ANNONSE

Hull til besvær

Hull til besvær

 

Ballnettet rundt Jesperud Arena har stått ødelagt gjennom hele årets fotballsesong. Til tross for gjentatte henvendelser fra Vestli Fotball, har idrettsetaten ennå ikke fått dette på plass. De har heller ikke tatt seg bryet med å svare klubben på alle henvendelsene vedrørende fremdriften.

Da Akers Avis Groruddalen konfronterte fotballeder Kjell Kjepperud med den dårlige forfatningen med ballnettet, hadde han følgende svar:

- Vestli fotballavdeling var allerede ute med henvendelser til Idrettsetaten i april om at ballnettene rundt banen måtte utbedres, nettopp for å stå rustet til sesongen 2009. Den gang sa Idrettsetaten at den strenge vinteren hadde medført flere utbedringsbehov rundt i Oslo, og at de ville legge jobben ut på anbud, forteller Kjepperud.

Etter dette har Kjepperud ikke maktet å få et svar på når utbedringen kan ta til fra Idrettsetaten. Han mottok imidlertid en mail i juni fra Idrettsetaten, som sier at de skal utbedre skadene uansett omfang, selv om skadene er blitt verre.

Siden har ingenting skjedd, og Kjepperud sporet for 14 dager siden selv opp firmaet som har fått anbudstilslaget. Dette ble Egas Sport, og han er nå i dialog med firmaet.

- Det som jeg synes er leit med hele saken er at klubben i denne lange perioden, urettmessig har mottat mange negative kommentarer fra såvel beboere, andre lag og egne medlemmer. Vestli fremstår jo som om vi ikke er i stand til å ivareta egne anlegg. Dessuten oppstår det jo situasjoner som alle kunne vært spart for. Det være seg mennesker som blir truffet av baller på gangveien, til fotballer som blir borte, sier Kjepperud.

 

Samarbeid?

Kjell Kjepperud ser flere problemer i sikte.

- Dette gjør jo at trenings- og kampforholdene blir vanskelige og at rekrutteringen stopper opp. Jeg må også si at jeg alltid har oppfattet det slik at vi har et bra samarbeid med etaten, men i denne saken er jeg forundret over saksbehandlingen og behandlingen av idrettslaget.

- Manglende svar og vilje til å informere klubben vitner om en ukultur og manglende forståelse av hva spillere og frivillige i klubben utsettes for. Det er fristende å ta ordet arroganse i min munn. Jeg har forståelse for at man ikke alltid kan starte opp ting over natten, men neglisjering av henvendelser har jeg ingen forståelse for, sier han.

 

Farse

Det viser seg at dette anbudet ble lagt ut i mai, men at Egas Sport ikke mottok tilslaget før 18. august. Dette forteller Gunn Mette Sanner hos Egas, og hun lover at arbeidene skal ta til i nær fremtid.

- Jeg er tilfreds med at det nå omsider kommer en løsning på denne saken, men den har etter hvert tatt form av en farse. Ytterligere et par uker har gått, og det siste som har skjedd er at de som skal utbedre nettene, mangler utstyret som skal til. Det må bestilles. Det virker på meg som om omfanget av skadene kom overraskende på de som skulle utbedre, for dette stemte jo ikke med de bilder de satt på fra juni måned.

- Men dette er Idrettsetaten gjort oppmerksom på, fordi barn og unge klatrer og drar i nettene. Det er fristende å leke i nettene, men dessverre kan det være farlig også, sier Kjepperud.

Etaten beklager

Akers Avis Groruddalen tok opp saken med Idrettsetaten.

- Hvorfor har det tatt så lang tid å få på plass ballnettet igjen?

- Idrettsetaten må følge reglene for offentlige anskaffelser, og det vil i dette tilfellet si at vi måtte innhente tilbud fra flere leverandører samlet for alle ballfangernett som hadde større skader etter vinteren.

 

- På grunn av uklarheter rundt omfang, og dermed uklarheter i leverandørenes tilbud, var det behov for presiseringer inkludert befaringer. Prosessen tok lengre tid enn først antatt, hvilket etaten beklager på det sterkeste.

- Det er inngått kontrakt med leverandør som nå er i gang med å reparerer ballfangernettene, og i henhold til kontrakten skal alt arbeidet være ferdigstilt innen 10. oktober, forteller informasjonssjef Alise Davidsen i Idrettsetaten.

 

- Dere har også blitt oppfattet som lite samarbeidsvillige og arrogante? Hva er synspunktet deres på det?

- Vi beklager at etaten i denne saken har vært oppfattet som lite samarbeidsvillig. Idrettsetaten er opptatt av å ha god dialog med idrettslagene og andre vi samarbeider med til beste for brukerne av byens idrettsanlegg, sier hun.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE