Høye svev i Linderudkollen

Høye svev i Linderudkollen

 

The Oakley Arctic Challenge startet i Linderudkollen i går, og snowboardeliten viste sine kunster i quarterpipen. Noen verdensrekord ble det imidlertid ikke, men både kjørerne og publikum så ut til å kose seg for det.

Så var tiden endelig kommet for start i The Oakley Arctic Challenge (TAC). I flere måneder har snowboardmiljøet gledet seg til den prestisjetunge konkurransen som arrangørene i år hadde valgt å legge til Linderudkollen i Groruddalen.

Fra før ventet man flere tusen mennesker, men kombinasjonen av å kjøre konkurranse på en ukedag blandet med dårlig vær, gjorde nok sitt til at oppmøtet ble mindre enn ventet.

I går var det høyde som sto på programmet, og arrangøren hadde pirret pressekorpset på forhånd, med nærmest å garantere ny verdensrekord. Det ble likevel kjapt klart at det traurige været satte en effektiv stopper for det.

Terje Håkonsens verdensrekord på 9,8 meter var aldri truet, nærmest kom Daniel Josefsen og Shayne Pospisil med sine 6,8 meter, og dermed delte de også seieren i høyde, foran Håkonsen som tok bronsen.

Josefsen la grunnlaget for seieren allerede i kvalifiseringen. Gutten fra Narvik hoppet tidlig 6,8 meter i konkurransen. Ikke verst for en kar som skadet seg i går, og stilte til start med brukket nese.

- Det gjør ikke noe vondt, gliser 24-åringen.

Han syns det er kult at rennet i år er flyttet til Linderudkollen.

- Det er dritbra. Jeg er råfornøyd med quarterpipen, de har gjort en god jobb med den, skryter han.

Josefsons personlige rekord er på litt over syv meter, i dag var han ikke veldig langt unna å slå den.

- Om jeg virkelig vil slå den rekorden kan jeg klare det, men i dag var forholdene dårlige, mener Josefson.

De som kommenterte rennet fleipet flere ganger med at Josefsen er direkte gal, noe han ikke er helt enig i selv.  

- Jeg er vel ikke gal, ler han mens Shayne Posipil tangerte Josefsons høydesvev bak i bakken.

Josefson innrømmer likevel at det var helt ok å lande for siste gang i konkurransen.

- Det var godt, og alt i alt er jeg fornøyd, sier han.Skuffet over været

For noen uker siden uttalte arrangørene at de håpet på en ny verdensrekord. Det ble til og med lovet ut en Oakley-klokke, verdt flere hundre tusen kroner, til første mann i verden som svevde 10 meter over bakken.

Så skjedde ikke i dag, og verdensrekordholder Terje Håkonsen skylder på været.

- Vi hadde dessverre ikke værgudene på vår side i dag, det var vanskelig å justere farten på hoppet på grunn av dette, sier han til Akers Avis Groruddalen.

- Hva syns du om innsatsen til Daniel Josefsen?

- Det var gøy å se Daniel i dag, han er et bra talent, svarer han.

Om arrangementet i Linderudkollen har han følgende å si:

- Dette er jo en kjempebra arena! Det eneste vi er uheldige med i dag er som sagt været, men det er ikke stort å få gjort med det.

Han vil likevel forsøke å sveve høyere til lørdag.

- Jeg går for høyde da også, og jeg håper været blir bedre, svarer han før han må traske videre til et enormt pressekorps.

Triks og fanteri

Torsdagens show hadde litt få tilskuere til å komme opp i samme desibel som det legendariske kollenbrølet, men det ventes flere tilskuere til finalene på lørdag.

Da er det triksing som står på programmet, og nye muligheter for alle kjørerne, samt publikum som vil få med seg begivenheten.

Les mer og se fler bilder i fredagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!