Høye svev i Linderudkollen

Høye svev i Linderudkollen

 

The Oakley Arctic Challenge startet i Linderudkollen i går, og snowboardeliten viste sine kunster i quarterpipen. Noen verdensrekord ble det imidlertid ikke, men både kjørerne og publikum så ut til å kose seg for det.

Skrevet av:

Så var tiden endelig kommet for start i The Oakley Arctic Challenge (TAC). I flere måneder har snowboardmiljøet gledet seg til den prestisjetunge konkurransen som arrangørene i år hadde valgt å legge til Linderudkollen i Groruddalen.

Fra før ventet man flere tusen mennesker, men kombinasjonen av å kjøre konkurranse på en ukedag blandet med dårlig vær, gjorde nok sitt til at oppmøtet ble mindre enn ventet.

I går var det høyde som sto på programmet, og arrangøren hadde pirret pressekorpset på forhånd, med nærmest å garantere ny verdensrekord. Det ble likevel kjapt klart at det traurige været satte en effektiv stopper for det.

Terje Håkonsens verdensrekord på 9,8 meter var aldri truet, nærmest kom Daniel Josefsen og Shayne Pospisil med sine 6,8 meter, og dermed delte de også seieren i høyde, foran Håkonsen som tok bronsen.

Josefsen la grunnlaget for seieren allerede i kvalifiseringen. Gutten fra Narvik hoppet tidlig 6,8 meter i konkurransen. Ikke verst for en kar som skadet seg i går, og stilte til start med brukket nese.

- Det gjør ikke noe vondt, gliser 24-åringen.

Han syns det er kult at rennet i år er flyttet til Linderudkollen.

- Det er dritbra. Jeg er råfornøyd med quarterpipen, de har gjort en god jobb med den, skryter han.

Josefsons personlige rekord er på litt over syv meter, i dag var han ikke veldig langt unna å slå den.

- Om jeg virkelig vil slå den rekorden kan jeg klare det, men i dag var forholdene dårlige, mener Josefson.

De som kommenterte rennet fleipet flere ganger med at Josefsen er direkte gal, noe han ikke er helt enig i selv.  

- Jeg er vel ikke gal, ler han mens Shayne Posipil tangerte Josefsons høydesvev bak i bakken.

Josefson innrømmer likevel at det var helt ok å lande for siste gang i konkurransen.

- Det var godt, og alt i alt er jeg fornøyd, sier han.

Skuffet over været

For noen uker siden uttalte arrangørene at de håpet på en ny verdensrekord. Det ble til og med lovet ut en Oakley-klokke, verdt flere hundre tusen kroner, til første mann i verden som svevde 10 meter over bakken.

Så skjedde ikke i dag, og verdensrekordholder Terje Håkonsen skylder på været.

- Vi hadde dessverre ikke værgudene på vår side i dag, det var vanskelig å justere farten på hoppet på grunn av dette, sier han til Akers Avis Groruddalen.

- Hva syns du om innsatsen til Daniel Josefsen?

- Det var gøy å se Daniel i dag, han er et bra talent, svarer han.

Om arrangementet i Linderudkollen har han følgende å si:

- Dette er jo en kjempebra arena! Det eneste vi er uheldige med i dag er som sagt været, men det er ikke stort å få gjort med det.

Han vil likevel forsøke å sveve høyere til lørdag.

- Jeg går for høyde da også, og jeg håper været blir bedre, svarer han før han må traske videre til et enormt pressekorps.

Triks og fanteri

Torsdagens show hadde litt få tilskuere til å komme opp i samme desibel som det legendariske kollenbrølet, men det ventes flere tilskuere til finalene på lørdag.

Da er det triksing som står på programmet, og nye muligheter for alle kjørerne, samt publikum som vil få med seg begivenheten.

Les mer og se fler bilder i fredagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!