Helt konger

Helt konger

 

Lillomarka O-lags ungdommer løp kongelig i skogene rundt Rosersberg slott nord for Stockholm og kopierte femteplassen fra Tio-mila i fjor. Etterpå fikk kvartetten premiebeviset av svenskekongen selv - Karl Gustav.

- Ergerlig, utbrøt ankemann Adam Gottfridsson mens han utkjørt forsøkte å komme til hektene etter målpassering. Han hadde styrt det meste av sisteetappen, men måtte se seg slått på den siste kilometeren.
Men smilet kom raskt.

- Femte! Jo da, vi må bare være kjempefornøyde, sa han før han gjorde seg klar til premieutdeling med Kong Karl Gustav.

Hadde presset på seg

Etter at ungdomslaget overrasket seg selv og andre med femteplass i den fire etapper lange ungdomsklassen i fjor, var utgangspunktet tøffere denne gang. Forventningspresset tynget. At kvartetten Eirik Skoglund Godal (15), Siri Kollerud (14), Andrine Benjaminsen (13) og Adam Gottfridsson (16) gjentok bedriften var derfor imponerende.

Når andrelaget i tillegg løp seg inn til 29. plass og tredjelaget til 156. plass blant 350 lag (som skal bestå av to jenter og to gutter med maksimal alder 58 år), viser det solid bredde blant ungdommene.

Siris opphenting

Eirik Skoglund Godal åpnet ballet i år som i fjor, men selv om det ble minimalt bom på førsteetappen hadde Hans Erik Heggem sendt andrelaget ut på en kjempefin 30. plass før Eirik dukket opp og sendte Siri Kollerud ut som 68. lag - drøye fem minutter etter teten.

- I dag sleit jeg og ble stiv i bena ganske umiddelbart, forklarte Eirik og ristet oppgitt på hodet.

Heldigvis var 14-årige Siri Kollerud i kjempeslag på kortetappen på 3.6 kilometer. Hun satte på blinklyset og lå i forbikjøringsfila hele veien.

Da hun kom til veksling var det bare 42 sekunder fram til tetlaget og sju lag foran.

- Det var veldig enkelt. Jeg hadde ingen tidstap, forklarte hun etterpå.

Siris lagvenninner, Solveig Blindheim og Nathalie Blomseth, på andre og tredjelaget gjorde også kjempeløp. Solveig (13) løp sitt lag opp fra 30. til 18. plass, mens Nathalie (12) forserte fra 156. til 99. plass.

Andrine mot gutta

Andrine Benjaminsen hadde den korte, enkle etappen på fjorårets lag. Denne gangen måtte 13-åringen bryne seg mot opp til to år eldre gutter på den 4,4 kilometer lange tredjeetappen for førstelaget. Andrine holdt holdet kaldt og motoren varm. Hun løp laget ytterligere opp og sendte Adam Gottfridsson ut på femteplass, ett minutt bak teten, og  med et kobbel av løpere halsende  bak.

- Jeg leste kartet mye i starten og gikk rett i de første postene. Sammen med Fossum ledet vi stafetten halvveis, men da tre løpssterke lag kom i kontakt helt mot slutten, var jeg egentlig sjanseløs. Men jeg gjorde ingen feil og laget gjorde jobben sin. En ny femteplass er stort, smilte Adam etter å ha mottatt premien av svenskekongen.

Sportssjef i Lillomarka OL, Vidar Benjaminsen, var imponert over ungdommene.

- Det var ikke bare bestelaget som leverte gode løp i dag. Samtlige 12 løpere på de tre ungdomslagene gjorde gode stafettløp. Da blir sluttresultatene også gode, sier han.

 • På andrelaget, som tok 29. plassen, løp Ingvild Brekke og Thorstein Wang de siste to etappene, mens tredjelaget (156. plass) besto av Elias Pellicer Ruud, Nathalie Blomseth, Bjørn Vilberg og Ingrid Granly.

koj

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

 • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

 • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

 • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

 • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

 • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

 • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!