Har tatt GBK til Tippeligaen

Har tatt GBK til Tippeligaen

 

Her er gutten som GBK-trener Danny Sannes kan be om hjelp hvis det går dårlig. Petter har nemlig ført Groruddalens flaggskip opp i Tippeligaen, og har ingen tanker om å stoppe der.

Petter «Pan» Skogsletten Wold er som 14-åringer flest. Han er opptatt av idrett, skole og data. Han spiller på juniorlaget til Vestli fotball samtidig som han dyrker yndlingslaget Real Madrid.

Det er likevel én ting som skiller Petter fra andre jevnaldrende, han er fotballmanager i verdensklasse, og har klart bragden å føre Groruddalen Ballklubb opp til Tippeligaen.

Vi snakker da selvfølgelig ikke om realiteten her, men det anerkjente og verdensomspennende fotballspillet Footbal Manager 08.

Spillet går ut på at man selv tar kontrollen over et lag i verden og styrer det på sin egen måte.

Selv om det bare er et spill, glimrer det med sin realisme, og det er mange managere på høyt nivå som har innrømmet å ha brukt FM som søkemotor for å finne interessante spillere å handle.

For en stund tilbake etterlyste sportsredaksjonen en som spilte dette spillet med GBK, og Petter var ikke sein med å svare. Etter dette har han jevnlig underholdt sportsredaksjonen med detaljerte betraktninger om det å styre GBK.

- Det startet jo med veldig dårlig økonomi, men spillerne (fjorårets GBK-spillere) var ganske greie til andre divisjon å være.

- Etter hvert fikk jeg handlet inn noen talenter og plukket også opp rutinerte toppspillere fra høyt nivå. En god balanse i laget sørget for at jeg sakte men sikkert krøyp meg oppover mot Tippeligaen, forteller han.

- Er det noen av GBK-spillerne som blir virkelig gode?

- Det er ingen som har blitt i verdensklasse ennå, men jeg solgte Preben Mankowitz til Sao Paulo for 90 millioner kroner, så det er da noen som utvikler seg bra, sier Wold.

Han har nå kommet til sesongen 2011 og spiller sin første sesong i Tippeligaen. For å komme dit har det vært mange rokeringer i laget.

- Jeg kjøper og selger spillere hele tiden. I en så liten klubb klarer man ikke å beholde de gode spillerene. Jeg har derfor en taktikk på å handle gode spillere for en billig penge for å tjene på dem når jeg selger dem igjen, sier han.

Pr. i dag har Petter en anslått verdi på 127 millioner kroner i klubben sin, og han har 61 millioner kroner i transferbudsjett.

- Det er ganske bra, men jeg pleier å søke etter unge spillere fra de lavere divisjonene i Sør- Amerika.

På veien opp til Tippeligaen har Petter også rustet opp Greibanen. I 2011 har den undervarme og 3000 sitteplasser. Totalt er det 4875 tilskuere som jevnlig følger hans tippeligakamper.

CT går igjen

Den eneste GBK spilleren som er igjen i stallen til Petter er Christian Torbjørnsen.

- Han var veldig bra å ha i andre divisjon hvor han scoret enormt med mål. Han var faktisk så god at han står på lista over mine beste spillere gjennom historien, men nå har han blitt litt gammel og har måttet bytte plass med Ezekiel Bala, ler Wold.

Europa neste?

Wold er en realist når det kommer til fotball, og han innser at debutsesongen i Tippeligaen kan bli tøff.

- Det blir hardt, og jeg har ingen håp om å vinne den, men jeg skal da klare å holde meg og sakte bygge meg mot toppen, sier han.

- GBK i Champions Leauge en dag?

- Ja, jeg ser ikke bort i fra det, men det er noen år til. Her handler det om å bygge stein på stein, sier han.

Kanskje Petter er en mester på å bygge stein. Under vårt besøk vant han i alle fall både mot Stabæk og Bodø Glimt.

 

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.