Hektisk sommer

Giftet seg, vant norgescupen på rulleski og endte opp på sykehus....

Hektisk sommer

I FARTA: Øystein «Pølsa» Pettersen har hatt en hektisk sommer. Både med og uten ski på bena. Foto: worldevent.no

Øystein «Pølsa» Pettersen har vært høyt og lavt denne sommeren. Nå gleder han seg til vintersesongen.

– Det er god stemning om dagen. I bunn og grunn har jeg hatt en fantastisk sommer. Selv om den til tider har vært veldig slitsom, har jeg hatt det vanvittig mye moro, sier Øystein «Pølsa» Pettersen.

Etter bruddet med landslaget forrige sesong har dalens langrennskonge gått inn i Team United Bakeries, og skal satse langløp denne sesongen. «Pølsa» trives godt i nytt team, og ser fram til vintersesongen.

– Jeg gleder meg stort. Miljøet i teamet er kjempebra og motiverende.

– Jeg har fått frihet til å gjøre endringer i hverdagen, slik at jeg kan få både i pose og sekk med satsingen min og familielivet. Dette har vært viktig for min del.

– Nå trener jeg én økt på mellom tre og seks timer hver dag. På den måten får jeg tid til både trening og familie. Jeg stortrives, og er optimist foran vintersesongen og hvilke resultater den vil gi meg, sier «Pølsa».

Vil gå fort på alt

Langrennsløperen med OL-gull i lagsprint på CVen har brukt sommeren til å trene for langløp, men han vil ikke begrense seg.

– Jeg blåser egentlig litt i distanser. Målet mitt er å gå fort på ski i alle renn jeg skal gå. Jeg trener for å hevde meg i langløp, men sommeren har også vist at jeg fremdeles duger på vanlige distanser.

– Jeg kommer til å tenke at jeg er en god skiløper på grunn av, og ikke på tross av den treningen jeg har gjort.

– Det er også kult at konkurrentene ikke vet hvor de har meg lenger. Jeg skal gi full gass uansett hva jeg stiller til start i, sier Pettersen.

Byttet skimerke

I tillegg til å ha gjort fundamentale endringer i treningsrutinene, har Pettersen byttet skileverandør fra Rossignol til Madshus.

– Det er dødskult å prøve noe nytt. Jeg har vært hos Rossignol i 16 år, og har ikke ett vondt ord å si om dem, men Madshus er veldig bra. Jeg angrer ikke ett sekund, sier han.

Vant norgescupen

Som vanlig har han gjort sakene sine bra med rulleski på bena. I sommer måtte han se seg slått av Petter Northug og Eldar Rønning i det siste rennet av Toppidrettsveka, men ble nummer tre sammenlagt. Likevel var det Lillomarka-løperen som kunne juble mest av alle. Hans resultater på rulleski denne sommeren var så sterke at «Pølsa» sikret seg seieren i norgescupen på rulleski (ni rulleskirenn gjennom sommeren).

– Jeg er litt overraska egentlig. Jeg har ikke trent for skøyting og korte distanser i det hele tatt, så resultatene er både inspirerende og motiverende. Det gir trygghet om at det jeg driver med om dagen er bra. Artig å se at det fungerer så godt, sier Øystein «Pølsa» Pettersen.

– Du har også markert deg sterkt i rulleski-sesongen tidligere, og falt igjennom når snøen har kommet?

– Jeg er den første til å innrømme at prestasjonene om sommeren ofte har vært bedre enn hva jeg har fått ut på vinteren.

– Jeg har ikke noe fasit på hvorfor, men jeg tror noe av svaret kan være at jeg har brukt mye energi på å reise og være borte fra familien. Nå slipper jeg det, og jeg håper jeg får gode resultater til vinteren også, sier en optimistisk Pettersen.

Ny bil

Med seieren vant Øystein Pettersen også en flunkende ny bil.

– Det var en tøff BMW. Jeg visste ikke noe om det på forhånd, men det er alltid hyggelig med premier. Jeg tror imidlertid ikke jeg skal bruke den så mye. Jeg er veldig glad i Fiat Freemont-en jeg har fra før av, sier «Pølsa».

– Du kan kanskje låne den ut til Petter Northug når han får tilbake lappen?

– Nei, den går ikke. Petter får sørge for å vinne sine egne biler. Det klarer han ikke for tiden. Denne BMW-en har nå blitt konebil, ler «Pølsa».

På sykehus

For noen uker siden var ikke stemningen like god. «Pølsa» var på treningstur, og havnet i grøfta etter å ha kommet opp i 69 kilometer på rulleski i en bakke som han ikke kjente.

– Lang historie kort så gikk vi i et område vi ikke var kjent, med en kjentmann som ikke var så kjent som han trodde. Vi var griseheldige som overlevde.

– Hadde jeg visst hvordan bakken var, ville jeg aldri gått den. Det var ren og skjær idioti.

– Heldigvis er det en selvfølge å bruke hjelm for oss. Det reddet livet mitt. Jeg må ærlig innrømme at jeg ble ordentlig redd av episoden. Jeg gråt både én og tre tårer da jeg kom hjem igjen etter å ha blitt lappet sammen på sykehuset, sier «Pølsa».

Får trent

Det endte heldigvis «bare» med brudd i fingeren og vondt i skuldra og albuen for Pettersens del.

– Det spiller egentlig ingen rolle. Jeg er bare glad for å ha overlevd. Jeg anser meg selv som så heldig det går an å være, sier han.

– Får du trent med skaden?

– Jeg får ikke trent noe særlig med rulleski og jeg får ikke staka, men jeg jogger mye. Jeg trente nesten 30 timer forrige uke, så jeg får da gjort noe, sier han.

Giftet seg

Sommerens store høydepunkt for Øystein «Pølsa» Pettersen skjedde imidlertid i starten av sommeren. Da giftet han seg nemlig med sin Ellen.

– Det er definitivt et høydepunkt i mitt liv. Herlig å få giftet seg, og deilig å få noen dager for oss selv, selv om det ikke ble den lengste bryllupsreisen. Vi dro til Paris i tre dager før jeg skulle gå rulleskirenn, sier Pettersen.

Han er imidlertid helt klar på at det blir mer tid med familien nå som han har gått inn i nytt team.

– Jeg har blitt så gammel at jeg har forstått at det beste i livet ikke er å gå fort på ski, men at familien har det bra.

– Har de det bra er det også lettere for meg å prestere. Den prioriteringa føler jeg er veldig lur. Den håper jeg kan fungere til vinteren, sier han.

Trenger hjelp

Før vinteren håper han imidlertid på hjelp fra klubbvennene sine i Lillomarka Skiklubb.

– 12. september er det et rulleskirenn på Skytta i Gjelleråsen som Bama, Gjelleråsen og jeg arrangerer. Jeg skal gå, men kommer til å gå med gips.

– Da trenger jeg noen spreke folk fra Groruddalen og Lillomarka for å forsvare vår ære, sier han.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!