Høye svev i Linderudkollen

Høye svev i Linderudkollen

 

The Oakley Arctic Challenge startet i Linderudkollen i går, og snowboardeliten viste sine kunster i quarterpipen. Noen verdensrekord ble det imidlertid ikke, men både kjørerne og publikum så ut til å kose seg for det.

Så var tiden endelig kommet for start i The Oakley Arctic Challenge (TAC). I flere måneder har snowboardmiljøet gledet seg til den prestisjetunge konkurransen som arrangørene i år hadde valgt å legge til Linderudkollen i Groruddalen.

Fra før ventet man flere tusen mennesker, men kombinasjonen av å kjøre konkurranse på en ukedag blandet med dårlig vær, gjorde nok sitt til at oppmøtet ble mindre enn ventet.

I går var det høyde som sto på programmet, og arrangøren hadde pirret pressekorpset på forhånd, med nærmest å garantere ny verdensrekord. Det ble likevel kjapt klart at det traurige været satte en effektiv stopper for det.

Terje Håkonsens verdensrekord på 9,8 meter var aldri truet, nærmest kom Daniel Josefsen og Shayne Pospisil med sine 6,8 meter, og dermed delte de også seieren i høyde, foran Håkonsen som tok bronsen.

Josefsen la grunnlaget for seieren allerede i kvalifiseringen. Gutten fra Narvik hoppet tidlig 6,8 meter i konkurransen. Ikke verst for en kar som skadet seg i går, og stilte til start med brukket nese.

- Det gjør ikke noe vondt, gliser 24-åringen.

Han syns det er kult at rennet i år er flyttet til Linderudkollen.

- Det er dritbra. Jeg er råfornøyd med quarterpipen, de har gjort en god jobb med den, skryter han.

Josefsons personlige rekord er på litt over syv meter, i dag var han ikke veldig langt unna å slå den.

- Om jeg virkelig vil slå den rekorden kan jeg klare det, men i dag var forholdene dårlige, mener Josefson.

De som kommenterte rennet fleipet flere ganger med at Josefsen er direkte gal, noe han ikke er helt enig i selv.  

- Jeg er vel ikke gal, ler han mens Shayne Posipil tangerte Josefsons høydesvev bak i bakken.

Josefson innrømmer likevel at det var helt ok å lande for siste gang i konkurransen.

- Det var godt, og alt i alt er jeg fornøyd, sier han.

Skuffet over været

For noen uker siden uttalte arrangørene at de håpet på en ny verdensrekord. Det ble til og med lovet ut en Oakley-klokke, verdt flere hundre tusen kroner, til første mann i verden som svevde 10 meter over bakken.

Så skjedde ikke i dag, og verdensrekordholder Terje Håkonsen skylder på været.

- Vi hadde dessverre ikke værgudene på vår side i dag, det var vanskelig å justere farten på hoppet på grunn av dette, sier han til Akers Avis Groruddalen.

- Hva syns du om innsatsen til Daniel Josefsen?

- Det var gøy å se Daniel i dag, han er et bra talent, svarer han.

Om arrangementet i Linderudkollen har han følgende å si:

- Dette er jo en kjempebra arena! Det eneste vi er uheldige med i dag er som sagt været, men det er ikke stort å få gjort med det.

Han vil likevel forsøke å sveve høyere til lørdag.

- Jeg går for høyde da også, og jeg håper været blir bedre, svarer han før han må traske videre til et enormt pressekorps.

Triks og fanteri

Torsdagens show hadde litt få tilskuere til å komme opp i samme desibel som det legendariske kollenbrølet, men det ventes flere tilskuere til finalene på lørdag.

Da er det triksing som står på programmet, og nye muligheter for alle kjørerne, samt publikum som vil få med seg begivenheten.

Les mer og se fler bilder i fredagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.