Her tok han de første fintene

Her tok han de første fintene

 

Harmeet Singh (19) har virkelig slått gjennom på et sjarmerende Vålerenga-lag i år, men det er her på «sletta» mellom Furuset senter og Furuset skole han tok sine første overstegsfinter.

Skrevet av:

- Furuset betyr mye for meg. Jeg har fremdeles god kontakt med folk her og jeg spiller mye fotball på sletta og på grusen i Kurlandstien fortsatt. Jeg er oppvokst her og er stolt av å komme fra Furuset, forteller talentet. Nå har det blitt kunstgress på gode, gamle sletta, men Harmeet savner det ujevne gresset som lå her før.

- Jeg skulle ønske at det fortsatt var gress her. Det var vanskelig å spille her, men det var sånn jeg begynte å trene teknikk, forteller han. 

Harmeet har sammen med Kristofer Hæstad og Mohammed Fellah fått full tillit på Vålerengas midtbane i år. I sin indreløper-rolle, trives 19-åringen som plommen i egget.

- Vi spiller bra fotball med mange gode tekniske spillere, og jeg trives i rollen min, sier han.

Da han var 13 år gikk han fra Furuset til Vålerenga og siden den gang har mye skjedd.

Lærerikt

I 2008 fikk Harmeet Singh sin debut for Vålerenga. Da spilte han fra start i hjemmekampen mot Rosenborg foran 25.000 tilskuere. Nå har to år gått, og i januar skrev han under på en treårskontrakt med de kongeblå. Tiden etter debuten beskriver han som enormt lærerik.

- Jeg har lært masse og opplevd mer. Jeg har tatt til meg mye erfaring, men samtidig hatt det morsomt, forteller Harmeet som har jobbet mye med fysikken de siste årene.

Unggutten har et usedvanlig kaldt hode som mange sikkert misunner han. Han er aldri nervøs før han skal spille kamp, og selv hevder han å ha vært helt avslappet foran debuten mot RBK. 

- Det var en rar følelse. Jeg følte i grunn ingenting, men det kan være en styrke å være så rolig, sier han.

Spillet hans har ikke gått upåaktet hen. Enkelte forståsegpåere mener at unggutten snart er klar for landslaget.

 - Det ofrer jeg ikke en tanke. En dag kommer jeg til å være god nok, men nå er Vålerenga mitt eneste fokus, sier han.

Spennende høst

Akkurat nå ser Harmeet fram til en spennende høst med Vålerenga. De ligger på andreplass bak Nils Arne Eggens Rosenborg.

- Det har gått bra for min egen del og veldig bra for lagets del. Det har vært en fin start, men nå kommer de tøffe kampene. Vi ligger godt an, og det vet vi, men vi kan ikke tillate oss å miste fokus. Selv om det er litt kjedelig, så må vi tenke på en kamp om gangen.

Harmeet husker laget som i 2005 førte Vålerenga til seriegull. Han er ikke enig i at dagens mannskap ikke står noe tilbake for Vålerenga anno 2005.

- Vi spiller bedre fotball enn i 2005, men de hadde også mange klassespillere, understreker han.

Bor hjemme

I slutten av juli tok Vålerenga mot Barcelona hjemme på Ullevaal stadion. Harmeet viste seg fra sin beste side: Først scoret han sikkert på straffen som Moa skaffet. Etter det slo han en målgivende pasning til Bojan Zajic som scoret Vålerengas andre mål i 2-4-tapet. 

- Det var lærerikt å møte mange verdensklassespillere

Veien fra Furuset til storspill mot Zlatan Ibrahimovic og Barcelona er lang, men Harmeet glemmer aldri sine røtter. 

- Jeg bor hjemme og trives svært godt med å bo på Furuset. Jeg har ingen planer om å flytte, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!