Hva skjedde, Furuset?

Hva skjedde, Furuset?

NEDE: Furuset ishockey klarte ikke kvaliken og må spille 2. divisjon til neste år. Foto: Martin Vik Rasmussen

Furuset Ishockey er en institusjon både i norsk hockeyhistorie og i lokalmiljøet. Årets sesong var derimot en gedigen skuffelse for alle med hjerte for «Ulva», og den endte til slutt med nedrykk til andredivisjon. Hva skjedde, og hvor går veien videre?

Skrevet av:

Selv om Furuset ikke lenger er blant de fremste klubbene i norsk hockey, så har de aller fleste et forhold til klubben lengst øst i Oslo.

– Jeg har vokst opp med byderbyet mellom Furuset og Vålerenga, så det er naturligvis fryktelig trist å se at de må ta turen ned i andre­divisjon, sier TV2s hockeykommentator Kasper Wikestad.

– Furuset hører hjemme i toppen av norsk hockey, sier han videre.

Nettopp ordet «trist» går igjen når folk skal beskrive hvordan de reagerer på nedrykket. Tidligere Furuset-trener Jan Erik Johansen sier han først og fremst føler med spillergruppa, som han fremdeles har god kontakt med.

– Hele situasjonen er trist, og jeg syns ordentlig synd på gutta.

– Får takke seg selv

Jan Erik Johansen ble erstattet av Sindre Jessen før årets sesong, men følger fremdeles laget. Han har også gjort seg noen tanker om nedrykket.

– Ledelsen i klubben får takke seg selv, for dette har ikke fungert spesielt godt over tid.

– Underpresterte

Den tidligere treneren er klar på at han mener spillergruppa er god nok for førstedivisjon, men at stallen underpresterte gjennom hele sesongen.

– Og når de først havnet i kvalik, så var det et tøft program og en tynn stall.

Johansen sier også at han håper at spillergruppa klarer å reise seg etter nedrykket, og han skryter av holdningene han opplevde da han trente laget.

– Det er en helt fantastisk spillergruppe, med en unik atmosfære i garderoben og et stort hjerte for klubben hos alle sammen.

Når det gjelder redningsaksjonen klubben forsøkte rett før serieslutt, så forstår Johansen godt at man forsøkte, men at han tror den burde kommet på et tidligere tidspunkt.

Redningsaksjonen

Den nevnte redningsaksjonen fant sted da det gjensto fem-seks seriekamper, og innebar at klubben hentet inn Espen Pettersen som en ekstra trener før serieavslutningen. Ifølge styreleder Jan-Georg Flinstad var det spillerne som kom til styret med ideen.

– Vi fikk en mulighet til å få inn Espen som en ressurs, og vi kunne ikke gå tilbake på dette etter at spillerne tok det direkte til styret.

Flinstad beskriver en situasjon der alle innledningsvis var positive til at Pettersen bidro i serieinnspurten.

– Vi i styret håpet at hovedtrener Sindre Jessen og Espen Pettersen skulle samarbeide ut sesongen. Vi kunne ikke si nei til en sånn ressurs i slutten av sesongen, og vi håpet at alle kunne trekke i samme retning uten at det skulle legges noen voldsom vekt på rollefordelingen.

Konsekvensen ble isteden at Espen Pettersen tok over hovedtreneransvaret i klubben, mens Sindre Jessen valgte å trekke seg fra både den jobben og styremedlemvervet.

– Ble aldri tatt med i dialog

Sindre Jessen beskriver en litt annet situasjon i kaoset i serieavslutningen. Han var også opprinnelig positiv til å få inn en ressurs som Pettersen, men han opplevde å bli overkjørt av styret.

– Da Espen Pettersen kom inn, fikk han hovedtreneransvaret uten at jeg ble tatt med i diskusjon. Jeg ba om en avklaring fra styret, men fikk aldri et tydelig svar. Derfor valgte jeg å trekke meg.

Jessen sier han opplevde hele prosessen som uryddig fra styrets side.

– Jeg hadde kontrakt som hovedtrener, og da kan ikke den bare fjernes. Hvis jeg hadde fått sparken grunnet resultatene, så er det en ting man må leve med i treneryrket, men i denne saken ble det gjennomført på en dårlig måte.

Jessen har ikke lenger noe verv i klubben, men sier han naturligvis syns det er trist at de rykker ned.

– Både for spillerne som legger ned så mye tid i dette, supporterne som følger oss, og de yngre spillerne som trenger noen å se opp til.

Hva kunne de gjort?

Styret i Furuset og tidligere trener Jessen har altså litt forskjellige versjoner av hva som skjedde da sesongen skulle reddes. Konsekvensen er uansett klokkeklar, og det er at «Ulva» må ta den tunge veien ned i andredivisjon. Vi spurte derfor henholdsvis styreleder Jan-Georg Flinstad og Sindre Jessen hva de tror kunne vært gjort annerledes.

– I etterpåklokskapens navn burde vi kanskje tatt en rekonsolidering før jul, sånn at vi kunne tatt skikkelige grep tidligere sier Jan-Georg Flinstad.

– Det er vanskelig å peke ut noe spesielt, en dårlig sesong er alltid en blanding av mange faktorer.

– Uansett gikk det som det gikk, og det hjelper ikke å sitte og lure på hva man eventuelt kunne gjort bedre. Det blir bare dumt, sier Sindre Jessen.

Les hele saken i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalens eller i vår eAvis

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!