jeg fornøyd om jeg bare får én kamp her nede, da har jeg i hvert fall spilt i NHL, ler han.

- Enorm utvikling

Landslagssjef Roy Johansen har fått nyte godt av Mats Zuccarello Aasen de siste årene. Han tror unggutten lykkes.

- Jeg tror at det kommer til å gå veldig bra. Han har hatt en enorm utvikling bare det siste året. Det Mats har vist i OL og VM tilsier at han kommer til å klare seg i NHL, mener Johansen.

Landslagssjefen mener at Zuccarello Aasen har flere ting som tilsier at han kommer til å lykkes i verdens tøffeste liga.

- Han er en veldig ydmyk gutt og har bra innstilling. Ikke minst har han blitt bedre defensivt og fått større motor. Han har spisskompetanse i form av at han kan produsere mange poeng, sier Johansen.

Han er ikke en av kritikerne i forhold til Zuccarello Aasens fysikk.

- Fysikken hans har blitt bedre i år og det er ingen begrensinger. Han er tett og har veldig god balanse. Dessuten er han ikke ferdig utviklet, mener landslagssjefen.

- Hva betyr det for norsk ishockey og landslaget at vi får flere spillere i NHL?

- Det betyr at vi stiller sterkere når vi har dem med oss. Flere spillere i bedre ligaer gjør oss bedre. Risikoen er at de ikke alltid får vært med i VM fordi NHL prioriteres foran, svarer landslagssjefen.

Husker ham ikke

Da Mats Zuccarello Aasen gikk på hockeyskolen i Hasle/Løren var det Egil Bjerklund som var sjef. Han husker ikke å ha trent den ferske NHL-spilleren.

- Han dukket opp som et navn etter at han forsvant videre. Om jeg hadde satt meg ned og tittet i gamle bøker og bilder, så ville han fort dukket opp, tror Bjerklund.

- Hva synes du om at en fra hockeyskolen din er i NHL nå?

- Helt fantastisk. Han har helt klart noe spesielt ved seg som gjør at han greier å slå seg fram.

Bjerklund drev hockeyskolen en årrekke og med 125 spillere i hvert kull, er det kanskje ikke så rart at Zuccarello Aasen ikke huskes.

- Miljøet var bra og vi fikk med oss mange tidligere spillere som hjalp oss med å drive. Det kom mange gode spillere derfra, avslutter han.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!