ANNONSE

Heidi vant «alt» i NM

Heidi vant «alt» i NM

 

Stovner-dama Heidi Hille Arnesen dro med seg NM-tittel, kongepokal, personlig rekord og prisen som årets beste styrkeløfter hjem etter styrkeløft-NM i Brumunddal.

- En fantastisk morsom helg. Det gikk egentlig ikke opp for meg hva jeg hadde gjort før jeg sto på pallen og fikk utlevert kongepokalen samtidig som de spilte nasjonalsangen. Da kom det noen tårer, sier Heidi Hille Arnesen.

Småbarnsmammaen fra Stovner leverte virkelig varene da styrkeløft-NM ble arrangert i Brumunddal i helgen. Totalt løftet hun 595 kilo i en serie på 242, 5 kilo (knebøy), 137,5 kilo (benkpress) og 215 kilo (markløft). Samtidig satte hun ny norsk rekord i knebøy.

- Egentlig hadde jeg ikke helt dagen, men jeg gjorde det beste jeg kunne ut av det. Heldigvis var styrken var der, selv om kroppen var litt smådårlig, sier Hille Arnesen som løfter i klasse 84 kilo.

Full pott

Prestasjonen hennes holdt både til NM-gull og kongepokal. Spesielt kongepokalen satte hun pris på.

- Den er gjevere enn det meste, og betyr noe ekstra for min del. Den henger ekstremt høyt, sier Heidi Hille Arnesen.

Hun løfter for IL Kraftsport, og ble også historisk sett med klubbens øyne. Det er nemlig 28 år siden en utøver fra IL Kraftsport tok hjem kongepokalen.

- Desidert og suverent best. Dette var helt fantastisk. Jeg hopper i sofaen fremdeles. Vi er kjempestolte, sier Hans Martin Arnesen fra klubben.

Mot slutten av NM-helgen ble Heidi Hille Arnesen nok en gang trukket fram i rampelyset. Hun hadde nemlig også blitt kåret til «Årets styrkeløfter 2011». Prisen blir utdelt til den styrkeløfteren som gjennom fjoråret har samlet flest poeng gjennom stevnene.

- Jeg hadde overhodet ikke tenkt på det, så det var overraskende at jeg vant den prisen. Jeg må også si at jeg er ganske stolt. Når man får prisen som årets styrkeløfter og vinner kongepokalen det påfølgende året er man enkelt og greit sterkest. I konkurranse med så mange andre på høyt nivå synes jeg det er veldig bra, sier Hille Arnesen.

- Med resultatene fra helgen ligger hun godt an til å bli «Årets styrkeløfter 2012» også, sier Hans Martin Arnesen.

Trener hardt

Heidi Hille Arnesen trener styrkeløft fire ganger i uka i tillegg til sykling på sommeren og langrenn på vinteren. I den siste tiden har hun også funnet en treningsmetode som passer henne ypperlig.

- Når jeg trener styrkeløft løfter jeg heller med høy vektbelastning og få repetisjoner enn med lettere vekter og flere repetisjoner. Risikoen for skader er større, men for min del ser det ut til å fungere bra. Jeg håper det fortsetter slik, sier dama som i februar ble landets andre kvinne gjennom historien som løftet over 600 kilo sammenlagt.

Til VM

Den nye treningsformen ser ut til å gi resultater, og Heidi Hille Arnesen trenger å være i toppform i tiden som kommer. Hun har nemlig satt seg nye mål allerede.

- I november skal jeg delta i VM i Puerto Rico. Det blir et meget viktig mesterskap ettersom det samtidig er kvalifisering til neste års OL-games, sier hun.

De tre beste styrkeløfterne får plass i OL-games. Samtidig skal det deles ut et wildcard.

- Jeg håper selvfølgelig å få plass i OL-games. Derfor jobber jeg hardt fram mot VM. Heldigvis ser det ut som jeg har klart å stabilisere prestasjonene mine opp mot persen nå. Det er bare å jobbe på videre, sier hun.

Utøverprofil

Navn: Heidi Hille Arnesen

Alder: 42 år

Bor: Stovner

Personlig status: Gift, to barn

Idrett: Styrkeløfter, klasse K5 (yngre veteran)

Personlige rekorder: 242,5 kilo (knebøy), 140,0 kilo (benkpress), 220,0 kilo (markløft), 600 kilo sammenlagt. I tillegg holder hun én europarekord i K5-klassen, én nordisk rekord i K4 og seks nordiske rekorder i K5. Hille Arnesen har også 25 norgesrekorder i K4 og 20 norgesrekorder i K5.

Meritter

1999: NM-gull i benkpress.

2000: NM-sølv, beste dameløfter i landskamp NO-DA, bronse i lag-NM.

2001: NM-gull og Nordisk gull.

2003: NM-gull i benkpress og Nordisk gull.

2004: NM-gull, WE-gull og Nordisk gull.

2005: NM-sølv, WE-gull, EM-bronse og gull i lag-NM.

2006: NM-gull, EM-bronse, NM-gull i benkpress, Nordisk gull og VM-sølv.

2007: NM.gull og EM-sølv.

2008: NM-gull, EM-sølv og VM-bronse.

2009: NM-gull, NM-gull i benkpress, EM-bronse.

2010: NM-gull og NM-gull i benkpress.

2011: NM-gull, NM-gull i benkpress, WEC-sølv.

2012: NM-gull og EM-bronse så langt.

I tillegg har Heidi Hille Arnesen vunnet en rekke utmerkelser og hedersbevisninger. Blant annet elitepokalen, benkpresspokalen, gullklokka, elitefatet, Årets Løfter-prisen (to ganger), og NSFs hedersstatuett. Hun har også blitt kåret til årets løfter i IL Kraftsport fire ganger.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE