Hektisk sommer

Giftet seg, vant norgescupen på rulleski og endte opp på sykehus....

Hektisk sommer

I FARTA: Øystein «Pølsa» Pettersen har hatt en hektisk sommer. Både med og uten ski på bena. Foto: worldevent.no

Øystein «Pølsa» Pettersen har vært høyt og lavt denne sommeren. Nå gleder han seg til vintersesongen.

Skrevet av:

– Det er god stemning om dagen. I bunn og grunn har jeg hatt en fantastisk sommer. Selv om den til tider har vært veldig slitsom, har jeg hatt det vanvittig mye moro, sier Øystein «Pølsa» Pettersen.

Etter bruddet med landslaget forrige sesong har dalens langrennskonge gått inn i Team United Bakeries, og skal satse langløp denne sesongen. «Pølsa» trives godt i nytt team, og ser fram til vintersesongen.

– Jeg gleder meg stort. Miljøet i teamet er kjempebra og motiverende.

– Jeg har fått frihet til å gjøre endringer i hverdagen, slik at jeg kan få både i pose og sekk med satsingen min og familielivet. Dette har vært viktig for min del.

– Nå trener jeg én økt på mellom tre og seks timer hver dag. På den måten får jeg tid til både trening og familie. Jeg stortrives, og er optimist foran vintersesongen og hvilke resultater den vil gi meg, sier «Pølsa».

Vil gå fort på alt

Langrennsløperen med OL-gull i lagsprint på CVen har brukt sommeren til å trene for langløp, men han vil ikke begrense seg.

– Jeg blåser egentlig litt i distanser. Målet mitt er å gå fort på ski i alle renn jeg skal gå. Jeg trener for å hevde meg i langløp, men sommeren har også vist at jeg fremdeles duger på vanlige distanser.

– Jeg kommer til å tenke at jeg er en god skiløper på grunn av, og ikke på tross av den treningen jeg har gjort.

– Det er også kult at konkurrentene ikke vet hvor de har meg lenger. Jeg skal gi full gass uansett hva jeg stiller til start i, sier Pettersen.

Byttet skimerke

I tillegg til å ha gjort fundamentale endringer i treningsrutinene, har Pettersen byttet skileverandør fra Rossignol til Madshus.

– Det er dødskult å prøve noe nytt. Jeg har vært hos Rossignol i 16 år, og har ikke ett vondt ord å si om dem, men Madshus er veldig bra. Jeg angrer ikke ett sekund, sier han.

Vant norgescupen

Som vanlig har han gjort sakene sine bra med rulleski på bena. I sommer måtte han se seg slått av Petter Northug og Eldar Rønning i det siste rennet av Toppidrettsveka, men ble nummer tre sammenlagt. Likevel var det Lillomarka-løperen som kunne juble mest av alle. Hans resultater på rulleski denne sommeren var så sterke at «Pølsa» sikret seg seieren i norgescupen på rulleski (ni rulleskirenn gjennom sommeren).

– Jeg er litt overraska egentlig. Jeg har ikke trent for skøyting og korte distanser i det hele tatt, så resultatene er både inspirerende og motiverende. Det gir trygghet om at det jeg driver med om dagen er bra. Artig å se at det fungerer så godt, sier Øystein «Pølsa» Pettersen.

– Du har også markert deg sterkt i rulleski-sesongen tidligere, og falt igjennom når snøen har kommet?

– Jeg er den første til å innrømme at prestasjonene om sommeren ofte har vært bedre enn hva jeg har fått ut på vinteren.

– Jeg har ikke noe fasit på hvorfor, men jeg tror noe av svaret kan være at jeg har brukt mye energi på å reise og være borte fra familien. Nå slipper jeg det, og jeg håper jeg får gode resultater til vinteren også, sier en optimistisk Pettersen.

Ny bil

Med seieren vant Øystein Pettersen også en flunkende ny bil.

– Det var en tøff BMW. Jeg visste ikke noe om det på forhånd, men det er alltid hyggelig med premier. Jeg tror imidlertid ikke jeg skal bruke den så mye. Jeg er veldig glad i Fiat Freemont-en jeg har fra før av, sier «Pølsa».

– Du kan kanskje låne den ut til Petter Northug når han får tilbake lappen?

– Nei, den går ikke. Petter får sørge for å vinne sine egne biler. Det klarer han ikke for tiden. Denne BMW-en har nå blitt konebil, ler «Pølsa».

På sykehus

For noen uker siden var ikke stemningen like god. «Pølsa» var på treningstur, og havnet i grøfta etter å ha kommet opp i 69 kilometer på rulleski i en bakke som han ikke kjente.

– Lang historie kort så gikk vi i et område vi ikke var kjent, med en kjentmann som ikke var så kjent som han trodde. Vi var griseheldige som overlevde.

– Hadde jeg visst hvordan bakken var, ville jeg aldri gått den. Det var ren og skjær idioti.

– Heldigvis er det en selvfølge å bruke hjelm for oss. Det reddet livet mitt. Jeg må ærlig innrømme at jeg ble ordentlig redd av episoden. Jeg gråt både én og tre tårer da jeg kom hjem igjen etter å ha blitt lappet sammen på sykehuset, sier «Pølsa».

Får trent

Det endte heldigvis «bare» med brudd i fingeren og vondt i skuldra og albuen for Pettersens del.

– Det spiller egentlig ingen rolle. Jeg er bare glad for å ha overlevd. Jeg anser meg selv som så heldig det går an å være, sier han.

– Får du trent med skaden?

– Jeg får ikke trent noe særlig med rulleski og jeg får ikke staka, men jeg jogger mye. Jeg trente nesten 30 timer forrige uke, så jeg får da gjort noe, sier han.

Giftet seg

Sommerens store høydepunkt for Øystein «Pølsa» Pettersen skjedde imidlertid i starten av sommeren. Da giftet han seg nemlig med sin Ellen.

– Det er definitivt et høydepunkt i mitt liv. Herlig å få giftet seg, og deilig å få noen dager for oss selv, selv om det ikke ble den lengste bryllupsreisen. Vi dro til Paris i tre dager før jeg skulle gå rulleskirenn, sier Pettersen.

Han er imidlertid helt klar på at det blir mer tid med familien nå som han har gått inn i nytt team.

– Jeg har blitt så gammel at jeg har forstått at det beste i livet ikke er å gå fort på ski, men at familien har det bra.

– Har de det bra er det også lettere for meg å prestere. Den prioriteringa føler jeg er veldig lur. Den håper jeg kan fungere til vinteren, sier han.

Trenger hjelp

Før vinteren håper han imidlertid på hjelp fra klubbvennene sine i Lillomarka Skiklubb.

– 12. september er det et rulleskirenn på Skytta i Gjelleråsen som Bama, Gjelleråsen og jeg arrangerer. Jeg skal gå, men kommer til å gå med gips.

– Da trenger jeg noen spreke folk fra Groruddalen og Lillomarka for å forsvare vår ære, sier han.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!