Her er Groruddals-mestrene

Her er Groruddals-mestrene

 

I helga ble årets Groruddals-mesterskap i svømming avviklet på Nordtvet bad. Selv om begge våre svømmeklubber (Speed og Varg) fikk sine Groruddals-mestre, kunne Speed juble høyest. De vant både GM og Mini-GM.

 

Lørdag var det stor ståhei og stemning i Nordtvet bad. Her ble svømmernes store høydepunkt, Groruddals-mesterskapet i svømming, avviklet. Mesterskapet er en solid tradisjon i dalens svømmemiljø, og ble startet av Akers Avis Groruddalen for godt over 30 år siden. Våre to svømmeklubber (Speed og Varg) bytter på å arrangere gildet, og i år hadde turen kommet til Speed.

For stevneleder Håkon Røed var det en spennende utfordring.

- Dette er første gangen jeg er stevneleder på et GM. Det er både spennende og morsomt, men også ganske så hektisk. Heldigvis stiller foreldrene i klubben opp for å hjelpe til. Det er mange roller som skal fylles, men vi har har det moro sammen, avslører han.

 

Tett og jevnt

Årets utgave av GM, med over 110 utøvere, var ikke bare hektisk. Selv om det totalt var med ni svømmeklubber på stevnet, er det konkurransen mellom Groruddals-klubbene Speed og Varg som betyr noe. Denne konkurransen ble enormt spennende.

I Mini-GM (klassene fra 1997 og nedover) var det aldri noen tvil om hvilken klubb som ville vinne.

Speeds 243 poeng var et godt stykke foran Vargs noe mer beskjedne 44 poeng.

I GM (klassene fra 1996 og opp til senior) ble resultatene mye tettere. Etter kontrollregning endte Speed opp med 181 poeng mot Vargs 180 poeng. Dermed kunne klubben juble for både å ha vunnet GM og Mini-GM.

Leder for Speed, Jon Haukeland, er naturlig nok fornøyd med uttellingen.

- Dette er vi storfornøyde med. Det ble veldig spennende på slutten, men det var stas å vinne GM med ett poeng, sier han.

 

Vekst

Jon Haukland forteller også om en positiv vekst i klubben.

- Vi har en veldig god vekst i bunnen av klubben. Det er meget positivt. Ufordringen vår ligger i å bygge en stamme som fortsetter med svømming. Også etter ungdomsskolen, sier han.

Etter stevneslutt kunne også stevneleder Håkon Røed puste ut.

- Vi kan ikke si annet enn at vi er fornøyd med dette stevnet. Normalt kjører vi så store stevner med hjelp fra Norges Svømmeforbund, men i år kjørte vi det helt alene. Det gikk heldigvis bra.

- Det var også positivt at det til slutt ble en del deltakere. Vi fikk flere enn vi hadde regnet med på forhånd og det regnet med perser og bra stemning, oppsummerer han.

 

- Satser på NM

Selv om Varg tapte Groruddalsmesterskapet med et fattig poeng, var ikke humøret borte fra utøverne. Odin Spangen Normann ble individuell GM-mester i 92-klassen med 518 poeng. Han klaget ikke.

- Dette var et gøyalt mesterskap. Dessverre var det for dårlig oppmøte fra oss. Vi hadde for få svømmere med, og det ble utslagsgivende for GM-pokalen. Likevel vil jeg si at vi fra Varg klarte oss bra i forhold til hvor få vi var, sier han.

- Hvorfor var dere ikke flere folk. Det var jo GM?

- Det er mange forskjellige grunner. En del av våre svømmere er mer sprintere, og det er ikke sprint i GM. Vi satser mer mot NM i Stavanger om noen uker. Så får vi se hvordan vi gjør det der, sier han.

- Satt deg noen mål i NM?

- Ja, jeg skal få min beste individuelle plassering noen sinne (6.plass som beste hittil). Jeg gleder meg, sier han.

 

- GM er stort

Vi var så heldige å få en prat med tre av Speeds talentfull svømmere.

Stine Røed (f. 2000), Mina Leirvaag (f. 1996) og Susann Hagmansen (f. 2000) jublet alle for nye perser under GM.

 

- GM er noe av det morsomste vi er med på hvert år. Det er kult å konkurrere mot Varg om hvem som er best i Groruddalen, og det er morsomt når vi får til å perse på mesterskapet, slår de fast.

Frøken Leirvaag var mest fornøyd med 400 meter fri.

- Jeg persa med 12 sekunder, jublet hun.

Frøken Røed skulle ikke være dårligere og opplyste at hun perset både på 100 meter rygg og 50 meter bryst. Susann Hagmansen perset også på 50 meter bryst.

Før jentene løp videre til klubbvennene spurte vi også om hvilken klubb jentene trodde ville vinne GM. Svaret kom unisont.

- Speed vinner i år også. Vi er den beste klubben. Vi gleder oss til hvert GM for å få vist hvor gode vi er, slår de fast.

 

Engasjert

På siden av bassenget sto Stian Evje og fulgte nøye med. Han er nemlig trener i Speed, og han synes alltid det er gøy på GM.

- Det er en del prestisje i GM blant svømmerne. De er mer engasjert, sier han.

Han var fornøyd med det utøverne leverte på lørdagen.

- Det går veldig bra, og det er mange som perser. For min del er det bra ettersom jeg ble trua med å bli kasta i vannet hvis de ikke fikk perser, ler han.

 

Vi spurte også Evje hvordan han trodde GM ville ende.

- Jeg tror Speed tar Mini-GM, men så tror jeg det blir veldig jevnt i selve GM, spådde han.

- Kjipt

Stine Victoria Nordberg fra Linderud og Grunde Myhrer fra Refstad er begge fra Groruddalen og store svømmetalenter. Likevel får de ikke lov til å bli GM-mestere. Groruddølene svømmer nemlig ikke for en klubb i Groruddalen, men for Oslo IL.

- Det er selvfølgelig litt kjipt at vi ikke kan bli GM-mestere når vi er fra Groruddalen. Vi syntes reglene er litt spesielle, men sånn er nå det sier de.

- Jeg sikter høyere enn et GM uansett, avslører Myhrer.

- Hva da?

- Landsfinalen, det skal bli gøy å få svømt den. Jeg tror jeg har en fair sjanse til å gjøre det bra, sier han.

 

Foringsstasjon

I Kafeteriaen på stevnet var det livlig lørdagen gjennom. Sissel Woxholt, Elisabeth Strøm og Tove Pedersen tok likevel i mot alle med et stort smil.

- Her er det hektisk, men bra. Salget går unna, men vi rekker inn i svømmehallen for å se litt av og til. Vi har det koselig, sier de.

De forteller også at dalens svømmeentusiaster ser ut til å ha blitt sunnere med årene.

- Det går mer i salat og frukt nå enn tidligere. Folk har blitt sunnere, slår de fast.

 

Rekruttstevne

Før Groruddalsmesterskapet startet var det også et eget rekruttstevne som Speed arrangerte.

 

- Det var virkelig moro. De aller yngste kom og deltok på sitt første stevne. Her var det både massevis av svømmere, og mange engasjerte foreldre. En fin start på dagen, sier stevneleder Håkon Røed om rekruttstevne.

 

Om du ikke fikk vært med på årets GM i svømming, men har lyst til å starte med svømming er det heller ikke for sent.

- Nei, vi har akkurat satt i gang mange svømmekurs, og vi har god plass til flere elever. Både de som kan svømme fra før, og de som ikke kan svømme er velkommen til oss. Det er bare å ta kontakt, forsikrer Håkon Røed.

 • Se flere bilder i onsdagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste seier

– Årets morsomste seier

 • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

 • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

 • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

 • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

 • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

 • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!