Hold smertene borte med pilates

Hold smertene borte med pilates

 

Anna Våge har drevet Ryggakutten pa Økern siden 1995. Ved hjelp av oppfølging med pilates minsker hun risikoen for at rygg- og nakkeproblemer skal komme tilbake.

 

Anna Vage tok sin utdanning som pilatesinstruktør i Australia. Hun mener pilates er en av de bes- te forebyggende treningsformene som skal styrke den dype muskulaturen som stabiliserer ryggraden for a forminske risiko for smerter i nakke og rygg.

- Mange har en monoton arbeidsstilling, de mangler aktivitet i hverdagen og mangler dyp stabilisering slik at ryggraden laser seg, forteller hun.

Hun tilbyr personlig trening med pilatesmaskinen Reformer, og mener det er viktig at man er smertefri før man begynner med trening pa Ryggakutten.

 


- Det er ofte vanskeligere a trene seg opp hvis man har smerter i kroppen. Jeg anbefaler at man blir smertefri med naprapatbehandling først, deretter følger opp med trening, sier hun.

Nøye oppfølging

Hvis man ønsker kan man godt trene ofte og over lang tid, men det pleier a holde med tre til fire ganger med naprapatbehandlingen.


- Det er annerledes a trene pilates her enn i et treningsstudio. Jeg instruerer alt fra hver minste pustebevegelse og følger opp nøye slik at man kan ta med seg erfaringen videre og klarer seg bedre i en gruppetrening i et treningsstudio, forteller hun.

Vage er utdannet naprapat ved Scandinavian College of Manual Medicine i Stocholm, og har erfaring med akupunktur og cranial tension release i tillegg til naprapatutdannelsen.

- Naprapati betyr a behandle arsaken til smerte, sier hun.

Sjekker alt

Naprapati omfatter forebygging, utredning og behandling av funksjonsforstyrrelser og smertefulle tilstander i støtte- og bevegelsesapparatet.


- Vi korrigerer ryggraden og muskulaturen for a fa ned spenningen og smerten kjapt. For eksempel kan smerte i armen komme delvis fra nakken. Derfor sjekker vi alt: Nakken, armen og korsryggen slik at arsaken til smerten kommer fram, sier Vage.

Siden hun ofte har hatt pasienten pa behandling først, vet hun hvilke øvelser de skal gjøre og ikke gjøre.

- Jeg skreddersyr et pilatesprogram til hver eneste person. Etter 50 minutter med meg kan jeg garantere at man er sliten, men det er effektivt, smiler hun.

Bevegelse

Vage har gode tips a komme med for a forebygge smerter i kroppen.


- Det viktigste radet for a unnga smerter er a bevege seg. All form for trening er bra, men det skal ikke overdrives. Det er viktig at treningen blir vedlikeholdt og det er opp til hver enkelt hvor frisk man ønsker a være. Mange kommer hit annenhver maned og far oppfølging, forteller hun.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!