ANNONSE

Høybråten fikk stjernebesøk

Høybråten fikk stjernebesøk

KOM IGJEN!: Trine Rønning får fart på Høybråten-garderoben, til stor munterhet hos Rasmus Semmerud, Nadine Kessler og Høybråtens damelag.

Stjernefaktoren på Høybråten gikk i taket tirsdag kveld, da to av verdens beste kvinnelige fotballspillere motiverte både unge og voksne Høybråten-spillere til nye høyder.

Se bildet større

STJERNEKLART PÅ STADION: Gullballvinner Nadine Kessler og tidligere landslagskaptein Trine Rønning delte av sine fotballerfaringer på Høybråten.

– Setter jeg den straffa, så leder vi faktisk finalen. Dere kan jo selv se hvordan det gikk, forteller tidligere landslagskaptein Trine Rønning, før hun trykker «play» og viser bommen mot Tyskland i 2013.

Foran henne sitter et fullstappet klubbhus på Høybråten stadion, og de er musestille når dama med 162 landskamper forteller om hvordan man håndterer oppturer og nedturer på fotballbanen.
Ved hennes side står ingen ringere enn Nadine Kessler, vinner av Gullballen i 2014 og ganske enkelt verdens beste fotballspiller det året.

Sånt kan skape ærefrykt, men de unge Høybråten-spillerne på første rad var noen tøffinger og klinket til med spørsmål både på norsk og engelsk.

Et lite stykke Norge

Etter å ha besvart en hel bråte spissfindige spørsmål, tatt selfies med de unge håpefulle, og signert alt fra fotballsko til mobildeksler, tok de to fotballheltinnene turen ut på kunstgresset.

– Det er godt å se så mange i aktivitet, både jentelag og guttelag, sier Trine Rønning.

De to ambassadørene ville likevel gjerne sett at jentefotballen får lov å vokse videre.

– Man må satse enda mer på trenere, det sportslige opplegget rundt, og så må media løfte frem kvinnefotballen i større grad, tror Trine Rønning.

– Hva opplever du som den største forskjellen mellom den norske og tyske måten å gjøre ting på?

– Egentlig er det ikke så mye som skiller. Vi har alltid vært gode på anleggssiden i Tyskland, men begge landene har havnet litt bak for eksempel Frankrike og England når det gjelder kvinnefotballen nå, sier Nadine Kessler.

– Men det er godt å se at det finnes jentelag for alle, vi måtte spille med gutta da vi var små, ler Kessler.

Usminket versjon

Bakgrunnen for stjernedrysset på Høybråten var en UEFA-delegasjon som plutselig hadde en ettermiddag ledig.

– UEFAs GROW-program hadde konferanser på Ullevaal denne uka, og ville se litt grasrotfotball. Vi er en stor norsk breddeklubb, og passet bra i så måte, forklarer Rasmus Semmerud, trener i Høybråten.

– Så vi viste frem en usminket, vanlig tirsdag på Høybråten for UEFA, og jeg fikk i hvert fall inntrykk av at delegasjonen fant det interessant.

– Kommenterte de noe spesielt?

– Det var jo en litt annen idrettsmodell enn de var vant til, spesielt med så mye basert på frivillighet. Jeg tror de ble imponert av hvor mange som bruker av fritiden sin for å tilrettelegge aktivitet for barn og unge. De var genuint interesserte i hvordan vi driver klubben. Kult for lille, store HSIL å få besøk av UEFA, sier Semmerud.

Les hele saken i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen, eller i vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE