Helt konger

Helt konger

 

Lillomarka O-lags ungdommer løp kongelig i skogene rundt Rosersberg slott nord for Stockholm og kopierte femteplassen fra Tio-mila i fjor. Etterpå fikk kvartetten premiebeviset av svenskekongen selv - Karl Gustav.

Skrevet av:

- Ergerlig, utbrøt ankemann Adam Gottfridsson mens han utkjørt forsøkte å komme til hektene etter målpassering. Han hadde styrt det meste av sisteetappen, men måtte se seg slått på den siste kilometeren.

Men smilet kom raskt.

- Femte! Jo da, vi må bare være kjempefornøyde, sa han før han gjorde seg klar til premieutdeling med Kong Karl Gustav.

Hadde presset på seg

Etter at ungdomslaget overrasket seg selv og andre med femteplass i den fire etapper lange ungdomsklassen i fjor, var utgangspunktet tøffere denne gang. Forventningspresset tynget. At kvartetten Eirik Skoglund Godal (15), Siri Kollerud (14), Andrine Benjaminsen (13) og Adam Gottfridsson (16) gjentok bedriften var derfor imponerende.

Når andrelaget i tillegg løp seg inn til 29. plass og tredjelaget til 156. plass blant 350 lag (som skal bestå av to jenter og to gutter med maksimal alder 58 år), viser det solid bredde blant ungdommene.

Siris opphenting

Eirik Skoglund Godal åpnet ballet i år som i fjor, men selv om det ble minimalt bom på førsteetappen hadde Hans Erik Heggem sendt andrelaget ut på en kjempefin 30. plass før Eirik dukket opp og sendte Siri Kollerud ut som 68. lag - drøye fem minutter etter teten.

- I dag sleit jeg og ble stiv i bena ganske umiddelbart, forklarte Eirik og ristet oppgitt på hodet.

Heldigvis var 14-årige Siri Kollerud i kjempeslag på kortetappen på 3.6 kilometer. Hun satte på blinklyset og lå i forbikjøringsfila hele veien.

Da hun kom til veksling var det bare 42 sekunder fram til tetlaget og sju lag foran.

- Det var veldig enkelt. Jeg hadde ingen tidstap, forklarte hun etterpå.

Siris lagvenninner, Solveig Blindheim og Nathalie Blomseth, på andre og tredjelaget gjorde også kjempeløp. Solveig (13) løp sitt lag opp fra 30. til 18. plass, mens Nathalie (12) forserte fra 156. til 99. plass.

Andrine mot gutta

Andrine Benjaminsen hadde den korte, enkle etappen på fjorårets lag. Denne gangen måtte 13-åringen bryne seg mot opp til to år eldre gutter på den 4,4 kilometer lange tredjeetappen for førstelaget. Andrine holdt holdet kaldt og motoren varm. Hun løp laget ytterligere opp og sendte Adam Gottfridsson ut på femteplass, ett minutt bak teten, og  med et kobbel av løpere halsende  bak.

- Jeg leste kartet mye i starten og gikk rett i de første postene. Sammen med Fossum ledet vi stafetten halvveis, men da tre løpssterke lag kom i kontakt helt mot slutten, var jeg egentlig sjanseløs. Men jeg gjorde ingen feil og laget gjorde jobben sin. En ny femteplass er stort, smilte Adam etter å ha mottatt premien av svenskekongen.

Sportssjef i Lillomarka OL, Vidar Benjaminsen, var imponert over ungdommene.

- Det var ikke bare bestelaget som leverte gode løp i dag. Samtlige 12 løpere på de tre ungdomslagene gjorde gode stafettløp. Da blir sluttresultatene også gode, sier han.

  • På andrelaget, som tok 29. plassen, løp Ingvild Brekke og Thorstein Wang de siste to etappene, mens tredjelaget (156. plass) besto av Elias Pellicer Ruud, Nathalie Blomseth, Bjørn Vilberg og Ingrid Granly.

koj

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!