Har Rommen flaks igjen?

Har Rommen flaks igjen?

 

Rommen tapte kampen mot Bygdø Monolitten og endte nest sist i avdeling 3. Det betyr egentlig nedrykk, men som vanlig er det en liten mulighet for at Rommen, som har flest poeng av de nest dårligste lagene, likevel kan de overleve i 3. divisjon. I så fall blir det tredje året på rad de klarer det.

Rommen startet den avgjørende kampen mot Bygdø Monolitten (BM) i fullt firsprang. De gikk rett i angrep, og skapte mange farligheter. Tre minutter ut i kampen ble de belønnet da Abel Teckle satte inn et frispark via stolpen.
Fem minutter senere utliknet BM, på sitt andre forsøk, på et frispark, men det var fremdeles Rommen som hadde initiativet.

Deretter fikk hvert av lagene ett mål hver, men begge ble avblåst for offside. Fem minutter før pause skulle Abel Teckle hatt et frispark på midten, men i stedet kontret BM og fikk tildelt et noe tvilsomt straffespark. Tre minutter senere fikk BM nok en straffe, og gikk til pause med 3-1.

Rommen ga på ingen måter opp kampen, og 25 minutter ut i andre omgang startet opphentingen. 2-3 kom ved Abel Tecle og 3-3 kom rett etter, signert Idris Aydin.

Rommen fortsatte presset, men som mange ganger før i år skjedde det noe bakover hos Rommen. BM kom enkelt til og fikk satt et hardt skudd i mål.

 

Slik holder de seg

Noe ufortjent etter sjansestatistikken endte det med 3-4-tap for Rommen, som endte opp med best poengsum av det nest dårligste lagene. Dermed kan de igjen sikre seg plassen i tredjedivisjon på overtid. For at de skal klare å berge plassen må følgende skje:

Vålerenga 2 må sikre seg ett poeng på to kamper og unngå at LSK 2 går forbi dem. Samtidig må Oslo City vinne kvalikken sin og gå opp til 2. divisjon. Den siste muligheten er hvis FC Lyn går konkurs, eller hvis et annet Oslo-lag går i oppløsning.

- Vinner Oslo City kvalikken er vi i tredje. Går Lyn konk er vi i tredje. Også må VIF 2 beholde plassen sin i 2. divisjon. Det er fortsatt ikke over, sier en rolig sportslig leder Espen Myrbakken.

- Du er ikke nervøs?

- Jeg er ikke redd i det hele tatt. Skulle det ende med 4. divisjon så graver vi oss ikke ned. Jeg tror det er 50-50 om vi forblir i 3. divisjon, sier han.

- Så hele Rommen håper nå på City-opprykk eller Lyn konkurs?

- Klart vi vil heie på City. Det gjorde vi i fjor også. Vi synes det er moro med et groruddalslag i 2. divisjon. Det vil gi dalen et løft. Vi håper de mener alvor med opprykket i år, og jeg spleiser gjerne på opprykksfesten deres. I tillegg vil jeg gratulere Vestli med å ha beholdt plassen sin, sier han.

- Lyn-konkurs?

- Vi får håpe at de klarer å få på plass økonomien sin.

- Men du mener jo egentlig ikke det?

- Nei, men jeg må si det likevel, ler Myrbakken.

 

Freser mot andrelagene

- Hva synes du om den siste seriekampen?

- Jeg må vaske åtte vaskemaskiner for å komme på andre tanker etter denne kampen. Vi burde ledet oppgjøret både 2-0 og 3-0. Likevel får vi en i mot, og to straffespark som avgjør kampen. Den første straffa skulle aldri ha vært blåst. Abel fikk en albue i tinningen på midten, og den duellen lyste det faktisk rødt kort av, forteller Myrbakken.

- Generelt vil jeg si at vi har vært veldig tilfreds med dommerstanden i år, men i denne kampen, som hadde sånn betydning for begge lagene, var jeg ikke imponert, sier han.

Myrbakken er også forbannet på andrelagene i 3. divisjon.

- Med den poengsummen vi har fått, hadde vi liggi på midten i de andre avdelingene. Vi har tapt mest poeng mot andrelagene, mens de i andre kamper stiller med rene juniorlag og taper glatt. Er det fair-play? Andrelagene ødelegger innspurten i serien. Det burde vært et eget seriesystem for dem. Jeg ønsker dem dit pepper'n gror. Det er usportslig, tordner han.

Myrbakken tenker nok da spesielt på Asker 2 som tapte 1-6 mot Oldenburg og med det føyk forbi Rommen på tabellen.

- Er det utelukkende deres skyld at dere endte på nest siste?

- Nei, vi har for mange uavgjorte kamper. Det er en del av dem vi burde vunnet, sier Myrbakken.

 

Fotball, 3. divisjon, avd. 3:

Rommen - Bygdø Monolitten 3-4 (1-3)

Rommensletta

Tilskuere: ca. 30

Dommer: Helge Myklebust

Gule kort: Tony Avolio.

Mål for Rommen: Abel Teckle 2, Idris Aydin.

Rommens lag (4-4-2): Dag Olav Dverseth, Henning Dokken, Rune Gulbrandsen, Tony Avolio, Ferhat Ermann, Dennis Erdogan, Thomas Karlaug (Tor Arne Schei fra 62.), Abel Teckle, Kenneth Arvlund (Rune Sundborg fra 75.), Idris Aydin, Ali Abounouar.

Stjernene:

 • ** Idris Aydin
 • * Thomas Karlaug
 • Abel Teckle.

Siste nytt i Sport

45 år med basketmoro

45 år med basketmoro

 • Ammerud Open

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Grei Kvinner Elite spisser skruknottene før sesongen:

Vil fortsette framgangen

 • Gre Kvinner Elite

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

Lærer bort selvforsvar - der folk er

Lærer bort selvforsvar - der folk er

 • Selvforsvar

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

 
Grorud går for gull!

Grorud går for gull!

 • Fotball

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.

Storfint besøk på Årvoll

Storfint besøk på Årvoll

 • Ronny Deila

Den store kompetanselørdagen ble en stor suksess for fotballgruppa i Årvoll IL.

Vestli ville mest

Kampen om Stovner:

Vestli ville mest

 • Fotball

Rommen gikk ut høyt før sesongen, mens Vestli såvidt beholdt plassen i fjorårets 4. divisjon. Likevel var det de grønnkledde som gikk seirende ut av årets første lokalderby.

 
– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

 • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

 • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!