Har noe å bevise

Har noe å bevise

 

Rommen spiller tredjedivisjon på nåde i år etter at St. Hanshaugen trakk laget sitt i fjor. Treneren mener laget nå har noe å bevise.

Skrevet av:

Rommens nedrykk i fjor føltes urettferdig. Selv endte de på 22 poeng, mens Vestli som spilte i en annen avdeling overlevde med langt færre poeng. Gleden var derfor stor da beskjeden om at St. Hanshaugen hadde trukket laget sitt og Rommen likevel fikk være med i tredjedivisjon til årets sesong.

Nå mener trener Erik Thoresen at klubben har noe å bevise.

- Vi rykket jo egentlig ned og fikk en gratis plass. Nå er det på tide å bevise for alle at vi har noe i tredjedivisjon å gjøre.

- Jeg mener vi er gode nok til å være der. Vestli klarte seg jo med 12 poeng. Vi velger å sette finger'n i jorda og satser på å berge plassen. Jeg synes ikke det er riktig å gå ut med noe annet mål enn det, sier han.Mer ungdom


Rommen har i flere år vært kjent for å ha hatt et lag med rutinerte spillere og gamle helter. Slik er det ikke lenger. Til årets sesong har det kommet med en rekke unggutter som Rommen håper vil utvikle seg i laget.

- Det er klart at det ligger an for litt utskiftninger  i Rommen-laget når flesteparten begynner å dra på åra. Vi er simpelthen nødt til å ha et generasjonsskifte, og vi startet så vidt med det på slutten av fjorårets sesong. I år har vi med noen nye gutter, og de er virkelig verdt å legge merke til.

Dennis Erdogan, Abel Teckle, Ali Avcioglu og Tor Arne Schei er alle førsteårs-juniorspillere, men med oss i A-lagsstallen, sier Thoresen.

- Noen som får gjennombruddet sitt i år? Dennis virket lovende på slutten av sesongen i fjor.

- Dennis har hatt en veldig fin utvikling, og jeg tror han får et stort gjennombrudd i år. Han har mange av de kvalitetene som skal til og jeg håper han blir en stor spiller for oss etter hvert sier han.

Svensk innebandy-spiller

En annen spiller Rommen har slått kloa i er en krabat vi her i Akers Avis Groruddalen har sett mye til det halve året året. Sveivas svenske innebandyspiller Jesper Nilsson har nemlig valgt å satse på litt større baller i sommersesongen. Thoresen mener med det han har skutt gullfuglen.

- Jesper er helt klart en veldig god tilvekst for oss. Han har et balltalent som er ut av en annen verden og jeg har virkelig tro på at han vil markere seg i årets serie.

Det er i alle fall en ting som er sikkert når det kommer til Rommen i år. Det blir ikke kjedelig å se oss spille. Vi har massevis av spennende fotball å vise fram, sier han.

- Er det noen av spillerne som har gått som vil bli savna?

- Rolf Børresen er vel det av spillermateriale som vil bli savna, men jeg føler at stallen vår i år er bedre enn i fjor totalt sett, sier han.

Gleder seg til lokal krig

Thoresen legger ikke skjul på at Rommen gleder seg til kampene mot Vestli.

- Det er alltid moro med lokale oppgjør, og jeg hadde egentlig håpet på flere groruddalslag i avdelingen.

- I disse kampene blir det alltid full tenning og skikkelig stemning. Det er helt topp.

- Vi gleder oss, og lover å gi alt vi kan, sier han.

Nytt Cupeventyr

I fjor spilte Rommen seg til andre runde av cupen hvor det ble exit mot Moss.

- I fjor tok cupen nesten livet av oss. Det ble rett og slett for mange kamper på for få dager, NFF legger ikke akkurat opp til at Askeladden skal få bryne seg, sier Erik Thoresen.

Så da er de vel like glade selv om de tapte kvalikkampen mot Jevnaker 0-3.

 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!