Hudd er sparket

Hudd er sparket

 

Etter dårlige resultater i kvalikkspillet om GET-liga plass til neste år, fikk Nicklas Hudd på mandag sparken som hovedtrener i Furuset Ishockey. Med seg ut døra i Furuset Forum tar han med assistenten Jussi Salo. Hudd selv legger ikke skjul på at det er et bittert farvel han tar med Furuset.

Skrevet av:

Mandag kveld kom beskjeden om at Furusets A-lagstrener, Nicklas Hudd, har fått fyken i Furuset Ishockey som har slitt enormt på isen denne sesongen. Dråpen som skal ha fått det til å renne over kom etter at Furuset tapte sine to første kvalikkamper om retten til GET-ligaspill til neste år.

En trist og bitter Nicklas Hudd snakket ut med Akers Avis Groruddalen om det han mener er en urettferdig behandling.

- Jussi og jeg fikk en kort beskjed om at vi var sparket. Jeg er selvfølgelig skuffet. Etter alt det som har skjedd i klubben denne sesongen, kommer de nå og forteller at vi får sparken på grunn av tillitsproblemer.

- Her mister jeg 13 spillere i løpet av en sesong pluss at jeg får alt det negative og utenomsportslige surret slengt på toppen. Så skylder de på tillitsproblemer?

- Bitter?

- Ja, jeg er bitter. Da jeg tok over Furuset hadde vi et helt annet lag. Hver bidige gang vi fikk en opptur fikk vi nye smeller på det utenomsportslige. Det var ikke mulig å bygge et vinnerlag under slike omstendigheter, sier han.

Håper de holder seg

På tross av at Hudd er bitter for å ha fått sparken, håper han inderlig Furuset berger plassen i GET-ligaen.

- For alle de frivillige rundt klubben, og de fantastiske supporterne som har holdt ut denne sesongen håper jeg det. Det er fremdeles muligheter.

- Samtidig vil jeg takke alle supportere for deres støtte. Den har varmet i vonde stunder. Jeg vil også takke dere i Akers Avis Groruddalen. Det er ikke lett å skrive om et lag i motgang, men dere har tatt tak for å hjelpe klubben, sier han.

- Hva blir det neste for deg nå?

- Jeg vet ikke. Du får si ifra om du vet om noen som trenger en hockeytrener. Akkurat nå trenger jeg litt tid for å tenke. Dette var ikke en god måte å avslutte jobben min i Furuset. Uansett er det ikke noe jeg får gjort noe med. Jeg er bare bitter og lei meg, sier han.

Hudd legger også til at han kommer til å savne mange personer rundt klubben, og at han har fått seg mange gode venner på Furuset.

Manglende resultater

Blant spillerne blir avgjørelsen, tatt med fatning.

- At han får fyken kommer vel på mangel av resultater. Styret har tatt et valg. For spillernes del kan jeg verken si det ene eller det andre om det. Det er nok delte meninger i laget, men nå måtte det en forandring til, sier Elia Hoelstad.

- Vil det hjelpe?

- Jeg vet ikke, men det har jo gått alt for dårlig i kvalikkampene. Det er jo ikke bare Nicklas sin skyld, vi har vært dårlige på isen også. Nå har vi imidlertid fire kamper igjen å snu dette på, sier han.

- Mistet han tillitten blant spillerne?

- Den har vel blitt mindre og mindre. Han hadde den helt fram til kvalikken, men det er jo slik at dårlige resultater gjør at man blir i dårlig humør. Han hadde vel ikke like god tillitt på slutten verken fra spillerne eller styret.

- Det har vært en tøff og tragisk sesong i år, og det er mye som skal ordnes opp i om man skal satse ishockey i klubben videre, sier Hoelstad.

- Ingen dramatikk

Stein Myhren i Furuset ishockey forteller at det ikke ligger noe dramatikk bak sparkingen.

- Er det ikke da litt rart Nicklas Hudd sier han er bitter?

- Jeg syns det er leit å høre. Det er viktig å få fram at det ikke var noe misnøye med Nicklas. Jeg er overbevist om at han fikk det maksimale ut av spillerne.

Etter det Akers Avis Groruddalen erfarer kommer Anders Skarslien til å trene laget ut inneværende sesong.

- Men det er foreløpig for tidlig å si om han tar laget neste år, presiserer Myhren. 

- Vi ønsker oss kontinuitet, det er derfor Anders tar over. Vi vil gjerne ha ham tilbake på banen, også neste sesong håper vi at han spiller en rolle rundt laget. Han har vært med i årevis.

I følge Myhren reiste assistenttrener Jussi Salo grunnet familiære årsaker, mens Hudd tidligere har fortalt at det aldri har ligget noe tilbud til han foran neste sesong.

- Slik jeg forstår det ville nok Nicklas reist uansett, sier Myhren. 

Videre skryter Myhren av finnene.

- Ofte har jeg lurt på hvor de henter motivasjonen sin fra. De har stått på beinhardt, uansett. Jeg tror ikke mange trenere ville stått på så hardt, sier Stein Myhren.

 

Siste nytt i Sport

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

 
VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!