Har noe å bevise

Har noe å bevise

 

Rommen spiller tredjedivisjon på nåde i år etter at St. Hanshaugen trakk laget sitt i fjor. Treneren mener laget nå har noe å bevise.

Skrevet av:

Rommens nedrykk i fjor føltes urettferdig. Selv endte de på 22 poeng, mens Vestli som spilte i en annen avdeling overlevde med langt færre poeng. Gleden var derfor stor da beskjeden om at St. Hanshaugen hadde trukket laget sitt og Rommen likevel fikk være med i tredjedivisjon til årets sesong.

Nå mener trener Erik Thoresen at klubben har noe å bevise.

- Vi rykket jo egentlig ned og fikk en gratis plass. Nå er det på tide å bevise for alle at vi har noe i tredjedivisjon å gjøre.

- Jeg mener vi er gode nok til å være der. Vestli klarte seg jo med 12 poeng. Vi velger å sette finger'n i jorda og satser på å berge plassen. Jeg synes ikke det er riktig å gå ut med noe annet mål enn det, sier han.

Mer ungdom

Rommen har i flere år vært kjent for å ha hatt et lag med rutinerte spillere og gamle helter. Slik er det ikke lenger. Til årets sesong har det kommet med en rekke unggutter som Rommen håper vil utvikle seg i laget.

- Det er klart at det ligger an for litt utskiftninger  i Rommen-laget når flesteparten begynner å dra på åra. Vi er simpelthen nødt til å ha et generasjonsskifte, og vi startet så vidt med det på slutten av fjorårets sesong. I år har vi med noen nye gutter, og de er virkelig verdt å legge merke til.

Dennis Erdogan, Abel Teckle, Ali Avcioglu og Tor Arne Schei er alle førsteårs-juniorspillere, men med oss i A-lagsstallen, sier Thoresen.

- Noen som får gjennombruddet sitt i år? Dennis virket lovende på slutten av sesongen i fjor.

- Dennis har hatt en veldig fin utvikling, og jeg tror han får et stort gjennombrudd i år. Han har mange av de kvalitetene som skal til og jeg håper han blir en stor spiller for oss etter hvert sier han.

Svensk innebandy-spiller

En annen spiller Rommen har slått kloa i er en krabat vi her i Akers Avis Groruddalen har sett mye til det halve året året. Sveivas svenske innebandyspiller Jesper Nilsson har nemlig valgt å satse på litt større baller i sommersesongen. Thoresen mener med det han har skutt gullfuglen.

- Jesper er helt klart en veldig god tilvekst for oss. Han har et balltalent som er ut av en annen verden og jeg har virkelig tro på at han vil markere seg i årets serie.

Det er i alle fall en ting som er sikkert når det kommer til Rommen i år. Det blir ikke kjedelig å se oss spille. Vi har massevis av spennende fotball å vise fram, sier han.

- Er det noen av spillerne som har gått som vil bli savna?

- Rolf Børresen er vel det av spillermateriale som vil bli savna, men jeg føler at stallen vår i år er bedre enn i fjor totalt sett, sier han.

Gleder seg til lokal krig

Thoresen legger ikke skjul på at Rommen gleder seg til kampene mot Vestli.

- Det er alltid moro med lokale oppgjør, og jeg hadde egentlig håpet på flere groruddalslag i avdelingen.

- I disse kampene blir det alltid full tenning og skikkelig stemning. Det er helt topp.

- Vi gleder oss, og lover å gi alt vi kan, sier han.

Nytt Cupeventyr

I fjor spilte Rommen seg til andre runde av cupen hvor det ble exit mot Moss.

- I fjor tok cupen nesten livet av oss. Det ble rett og slett for mange kamper på for få dager, NFF legger ikke akkurat opp til at Askeladden skal få bryne seg, sier Erik Thoresen.

Så da er de vel like glade selv om de tapte kvalikkampen mot Jevnaker 0-3.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!