Her tok han de første fintene

Her tok han de første fintene

 

Harmeet Singh (19) har virkelig slått gjennom på et sjarmerende Vålerenga-lag i år, men det er her på «sletta» mellom Furuset senter og Furuset skole han tok sine første overstegsfinter.

Tekst:

Publisert:

- Furuset betyr mye for meg. Jeg har fremdeles god kontakt med folk her og jeg spiller mye fotball på sletta og på grusen i Kurlandstien fortsatt. Jeg er oppvokst her og er stolt av å komme fra Furuset, forteller talentet. Nå har det blitt kunstgress på gode, gamle sletta, men Harmeet savner det ujevne gresset som lå her før.

- Jeg skulle ønske at det fortsatt var gress her. Det var vanskelig å spille her, men det var sånn jeg begynte å trene teknikk, forteller han. 

Harmeet har sammen med Kristofer Hæstad og Mohammed Fellah fått full tillit på Vålerengas midtbane i år. I sin indreløper-rolle, trives 19-åringen som plommen i egget.

- Vi spiller bra fotball med mange gode tekniske spillere, og jeg trives i rollen min, sier han.

Da han var 13 år gikk han fra Furuset til Vålerenga og siden den gang har mye skjedd.

Lærerikt

I 2008 fikk Harmeet Singh sin debut for Vålerenga. Da spilte han fra start i hjemmekampen mot Rosenborg foran 25.000 tilskuere. Nå har to år gått, og i januar skrev han under på en treårskontrakt med de kongeblå. Tiden etter debuten beskriver han som enormt lærerik.

- Jeg har lært masse og opplevd mer. Jeg har tatt til meg mye erfaring, men samtidig hatt det morsomt, forteller Harmeet som har jobbet mye med fysikken de siste årene.

Unggutten har et usedvanlig kaldt hode som mange sikkert misunner han. Han er aldri nervøs før han skal spille kamp, og selv hevder han å ha vært helt avslappet foran debuten mot RBK. 

- Det var en rar følelse. Jeg følte i grunn ingenting, men det kan være en styrke å være så rolig, sier han.

Spillet hans har ikke gått upåaktet hen. Enkelte forståsegpåere mener at unggutten snart er klar for landslaget.

 - Det ofrer jeg ikke en tanke. En dag kommer jeg til å være god nok, men nå er Vålerenga mitt eneste fokus, sier han.

Spennende høst

Akkurat nå ser Harmeet fram til en spennende høst med Vålerenga. De ligger på andreplass bak Nils Arne Eggens Rosenborg.

- Det har gått bra for min egen del og veldig bra for lagets del. Det har vært en fin start, men nå kommer de tøffe kampene. Vi ligger godt an, og det vet vi, men vi kan ikke tillate oss å miste fokus. Selv om det er litt kjedelig, så må vi tenke på en kamp om gangen.

Harmeet husker laget som i 2005 førte Vålerenga til seriegull. Han er ikke enig i at dagens mannskap ikke står noe tilbake for Vålerenga anno 2005.

- Vi spiller bedre fotball enn i 2005, men de hadde også mange klassespillere, understreker han.

Bor hjemme

I slutten av juli tok Vålerenga mot Barcelona hjemme på Ullevaal stadion. Harmeet viste seg fra sin beste side: Først scoret han sikkert på straffen som Moa skaffet. Etter det slo han en målgivende pasning til Bojan Zajic som scoret Vålerengas andre mål i 2-4-tapet. 

- Det var lærerikt å møte mange verdensklassespillere

Veien fra Furuset til storspill mot Zlatan Ibrahimovic og Barcelona er lang, men Harmeet glemmer aldri sine røtter. 

- Jeg bor hjemme og trives svært godt med å bo på Furuset. Jeg har ingen planer om å flytte, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.