Hold smertene borte med pilates

Hold smertene borte med pilates

 

Anna Våge har drevet Ryggakutten pa Økern siden 1995. Ved hjelp av oppfølging med pilates minsker hun risikoen for at rygg- og nakkeproblemer skal komme tilbake.

Skrevet av:

 

Anna Vage tok sin utdanning som pilatesinstruktør i Australia. Hun mener pilates er en av de bes- te forebyggende treningsformene som skal styrke den dype muskulaturen som stabiliserer ryggraden for a forminske risiko for smerter i nakke og rygg.

- Mange har en monoton arbeidsstilling, de mangler aktivitet i hverdagen og mangler dyp stabilisering slik at ryggraden laser seg, forteller hun.

Hun tilbyr personlig trening med pilatesmaskinen Reformer, og mener det er viktig at man er smertefri før man begynner med trening pa Ryggakutten.

 

- Det er ofte vanskeligere a trene seg opp hvis man har smerter i kroppen. Jeg anbefaler at man blir smertefri med naprapatbehandling først, deretter følger opp med trening, sier hun.

Nøye oppfølging

Hvis man ønsker kan man godt trene ofte og over lang tid, men det pleier a holde med tre til fire ganger med naprapatbehandlingen.

- Det er annerledes a trene pilates her enn i et treningsstudio. Jeg instruerer alt fra hver minste pustebevegelse og følger opp nøye slik at man kan ta med seg erfaringen videre og klarer seg bedre i en gruppetrening i et treningsstudio, forteller hun.

Vage er utdannet naprapat ved Scandinavian College of Manual Medicine i Stocholm, og har erfaring med akupunktur og cranial tension release i tillegg til naprapatutdannelsen.

- Naprapati betyr a behandle arsaken til smerte, sier hun.

Sjekker alt

Naprapati omfatter forebygging, utredning og behandling av funksjonsforstyrrelser og smertefulle tilstander i støtte- og bevegelsesapparatet.

- Vi korrigerer ryggraden og muskulaturen for a fa ned spenningen og smerten kjapt. For eksempel kan smerte i armen komme delvis fra nakken. Derfor sjekker vi alt: Nakken, armen og korsryggen slik at arsaken til smerten kommer fram, sier Vage.

Siden hun ofte har hatt pasienten pa behandling først, vet hun hvilke øvelser de skal gjøre og ikke gjøre.

- Jeg skreddersyr et pilatesprogram til hver eneste person. Etter 50 minutter med meg kan jeg garantere at man er sliten, men det er effektivt, smiler hun.

Bevegelse

Vage har gode tips a komme med for a forebygge smerter i kroppen.

- Det viktigste radet for a unnga smerter er a bevege seg. All form for trening er bra, men det skal ikke overdrives. Det er viktig at treningen blir vedlikeholdt og det er opp til hver enkelt hvor frisk man ønsker a være. Mange kommer hit annenhver maned og far oppfølging, forteller hun.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!