Hjem på lånt tid

Hjem på lånt tid

 

Om en uke vender Sheffield Wednesdays Rocky Lekaj tilbake til Oslo og Groruddalen. Her skal han se på Grei, samtidig som han skal spille tippeligafotball ut sesongen. Deretter bærer det tilbake til England hvor han håper å få mer spilletid.

Etter at ex-Greis Rocky Lekaj signerte proffkontrakt med Sheffield Wednesday i juli 2007, har han brukt årene på å finspisse talentet sitt. I år har han spilt fast på reservelaget, hvor han har scoret ti mål på ni kamper, og fått innhopp både i The Championship, FA Cupen og Ligacupen. Så bra gjør han det i Wednesday at både fans og spillere sammenligner ham med en yngre utgave av Christiano Ronaldo. Nå vender han nesen hjemover.

- Om en ukes tid vender jeg tilbake til Groruddalen på ferie. Da skal jeg først slappe av litt, så får vi se om jeg ikke får ordnet meg en lånekontrakt med en Tippeligaklubb, sier han.

Rocky Lekaj vil nemlig gjøre som Arsenals Håvard Nordtveit. Gå på lån til Tippeligaklubben ut sesongen, for så å returnere til England igjen.

- Jeg hører det går bra for Nordtveit i Lillestrøm. For min egen del kan det være bra med litt spilletid på et førstelag. Jeg har spilt masse og scoret for reservene til Wednesday, men jeg vil få mye erfaring fra Tippeligaen, sier han.

For en spiller av Rockys kaliber forstår alle at 3. divisjon med Grei blir litt for snevert nivå. Han håper imidlertid å få spille i Oslo.

- Jeg ønsker å spille i Oslo. Det betyr at jeg enten blir lånt ut til Vålerenga eller Lyn. Vi skal ha litt møter utover, så får vi se hvordan det blir. Jeg vil gjerne få vist meg frem, og spille på et lag som passer min spillestil. Da får jeg også erfaring, sier han.

- Er du kapabel til å skinne i Tippeligaen?

- Det er nok ikke bare bare. Jeg må jobbe hardt for å vise meg frem. Dette er jo ikke noe nytt for meg. Jeg søker hver dag etter å bli en bedre fotballspiller, sier han.

Trives i England

At Rocky nå vender hjemover for en stund har ingenting å gjøre med at han ikke trives i England.

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg stortrives, og jeg har utviklet meg godt. Jeg føler at ting går riktig vei for min del. Trenerne og apparatet i Sheffield Wednesday er også fornøyde med meg. Jeg har utviklet meg fysiskt, men de vil at jeg skal få litt mer erfaring.

- De har gitt beskjed om at de henter meg tilbake når jeg er klar, sier han.

Dette er Rockys tredje sesong i Wednesday. De fleste Wednesdaysupporterne husker fremdeles debuten hans i mars 2007, hvor han kom innpå og slo tunnel på en motspiller på første touch godt. Rocky mener likevel han er en bedre spiller nå.

- Dette er uten tvil min beste sesong så langt i Wednesday-drakta, sier han.

Gjensyn med dalen

Selv om Rocky utelukker spill for Grei når han vender hjemover, vil han bli å treffe på Greibanen i sommer.

 

- Det får holde at jeg kommer å ser på kampene dems. Dessuten kommer jeg nok til å ta meg turen opp, og leke litt med ballen. Jeg gleder meg også til å komme hjem og treffe alle vennene mine. Jeg kunne ikke komme hjem i vinter fordi jeg måtte spille masse kamper, så det blir moro, sier han.

Vil hjelpe «Uglene»

Sheffield Wednesday ligger for øyeblikket på 12. plass i Coca Cola Championship som er det nest øverst nivået i England. Til neste sesong håper Rocky, at han med erfaring fra Tippeligaen, vil kunne hjelpe Wednesday videre oppover.

 

- Vi har gjort det mye bedre i år, enn vi gjorde i fjor. Det betyr at vi gjør noe riktig, og til neste år vil vi skru opp målene igjen. Det håper jeg å være med på, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.