Hudd er sparket

Hudd er sparket

 

Etter dårlige resultater i kvalikkspillet om GET-liga plass til neste år, fikk Nicklas Hudd på mandag sparken som hovedtrener i Furuset Ishockey. Med seg ut døra i Furuset Forum tar han med assistenten Jussi Salo. Hudd selv legger ikke skjul på at det er et bittert farvel han tar med Furuset.

Mandag kveld kom beskjeden om at Furusets A-lagstrener, Nicklas Hudd, har fått fyken i Furuset Ishockey som har slitt enormt på isen denne sesongen. Dråpen som skal ha fått det til å renne over kom etter at Furuset tapte sine to første kvalikkamper om retten til GET-ligaspill til neste år.

En trist og bitter Nicklas Hudd snakket ut med Akers Avis Groruddalen om det han mener er en urettferdig behandling.

- Jussi og jeg fikk en kort beskjed om at vi var sparket. Jeg er selvfølgelig skuffet. Etter alt det som har skjedd i klubben denne sesongen, kommer de nå og forteller at vi får sparken på grunn av tillitsproblemer.

- Her mister jeg 13 spillere i løpet av en sesong pluss at jeg får alt det negative og utenomsportslige surret slengt på toppen. Så skylder de på tillitsproblemer?

- Bitter?

- Ja, jeg er bitter. Da jeg tok over Furuset hadde vi et helt annet lag. Hver bidige gang vi fikk en opptur fikk vi nye smeller på det utenomsportslige. Det var ikke mulig å bygge et vinnerlag under slike omstendigheter, sier han.

Håper de holder seg

På tross av at Hudd er bitter for å ha fått sparken, håper han inderlig Furuset berger plassen i GET-ligaen.

- For alle de frivillige rundt klubben, og de fantastiske supporterne som har holdt ut denne sesongen håper jeg det. Det er fremdeles muligheter.

- Samtidig vil jeg takke alle supportere for deres støtte. Den har varmet i vonde stunder. Jeg vil også takke dere i Akers Avis Groruddalen. Det er ikke lett å skrive om et lag i motgang, men dere har tatt tak for å hjelpe klubben, sier han.

- Hva blir det neste for deg nå?

- Jeg vet ikke. Du får si ifra om du vet om noen som trenger en hockeytrener. Akkurat nå trenger jeg litt tid for å tenke. Dette var ikke en god måte å avslutte jobben min i Furuset. Uansett er det ikke noe jeg får gjort noe med. Jeg er bare bitter og lei meg, sier han.

Hudd legger også til at han kommer til å savne mange personer rundt klubben, og at han har fått seg mange gode venner på Furuset.

Manglende resultater

Blant spillerne blir avgjørelsen, tatt med fatning.

- At han får fyken kommer vel på mangel av resultater. Styret har tatt et valg. For spillernes del kan jeg verken si det ene eller det andre om det. Det er nok delte meninger i laget, men nå måtte det en forandring til, sier Elia Hoelstad.

- Vil det hjelpe?

- Jeg vet ikke, men det har jo gått alt for dårlig i kvalikkampene. Det er jo ikke bare Nicklas sin skyld, vi har vært dårlige på isen også. Nå har vi imidlertid fire kamper igjen å snu dette på, sier han.

- Mistet han tillitten blant spillerne?

- Den har vel blitt mindre og mindre. Han hadde den helt fram til kvalikken, men det er jo slik at dårlige resultater gjør at man blir i dårlig humør. Han hadde vel ikke like god tillitt på slutten verken fra spillerne eller styret.

- Det har vært en tøff og tragisk sesong i år, og det er mye som skal ordnes opp i om man skal satse ishockey i klubben videre, sier Hoelstad.

- Ingen dramatikk

Stein Myhren i Furuset ishockey forteller at det ikke ligger noe dramatikk bak sparkingen.

- Er det ikke da litt rart Nicklas Hudd sier han er bitter?

- Jeg syns det er leit å høre. Det er viktig å få fram at det ikke var noe misnøye med Nicklas. Jeg er overbevist om at han fikk det maksimale ut av spillerne.

Etter det Akers Avis Groruddalen erfarer kommer Anders Skarslien til å trene laget ut inneværende sesong.

- Men det er foreløpig for tidlig å si om han tar laget neste år, presiserer Myhren. 

- Vi ønsker oss kontinuitet, det er derfor Anders tar over. Vi vil gjerne ha ham tilbake på banen, også neste sesong håper vi at han spiller en rolle rundt laget. Han har vært med i årevis.

I følge Myhren reiste assistenttrener Jussi Salo grunnet familiære årsaker, mens Hudd tidligere har fortalt at det aldri har ligget noe tilbud til han foran neste sesong.

- Slik jeg forstår det ville nok Nicklas reist uansett, sier Myhren. 

Videre skryter Myhren av finnene.

- Ofte har jeg lurt på hvor de henter motivasjonen sin fra. De har stått på beinhardt, uansett. Jeg tror ikke mange trenere ville stått på så hardt, sier Stein Myhren.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

 
Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

 
Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Klare for semifinale

Klare for semifinale

Først ble Sogndal slått i torsdagens 1/8-delsfinale, før det var Åkra sin tur til å kjenne på musklene til det røde maskineriet. Klokken fem i ettermiddag spiller jentene semifinale mot Blindheim.

 
Stormer videre i Norway Cup

Stormer videre i Norway Cup

Grei-maskineriet stormer videre i Norway Cup. På Abildsø ble Brumunddal slått 2-1. Dermed var Grei-jentene klare for byderby og Lyn i 16-delsfinalen. Der ble det jevnt...

Jibril klar for Start

Jibril klar for Start

Jibril Bojang (21) har signert for Tippeliga-klubben Start. Nå håper 21-åringen han kan legge skadene bak seg og fokusere på fotballen.

Flathaug går for tittelen

Flathaug går for tittelen

Roadracingføreren Henning Flathaug er i ferd med å gjennomføre en kanonsesong. I helgen sikret han seg en andreplass på den banen han fryktet mest, og nå har Stovners desidert raskeste mann norgesmestertittelen i sikte.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!