Her vil de bygge idrettshall

Her vil de bygge idrettshall

 

Begrenset hallkapasitet setter en stopper for mye aktivitet i Linderud IL. Nå tar de saken i egne hender. Målet er å bygge en ny hall - og nå jakter de samarbeidspartnere.

Tekst:

Publisert:

- Dette vil være et veldig viktig tilskudd for oss, sier Jørund H. Strømseng, som er prosjektleder for hallprosjektet i Linderud IL.

 

Idrettslaget har tenkt tanken i mange år, men det var først i desember i fjor de for alvor startet å jobbe med hallprosjektet. I mars fikk de klarsignal til å starte med et forprosjekt av idrettslagets årsmøte.

 

 

- Vi holder på med prosjektering av hallen. I tillegg prøver vi å finne ut hvem som kan være med å finansiere dette sammen med oss, sier Strømseng.

 

Hallkapasiteten

Bakgrunnen for at idrettslaget nå har satt i gang prosjektet er altså begrenset hallkapasitet i Linderudhallen, som i dag er idrettslagets «hjemmehall». Dette går igjen utover klubbens aktiviteter innen håndball. De forteller også at mange andre som vil inn i Linderudhallen per i dag må avvises.

 

- Dagens situasjon er at vi må dele Linderudhallen med flere andre i nærmiljøet. Årvoll, Gøy og Kjelsås er brukere av hallen, siden deres behov også er underdekket, sier Strømseng, før han fortsetter:

 

- Det er planlagt å bygge en hall på Årvoll, men denne er fortsatt ikke startet opp og det vil ta tid før denne er klar til bruk. Gøy har heller ingen hjemmebane, og benytter Linderudhallen til dette i dag.

 

Sett i lys av den forventede befolkningsveksten i dette området av Groruddalen tror ikke situasjonen vil bli bedre i fremtiden.

 

På egenhånd

På siste prioriteringsliste for tiltak for idretten i bydelen står ny hall på Linderud på tredjeplass. De har stått høyt oppe på denne lista i flere år allerede. Foran dem står flerbrukshall på Veitvet, som skal bygges med nye skole, og på toppen står flerbrukshall på Årvoll, som det har vært jobbet med i mange, mange år, men som fremdeles ikke har sett dagens lys.

 

- En av grunnene til at vi går i gang med dette selv, er at ønsker at denne hallen skal realiseres på kort sikt. Vi ønsker ikke at det skal ta så lang tid som på Årvoll, sier Dag Tveit Bråthen, som er leder i Linderud IL.

 

 

Idrettslaget ønsker at hallen skal plasseres på grusplassen som ligger bak en av kortsidene på kunstgressbanen. Ifølge idrettslaget vil man her få plass til en hall med håndballbane som tilfredsstiller kravene til Norges Håndballforbund.

 

Hallen skal primært lages for håndball, fotball, friidrett, kampsporter, mosjonsidrett og andre idretter som ikke trenger spesialtilpasning av gulv eller utstyr.

 

- Treningsareal for cheerleading vil også være mulig, forteller Strømseng.

 

- Men det vil ikke være mulig å kjøre store arrangement i hallen. Det må gjøres i Linderudhallen.

 

 

Idrettslaget ser for seg at byggeprosjektet kjøpes av en leverandør, som et komplett prosjekt. Idrettslaget skal selv stå som kjøper og mottaker av anlegget.

 

- Vi har allerede vært i kontakt med flere leverandører, forteller Strømseng.

 

Først må de imidlertid skaffe prosjektet finansiering. De vil gå inn med egenfinansiering, men trenger i tillegg hjelp fra andre støttespillere. De er nå i gang med å søke forskjellige tilskudd, men trenger også hjelp fra sponsorer eller andre i nærmiljøet.

 

- Nå prøver vi å finne ut hvem som kan være med å finansiere dette. Dersom noen ønsker å være med på dette prosjektet, så er det bare å ta kontakt. Det gjelder også dersom man har lyst til å være med å bruke hallen når den står klar, sier Strømseng.

 

Idrettslaget regner med at prislappen vil komme på 13 til 14 millioner kroner pluss moms.

 

 

Bedriftsidrettslaget på Siemens er blant dem som allerede har meldt sin interesse.

 

I tillegg har de allerede henvendt seg til Groruddals-satsingen, som startet et områdeløft i Linderud/Vollebekk-området i fjor. Den grønne turvei-aksen forbi idrettsanlegget er sentral i denne satsingen.

 

Prosjektleder Kristoffer Eng fra områdeløftet liker initiativet idrettslaget har tatt, men kan foreløpig ikke love noe konkret beløp til prosjektet.

 

Idrettslaget forteller at de har møtt mye positiv respons.

 

Tomta, som er på 2,5 mål, må også omreguleres.

 

- Vi har vært i kontakt med Plan- og bygningsetaten, som har uttalt at de ikke tror det vil være noe problem med tanke på dette formålet, sier Strømseng.

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.