ANNONSE

H/L's 16-åringer knuste Norges-eliten

H/L's 16-åringer knuste Norges-eliten

 

De kom til den prestisjetunge turneringen som reservelag for Molde, og gikk helt til topps etter å ha slått et landslagsspekket Rosenborg i finalen.

- Helt utrolig deilig. Dette er en av de beste følelsene jeg noensinne har hatt. Jeg er spesielt stolt over å være kaptein på dette laget, jublet lagkaptein Assan Wad rett etter at finalen mot Rosenborg ble vunnet med sifrene 2-1.

I utgangspunktet skulle ikke Hasle/Løren deltatt i helgas turnering, som er øremerket de største klubbene i landet, samt noen utenlandske lag.

Hasle/Løren kom likevel med da blant annet Molde trakk sitt lag.

- Ekstra stort var det å gå til topps ettersom vi er det eneste laget som ikke har hospitert inn spillere fra andre klubber. Vi er kun lokale gutter, og derfor føles det fortjent, utdyper kapteinen.

Ifølge trener Nils Hansen hadde ikke Hasle/Løren de største forventningene til cupen.

- Vi var kjedelige og kom hit med en målsetting om å gjøre arbeidsoppgavene våre, røpet han etter at laget overraskende ble puljevinnere på lørdag.

 

Jevn finale

Selve finalen ble en hard og tøff batalje. Selv om Rosenborg var storfavoritter, og stilte med flere aldersbestemte landslagsspillere, gikk Hasle/Løren respektløst til verks. Kampen var jevnspilt fram til det var spilt 22 minutter. Da fikk Tuan Huu Le stå helt alene og heade inn et innlegg fra venstrekanten. Ledelsen tok Hasle/Løren-gutta med seg inn til pausen.

Etter hvilen kom Rosenborg mer inn i kampen, og kjørte opp tempoet. Likevel klarte Hasle/Løren å demme opp for de helt store sjansene. Ni minutter før slutt måtte de likevel gi etter for RBK-trykket da Rosenborg utliknet på en halvvolley fra 20-meter.

Mange trodde da at kreftene var slutt for Hasle/Lørens del, men den gang ei.

Tre minutter før slutt kom Bruno Leite alene med Rosenborgs målvakt. Leite holdt nepa kald, og trillet ballen iskaldt mellom RBK-keeperens utrusende ben.

Derfra og ut hadde Hasle/Løren få problemer med å demme opp for frustrerte trøndere, og jubelscenene var enorme da dommeren blåste for siste gang.

 

Stolt

Danny Mankowitz er også med i trenerteamet. Han var rørt etter finalen.

- Jeg er utrolig stolt av gutta. Første omgang er jevn, og vi er godt med. RBK hevet seg i andre omgang, og da slet vi litt til tider. Jeg skal innrømme at jeg var skeptisk på 1-1, men det var helt utrolig og se Bruno sette inn vinnermålet.

- Det viser at vi gjør noe riktig, og får lønn for strevet, sier han.

Hasle/Løren slet også med skadeproblemer under veis i turneringa. De måtte blant takle beinbrudd, hjernerystelser og forslåtte ribbein.

- Vi har hatt en del skader. Det skjer i en slik turnering, men jeg må likevel si at gutta har tålt mye, sier Mankowitz.

Han legger til at det bor en stor moral i spillergruppa.

- Alle jobber for hverandre. Det er helt vesentlig for et hvert fotballags suksess, avslutter Mankowitz.

Kveldens målscorere var i fyr og flamme etter triumfen.

- Dette er helt sinnsykt. Dette er det største vi har vært med på, og vi er kjempestolte. Det eksploderte da dommeren blåste av, sier Tuan Huu Le og Bruno Leite.

- Hvordan angrep dere kampen. Dere var jo klare underdogs?

- Ja, egentlig var vi ett reservelag i turneringen, men nå viste vi alle sammen hva vi kan. Vi bestemte oss for å gå ut på banen og spille vårt spill. Vi var smarte taktisk, og der fortjener trenerne honnør, sier målduoen.

 

Kjempet for hverandre

Hasle/Løren vant pulja si etter å ha slått IFK Gøteborg 2-1 og spilt uavgjort mot Skeid (3-3) og Stabæk (2-2). I semifinalen slo de ut Oppsal med 2-1, før nevnte Rosenborg ble slått 2-1 i finalen. Fellesnevneren i alle kampene er guttas innstilling.

- Noe av det som er spesielt med laget vårt er at alle backer hverandre opp. Enten du sitter på benken eller er ute på banen. Vi er en samlet gjeng, sier kaptein Wad.

Hasle/Løren retter nå fokus på nye triumfer. De har heng på toppen i interkretsserien hvor de ligger på fjerde plass, og er fremdeles sultne på mer suksess i sommer.

- Nå satser vi på å spille bra i serien fram mot Norway Cup i sommer. Etter denne triumfen har vi tro på at vi kan klare alt, sier kaptein Assan Wad.

 

Kevin brakk beinet

 

I kampen mot IFK Gøteborg var uhellet ute for Hasle/Lørens Kevin Mankowitz. Han sto skjevt og fikk et spark på leggen i en fair duell. Resultatet etter røngten på legevakta var to brudd i skinnleggen.

- Det er blanda følelser jeg har nå. Jeg er utrolig stolt og glad på guttas vegne for seieren mot RBK, men jeg skulle veldig gjerne ha vært utpå der selv, sier en tydelig preget Mankowitz med gips opp til låret.

- Hva syntes du om lagkameratenes innsats i turneringa?

-  Heroisk, de viste seg sterke, jobbet for hverandre og jeg er kjempestolt, slår han fast.

Nå venter ett opphold på minumim tre måneder for den talentfulle 15-åringen.

- Jeg skal tilbake fort som f...., avslutter Mankowitz.

Lagkaptein Assan Wad syntes synd på sin lagkompis.

- Kevin har taklet dette bra. Det er synd på ham, men han ofret seg for laget, sier han.

 

Les mer i onsdagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE