Her vil de bygge idrettshall

Her vil de bygge idrettshall

 

Begrenset hallkapasitet setter en stopper for mye aktivitet i Linderud IL. Nå tar de saken i egne hender. Målet er å bygge en ny hall - og nå jakter de samarbeidspartnere.

Skrevet av:

- Dette vil være et veldig viktig tilskudd for oss, sier Jørund H. Strømseng, som er prosjektleder for hallprosjektet i Linderud IL.

 

Idrettslaget har tenkt tanken i mange år, men det var først i desember i fjor de for alvor startet å jobbe med hallprosjektet. I mars fikk de klarsignal til å starte med et forprosjekt av idrettslagets årsmøte.

 

 

- Vi holder på med prosjektering av hallen. I tillegg prøver vi å finne ut hvem som kan være med å finansiere dette sammen med oss, sier Strømseng.

 

Hallkapasiteten

Bakgrunnen for at idrettslaget nå har satt i gang prosjektet er altså begrenset hallkapasitet i Linderudhallen, som i dag er idrettslagets «hjemmehall». Dette går igjen utover klubbens aktiviteter innen håndball. De forteller også at mange andre som vil inn i Linderudhallen per i dag må avvises.

 

- Dagens situasjon er at vi må dele Linderudhallen med flere andre i nærmiljøet. Årvoll, Gøy og Kjelsås er brukere av hallen, siden deres behov også er underdekket, sier Strømseng, før han fortsetter:

 

- Det er planlagt å bygge en hall på Årvoll, men denne er fortsatt ikke startet opp og det vil ta tid før denne er klar til bruk. Gøy har heller ingen hjemmebane, og benytter Linderudhallen til dette i dag.

 

Sett i lys av den forventede befolkningsveksten i dette området av Groruddalen tror ikke situasjonen vil bli bedre i fremtiden.

 

På egenhånd

På siste prioriteringsliste for tiltak for idretten i bydelen står ny hall på Linderud på tredjeplass. De har stått høyt oppe på denne lista i flere år allerede. Foran dem står flerbrukshall på Veitvet, som skal bygges med nye skole, og på toppen står flerbrukshall på Årvoll, som det har vært jobbet med i mange, mange år, men som fremdeles ikke har sett dagens lys.

 

- En av grunnene til at vi går i gang med dette selv, er at ønsker at denne hallen skal realiseres på kort sikt. Vi ønsker ikke at det skal ta så lang tid som på Årvoll, sier Dag Tveit Bråthen, som er leder i Linderud IL.

 

 

Idrettslaget ønsker at hallen skal plasseres på grusplassen som ligger bak en av kortsidene på kunstgressbanen. Ifølge idrettslaget vil man her få plass til en hall med håndballbane som tilfredsstiller kravene til Norges Håndballforbund.

 

Hallen skal primært lages for håndball, fotball, friidrett, kampsporter, mosjonsidrett og andre idretter som ikke trenger spesialtilpasning av gulv eller utstyr.

 

- Treningsareal for cheerleading vil også være mulig, forteller Strømseng.

 

- Men det vil ikke være mulig å kjøre store arrangement i hallen. Det må gjøres i Linderudhallen.

 

 

Idrettslaget ser for seg at byggeprosjektet kjøpes av en leverandør, som et komplett prosjekt. Idrettslaget skal selv stå som kjøper og mottaker av anlegget.

 

- Vi har allerede vært i kontakt med flere leverandører, forteller Strømseng.

 

Først må de imidlertid skaffe prosjektet finansiering. De vil gå inn med egenfinansiering, men trenger i tillegg hjelp fra andre støttespillere. De er nå i gang med å søke forskjellige tilskudd, men trenger også hjelp fra sponsorer eller andre i nærmiljøet.

 

- Nå prøver vi å finne ut hvem som kan være med å finansiere dette. Dersom noen ønsker å være med på dette prosjektet, så er det bare å ta kontakt. Det gjelder også dersom man har lyst til å være med å bruke hallen når den står klar, sier Strømseng.

 

Idrettslaget regner med at prislappen vil komme på 13 til 14 millioner kroner pluss moms.

 

 

Bedriftsidrettslaget på Siemens er blant dem som allerede har meldt sin interesse.

 

I tillegg har de allerede henvendt seg til Groruddals-satsingen, som startet et områdeløft i Linderud/Vollebekk-området i fjor. Den grønne turvei-aksen forbi idrettsanlegget er sentral i denne satsingen.

 

Prosjektleder Kristoffer Eng fra områdeløftet liker initiativet idrettslaget har tatt, men kan foreløpig ikke love noe konkret beløp til prosjektet.

 

Idrettslaget forteller at de har møtt mye positiv respons.

 

Tomta, som er på 2,5 mål, må også omreguleres.

 

- Vi har vært i kontakt med Plan- og bygningsetaten, som har uttalt at de ikke tror det vil være noe problem med tanke på dette formålet, sier Strømseng.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!