Hold smertene borte med pilates

Hold smertene borte med pilates

 

Anna Våge har drevet Ryggakutten pa Økern siden 1995. Ved hjelp av oppfølging med pilates minsker hun risikoen for at rygg- og nakkeproblemer skal komme tilbake.

Skrevet av:

 

Anna Vage tok sin utdanning som pilatesinstruktør i Australia. Hun mener pilates er en av de bes- te forebyggende treningsformene som skal styrke den dype muskulaturen som stabiliserer ryggraden for a forminske risiko for smerter i nakke og rygg.

- Mange har en monoton arbeidsstilling, de mangler aktivitet i hverdagen og mangler dyp stabilisering slik at ryggraden laser seg, forteller hun.

Hun tilbyr personlig trening med pilatesmaskinen Reformer, og mener det er viktig at man er smertefri før man begynner med trening pa Ryggakutten.

 

- Det er ofte vanskeligere a trene seg opp hvis man har smerter i kroppen. Jeg anbefaler at man blir smertefri med naprapatbehandling først, deretter følger opp med trening, sier hun.

Nøye oppfølging

Hvis man ønsker kan man godt trene ofte og over lang tid, men det pleier a holde med tre til fire ganger med naprapatbehandlingen.

- Det er annerledes a trene pilates her enn i et treningsstudio. Jeg instruerer alt fra hver minste pustebevegelse og følger opp nøye slik at man kan ta med seg erfaringen videre og klarer seg bedre i en gruppetrening i et treningsstudio, forteller hun.

Vage er utdannet naprapat ved Scandinavian College of Manual Medicine i Stocholm, og har erfaring med akupunktur og cranial tension release i tillegg til naprapatutdannelsen.

- Naprapati betyr a behandle arsaken til smerte, sier hun.

Sjekker alt

Naprapati omfatter forebygging, utredning og behandling av funksjonsforstyrrelser og smertefulle tilstander i støtte- og bevegelsesapparatet.

- Vi korrigerer ryggraden og muskulaturen for a fa ned spenningen og smerten kjapt. For eksempel kan smerte i armen komme delvis fra nakken. Derfor sjekker vi alt: Nakken, armen og korsryggen slik at arsaken til smerten kommer fram, sier Vage.

Siden hun ofte har hatt pasienten pa behandling først, vet hun hvilke øvelser de skal gjøre og ikke gjøre.

- Jeg skreddersyr et pilatesprogram til hver eneste person. Etter 50 minutter med meg kan jeg garantere at man er sliten, men det er effektivt, smiler hun.

Bevegelse

Vage har gode tips a komme med for a forebygge smerter i kroppen.

- Det viktigste radet for a unnga smerter er a bevege seg. All form for trening er bra, men det skal ikke overdrives. Det er viktig at treningen blir vedlikeholdt og det er opp til hver enkelt hvor frisk man ønsker a være. Mange kommer hit annenhver maned og far oppfølging, forteller hun.

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!