Her vil de bygge idrettshall

Her vil de bygge idrettshall

 

Begrenset hallkapasitet setter en stopper for mye aktivitet i Linderud IL. Nå tar de saken i egne hender. Målet er å bygge en ny hall - og nå jakter de samarbeidspartnere.

Skrevet av:

- Dette vil være et veldig viktig tilskudd for oss, sier Jørund H. Strømseng, som er prosjektleder for hallprosjektet i Linderud IL.

 

Idrettslaget har tenkt tanken i mange år, men det var først i desember i fjor de for alvor startet å jobbe med hallprosjektet. I mars fikk de klarsignal til å starte med et forprosjekt av idrettslagets årsmøte.

 


 

- Vi holder på med prosjektering av hallen. I tillegg prøver vi å finne ut hvem som kan være med å finansiere dette sammen med oss, sier Strømseng.

 

Hallkapasiteten

Bakgrunnen for at idrettslaget nå har satt i gang prosjektet er altså begrenset hallkapasitet i Linderudhallen, som i dag er idrettslagets «hjemmehall». Dette går igjen utover klubbens aktiviteter innen håndball. De forteller også at mange andre som vil inn i Linderudhallen per i dag må avvises.

 

- Dagens situasjon er at vi må dele Linderudhallen med flere andre i nærmiljøet. Årvoll, Gøy og Kjelsås er brukere av hallen, siden deres behov også er underdekket, sier Strømseng, før han fortsetter:

 

- Det er planlagt å bygge en hall på Årvoll, men denne er fortsatt ikke startet opp og det vil ta tid før denne er klar til bruk. Gøy har heller ingen hjemmebane, og benytter Linderudhallen til dette i dag.

 

Sett i lys av den forventede befolkningsveksten i dette området av Groruddalen tror ikke situasjonen vil bli bedre i fremtiden.

 

På egenhånd

På siste prioriteringsliste for tiltak for idretten i bydelen står ny hall på Linderud på tredjeplass. De har stått høyt oppe på denne lista i flere år allerede. Foran dem står flerbrukshall på Veitvet, som skal bygges med nye skole, og på toppen står flerbrukshall på Årvoll, som det har vært jobbet med i mange, mange år, men som fremdeles ikke har sett dagens lys.

 

- En av grunnene til at vi går i gang med dette selv, er at ønsker at denne hallen skal realiseres på kort sikt. Vi ønsker ikke at det skal ta så lang tid som på Årvoll, sier Dag Tveit Bråthen, som er leder i Linderud IL.

 


 

Idrettslaget ønsker at hallen skal plasseres på grusplassen som ligger bak en av kortsidene på kunstgressbanen. Ifølge idrettslaget vil man her få plass til en hall med håndballbane som tilfredsstiller kravene til Norges Håndballforbund.

 

Hallen skal primært lages for håndball, fotball, friidrett, kampsporter, mosjonsidrett og andre idretter som ikke trenger spesialtilpasning av gulv eller utstyr.

 

- Treningsareal for cheerleading vil også være mulig, forteller Strømseng.

 

- Men det vil ikke være mulig å kjøre store arrangement i hallen. Det må gjøres i Linderudhallen.

 


 

Idrettslaget ser for seg at byggeprosjektet kjøpes av en leverandør, som et komplett prosjekt. Idrettslaget skal selv stå som kjøper og mottaker av anlegget.

 

- Vi har allerede vært i kontakt med flere leverandører, forteller Strømseng.

 

Først må de imidlertid skaffe prosjektet finansiering. De vil gå inn med egenfinansiering, men trenger i tillegg hjelp fra andre støttespillere. De er nå i gang med å søke forskjellige tilskudd, men trenger også hjelp fra sponsorer eller andre i nærmiljøet.

 

- Nå prøver vi å finne ut hvem som kan være med å finansiere dette. Dersom noen ønsker å være med på dette prosjektet, så er det bare å ta kontakt. Det gjelder også dersom man har lyst til å være med å bruke hallen når den står klar, sier Strømseng.

 

Idrettslaget regner med at prislappen vil komme på 13 til 14 millioner kroner pluss moms.

 


 

Bedriftsidrettslaget på Siemens er blant dem som allerede har meldt sin interesse.

 

I tillegg har de allerede henvendt seg til Groruddals-satsingen, som startet et områdeløft i Linderud/Vollebekk-området i fjor. Den grønne turvei-aksen forbi idrettsanlegget er sentral i denne satsingen.

 

Prosjektleder Kristoffer Eng fra områdeløftet liker initiativet idrettslaget har tatt, men kan foreløpig ikke love noe konkret beløp til prosjektet.

 

Idrettslaget forteller at de har møtt mye positiv respons.

 

Tomta, som er på 2,5 mål, må også omreguleres.

 


- Vi har vært i kontakt med Plan- og bygningsetaten, som har uttalt at de ikke tror det vil være noe problem med tanke på dette formålet, sier Strømseng.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!