Her tok han de første fintene

Her tok han de første fintene

 

Harmeet Singh (19) har virkelig slått gjennom på et sjarmerende Vålerenga-lag i år, men det er her på «sletta» mellom Furuset senter og Furuset skole han tok sine første overstegsfinter.

Skrevet av:

- Furuset betyr mye for meg. Jeg har fremdeles god kontakt med folk her og jeg spiller mye fotball på sletta og på grusen i Kurlandstien fortsatt. Jeg er oppvokst her og er stolt av å komme fra Furuset, forteller talentet. Nå har det blitt kunstgress på gode, gamle sletta, men Harmeet savner det ujevne gresset som lå her før.

- Jeg skulle ønske at det fortsatt var gress her. Det var vanskelig å spille her, men det var sånn jeg begynte å trene teknikk, forteller han. 

Harmeet har sammen med Kristofer Hæstad og Mohammed Fellah fått full tillit på Vålerengas midtbane i år. I sin indreløper-rolle, trives 19-åringen som plommen i egget.

- Vi spiller bra fotball med mange gode tekniske spillere, og jeg trives i rollen min, sier han.

Da han var 13 år gikk han fra Furuset til Vålerenga og siden den gang har mye skjedd.

Lærerikt

I 2008 fikk Harmeet Singh sin debut for Vålerenga. Da spilte han fra start i hjemmekampen mot Rosenborg foran 25.000 tilskuere. Nå har to år gått, og i januar skrev han under på en treårskontrakt med de kongeblå. Tiden etter debuten beskriver han som enormt lærerik.

- Jeg har lært masse og opplevd mer. Jeg har tatt til meg mye erfaring, men samtidig hatt det morsomt, forteller Harmeet som har jobbet mye med fysikken de siste årene.

Unggutten har et usedvanlig kaldt hode som mange sikkert misunner han. Han er aldri nervøs før han skal spille kamp, og selv hevder han å ha vært helt avslappet foran debuten mot RBK. 

- Det var en rar følelse. Jeg følte i grunn ingenting, men det kan være en styrke å være så rolig, sier han.

Spillet hans har ikke gått upåaktet hen. Enkelte forståsegpåere mener at unggutten snart er klar for landslaget.

 - Det ofrer jeg ikke en tanke. En dag kommer jeg til å være god nok, men nå er Vålerenga mitt eneste fokus, sier han.

Spennende høst

Akkurat nå ser Harmeet fram til en spennende høst med Vålerenga. De ligger på andreplass bak Nils Arne Eggens Rosenborg.

- Det har gått bra for min egen del og veldig bra for lagets del. Det har vært en fin start, men nå kommer de tøffe kampene. Vi ligger godt an, og det vet vi, men vi kan ikke tillate oss å miste fokus. Selv om det er litt kjedelig, så må vi tenke på en kamp om gangen.

Harmeet husker laget som i 2005 førte Vålerenga til seriegull. Han er ikke enig i at dagens mannskap ikke står noe tilbake for Vålerenga anno 2005.

- Vi spiller bedre fotball enn i 2005, men de hadde også mange klassespillere, understreker han.

Bor hjemme

I slutten av juli tok Vålerenga mot Barcelona hjemme på Ullevaal stadion. Harmeet viste seg fra sin beste side: Først scoret han sikkert på straffen som Moa skaffet. Etter det slo han en målgivende pasning til Bojan Zajic som scoret Vålerengas andre mål i 2-4-tapet. 

- Det var lærerikt å møte mange verdensklassespillere

Veien fra Furuset til storspill mot Zlatan Ibrahimovic og Barcelona er lang, men Harmeet glemmer aldri sine røtter. 

- Jeg bor hjemme og trives svært godt med å bo på Furuset. Jeg har ingen planer om å flytte, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!