Hasle/Løren lekte med Tønsberg

Hasle/Løren lekte med Tønsberg

 

I fjor slo FK Tønsberg ut Vålerenga av cupen. Andre påskedag fikk de juling på Lørenbanen da Hasle/Løren vartet opp med festfotball i årets første seier.

Skrevet av:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

 

- Det er helt sykt deilig å få de første tre poengene, jubler Hasle/Løren-kaptein Ivar André Anderssen etter 6-3-seieren mot gjestene fra Vestfold.

Kampen startet på best tenkelig vis for Hasle/Løren. Etter et kvarter skallet Adrian Thun hjemmelaget i føringen etter en perfekt slått dødball fra Brede Styrvold. To minutter senere fikk Hasle/Løren dødball på ny. Daniel Hamnes slo inn og Henrik Thorbjørnsen rev seg fri fra oppasseren sin. Dermed sto det ganske sensasjonelt 2-0 før 20 minutter var spilt, og det mot Tønsberg som er tippet til å ligge i toppen av 2. divisjon denne sesongen.

 - Jeg skal ikke skryte av at vi har trent mye på dødballer, men vi er gode på dødball når serven sitter, og det gjorde den i dag, sier trener Kai Arild Lund.

Etter målet tok Tønsberg grep om kampen. Hasle/Løren-midtstopper Jan Fredrik Bjørntvedt viste at han har et par ting å rette på før han er god nok for 2. divisjon.  I flere situasjoner viste han tegn til usikkerhet, og hadde flere dårlige involveringer.

 - Jan og Ivar André (Anderssen, midtstoppermakker red.anm) har ikke spilt sammen før, og det var synlig. Jan stoler ikke på hurtigheten sin, men jeg er sikker på at han vil komme med store bidrag når han får spilt seg i form, sier Lund.

Se bildeserie fra kampen her.

Drømmefrispark

 Etter slett forsvarsspill fra hjemmelaget evnet Tønsberg å snu kampen til 3-2 før pause. Takket være en god Terje Svenkerud i mål fikk ikke vestfoldingene et større forsprang.

- Jeg var aldri redd for at det skulle rakne. I pausen fortalte jeg gutta at vi hadde alle muligheter til å vinne kampen. Vi var i hvert fall ikke noe dårligere enn Tønsberg, sier Lund.

Patrick Nordvold kom inn for Bjørntvedt i pausen, og da kom også den defensive tryggheten i forsvaret.

- Patrick er veldig god når han kan bryte opp spillet til motstanderen. I tillegg spilte midtbanen litt smalere, noe som gjorde det vanskelig for Tønsberg.

Få minutter inn i andre omgang fikk Hasle/Løren frispark på rundt 20 meter. Brede Styrvold gjorde som Beckham og skrudde frisparket opp i vinkelen. Dermed var stillingen 3-3.

- Målet gjorde at gutta fikk tro på at vi kunne vinne kampen, sier treneren.

Tønsberg sleit med å skape én eneste sjanse mot et velorganisert og hardtarbeidene Hasle/Løren som tok mer og mer over styringen i kampen. Etter 60 minutter rullet laget opp et nytt mønsterangrep som Henrik Thorbjørnsen fikk æren av å avslutte.

 

Rødt kort

Selv med ledelse 4-3 var det aldri aktuelt for Hasle/Løren å forsvare seg til tre poeng. De fortsatte å spille ball i hatt med Tønsberg. Spissen Shire Standnes ble byttet ut til fordel for Tobias Elshøy (18). Juniorspilleren trengte ikke mange minutter før han headet Hasle/Løren opp i 5-3-ledelse på en dødball. Minutter før slutt var målfesten komplett da Adrian Thun satte inn 6-3-målet på straffe. Dette var Thuns femte mål på tre kamper i 2. divisjon.

- Det var en todelt opplevelse å se kampen. For min egen del, som trener, var pulsen høy til tider. For publikum var det derimot en fest å se på, sier Lund.

På overtid skjedde det som ikke skulle skje. Adrian Thun tråkket over og ble liggende å vri seg i smerter. Tønsberg-fansen ropte ut skjellsord til spissen, og da gikk rullegardinen til Henrik Thorbjørnsen ned.

- I kampens hete koker det, og jeg ble forbanna. Jeg ropte ting til Tønsberg-fansen som jeg ikke skulle gjort, men jeg ble provosert, sier Thorbjørnsen som ble belønnet med rødt kort for sitt utspill. 

- Det var i overkant hardt med rødt kort, mener han.

 

Cup er cup

Trener Lund mener det er greit at Thorbjørnsen reagerte som gjorde da Thun ble hetset mens han lå nede med skade. 

- Jeg håper dommeren forstår at det ikke var rettet til noen motspillere, og at han skriver en mild rapport.

 Etter kampen var Lund også full av lovord om unge Tobias Elshøy.

- Tobias er en spiller Hasle/Løren kommer til å få enormt mye nytte av i framtiden. Han har veldig mange gode ferdigheter, og i spillestilen minner han meg litt om Espen Olsen, som nå spiller i Sogndal.

- Han er ikke redd for å drite seg ut, og det er viktig som spiss. Det er alltid gøy når en unggutt scorer mål.

Etter kampen hadde ankelen til Adrian Thun hovnet opp voldsomt etter overtråkket, og dermed er søndagens første runde i cupen mot Moss i fare. I tillegg må Henrik Thorbjørnsen stå over grunnet det røde kortet. Kai Arild Lund har likevel tro på seier mot et Moss-lag som er ribbet for stjernespillere.

- De har kommet skjevt ut i 2. divisjon, og sånn sett er det et lag vi bør være i stand til å slåss med. Vi tar med oss mye selvtillit fra Tønsberg-kampen, sier han.

 

Fair Play-ligaen, avd. 4:

Hasle/Løren - FK Tønsberg 6-3 (2-3)

Lørenbanen

Tilskuere: 100 betalende

Dommer: Kristian Randen

Mål for HL: Adrian Thun 2, Henrik Thorbjørnsen 2, Brede Styrvold og Tobias Elshøy.

Rødt kort: Henrik Thorbjørnsen

Hasle/Lørens lag (4-4-2): Terje Svenkerud, Nikolae Gresko, Ivar André Anderssen, Jan Fredrik Bjørntvedt (Patrick Nordvold fra 46), Daniel Hamnes, Martin Svendsen (Shaker Jagori fra 80), Brede Styrvold, Henrik Thorbjørnsen, Anders Mårdalen, Shire Standnes (Tobias Elshøy fra 60) og Adrian Thun.

STJERNENE

 • ** Terje Svenkerud
 • * Brede Styrvold
 • Henrik Thorbjørnsen

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

 • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

 • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

 • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

 • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

 • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

 • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

 • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

 • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!