Har noe å bevise

Har noe å bevise

 

Rommen spiller tredjedivisjon på nåde i år etter at St. Hanshaugen trakk laget sitt i fjor. Treneren mener laget nå har noe å bevise.

Rommens nedrykk i fjor føltes urettferdig. Selv endte de på 22 poeng, mens Vestli som spilte i en annen avdeling overlevde med langt færre poeng. Gleden var derfor stor da beskjeden om at St. Hanshaugen hadde trukket laget sitt og Rommen likevel fikk være med i tredjedivisjon til årets sesong.

Nå mener trener Erik Thoresen at klubben har noe å bevise.

- Vi rykket jo egentlig ned og fikk en gratis plass. Nå er det på tide å bevise for alle at vi har noe i tredjedivisjon å gjøre.

- Jeg mener vi er gode nok til å være der. Vestli klarte seg jo med 12 poeng. Vi velger å sette finger'n i jorda og satser på å berge plassen. Jeg synes ikke det er riktig å gå ut med noe annet mål enn det, sier han.

Mer ungdom

Rommen har i flere år vært kjent for å ha hatt et lag med rutinerte spillere og gamle helter. Slik er det ikke lenger. Til årets sesong har det kommet med en rekke unggutter som Rommen håper vil utvikle seg i laget.

- Det er klart at det ligger an for litt utskiftninger  i Rommen-laget når flesteparten begynner å dra på åra. Vi er simpelthen nødt til å ha et generasjonsskifte, og vi startet så vidt med det på slutten av fjorårets sesong. I år har vi med noen nye gutter, og de er virkelig verdt å legge merke til.

Dennis Erdogan, Abel Teckle, Ali Avcioglu og Tor Arne Schei er alle førsteårs-juniorspillere, men med oss i A-lagsstallen, sier Thoresen.

- Noen som får gjennombruddet sitt i år? Dennis virket lovende på slutten av sesongen i fjor.

- Dennis har hatt en veldig fin utvikling, og jeg tror han får et stort gjennombrudd i år. Han har mange av de kvalitetene som skal til og jeg håper han blir en stor spiller for oss etter hvert sier han.

Svensk innebandy-spiller

En annen spiller Rommen har slått kloa i er en krabat vi her i Akers Avis Groruddalen har sett mye til det halve året året. Sveivas svenske innebandyspiller Jesper Nilsson har nemlig valgt å satse på litt større baller i sommersesongen. Thoresen mener med det han har skutt gullfuglen.

- Jesper er helt klart en veldig god tilvekst for oss. Han har et balltalent som er ut av en annen verden og jeg har virkelig tro på at han vil markere seg i årets serie.

Det er i alle fall en ting som er sikkert når det kommer til Rommen i år. Det blir ikke kjedelig å se oss spille. Vi har massevis av spennende fotball å vise fram, sier han.

- Er det noen av spillerne som har gått som vil bli savna?

- Rolf Børresen er vel det av spillermateriale som vil bli savna, men jeg føler at stallen vår i år er bedre enn i fjor totalt sett, sier han.

Gleder seg til lokal krig

Thoresen legger ikke skjul på at Rommen gleder seg til kampene mot Vestli.

- Det er alltid moro med lokale oppgjør, og jeg hadde egentlig håpet på flere groruddalslag i avdelingen.

- I disse kampene blir det alltid full tenning og skikkelig stemning. Det er helt topp.

- Vi gleder oss, og lover å gi alt vi kan, sier han.

Nytt Cupeventyr

I fjor spilte Rommen seg til andre runde av cupen hvor det ble exit mot Moss.

- I fjor tok cupen nesten livet av oss. Det ble rett og slett for mange kamper på for få dager, NFF legger ikke akkurat opp til at Askeladden skal få bryne seg, sier Erik Thoresen.

Så da er de vel like glade selv om de tapte kvalikkampen mot Jevnaker 0-3.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.