Heidi vant «alt» i NM

Heidi vant «alt» i NM

 

Stovner-dama Heidi Hille Arnesen dro med seg NM-tittel, kongepokal, personlig rekord og prisen som årets beste styrkeløfter hjem etter styrkeløft-NM i Brumunddal.

Skrevet av:

- En fantastisk morsom helg. Det gikk egentlig ikke opp for meg hva jeg hadde gjort før jeg sto på pallen og fikk utlevert kongepokalen samtidig som de spilte nasjonalsangen. Da kom det noen tårer, sier Heidi Hille Arnesen.

Småbarnsmammaen fra Stovner leverte virkelig varene da styrkeløft-NM ble arrangert i Brumunddal i helgen. Totalt løftet hun 595 kilo i en serie på 242, 5 kilo (knebøy), 137,5 kilo (benkpress) og 215 kilo (markløft). Samtidig satte hun ny norsk rekord i knebøy.

- Egentlig hadde jeg ikke helt dagen, men jeg gjorde det beste jeg kunne ut av det. Heldigvis var styrken var der, selv om kroppen var litt smådårlig, sier Hille Arnesen som løfter i klasse 84 kilo.

Full pott

Prestasjonen hennes holdt både til NM-gull og kongepokal. Spesielt kongepokalen satte hun pris på.

- Den er gjevere enn det meste, og betyr noe ekstra for min del. Den henger ekstremt høyt, sier Heidi Hille Arnesen.

Hun løfter for IL Kraftsport, og ble også historisk sett med klubbens øyne. Det er nemlig 28 år siden en utøver fra IL Kraftsport tok hjem kongepokalen.

- Desidert og suverent best. Dette var helt fantastisk. Jeg hopper i sofaen fremdeles. Vi er kjempestolte, sier Hans Martin Arnesen fra klubben.

Mot slutten av NM-helgen ble Heidi Hille Arnesen nok en gang trukket fram i rampelyset. Hun hadde nemlig også blitt kåret til «Årets styrkeløfter 2011». Prisen blir utdelt til den styrkeløfteren som gjennom fjoråret har samlet flest poeng gjennom stevnene.

- Jeg hadde overhodet ikke tenkt på det, så det var overraskende at jeg vant den prisen. Jeg må også si at jeg er ganske stolt. Når man får prisen som årets styrkeløfter og vinner kongepokalen det påfølgende året er man enkelt og greit sterkest. I konkurranse med så mange andre på høyt nivå synes jeg det er veldig bra, sier Hille Arnesen.

- Med resultatene fra helgen ligger hun godt an til å bli «Årets styrkeløfter 2012» også, sier Hans Martin Arnesen.

Trener hardt

Heidi Hille Arnesen trener styrkeløft fire ganger i uka i tillegg til sykling på sommeren og langrenn på vinteren. I den siste tiden har hun også funnet en treningsmetode som passer henne ypperlig.

- Når jeg trener styrkeløft løfter jeg heller med høy vektbelastning og få repetisjoner enn med lettere vekter og flere repetisjoner. Risikoen for skader er større, men for min del ser det ut til å fungere bra. Jeg håper det fortsetter slik, sier dama som i februar ble landets andre kvinne gjennom historien som løftet over 600 kilo sammenlagt.

Til VM

Den nye treningsformen ser ut til å gi resultater, og Heidi Hille Arnesen trenger å være i toppform i tiden som kommer. Hun har nemlig satt seg nye mål allerede.

- I november skal jeg delta i VM i Puerto Rico. Det blir et meget viktig mesterskap ettersom det samtidig er kvalifisering til neste års OL-games, sier hun.

De tre beste styrkeløfterne får plass i OL-games. Samtidig skal det deles ut et wildcard.

- Jeg håper selvfølgelig å få plass i OL-games. Derfor jobber jeg hardt fram mot VM. Heldigvis ser det ut som jeg har klart å stabilisere prestasjonene mine opp mot persen nå. Det er bare å jobbe på videre, sier hun.

Utøverprofil

Navn: Heidi Hille Arnesen

Alder: 42 år

Bor: Stovner

Personlig status: Gift, to barn

Idrett: Styrkeløfter, klasse K5 (yngre veteran)

Personlige rekorder: 242,5 kilo (knebøy), 140,0 kilo (benkpress), 220,0 kilo (markløft), 600 kilo sammenlagt. I tillegg holder hun én europarekord i K5-klassen, én nordisk rekord i K4 og seks nordiske rekorder i K5. Hille Arnesen har også 25 norgesrekorder i K4 og 20 norgesrekorder i K5.

Meritter

1999: NM-gull i benkpress.

2000: NM-sølv, beste dameløfter i landskamp NO-DA, bronse i lag-NM.

2001: NM-gull og Nordisk gull.

2003: NM-gull i benkpress og Nordisk gull.

2004: NM-gull, WE-gull og Nordisk gull.

2005: NM-sølv, WE-gull, EM-bronse og gull i lag-NM.

2006: NM-gull, EM-bronse, NM-gull i benkpress, Nordisk gull og VM-sølv.

2007: NM.gull og EM-sølv.

2008: NM-gull, EM-sølv og VM-bronse.

2009: NM-gull, NM-gull i benkpress, EM-bronse.

2010: NM-gull og NM-gull i benkpress.

2011: NM-gull, NM-gull i benkpress, WEC-sølv.

2012: NM-gull og EM-bronse så langt.

I tillegg har Heidi Hille Arnesen vunnet en rekke utmerkelser og hedersbevisninger. Blant annet elitepokalen, benkpresspokalen, gullklokka, elitefatet, Årets Løfter-prisen (to ganger), og NSFs hedersstatuett. Hun har også blitt kåret til årets løfter i IL Kraftsport fire ganger.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!