Hasle/Løren knuste Vestli i cup-kvalikk

Hasle/Løren knuste Vestli i cup-kvalikk

 

Hasle/Løren trillet ballen rundt Vestli i 2. kvalikkrunde til Norgesmesterskapet, og endte opp med å grisebanke hjemmelaget i lokalderbyet. Dermed lever drømmen om Ullevaal og møte med Tippeliga-lag fremdeles for Løren-gutta.

Skrevet av:

Vestli mot Hasle/Løren i 2. kvalikkrunde til NM. En kamp vi som er interessert i Groruddalsfotballen så fram til med iver og spenning. Før kampen var det umulig å spå noe som helst. Mange vil nok mene at Vestli og Hasle/Løren er relativt jevngode lag, men det skulle vise seg ikke å være tilfelle denne kampen.

Med omtrent 170 tilskuere rundt Jesperudjordet, og med forventninger om at klubben skulle komme til NM for første gang i historien, virket det som om Vestli spilte med høye skuldre.

Ikke turte de å holde på ballen, og det meste som ble foretatt skjedde med en viss form for panikk. Riktignok var de farlig frempå ved dødballekspert Mats Nygaard tre ganger, i tillegg til noen langskudd her og der, men nærmere kom aldri hjemmelaget.

Hasle/Løren på sin side virket utrolig skarpe. De vant både første- og andreballene. Og selv om det ikke akkurat var finspill, virket de farlig på dødballer som ble slått opp mot de to fysiske spissene.

Den første scoringen kom etter at den rosa panteren i Vestli-buret, Kim Marius Olsen, først gjorde en praktredning, før han på en merkverdig måte fomlet et skudd fra død vinkel inn i sitt eget nett.

Man skulle tro at et mål imot i en cupkamp, skulle tenne Vestli, men den gang ei.

Aggressiviteten var totalt borte, og bena gikk ikke i det hele tatt.

Rett før pause var det duket for dobling av ledelsen: Kim Marius Olsen gikk ut i en duell med en forsvarsspiller, og en Hasle/Løren-spiller. Her var det Hasle/Løren som gikk seirende ut, og ballen havner på streken. Til tross for at Mats Nygaard prøvde å balansere ballen ut, måtte han erkjenne at den gikk inn i nettaket.

Dermed gikk bortelaget til pause med en 2-0-ledelse, og da gikk også flere av tilskuerne. Snakker vi medgangssupportere?

Til tross for at speaker «Kaptein Kaos» gjentatte ganger minnet publikum på at dette var cup, og at alt fremdeles kunne skje, virket det som Vestli-spillerne ikke fikk det med seg.

I all rettferdighet bedret Vestli seg noe, men de kom aldri nærmere enn et frispark fra Mats Nygaard i tverrliggeren. Da Vestli sendte mannskapet lengre fram på banen, skapte det rom som Hasle/Løren utnyttet godt. 3-0 kom på et godt plassert og hardt langskudd.

Etter dette gikk Vestli over til tre mann bak i et desperat forsøk på å få til noe. Det klarte de ikke, og Hasle/Løren scoret en gang til og sendte Vestli i garderoben med knuste drømmer.

For Hasle/Løren derimot har drømmen akkurat begynt. Nå venter første runde i NM, og håpet var enstemmig.

- Gi oss Vålerenga. Dem skal vi herje med, gjallet det.

Svar på tiltale

Naturlig nok var det glade kommentarer fra Hasle/Løren-leiren.

- Vestli var fryktelig tamme i dag. Jeg forventet et hardt oppgjør og jevn kriging, men dette gikk i overkant bra. Fremdeles føler jeg at vi har mer å spille på, sier Ivar André Anderssen.

Forsvarsspilleren lover at Hasle/Løren skal bite godt fra seg hvis de får et tippeligalag på besøk til Lørenbanen.

Også trener Kai Arild Lund gliste.

- Jeg synes vi var et bedre lag enn Vestli i denne kampen. I forhold til de kampene vi hadde mot dem i fjor, og det jeg har sett av Vestli, var de tamme i denne kampen. De manglet aggresjonen som har vært deres særpreg før. Det er jeg takknemlig for, da ble nemlig vi mye bedre, sier han.

- Du forventet ikke en slik seier før du kom hit?

- Nei, jeg ser på Vestli som et godt 3. divisjonslag, men denne gangen manglet de litt. Vi gikk inn med tro på at de ville presse oss, men heldigvis slapp vi det, sier han.

- Var dette et svar på tiltale fra første seriekamp (0-2-tap mot Røa)?

- Jeg føler ikke det, eller jo. De svarte, men ikke tilstrekkelig. Misforstå meg rett, jeg er fornøyd med kampen, men vi slurvet fælt pasningsmessig. Jeg forventer bedre utover, sier Lund.

- Er det Vålerenga som er din drøm i neste runde også?

- Ja, jeg vil gjerne få besøk av dem på Lørenbanen. Da blir det show for gutta. Da får de prøvd seg, og funnet ut hvor gamle de er, ler Lund.

Gretten Hebæk

I Vestli-garderben var det få smil å hente.

- Det er surt å tape denne kampen. Jeg blir rett og slett gretten. Det hadde vært moro å kommet til NM og brutt en barriere for klubben, sier trener Knut Hebæk.

- Hvorfor taper dere denne kampen?

- Vi taper de viktige duellene. Vinner du ikke dem, er det vanskelig å vinne fotballkamper. Jeg håper dette blir en vekker for oss, sier han.

- Kjente du igjen ditt eget lag? Det gjorde ikke vi.

- Jo, jeg kjente dem igjen. Men det var mange som ikke presterte det de kunne. Vi hadde 4-5 spillere med hederlig innsats, sier han.

- Hadde dere for høye skuldre?

- Det er mulig, men da har vi mye å trene på. Jeg tror likevel vi hadde en dårlig dag. Sånn er det i fotballen. Hasle/Løren fortjente seieren, men 4-0 er flatterende. Det er ikke slik kampen var, forteller han.

Hebæk maner nå troppene til å ha fokus på serien.

- Vi må tåle å tape kamper for å ta et steg videre. Nå er det fullt fokus på serien, og vi skal møte KFUM 2. Da må vi legge dette tapet bak oss, og respondere på en positiv måte, sier han.

Fotball, 2. kvalikkrunde til NM:

Vestli - Hasle/Løren 0-4 (0-2)

Jesperudjordet

Tilskuere: ca. 170

Dommer: Trygve Kjensli

Mål for H/L: Magnus Hunemo, Trygve Hunemo, Fredrik Pettersen, Bendik Baasland.

Vestlis lag (4-4-2): Kim Marius Olsen, Houssain Bougato, Yngve Sandøy, Marius Andresen, Mats Nygaard (Yilmaz Kececi fra 63.), Ali Zahir, Hassan Bougato, Preben Kjølhamar, Marius Kjølhamar, Magnus Tønnesen (Stefan Ødegård fra 75.), Glenn Ingwersen (Rolf Syversen fra 54.)

H/Ls lag (4-4-2): Svend Nordstrand, Håkon Bergo, Trygve Hunemo, Ivar André Anderssen, Daniel Hamnes, Lars Erik Nygård (Joakim Skjerve fra 45.), Henrik Thorbjørnsen, Tore Tveit (Henrik Haagensen fra 71.), Fredrik Pettersen, Adrian Thun (Bendik Baasland fra 60.), Magnus Hunemo.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!