Hasle/Løren lekte med Tønsberg

Hasle/Løren lekte med Tønsberg

 

I fjor slo FK Tønsberg ut Vålerenga av cupen. Andre påskedag fikk de juling på Lørenbanen da Hasle/Løren vartet opp med festfotball i årets første seier.

Skrevet av:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }


 

- Det er helt sykt deilig å få de første tre poengene, jubler Hasle/Løren-kaptein Ivar André Anderssen etter 6-3-seieren mot gjestene fra Vestfold.

Kampen startet på best tenkelig vis for Hasle/Løren. Etter et kvarter skallet Adrian Thun hjemmelaget i føringen etter en perfekt slått dødball fra Brede Styrvold. To minutter senere fikk Hasle/Løren dødball på ny. Daniel Hamnes slo inn og Henrik Thorbjørnsen rev seg fri fra oppasseren sin. Dermed sto det ganske sensasjonelt 2-0 før 20 minutter var spilt, og det mot Tønsberg som er tippet til å ligge i toppen av 2. divisjon denne sesongen.

 - Jeg skal ikke skryte av at vi har trent mye på dødballer, men vi er gode på dødball når serven sitter, og det gjorde den i dag, sier trener Kai Arild Lund.

Etter målet tok Tønsberg grep om kampen. Hasle/Løren-midtstopper Jan Fredrik Bjørntvedt viste at han har et par ting å rette på før han er god nok for 2. divisjon.  I flere situasjoner viste han tegn til usikkerhet, og hadde flere dårlige involveringer.

 - Jan og Ivar André (Anderssen, midtstoppermakker red.anm) har ikke spilt sammen før, og det var synlig. Jan stoler ikke på hurtigheten sin, men jeg er sikker på at han vil komme med store bidrag når han får spilt seg i form, sier Lund.

Se bildeserie fra kampen her.


Drømmefrispark

 Etter slett forsvarsspill fra hjemmelaget evnet Tønsberg å snu kampen til 3-2 før pause. Takket være en god Terje Svenkerud i mål fikk ikke vestfoldingene et større forsprang.

- Jeg var aldri redd for at det skulle rakne. I pausen fortalte jeg gutta at vi hadde alle muligheter til å vinne kampen. Vi var i hvert fall ikke noe dårligere enn Tønsberg, sier Lund.

Patrick Nordvold kom inn for Bjørntvedt i pausen, og da kom også den defensive tryggheten i forsvaret.

- Patrick er veldig god når han kan bryte opp spillet til motstanderen. I tillegg spilte midtbanen litt smalere, noe som gjorde det vanskelig for Tønsberg.

Få minutter inn i andre omgang fikk Hasle/Løren frispark på rundt 20 meter. Brede Styrvold gjorde som Beckham og skrudde frisparket opp i vinkelen. Dermed var stillingen 3-3.

- Målet gjorde at gutta fikk tro på at vi kunne vinne kampen, sier treneren.

Tønsberg sleit med å skape én eneste sjanse mot et velorganisert og hardtarbeidene Hasle/Løren som tok mer og mer over styringen i kampen. Etter 60 minutter rullet laget opp et nytt mønsterangrep som Henrik Thorbjørnsen fikk æren av å avslutte.

 

Rødt kort

Selv med ledelse 4-3 var det aldri aktuelt for Hasle/Løren å forsvare seg til tre poeng. De fortsatte å spille ball i hatt med Tønsberg. Spissen Shire Standnes ble byttet ut til fordel for Tobias Elshøy (18). Juniorspilleren trengte ikke mange minutter før han headet Hasle/Løren opp i 5-3-ledelse på en dødball. Minutter før slutt var målfesten komplett da Adrian Thun satte inn 6-3-målet på straffe. Dette var Thuns femte mål på tre kamper i 2. divisjon.

- Det var en todelt opplevelse å se kampen. For min egen del, som trener, var pulsen høy til tider. For publikum var det derimot en fest å se på, sier Lund.

På overtid skjedde det som ikke skulle skje. Adrian Thun tråkket over og ble liggende å vri seg i smerter. Tønsberg-fansen ropte ut skjellsord til spissen, og da gikk rullegardinen til Henrik Thorbjørnsen ned.

- I kampens hete koker det, og jeg ble forbanna. Jeg ropte ting til Tønsberg-fansen som jeg ikke skulle gjort, men jeg ble provosert, sier Thorbjørnsen som ble belønnet med rødt kort for sitt utspill. 

- Det var i overkant hardt med rødt kort, mener han.

 

Cup er cup

Trener Lund mener det er greit at Thorbjørnsen reagerte som gjorde da Thun ble hetset mens han lå nede med skade. 

- Jeg håper dommeren forstår at det ikke var rettet til noen motspillere, og at han skriver en mild rapport.

 Etter kampen var Lund også full av lovord om unge Tobias Elshøy.

- Tobias er en spiller Hasle/Løren kommer til å få enormt mye nytte av i framtiden. Han har veldig mange gode ferdigheter, og i spillestilen minner han meg litt om Espen Olsen, som nå spiller i Sogndal.

- Han er ikke redd for å drite seg ut, og det er viktig som spiss. Det er alltid gøy når en unggutt scorer mål.

Etter kampen hadde ankelen til Adrian Thun hovnet opp voldsomt etter overtråkket, og dermed er søndagens første runde i cupen mot Moss i fare. I tillegg må Henrik Thorbjørnsen stå over grunnet det røde kortet. Kai Arild Lund har likevel tro på seier mot et Moss-lag som er ribbet for stjernespillere.

- De har kommet skjevt ut i 2. divisjon, og sånn sett er det et lag vi bør være i stand til å slåss med. Vi tar med oss mye selvtillit fra Tønsberg-kampen, sier han.

 

Fair Play-ligaen, avd. 4:

Hasle/Løren - FK Tønsberg 6-3 (2-3)

Lørenbanen

Tilskuere: 100 betalende

Dommer: Kristian Randen

Mål for HL: Adrian Thun 2, Henrik Thorbjørnsen 2, Brede Styrvold og Tobias Elshøy.

Rødt kort: Henrik Thorbjørnsen

Hasle/Lørens lag (4-4-2): Terje Svenkerud, Nikolae Gresko, Ivar André Anderssen, Jan Fredrik Bjørntvedt (Patrick Nordvold fra 46), Daniel Hamnes, Martin Svendsen (Shaker Jagori fra 80), Brede Styrvold, Henrik Thorbjørnsen, Anders Mårdalen, Shire Standnes (Tobias Elshøy fra 60) og Adrian Thun.

STJERNENE

  • ** Terje Svenkerud
  • * Brede Styrvold
  • Henrik Thorbjørnsen

 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!