Her tok han de første fintene

Her tok han de første fintene

 

Harmeet Singh (19) har virkelig slått gjennom på et sjarmerende Vålerenga-lag i år, men det er her på «sletta» mellom Furuset senter og Furuset skole han tok sine første overstegsfinter.

Skrevet av:

- Furuset betyr mye for meg. Jeg har fremdeles god kontakt med folk her og jeg spiller mye fotball på sletta og på grusen i Kurlandstien fortsatt. Jeg er oppvokst her og er stolt av å komme fra Furuset, forteller talentet. Nå har det blitt kunstgress på gode, gamle sletta, men Harmeet savner det ujevne gresset som lå her før.

- Jeg skulle ønske at det fortsatt var gress her. Det var vanskelig å spille her, men det var sånn jeg begynte å trene teknikk, forteller han. 

Harmeet har sammen med Kristofer Hæstad og Mohammed Fellah fått full tillit på Vålerengas midtbane i år. I sin indreløper-rolle, trives 19-åringen som plommen i egget.

- Vi spiller bra fotball med mange gode tekniske spillere, og jeg trives i rollen min, sier han.

Da han var 13 år gikk han fra Furuset til Vålerenga og siden den gang har mye skjedd.

Lærerikt

I 2008 fikk Harmeet Singh sin debut for Vålerenga. Da spilte han fra start i hjemmekampen mot Rosenborg foran 25.000 tilskuere. Nå har to år gått, og i januar skrev han under på en treårskontrakt med de kongeblå. Tiden etter debuten beskriver han som enormt lærerik.

- Jeg har lært masse og opplevd mer. Jeg har tatt til meg mye erfaring, men samtidig hatt det morsomt, forteller Harmeet som har jobbet mye med fysikken de siste årene.

Unggutten har et usedvanlig kaldt hode som mange sikkert misunner han. Han er aldri nervøs før han skal spille kamp, og selv hevder han å ha vært helt avslappet foran debuten mot RBK. 

- Det var en rar følelse. Jeg følte i grunn ingenting, men det kan være en styrke å være så rolig, sier han.

Spillet hans har ikke gått upåaktet hen. Enkelte forståsegpåere mener at unggutten snart er klar for landslaget.

 - Det ofrer jeg ikke en tanke. En dag kommer jeg til å være god nok, men nå er Vålerenga mitt eneste fokus, sier han.

Spennende høst

Akkurat nå ser Harmeet fram til en spennende høst med Vålerenga. De ligger på andreplass bak Nils Arne Eggens Rosenborg.

- Det har gått bra for min egen del og veldig bra for lagets del. Det har vært en fin start, men nå kommer de tøffe kampene. Vi ligger godt an, og det vet vi, men vi kan ikke tillate oss å miste fokus. Selv om det er litt kjedelig, så må vi tenke på en kamp om gangen.

Harmeet husker laget som i 2005 førte Vålerenga til seriegull. Han er ikke enig i at dagens mannskap ikke står noe tilbake for Vålerenga anno 2005.

- Vi spiller bedre fotball enn i 2005, men de hadde også mange klassespillere, understreker han.

Bor hjemme

I slutten av juli tok Vålerenga mot Barcelona hjemme på Ullevaal stadion. Harmeet viste seg fra sin beste side: Først scoret han sikkert på straffen som Moa skaffet. Etter det slo han en målgivende pasning til Bojan Zajic som scoret Vålerengas andre mål i 2-4-tapet. 

- Det var lærerikt å møte mange verdensklassespillere

Veien fra Furuset til storspill mot Zlatan Ibrahimovic og Barcelona er lang, men Harmeet glemmer aldri sine røtter. 

- Jeg bor hjemme og trives svært godt med å bo på Furuset. Jeg har ingen planer om å flytte, sier han.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!