ANNONSE

Her er Groruddals-mestrene

Her er Groruddals-mestrene

 

Det var mye sprell og leven i Nordtvedt bad da SK Speed arrangerte Groruddalsmesterskapet i svømming. Begge svømmegruppene i Groruddalen bemerket seg.

SK Speed inviterte til Groruddalsmesterskap (GM og Mini GM) og rekruttstevne lørdag formiddag. Først ut var rekruttene som fikk delta på sitt første stevne, mens de eldste gledet seg til selve GM.

Selv om dette var et Groruddalsmesterskap var stevnet også åpent for andre klubber, og totalt var det utøvere fra åtte svømmeklubber med. Speed og Varg bytter hvert år på å arrangere festligheten.

Kulest for de yngste

Ifølge mange ganger Groruddals-mester Jonas Noreng Ravn er GM ganske så stas.

- GM er vel kanskje kulest for de yngste svømmerne, men det er jo litt stas for oss eldre også. Det er lokal moro, hvor alle som driver med svømming møtes og har det koselig sammen, sier han.

Noreng Ravn understreker også viktigheten av at de eldste svømmerne i dalen deltar i GM.

- Det er viktig at vi som har noen år med svømming på samvittigheten er her for å vise vei for de yngre. Det er viktig å være gode forbilder og sette eksempler, sier han.

Ravn Noreng ble GM-mester denne gangen også, men han har begynnt å få et avslappet forhold til svømmingen.

- Hehe, jeg satser ikke lenger på svømming, men holder på litt bare for moro skyld. Jeg har trappet ned til tre treninger i uka nå, forteller han.

- Hva syntes du om årets GM?

- Det er jo alltid moro å være her, men jeg syntes kanskje det var litt lite publikum i år. Bortsett fra det var det som GM pleier å være. Moro for alle sammen, sier svømmeren som har mistet telling på hvor mange ganger han har vunnet GM.

- Det er mellom 10 og 15 ganger, men jeg husker ikke, ler han.

Mini-GM til Speed

Årets GM ble vunnet av svømmeklubben Varg, mens årets Mini-GM ble vunnet av Speed.

Dette var Speeds tredje knepp på rad i mini GM så de kunne da ta med seg pokalen hjem til odel og eie.

At klubben gjør det så bra i Mini-GM kommer ikke som et sjokk når vi hører leder Jon Haukeland fortelle om klubben sin.

- Det står bra til i Speed. Vi har veldig mange unge svømmere og majoriteten i klubben er fra 13 år og yngre. Vi har gode trenere og en god bredde i klubben, og alt i alt ser fremtiden lys ut, forteller han stolt.

Han forteller også at siden klubben har så mange unge svømmere er det Mini GM som klubben satser på.

- Vi har en ung A-gruppe med mange utøvere som begynner å hevde seg, men det er først og fremst blant de aller yngste at vi har talentene våre, sier han.

Etter endt stevne kunne Haukeland pustet lettet ut. Årets Groruddalsmesterskap hadde gått pent og pyntelig for seg.

- Alt har gått som en drøm og vi var jo til og med foran tidskjemaet. Jeg tror alle som har vært til stede i dag har hatt en fin dag.

- Det er litt prestisje med GM og det gjør det jo til et morsomt stevne. Det eneste som gikk litt mot oss var det elektroniske systemet vi hadde. Det brøyt sammen natten før stevnet, så da ble det manuell tidtakning, sier Haukeland.

Bursdagsbarn i vannkanten

Ikke alle svømmerne fikk en helt vanlig dag i badet. Isaac Ryen Gloinson fra Smedstua ble smått litt flau da vennene hans fra Speed stemte i gang salen og sang bursdagssangen til ære for 15-årsdagen hans.

- Du ser ikke spesielt happy ut etter at hele salen har sunget for deg?

- Nei, dessverre gjorde de det. Det var rett og slett flaut, ler han.

- Har du noen mål om å bli GM-mester på bursdagen din?

- Nei, ingen mål og ikke noe håp heller. Jeg er ikke spesielt god heller. Jeg synes bare det er gøy å svømme. Det er verdt denne synginga i alle fall, sier han.

Men mat skal de ha

Er det en ting som var standard under årets GM, var det at alle svømmerne skulle ut i kafeteriaen og handle seg bortkomne kalorier. Her sto det en trivelig pantertantegjeng og jobbet på spreng.

- Det er vanskelig å stå opp så tidlig en lørdagsmorgen, men når det kommer til stykket er det jo veldig moro å være med.

- Det er veldig sosialt og koselig, sier gjengen.

De forteller at det er vafler det går aller mest i og at de brukte opp alle 15 litrene med vaffelrøre innen dagen var omme.

Skal bli GM-mester

Sportsredaksjonen hadde gleden av å møte en friskus med et helt spesielt mål under lørdagens stevne.

13-årige «Varger», Franciszek Chmielowiec fra Øvre Haugen, er fast bestemt på hva han skal bli med litt tid.

- Jeg skal bli GM-mester en gang. Selv om det er mange bra svømmere skal jeg klare det, sier han.

Chmielowiec forteller at han kom fra Polen til Norge i 2001 og startet med svømming ikke så lenge etter det.

- Jeg vet ikke hva som er så gøy med svømming, men det er bare kult. De burde ha flere stevner som dette her. Det er veldig moro å være med, sier Varg-svømmeren.

- Du som bor på Haugen. Vet du hvem svømmedronninga Anne-Mari Gulbrandsen er?

- Nei jeg vet ikke hvem det er. Pawet Korcemiowski er forbilde mitt, men det er samme hvem de er begge to. Jeg skal bli GM-mester, ler han.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE