Har tatt GBK til Tippeligaen

Har tatt GBK til Tippeligaen

 

Her er gutten som GBK-trener Danny Sannes kan be om hjelp hvis det går dårlig. Petter har nemlig ført Groruddalens flaggskip opp i Tippeligaen, og har ingen tanker om å stoppe der.

Skrevet av:

Petter «Pan» Skogsletten Wold er som 14-åringer flest. Han er opptatt av idrett, skole og data. Han spiller på juniorlaget til Vestli fotball samtidig som han dyrker yndlingslaget Real Madrid.

Det er likevel én ting som skiller Petter fra andre jevnaldrende, han er fotballmanager i verdensklasse, og har klart bragden å føre Groruddalen Ballklubb opp til Tippeligaen.

Vi snakker da selvfølgelig ikke om realiteten her, men det anerkjente og verdensomspennende fotballspillet Footbal Manager 08.

Spillet går ut på at man selv tar kontrollen over et lag i verden og styrer det på sin egen måte.

Selv om det bare er et spill, glimrer det med sin realisme, og det er mange managere på høyt nivå som har innrømmet å ha brukt FM som søkemotor for å finne interessante spillere å handle.

For en stund tilbake etterlyste sportsredaksjonen en som spilte dette spillet med GBK, og Petter var ikke sein med å svare. Etter dette har han jevnlig underholdt sportsredaksjonen med detaljerte betraktninger om det å styre GBK.

- Det startet jo med veldig dårlig økonomi, men spillerne (fjorårets GBK-spillere) var ganske greie til andre divisjon å være.

- Etter hvert fikk jeg handlet inn noen talenter og plukket også opp rutinerte toppspillere fra høyt nivå. En god balanse i laget sørget for at jeg sakte men sikkert krøyp meg oppover mot Tippeligaen, forteller han.

- Er det noen av GBK-spillerne som blir virkelig gode?

- Det er ingen som har blitt i verdensklasse ennå, men jeg solgte Preben Mankowitz til Sao Paulo for 90 millioner kroner, så det er da noen som utvikler seg bra, sier Wold.

Han har nå kommet til sesongen 2011 og spiller sin første sesong i Tippeligaen. For å komme dit har det vært mange rokeringer i laget.

- Jeg kjøper og selger spillere hele tiden. I en så liten klubb klarer man ikke å beholde de gode spillerene. Jeg har derfor en taktikk på å handle gode spillere for en billig penge for å tjene på dem når jeg selger dem igjen, sier han.

Pr. i dag har Petter en anslått verdi på 127 millioner kroner i klubben sin, og han har 61 millioner kroner i transferbudsjett.

- Det er ganske bra, men jeg pleier å søke etter unge spillere fra de lavere divisjonene i Sør- Amerika.

På veien opp til Tippeligaen har Petter også rustet opp Greibanen. I 2011 har den undervarme og 3000 sitteplasser. Totalt er det 4875 tilskuere som jevnlig følger hans tippeligakamper.

CT går igjen

Den eneste GBK spilleren som er igjen i stallen til Petter er Christian Torbjørnsen.

- Han var veldig bra å ha i andre divisjon hvor han scoret enormt med mål. Han var faktisk så god at han står på lista over mine beste spillere gjennom historien, men nå har han blitt litt gammel og har måttet bytte plass med Ezekiel Bala, ler Wold.

Europa neste?

Wold er en realist når det kommer til fotball, og han innser at debutsesongen i Tippeligaen kan bli tøff.

- Det blir hardt, og jeg har ingen håp om å vinne den, men jeg skal da klare å holde meg og sakte bygge meg mot toppen, sier han.

- GBK i Champions Leauge en dag?

- Ja, jeg ser ikke bort i fra det, men det er noen år til. Her handler det om å bygge stein på stein, sier han.

Kanskje Petter er en mester på å bygge stein. Under vårt besøk vant han i alle fall både mot Stabæk og Bodø Glimt.

 

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!