Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

FLYR HØYT: Chris Inglingstad har sendt sin siste andredivisjonsforsvarer i gulvet for denne gang. Nå søker 22-åringen lykken i Lillestrøm og eliteserien. FOTO: Bjørn Moe

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

– Jeg går ydmykt inn i dette, og drar dit som læregutt. Men jeg håper jo naturligvis å få flest mulig eliteserieminutter, sier Chris Inglingstad.

22-åringen gleder seg til å kjenne på nivået og treningskulturen på det høyeste nivået, men innrømmer likevel at han er spent.

– Det er et stort sprang fra 2. divisjon til eliteserien, så det er klart det blir en utfordring. Noen takler det bra, andre faller litt igjennom. Det vet man ikke før man prøver. Jeg går inn med senkede skuldre og høye ambisjoner!

Han understreker at det aller viktigste er å få trent med de beste, og forhåpentligvis plukke opp endel ting om treningskultur og hva som kreves.

– Jeg har ingen forventninger, annet enn at jeg får en god sportslig utvikling. Alt annet blir en bonus.

Kort opphold

Chris Inglingstad kom til Vestli før denne sesongen, og vedgår at det er litt synd å forlate laget allerede etter et halvt år.

– Det blir litt trist å forlate den garderoben. Vi har en veldig fin kultur her, og jeg har fått masse gode kompiser.

– Hvorfor var det riktig å forlate klubben nå?

– Jeg har jo spilt i 1. divisjon tidligere, og måtte nesten gripe muligheten når den bydde seg.

Inglingstad er likevel ikke i tvil om at Vestli kommer til å klare seg bra, tross hans tidlige sorti.

– Veldig mange gode spillere i Vestli, og når ting får satt seg skikkelig er jeg overbevist om at vi snakker om divisjonens beste lag.

Han lover likevel å kikke innom Stovnerhallen når han kan.

– Jeg tar nok turen innom både treninger og kamper!

Må klare seg uten

I Vestli tar man i mot nyheten med fatning, men det merkes naturligvis at Inglingstad forsvinner.

– Moro at folk tar sånne steg, men klart det er kjipt å miste Chris, både på banen og i garderoben, innrømmer trener Tom-Erik Hansen.

Trenerkollega Tommy Skjelstad tar det hele med litt mer fatning, og virker å ha god tro på at Inglingstad ikke har herjet i Stovnerhallen for siste gang.

– Han skal på lån til Lillestrøm!

Spillere inn og ut er uansett en del av «gamet», og Hansen er fornøyd med det materiellet som nå befinner seg i Vestli.

– Jeg syns vi har klart å løfte oss til det nødvendige nivået, og har levert veldig mye bra sportslig så langt. Det neste steget er å finne ut hva som skal til for å etablere oss i toppen, og etterhvert begynne å snuse på opprykket.

Selv om man har et langtidsperspektiv i Vestli, tror Hansen at man kan nærme seg allerede i år.

– Topp seks er fremdeles målsetningen, men med absolutt fullklaff og maks flyt kan vi klare andreplassen.

Les hele saken i onsdagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen eller i vår E-avis

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.