Hjem på lånt tid

Hjem på lånt tid

 

Om en uke vender Sheffield Wednesdays Rocky Lekaj tilbake til Oslo og Groruddalen. Her skal han se på Grei, samtidig som han skal spille tippeligafotball ut sesongen. Deretter bærer det tilbake til England hvor han håper å få mer spilletid.

Skrevet av:

Etter at ex-Greis Rocky Lekaj signerte proffkontrakt med Sheffield Wednesday i juli 2007, har han brukt årene på å finspisse talentet sitt. I år har han spilt fast på reservelaget, hvor han har scoret ti mål på ni kamper, og fått innhopp både i The Championship, FA Cupen og Ligacupen. Så bra gjør han det i Wednesday at både fans og spillere sammenligner ham med en yngre utgave av Christiano Ronaldo. Nå vender han nesen hjemover.

- Om en ukes tid vender jeg tilbake til Groruddalen på ferie. Da skal jeg først slappe av litt, så får vi se om jeg ikke får ordnet meg en lånekontrakt med en Tippeligaklubb, sier han.

Rocky Lekaj vil nemlig gjøre som Arsenals Håvard Nordtveit. Gå på lån til Tippeligaklubben ut sesongen, for så å returnere til England igjen.

- Jeg hører det går bra for Nordtveit i Lillestrøm. For min egen del kan det være bra med litt spilletid på et førstelag. Jeg har spilt masse og scoret for reservene til Wednesday, men jeg vil få mye erfaring fra Tippeligaen, sier han.

For en spiller av Rockys kaliber forstår alle at 3. divisjon med Grei blir litt for snevert nivå. Han håper imidlertid å få spille i Oslo.

- Jeg ønsker å spille i Oslo. Det betyr at jeg enten blir lånt ut til Vålerenga eller Lyn. Vi skal ha litt møter utover, så får vi se hvordan det blir. Jeg vil gjerne få vist meg frem, og spille på et lag som passer min spillestil. Da får jeg også erfaring, sier han.

- Er du kapabel til å skinne i Tippeligaen?

- Det er nok ikke bare bare. Jeg må jobbe hardt for å vise meg frem. Dette er jo ikke noe nytt for meg. Jeg søker hver dag etter å bli en bedre fotballspiller, sier han.

Trives i England

At Rocky nå vender hjemover for en stund har ingenting å gjøre med at han ikke trives i England.

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg stortrives, og jeg har utviklet meg godt. Jeg føler at ting går riktig vei for min del. Trenerne og apparatet i Sheffield Wednesday er også fornøyde med meg. Jeg har utviklet meg fysiskt, men de vil at jeg skal få litt mer erfaring.

- De har gitt beskjed om at de henter meg tilbake når jeg er klar, sier han.

Dette er Rockys tredje sesong i Wednesday. De fleste Wednesdaysupporterne husker fremdeles debuten hans i mars 2007, hvor han kom innpå og slo tunnel på en motspiller på første touch godt. Rocky mener likevel han er en bedre spiller nå.

- Dette er uten tvil min beste sesong så langt i Wednesday-drakta, sier han.

Gjensyn med dalen

Selv om Rocky utelukker spill for Grei når han vender hjemover, vil han bli å treffe på Greibanen i sommer.

 

- Det får holde at jeg kommer å ser på kampene dems. Dessuten kommer jeg nok til å ta meg turen opp, og leke litt med ballen. Jeg gleder meg også til å komme hjem og treffe alle vennene mine. Jeg kunne ikke komme hjem i vinter fordi jeg måtte spille masse kamper, så det blir moro, sier han.

Vil hjelpe «Uglene»

Sheffield Wednesday ligger for øyeblikket på 12. plass i Coca Cola Championship som er det nest øverst nivået i England. Til neste sesong håper Rocky, at han med erfaring fra Tippeligaen, vil kunne hjelpe Wednesday videre oppover.

 

- Vi har gjort det mye bedre i år, enn vi gjorde i fjor. Det betyr at vi gjør noe riktig, og til neste år vil vi skru opp målene igjen. Det håper jeg å være med på, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!