Hasle/Løren best av alle

Hasle/Løren best av alle

 

Onsdag fikk Hasle/Løren bekreftelsen på at de var fjorårets beste idrettslag i Oslo. Dermed blir Hasle/Løren det andre idrettslaget fra Groruddalen som tar hjem prisen på to år.

- Vi er overveldet og kjempestolte av å få denne prisen. Det viser seg at her i dalen, hvor man tilsynelatende skal ha så mange problemer, uansett ikke har noen idrettsproblemer.

- Furuset tok prisen i fjor, mens vi tar den nå. Det er bevis for at de store klubbene holder ungdommen i gang og at idretten samler, sier lederen for Hasle/Løren idrettslag, Terje Nyhaug.

Selv visste han ikke begrunnelsen før han kom til premieutdelingen, men har gjort seg noen tanker om hva som gjorde at akkurat Hasle/Løren fortjente æren og premien på 15.000 kroner.

- Vi driver idrett på mange forskjellige områder. Dette gleder mange forskjellige mennesker og vi har flotte anlegg som ishall, idrettshall og kunstgressbaner. I tillegg har vi en egen skole på området vårt.

- De har muligens også lagt merke til vårt arbeid for ungdom. I sommerferien holdt vi anleggene oppe i fem av åtte uker på dugnad, og vi arrangerte i tillegg fotballskole, hockeyskole og gatekamp. Anleggene våre ligger ikke akkurat øde, og det kan ha vært en medvirkende årsak, sier han.

Kjent for dugnadsånden

Hasle/Løren har blitt godt kjent for sin dugnadsvilje innad i laget.

- Vi holder anlegget ved like og bygger samtidig stadig ut. Vi har en gruppe med pensjonister som trår til og fikser opp i det vi trenger, og hver mandag er det en dugnadsgjeng som styrer og steller på anlegget.

- Vi har dessuten bygd ut hele anlegget vårt selv, det vil si det vi har lov til å gjøre.

- Dette bidrar til at det sosiale aspektet i klubben er levende. Det er mange folk som hører om miljøet vårt og kommer til oss. Alle trives godt her i Hasle/Løren, forteller Nyhaug.

Spot on

Det Nyhaug forteller til Akers Avis Groruddalen gjenspeiler seg i begrunnelsen fra Oslo Idrettskrets.

«Hasle/Løren er det største og mest vitale idrettslaget i Bjerke bydel. Klubben er et allidrettslag med mange aktiviteter på programmet både for egne medlemmer og uorganiserte.

Klubben formidler dessuten aktivitetstilbud til skoleungdom fra fjerde til syvende trinn.

Klubben har med stort innslag av dugnad realisert kunstisbane, innendørshall x 2, klubbhus, to kunsgressbaner, skileikanlegg og et minigolfanlegg.

Klubben samarbeider også til det beste for bydelens ungdommer og har etablert konstruktive samarbeid med Løren, Årvoll og Bjerke skole. Hasle/Løren har også tilrettelagt for og bidratt til samarbeidsprosjekter med andre lag i bydelen.

Klubben ser for seg videre oppussing og utvikling av idrettsanleggene og tilbudet til folket.

Hasle/Løren IL er en meget verdig vinner av prisen til årets idrettslag,» står det i et utdrag fra begrunnelsen.

- Hva skal dere gjøre med pengene dere nå får?

- Hver eneste krone av de 15.000 skal bli brukt på ungene og det sportslige tilbudet til dem.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

 
Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

 
Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Klare for semifinale

Klare for semifinale

Først ble Sogndal slått i torsdagens 1/8-delsfinale, før det var Åkra sin tur til å kjenne på musklene til det røde maskineriet. Klokken fem i ettermiddag spiller jentene semifinale mot Blindheim.

 
Stormer videre i Norway Cup

Stormer videre i Norway Cup

Grei-maskineriet stormer videre i Norway Cup. På Abildsø ble Brumunddal slått 2-1. Dermed var Grei-jentene klare for byderby og Lyn i 16-delsfinalen. Der ble det jevnt...

Jibril klar for Start

Jibril klar for Start

Jibril Bojang (21) har signert for Tippeliga-klubben Start. Nå håper 21-åringen han kan legge skadene bak seg og fokusere på fotballen.

Flathaug går for tittelen

Flathaug går for tittelen

Roadracingføreren Henning Flathaug er i ferd med å gjennomføre en kanonsesong. I helgen sikret han seg en andreplass på den banen han fryktet mest, og nå har Stovners desidert raskeste mann norgesmestertittelen i sikte.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!