Her vil de bygge idrettshall

Her vil de bygge idrettshall

 

Begrenset hallkapasitet setter en stopper for mye aktivitet i Linderud IL. Nå tar de saken i egne hender. Målet er å bygge en ny hall - og nå jakter de samarbeidspartnere.

Skrevet av:

- Dette vil være et veldig viktig tilskudd for oss, sier Jørund H. Strømseng, som er prosjektleder for hallprosjektet i Linderud IL.

 

Idrettslaget har tenkt tanken i mange år, men det var først i desember i fjor de for alvor startet å jobbe med hallprosjektet. I mars fikk de klarsignal til å starte med et forprosjekt av idrettslagets årsmøte.

 

 

- Vi holder på med prosjektering av hallen. I tillegg prøver vi å finne ut hvem som kan være med å finansiere dette sammen med oss, sier Strømseng.

 

Hallkapasiteten

Bakgrunnen for at idrettslaget nå har satt i gang prosjektet er altså begrenset hallkapasitet i Linderudhallen, som i dag er idrettslagets «hjemmehall». Dette går igjen utover klubbens aktiviteter innen håndball. De forteller også at mange andre som vil inn i Linderudhallen per i dag må avvises.

 

- Dagens situasjon er at vi må dele Linderudhallen med flere andre i nærmiljøet. Årvoll, Gøy og Kjelsås er brukere av hallen, siden deres behov også er underdekket, sier Strømseng, før han fortsetter:

 

- Det er planlagt å bygge en hall på Årvoll, men denne er fortsatt ikke startet opp og det vil ta tid før denne er klar til bruk. Gøy har heller ingen hjemmebane, og benytter Linderudhallen til dette i dag.

 

Sett i lys av den forventede befolkningsveksten i dette området av Groruddalen tror ikke situasjonen vil bli bedre i fremtiden.

 

På egenhånd

På siste prioriteringsliste for tiltak for idretten i bydelen står ny hall på Linderud på tredjeplass. De har stått høyt oppe på denne lista i flere år allerede. Foran dem står flerbrukshall på Veitvet, som skal bygges med nye skole, og på toppen står flerbrukshall på Årvoll, som det har vært jobbet med i mange, mange år, men som fremdeles ikke har sett dagens lys.

 

- En av grunnene til at vi går i gang med dette selv, er at ønsker at denne hallen skal realiseres på kort sikt. Vi ønsker ikke at det skal ta så lang tid som på Årvoll, sier Dag Tveit Bråthen, som er leder i Linderud IL.

 

 

Idrettslaget ønsker at hallen skal plasseres på grusplassen som ligger bak en av kortsidene på kunstgressbanen. Ifølge idrettslaget vil man her få plass til en hall med håndballbane som tilfredsstiller kravene til Norges Håndballforbund.

 

Hallen skal primært lages for håndball, fotball, friidrett, kampsporter, mosjonsidrett og andre idretter som ikke trenger spesialtilpasning av gulv eller utstyr.

 

- Treningsareal for cheerleading vil også være mulig, forteller Strømseng.

 

- Men det vil ikke være mulig å kjøre store arrangement i hallen. Det må gjøres i Linderudhallen.

 

 

Idrettslaget ser for seg at byggeprosjektet kjøpes av en leverandør, som et komplett prosjekt. Idrettslaget skal selv stå som kjøper og mottaker av anlegget.

 

- Vi har allerede vært i kontakt med flere leverandører, forteller Strømseng.

 

Først må de imidlertid skaffe prosjektet finansiering. De vil gå inn med egenfinansiering, men trenger i tillegg hjelp fra andre støttespillere. De er nå i gang med å søke forskjellige tilskudd, men trenger også hjelp fra sponsorer eller andre i nærmiljøet.

 

- Nå prøver vi å finne ut hvem som kan være med å finansiere dette. Dersom noen ønsker å være med på dette prosjektet, så er det bare å ta kontakt. Det gjelder også dersom man har lyst til å være med å bruke hallen når den står klar, sier Strømseng.

 

Idrettslaget regner med at prislappen vil komme på 13 til 14 millioner kroner pluss moms.

 

 

Bedriftsidrettslaget på Siemens er blant dem som allerede har meldt sin interesse.

 

I tillegg har de allerede henvendt seg til Groruddals-satsingen, som startet et områdeløft i Linderud/Vollebekk-området i fjor. Den grønne turvei-aksen forbi idrettsanlegget er sentral i denne satsingen.

 

Prosjektleder Kristoffer Eng fra områdeløftet liker initiativet idrettslaget har tatt, men kan foreløpig ikke love noe konkret beløp til prosjektet.

 

Idrettslaget forteller at de har møtt mye positiv respons.

 

Tomta, som er på 2,5 mål, må også omreguleres.

 

- Vi har vært i kontakt med Plan- og bygningsetaten, som har uttalt at de ikke tror det vil være noe problem med tanke på dette formålet, sier Strømseng.

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!