Har blitt voksen i England

Har blitt voksen i England

 

I løpet av to år i Manchester United har Joshua King (18) blitt mer moden som fotballspiller og person. Nå er han klar til å ta opp kampen med resten av stjernene om en plass på laget.

Skrevet av:

- Jeg trives veldig bra i Manchester United, men det har vært en god støtte å ha mamma der i noen år, sier Romsås-gutten King, som møter Akers Avis Groruddalen under en trening regissert av Nike på Valle i Oslo.

Nå flytter mamma King hjem igjen til Norge, mens Joshua blir i Manchester i søken etter proffdrømmen.

Blitt voksen

Siden Joshua reiste over til balløya som 16-åring har det skjedd mye med fysikken hans. Gutten er rundt 190 centimeter samtidig som brystkassa begynner å bli relativt markert.

- Jeg trener fra 10 til 12, så er det lunsj før vi har en ny treningsøkt på ettermiddagen, forteller han.

Joshua har slitt en del med skader i blant annet begge anklene og en lyske. Det har gitt mye rom for styrketrening.

- Det har kanskje vært en fordel å være skadd, fordi jeg har trent en god del styrke som hjelper meg i England, sier han.

På fotballbanen har han spilt mye på reservelaget til Manchester United.

- Det er mye høyere tempo i England. I tillegg er motspillerne sterkere, men jeg har tro på meg selv og mine ferdigheter, sier den ambisiøse 18-åringen.

Bor alene

Som nevnt flytter mor hjem til Norge. Det betyr at Joshua nå må stå på egne ben. 

- Det tror jeg kommer til å gå bra. Jeg er ganske god til å lage mat, så det ordner seg, smiler 18-åringen.

Joshua droppet ut av skolen for å satse på fotballen. Likevel får han et tilbud om skolegang i Manchester. 

- Jeg har vært på skole to ganger i uka i to år, men det er jeg ferdig med nå, forteller han. 

- Hvordan har du taklet utfordringene i forhold til språket? 

- Det har gått bra. Faktisk har jeg fått veldig mye skryt for at jeg snakker bra engelsk. Det kommer av at jeg reiste mye til Gambia som liten og da snakket jeg ikke språket der, så jeg måtte snakke engelsk, forteller han.

King er forøvrig født i Oslo, med norsk mor og Gambisk far. Akkurat som John Carew.

Lever drømmen

I øyeblikket er Joshua hjemme på ferie i Norge, men han ligger likevel i hardtrening.

- Jeg trener på Olympiatoppen sammen med treneren til Jaysuma N'dure for å holde meg i form. Å komme utrent tilbake til England er håpløst, sier han.

23. september i fjor fikk Joshua King oppfylt guttedrømmen. Ni minutter før slutt erstattet han Danny Welbeck.

- Det var en stor dag, minnes han.

Veien til Joshua gikk fra Romsås guttelag fra 1998 til 2006. Som 15-åring gikk han til Vålerenga der han storspilte i Nike Cup. På tribunen satt speidere fra et lass av Europeiske storklubber som finsiktet talentet hans. Dermed gikk turen til England for Joshua som på mange måter lever ut guttedrømmen.

- Mange vil nok si at jeg lever ut drømmen, men jeg tror ikke folk vet hvor hardt og tøft det er. Men jeg kan ikke klage, fordi jeg lever tross alt av det jeg liker best i verden, sier han.

Holder kontakten

Selv om Joshua kun er 18 år, har han fått spille og trene sammen med noen av verdens beste fotballspillere.

- Paul Pogba og Magnus Eikrem er de to beste jeg har spilt sammen med på reservelaget, og Anderson er den morsomte på laget, mener han.

Til tross for at han bor langt hjemmefra, har han fremdeles kontakt med kompisene hjemme på Romsås.

- Vi snakker sammen hele tiden, og jeg er med dem hver dag når jeg er hjemme på ferie. Det er litt enklere å se dem nå som jeg har tatt lappen, avslutter Joshua som snart setter kursen for Manchester for å starte oppkjøringen til en ny sesong.

- Bestemmer selv

Jim Solbakken er Joshuas agent. Han mener at unggutten selv bestemmer hvor god han kan bli.

- Han kan nå veldig langt om han vil, men dersom han slurver, så er det ikke sikkert han når så langt, mener Solbakken.

Joshua og Solbakken har hatt daglig kontakt siden 18-åringen flyttet til balløya. Solbakken mener at Joshuas mor har vært til stor hjelp.

- Det gjør noe med deg når du flytter hjemmefra i så ung alder. Heldigvis ble moren med og det har hjulpet ham veldig gjennom den treningsperioden han har vært gjennom, sier agenten.

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!