Har Rommen flaks igjen?

Har Rommen flaks igjen?

 

Rommen tapte kampen mot Bygdø Monolitten og endte nest sist i avdeling 3. Det betyr egentlig nedrykk, men som vanlig er det en liten mulighet for at Rommen, som har flest poeng av de nest dårligste lagene, likevel kan de overleve i 3. divisjon. I så fall blir det tredje året på rad de klarer det.

Skrevet av:

Rommen startet den avgjørende kampen mot Bygdø Monolitten (BM) i fullt firsprang. De gikk rett i angrep, og skapte mange farligheter. Tre minutter ut i kampen ble de belønnet da Abel Teckle satte inn et frispark via stolpen.

Fem minutter senere utliknet BM, på sitt andre forsøk, på et frispark, men det var fremdeles Rommen som hadde initiativet.

Deretter fikk hvert av lagene ett mål hver, men begge ble avblåst for offside. Fem minutter før pause skulle Abel Teckle hatt et frispark på midten, men i stedet kontret BM og fikk tildelt et noe tvilsomt straffespark. Tre minutter senere fikk BM nok en straffe, og gikk til pause med 3-1.

Rommen ga på ingen måter opp kampen, og 25 minutter ut i andre omgang startet opphentingen. 2-3 kom ved Abel Tecle og 3-3 kom rett etter, signert Idris Aydin.

Rommen fortsatte presset, men som mange ganger før i år skjedde det noe bakover hos Rommen. BM kom enkelt til og fikk satt et hardt skudd i mål.

 

Slik holder de seg

Noe ufortjent etter sjansestatistikken endte det med 3-4-tap for Rommen, som endte opp med best poengsum av det nest dårligste lagene. Dermed kan de igjen sikre seg plassen i tredjedivisjon på overtid. For at de skal klare å berge plassen må følgende skje:

Vålerenga 2 må sikre seg ett poeng på to kamper og unngå at LSK 2 går forbi dem. Samtidig må Oslo City vinne kvalikken sin og gå opp til 2. divisjon. Den siste muligheten er hvis FC Lyn går konkurs, eller hvis et annet Oslo-lag går i oppløsning.

- Vinner Oslo City kvalikken er vi i tredje. Går Lyn konk er vi i tredje. Også må VIF 2 beholde plassen sin i 2. divisjon. Det er fortsatt ikke over, sier en rolig sportslig leder Espen Myrbakken.

- Du er ikke nervøs?

- Jeg er ikke redd i det hele tatt. Skulle det ende med 4. divisjon så graver vi oss ikke ned. Jeg tror det er 50-50 om vi forblir i 3. divisjon, sier han.

- Så hele Rommen håper nå på City-opprykk eller Lyn konkurs?

- Klart vi vil heie på City. Det gjorde vi i fjor også. Vi synes det er moro med et groruddalslag i 2. divisjon. Det vil gi dalen et løft. Vi håper de mener alvor med opprykket i år, og jeg spleiser gjerne på opprykksfesten deres. I tillegg vil jeg gratulere Vestli med å ha beholdt plassen sin, sier han.

- Lyn-konkurs?

- Vi får håpe at de klarer å få på plass økonomien sin.

- Men du mener jo egentlig ikke det?

- Nei, men jeg må si det likevel, ler Myrbakken.

 

Freser mot andrelagene

- Hva synes du om den siste seriekampen?

- Jeg må vaske åtte vaskemaskiner for å komme på andre tanker etter denne kampen. Vi burde ledet oppgjøret både 2-0 og 3-0. Likevel får vi en i mot, og to straffespark som avgjør kampen. Den første straffa skulle aldri ha vært blåst. Abel fikk en albue i tinningen på midten, og den duellen lyste det faktisk rødt kort av, forteller Myrbakken.

- Generelt vil jeg si at vi har vært veldig tilfreds med dommerstanden i år, men i denne kampen, som hadde sånn betydning for begge lagene, var jeg ikke imponert, sier han.

Myrbakken er også forbannet på andrelagene i 3. divisjon.

- Med den poengsummen vi har fått, hadde vi liggi på midten i de andre avdelingene. Vi har tapt mest poeng mot andrelagene, mens de i andre kamper stiller med rene juniorlag og taper glatt. Er det fair-play? Andrelagene ødelegger innspurten i serien. Det burde vært et eget seriesystem for dem. Jeg ønsker dem dit pepper'n gror. Det er usportslig, tordner han.

Myrbakken tenker nok da spesielt på Asker 2 som tapte 1-6 mot Oldenburg og med det føyk forbi Rommen på tabellen.

- Er det utelukkende deres skyld at dere endte på nest siste?

- Nei, vi har for mange uavgjorte kamper. Det er en del av dem vi burde vunnet, sier Myrbakken.

 

Fotball, 3. divisjon, avd. 3:

Rommen - Bygdø Monolitten 3-4 (1-3)

Rommensletta

Tilskuere: ca. 30

Dommer: Helge Myklebust

Gule kort: Tony Avolio.

Mål for Rommen: Abel Teckle 2, Idris Aydin.

Rommens lag (4-4-2): Dag Olav Dverseth, Henning Dokken, Rune Gulbrandsen, Tony Avolio, Ferhat Ermann, Dennis Erdogan, Thomas Karlaug (Tor Arne Schei fra 62.), Abel Teckle, Kenneth Arvlund (Rune Sundborg fra 75.), Idris Aydin, Ali Abounouar.

Stjernene:

  • ** Idris Aydin
  • * Thomas Karlaug
  • Abel Teckle.

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!