H/L's 16-åringer knuste Norges-eliten

H/L's 16-åringer knuste Norges-eliten

 

De kom til den prestisjetunge turneringen som reservelag for Molde, og gikk helt til topps etter å ha slått et landslagsspekket Rosenborg i finalen.

- Helt utrolig deilig. Dette er en av de beste følelsene jeg noensinne har hatt. Jeg er spesielt stolt over å være kaptein på dette laget, jublet lagkaptein Assan Wad rett etter at finalen mot Rosenborg ble vunnet med sifrene 2-1.

I utgangspunktet skulle ikke Hasle/Løren deltatt i helgas turnering, som er øremerket de største klubbene i landet, samt noen utenlandske lag.

Hasle/Løren kom likevel med da blant annet Molde trakk sitt lag.

- Ekstra stort var det å gå til topps ettersom vi er det eneste laget som ikke har hospitert inn spillere fra andre klubber. Vi er kun lokale gutter, og derfor føles det fortjent, utdyper kapteinen.

Ifølge trener Nils Hansen hadde ikke Hasle/Løren de største forventningene til cupen.

- Vi var kjedelige og kom hit med en målsetting om å gjøre arbeidsoppgavene våre, røpet han etter at laget overraskende ble puljevinnere på lørdag.

 

Jevn finale

Selve finalen ble en hard og tøff batalje. Selv om Rosenborg var storfavoritter, og stilte med flere aldersbestemte landslagsspillere, gikk Hasle/Løren respektløst til verks. Kampen var jevnspilt fram til det var spilt 22 minutter. Da fikk Tuan Huu Le stå helt alene og heade inn et innlegg fra venstrekanten. Ledelsen tok Hasle/Løren-gutta med seg inn til pausen.

Etter hvilen kom Rosenborg mer inn i kampen, og kjørte opp tempoet. Likevel klarte Hasle/Løren å demme opp for de helt store sjansene. Ni minutter før slutt måtte de likevel gi etter for RBK-trykket da Rosenborg utliknet på en halvvolley fra 20-meter.

Mange trodde da at kreftene var slutt for Hasle/Lørens del, men den gang ei.

Tre minutter før slutt kom Bruno Leite alene med Rosenborgs målvakt. Leite holdt nepa kald, og trillet ballen iskaldt mellom RBK-keeperens utrusende ben.

Derfra og ut hadde Hasle/Løren få problemer med å demme opp for frustrerte trøndere, og jubelscenene var enorme da dommeren blåste for siste gang.

 

Stolt

Danny Mankowitz er også med i trenerteamet. Han var rørt etter finalen.

- Jeg er utrolig stolt av gutta. Første omgang er jevn, og vi er godt med. RBK hevet seg i andre omgang, og da slet vi litt til tider. Jeg skal innrømme at jeg var skeptisk på 1-1, men det var helt utrolig og se Bruno sette inn vinnermålet.

- Det viser at vi gjør noe riktig, og får lønn for strevet, sier han.

Hasle/Løren slet også med skadeproblemer under veis i turneringa. De måtte blant takle beinbrudd, hjernerystelser og forslåtte ribbein.

- Vi har hatt en del skader. Det skjer i en slik turnering, men jeg må likevel si at gutta har tålt mye, sier Mankowitz.

Han legger til at det bor en stor moral i spillergruppa.

- Alle jobber for hverandre. Det er helt vesentlig for et hvert fotballags suksess, avslutter Mankowitz.

Kveldens målscorere var i fyr og flamme etter triumfen.

- Dette er helt sinnsykt. Dette er det største vi har vært med på, og vi er kjempestolte. Det eksploderte da dommeren blåste av, sier Tuan Huu Le og Bruno Leite.

- Hvordan angrep dere kampen. Dere var jo klare underdogs?

- Ja, egentlig var vi ett reservelag i turneringen, men nå viste vi alle sammen hva vi kan. Vi bestemte oss for å gå ut på banen og spille vårt spill. Vi var smarte taktisk, og der fortjener trenerne honnør, sier målduoen.

 

Kjempet for hverandre

Hasle/Løren vant pulja si etter å ha slått IFK Gøteborg 2-1 og spilt uavgjort mot Skeid (3-3) og Stabæk (2-2). I semifinalen slo de ut Oppsal med 2-1, før nevnte Rosenborg ble slått 2-1 i finalen. Fellesnevneren i alle kampene er guttas innstilling.

- Noe av det som er spesielt med laget vårt er at alle backer hverandre opp. Enten du sitter på benken eller er ute på banen. Vi er en samlet gjeng, sier kaptein Wad.

Hasle/Løren retter nå fokus på nye triumfer. De har heng på toppen i interkretsserien hvor de ligger på fjerde plass, og er fremdeles sultne på mer suksess i sommer.

- Nå satser vi på å spille bra i serien fram mot Norway Cup i sommer. Etter denne triumfen har vi tro på at vi kan klare alt, sier kaptein Assan Wad.

 

Kevin brakk beinet

 

I kampen mot IFK Gøteborg var uhellet ute for Hasle/Lørens Kevin Mankowitz. Han sto skjevt og fikk et spark på leggen i en fair duell. Resultatet etter røngten på legevakta var to brudd i skinnleggen.

- Det er blanda følelser jeg har nå. Jeg er utrolig stolt og glad på guttas vegne for seieren mot RBK, men jeg skulle veldig gjerne ha vært utpå der selv, sier en tydelig preget Mankowitz med gips opp til låret.

- Hva syntes du om lagkameratenes innsats i turneringa?

-  Heroisk, de viste seg sterke, jobbet for hverandre og jeg er kjempestolt, slår han fast.

Nå venter ett opphold på minumim tre måneder for den talentfulle 15-åringen.

- Jeg skal tilbake fort som f...., avslutter Mankowitz.

Lagkaptein Assan Wad syntes synd på sin lagkompis.

- Kevin har taklet dette bra. Det er synd på ham, men han ofret seg for laget, sier han.

 

Les mer i onsdagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Sport

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

 
45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

Lærer bort selvforsvar - der folk er

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.