H/L's 16-åringer knuste Norges-eliten

H/L's 16-åringer knuste Norges-eliten

 

De kom til den prestisjetunge turneringen som reservelag for Molde, og gikk helt til topps etter å ha slått et landslagsspekket Rosenborg i finalen.

- Helt utrolig deilig. Dette er en av de beste følelsene jeg noensinne har hatt. Jeg er spesielt stolt over å være kaptein på dette laget, jublet lagkaptein Assan Wad rett etter at finalen mot Rosenborg ble vunnet med sifrene 2-1.

I utgangspunktet skulle ikke Hasle/Løren deltatt i helgas turnering, som er øremerket de største klubbene i landet, samt noen utenlandske lag.

Hasle/Løren kom likevel med da blant annet Molde trakk sitt lag.

- Ekstra stort var det å gå til topps ettersom vi er det eneste laget som ikke har hospitert inn spillere fra andre klubber. Vi er kun lokale gutter, og derfor føles det fortjent, utdyper kapteinen.

Ifølge trener Nils Hansen hadde ikke Hasle/Løren de største forventningene til cupen.

- Vi var kjedelige og kom hit med en målsetting om å gjøre arbeidsoppgavene våre, røpet han etter at laget overraskende ble puljevinnere på lørdag.

 

Jevn finale

Selve finalen ble en hard og tøff batalje. Selv om Rosenborg var storfavoritter, og stilte med flere aldersbestemte landslagsspillere, gikk Hasle/Løren respektløst til verks. Kampen var jevnspilt fram til det var spilt 22 minutter. Da fikk Tuan Huu Le stå helt alene og heade inn et innlegg fra venstrekanten. Ledelsen tok Hasle/Løren-gutta med seg inn til pausen.

Etter hvilen kom Rosenborg mer inn i kampen, og kjørte opp tempoet. Likevel klarte Hasle/Løren å demme opp for de helt store sjansene. Ni minutter før slutt måtte de likevel gi etter for RBK-trykket da Rosenborg utliknet på en halvvolley fra 20-meter.

Mange trodde da at kreftene var slutt for Hasle/Lørens del, men den gang ei.

Tre minutter før slutt kom Bruno Leite alene med Rosenborgs målvakt. Leite holdt nepa kald, og trillet ballen iskaldt mellom RBK-keeperens utrusende ben.

Derfra og ut hadde Hasle/Løren få problemer med å demme opp for frustrerte trøndere, og jubelscenene var enorme da dommeren blåste for siste gang.

 

Stolt

Danny Mankowitz er også med i trenerteamet. Han var rørt etter finalen.

- Jeg er utrolig stolt av gutta. Første omgang er jevn, og vi er godt med. RBK hevet seg i andre omgang, og da slet vi litt til tider. Jeg skal innrømme at jeg var skeptisk på 1-1, men det var helt utrolig og se Bruno sette inn vinnermålet.

- Det viser at vi gjør noe riktig, og får lønn for strevet, sier han.

Hasle/Løren slet også med skadeproblemer under veis i turneringa. De måtte blant takle beinbrudd, hjernerystelser og forslåtte ribbein.

- Vi har hatt en del skader. Det skjer i en slik turnering, men jeg må likevel si at gutta har tålt mye, sier Mankowitz.

Han legger til at det bor en stor moral i spillergruppa.

- Alle jobber for hverandre. Det er helt vesentlig for et hvert fotballags suksess, avslutter Mankowitz.

Kveldens målscorere var i fyr og flamme etter triumfen.

- Dette er helt sinnsykt. Dette er det største vi har vært med på, og vi er kjempestolte. Det eksploderte da dommeren blåste av, sier Tuan Huu Le og Bruno Leite.

- Hvordan angrep dere kampen. Dere var jo klare underdogs?

- Ja, egentlig var vi ett reservelag i turneringen, men nå viste vi alle sammen hva vi kan. Vi bestemte oss for å gå ut på banen og spille vårt spill. Vi var smarte taktisk, og der fortjener trenerne honnør, sier målduoen.

 

Kjempet for hverandre

Hasle/Løren vant pulja si etter å ha slått IFK Gøteborg 2-1 og spilt uavgjort mot Skeid (3-3) og Stabæk (2-2). I semifinalen slo de ut Oppsal med 2-1, før nevnte Rosenborg ble slått 2-1 i finalen. Fellesnevneren i alle kampene er guttas innstilling.

- Noe av det som er spesielt med laget vårt er at alle backer hverandre opp. Enten du sitter på benken eller er ute på banen. Vi er en samlet gjeng, sier kaptein Wad.

Hasle/Løren retter nå fokus på nye triumfer. De har heng på toppen i interkretsserien hvor de ligger på fjerde plass, og er fremdeles sultne på mer suksess i sommer.

- Nå satser vi på å spille bra i serien fram mot Norway Cup i sommer. Etter denne triumfen har vi tro på at vi kan klare alt, sier kaptein Assan Wad.

 

Kevin brakk beinet

 

I kampen mot IFK Gøteborg var uhellet ute for Hasle/Lørens Kevin Mankowitz. Han sto skjevt og fikk et spark på leggen i en fair duell. Resultatet etter røngten på legevakta var to brudd i skinnleggen.

- Det er blanda følelser jeg har nå. Jeg er utrolig stolt og glad på guttas vegne for seieren mot RBK, men jeg skulle veldig gjerne ha vært utpå der selv, sier en tydelig preget Mankowitz med gips opp til låret.

- Hva syntes du om lagkameratenes innsats i turneringa?

-  Heroisk, de viste seg sterke, jobbet for hverandre og jeg er kjempestolt, slår han fast.

Nå venter ett opphold på minumim tre måneder for den talentfulle 15-åringen.

- Jeg skal tilbake fort som f...., avslutter Mankowitz.

Lagkaptein Assan Wad syntes synd på sin lagkompis.

- Kevin har taklet dette bra. Det er synd på ham, men han ofret seg for laget, sier han.

 

Les mer i onsdagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

 
Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

 
Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Klare for semifinale

Klare for semifinale

Først ble Sogndal slått i torsdagens 1/8-delsfinale, før det var Åkra sin tur til å kjenne på musklene til det røde maskineriet. Klokken fem i ettermiddag spiller jentene semifinale mot Blindheim.

 
Stormer videre i Norway Cup

Stormer videre i Norway Cup

Grei-maskineriet stormer videre i Norway Cup. På Abildsø ble Brumunddal slått 2-1. Dermed var Grei-jentene klare for byderby og Lyn i 16-delsfinalen. Der ble det jevnt...

Jibril klar for Start

Jibril klar for Start

Jibril Bojang (21) har signert for Tippeliga-klubben Start. Nå håper 21-åringen han kan legge skadene bak seg og fokusere på fotballen.

Flathaug går for tittelen

Flathaug går for tittelen

Roadracingføreren Henning Flathaug er i ferd med å gjennomføre en kanonsesong. I helgen sikret han seg en andreplass på den banen han fryktet mest, og nå har Stovners desidert raskeste mann norgesmestertittelen i sikte.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!