Hjem på lånt tid

Hjem på lånt tid

 

Om en uke vender Sheffield Wednesdays Rocky Lekaj tilbake til Oslo og Groruddalen. Her skal han se på Grei, samtidig som han skal spille tippeligafotball ut sesongen. Deretter bærer det tilbake til England hvor han håper å få mer spilletid.

Etter at ex-Greis Rocky Lekaj signerte proffkontrakt med Sheffield Wednesday i juli 2007, har han brukt årene på å finspisse talentet sitt. I år har han spilt fast på reservelaget, hvor han har scoret ti mål på ni kamper, og fått innhopp både i The Championship, FA Cupen og Ligacupen. Så bra gjør han det i Wednesday at både fans og spillere sammenligner ham med en yngre utgave av Christiano Ronaldo. Nå vender han nesen hjemover.

- Om en ukes tid vender jeg tilbake til Groruddalen på ferie. Da skal jeg først slappe av litt, så får vi se om jeg ikke får ordnet meg en lånekontrakt med en Tippeligaklubb, sier han.

Rocky Lekaj vil nemlig gjøre som Arsenals Håvard Nordtveit. Gå på lån til Tippeligaklubben ut sesongen, for så å returnere til England igjen.

- Jeg hører det går bra for Nordtveit i Lillestrøm. For min egen del kan det være bra med litt spilletid på et førstelag. Jeg har spilt masse og scoret for reservene til Wednesday, men jeg vil få mye erfaring fra Tippeligaen, sier han.

For en spiller av Rockys kaliber forstår alle at 3. divisjon med Grei blir litt for snevert nivå. Han håper imidlertid å få spille i Oslo.

- Jeg ønsker å spille i Oslo. Det betyr at jeg enten blir lånt ut til Vålerenga eller Lyn. Vi skal ha litt møter utover, så får vi se hvordan det blir. Jeg vil gjerne få vist meg frem, og spille på et lag som passer min spillestil. Da får jeg også erfaring, sier han.

- Er du kapabel til å skinne i Tippeligaen?

- Det er nok ikke bare bare. Jeg må jobbe hardt for å vise meg frem. Dette er jo ikke noe nytt for meg. Jeg søker hver dag etter å bli en bedre fotballspiller, sier han.

Trives i England

At Rocky nå vender hjemover for en stund har ingenting å gjøre med at han ikke trives i England.

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg stortrives, og jeg har utviklet meg godt. Jeg føler at ting går riktig vei for min del. Trenerne og apparatet i Sheffield Wednesday er også fornøyde med meg. Jeg har utviklet meg fysiskt, men de vil at jeg skal få litt mer erfaring.

- De har gitt beskjed om at de henter meg tilbake når jeg er klar, sier han.

Dette er Rockys tredje sesong i Wednesday. De fleste Wednesdaysupporterne husker fremdeles debuten hans i mars 2007, hvor han kom innpå og slo tunnel på en motspiller på første touch godt. Rocky mener likevel han er en bedre spiller nå.

- Dette er uten tvil min beste sesong så langt i Wednesday-drakta, sier han.

Gjensyn med dalen

Selv om Rocky utelukker spill for Grei når han vender hjemover, vil han bli å treffe på Greibanen i sommer.

 

- Det får holde at jeg kommer å ser på kampene dems. Dessuten kommer jeg nok til å ta meg turen opp, og leke litt med ballen. Jeg gleder meg også til å komme hjem og treffe alle vennene mine. Jeg kunne ikke komme hjem i vinter fordi jeg måtte spille masse kamper, så det blir moro, sier han.

Vil hjelpe «Uglene»

Sheffield Wednesday ligger for øyeblikket på 12. plass i Coca Cola Championship som er det nest øverst nivået i England. Til neste sesong håper Rocky, at han med erfaring fra Tippeligaen, vil kunne hjelpe Wednesday videre oppover.

 

- Vi har gjort det mye bedre i år, enn vi gjorde i fjor. Det betyr at vi gjør noe riktig, og til neste år vil vi skru opp målene igjen. Det håper jeg å være med på, sier han.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!