Hansvoll bokser på hjemmebane

Hansvoll bokser på hjemmebane

 

I lokalene som tidligere huset fryserommet på Årvoll senter, blir det hett fremover. Thomas Hansvoll har lagt boksekarrieren på hylla, men han åpner en ny bokseklubb i stedet.

Skrevet av:

Thomas Hansvoll er ferdig som proffbokser.
- Nå er det definitvt slutt for min aktive proffkarriere. Jeg har holdt på i 25 år, og føler at jeg har oppnådd mye av det jeg ville. Lysten til å fortsette som proff er der, men hele situasjonen blir for vanskelig nå med famile og forpliktelser. Jeg er uansett fornøyd med det jeg har fått til i karrieren min, forteller 35-åringen.

- Er det disse sitatene jeg skal finne fram når du om to år står foran ett nytt comeback?

- Haha, jeg vet jeg har gitt meg før også, og jeg har brukt en del comeback på å komme fram til denne avgjørelsen. Jeg kommer til å savne proffboksingen. Den har sin sjarm, men nå er det virkelig slutt sier han.

 

Starter bokseklubb

Selv om proffkarrieren tilsynelatende er over, kommer ikke Hansvoll til å legge bort hanskene for godt. Nå skal han sammen sin gode boksevenn, Peter Brentnall, åpne egen bokseklubb med lokaler i Groruddalen.

- Det blir utrolig deilig å komme i gang. Vi er spente, men vi tror vi kan få det riktig trivelig her med mye aktivitet, forteller Hansvoll mens han speider ut over de nyoppussede lokalene til Boxing Acadademy under ICA-butikken på Årvoll-senter.

- Hvorfor starter du opp egen bokseklubb?

- I 2003 startet jeg opp Christiania bokseklubb, men det måtte jeg legge ned da lokalene på Storo ble revet. Etter det kjørte jeg en del kurs og trening på Sandaker, men jeg har alltid hatt lyst til å drive med noe eget. Min gode venn Peter hadde drevet bokseklubb i Stavanger i 10 år, og vi bestemte oss for å gå sammen og danne en ny klubb, forteller Hansvoll.

Også Brentnall gleder seg til å starte opp.

- Dette blir moro! Jeg har kjent Thomas siden vi var små, men på mange måter blir jeg kjent med han på en ny måte nå. Jeg gjør ikke dette for å tjene penger, men for å hjelpe ungdommen på Bjerke. Jeg tror det blir vellykket, og vi har fått masse positive tilbakemeldinger i nærområdet allerede, sier han.

 

På hjemmebane

- Det var naturlig å legge den nye klubben på gamle hjemtrakter?

- Både jeg og Peter er jo fra området her, men det var egentlig ganske tilfeldig at vi endte opp på Årvoll. Vi lette lenge rundt etter lokaler som kunne passe, og som ikke var for dyre. Plutselig fant vi plassen her, og beliggenheten er finfin. Vi tok sjansen når den bøy seg. Det skal bli deilig å få det på plass, og endelig får man et eget boksegym på Bjerke også, forteller han.

 

- Hvordan synes du det har blitt?

- Vi er fremdeles ikke helt ferdig, men vi har gått for litt klassisk boksegymaktig stil. Det er Peter som er kunstneren, og som bestemmer hvordan det skal se ut, men jeg synes det ser kult ut, forteller Hansvoll.

- Jeg liker lokalene selv. De har blitt fine. Vi valgte fargene lilla og orange, og det skal også gjenspeile seg på klubbdraktene. Jeg har alltid hatt en drøm om å få frie tøyler til å sette i stand et gym, og det har jeg vært så heldig å få til nå, skyter Peter Brentnall inn.

Stor aktivitet

Den nye bokseklubben vil være todelt, og inneholde masse aktiviteter. Mens Hansvoll skal kjøre seminar, kursing og trening, skal Peter Brentnall ha tradisjonell bokseskole for de mellom 12 og 17 år.

Skolen til Peter har fått navnet Tricky Pete bokseklubb, og er ren ren bokseskole.

- Jeg har holdt på i 17 år, og fått fram norgesmestre i min gamle klubb i Stavanger. For meg er det viktig å få med ungdom i idretten, og gi dem et trygt sted å være. Det reddet meg da jeg var ung. Derfor er jeg er også veldig nøye med miljøet i klubben.

- Det er også viktig å få med seg at dette ikke blir en ungdomsklubb. Vi er seriøse, og vil bygge opp kampboksere. Både gutter og jenter. Jeg har også et samarbeid med en bokseklubb i Tottenham, London. Dette samarbeidet vil jeg fortsette med også fra Årvoll, sier Brentnall.

Thomas Hansvoll gleder seg til å lære opp folket som kommer.

- Jeg vil gjerne dele min erfaring med alle som kommer til klubben. Jeg vil sette opp kurs, treninger og foredrag for lag, klubber og enkeltutøvere der jeg vil lære bort det jeg kan, forteller Hansvoll.

Kursene er for alle idretter. Thomas Hansvoll har blant annet jobbet mye med Lørenskog Ishockey i det siste, og de er pr. dags dato norges beste hockeylag. Med andre ord har Hansvoll mye å fare med, og lære bort til noen og en hver.

- Jeg føler jeg har bidratt litt til at Lørenskog gjør det såpass bra. Samtidig har jeg lyst til å oppfordre alle lag og klubber til å komme ned hit. Da skal vi snekre sammen et opplegg som vil hjelpe, sier han.

 

Oppstart 20. oktober

Det første offisielle kurset til Hansvoll starter 20. oktober og har fått navnet Underground Boxing School.

- Det blir et boksekurs som skal gå hver tirsdag og torsdag over åtte uker. I løpet av kurset skal jeg være innom alle felter innenfor boksingen.

- Jeg er så sikker på det opplegget at jeg vil hevde at du i løpet av de åtte ukene, vil lære like mye som på et helt år på vanlig kurs.

- Samtidig er dette en grei måte å finne ut om boksing er noe for deg, uten at du binder deg for lenge. Helt ypperlig for nybegynnere, forteller Hansvoll.

 

Tilbud for alle

Thomas Hansvoll er spesielt glad for å kunne gi et nytt tilbud til ungdommene i Groruddalen.

- Dette er et bra tilbud for unge folk, og jeg håper det kan bli del av et slags ungdomsarbeid. Jeg vet fra før at et slikt opplegg kan hjelpe vanskeligstilt ungdom til å få bedre selvtillit og komme på rett kjøl igjen. De får utløp for en del aggresjon her, for å si det sånn. I tillegg legger vi vekt på riktige holdninger, sier han.

Og Hansvoll har gode holdninger.

- For å bli best må du trene best. Det er hardt, men du får igjen for det. Det handler om  å presse seg seg hele tida, forteller han, mens blikket går mot tittelbeltene hans, som nå er naglet fast i lokalet.

- De lå hjemme og støva. Det er like kult å ha dem her i lokalet. Da kan de muligens være til motivasjon til dem som vil satse. De beltene er bevis på at det finnes muligheter til å drive med proffboksing i Norge hvis man virkelig vil, sier han.

- Hvordan tror du det vil gå med klubben?

- Jeg har stor tro på opplegget, og jeg tror det kommer til å gå bra. Vi må få det til å vokse litt utover, men det blir herlig når vi nå kommer i gang, forteller han.

 

Thomas' merittliste:

Norsk mester: 93-94

Nordisk mester: 2001

WBA European Champion: 2001

WBA World Title Contender: 2002

WBO Intercontinental Champion: 2003

WBO World Ranked nr. 1: 2004

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!