Hva skjedde, Furuset?

Hva skjedde, Furuset?

NEDE: Furuset ishockey klarte ikke kvaliken og må spille 2. divisjon til neste år. Foto: Martin Vik Rasmussen

Furuset Ishockey er en institusjon både i norsk hockeyhistorie og i lokalmiljøet. Årets sesong var derimot en gedigen skuffelse for alle med hjerte for «Ulva», og den endte til slutt med nedrykk til andredivisjon. Hva skjedde, og hvor går veien videre?

Skrevet av:

Selv om Furuset ikke lenger er blant de fremste klubbene i norsk hockey, så har de aller fleste et forhold til klubben lengst øst i Oslo.

– Jeg har vokst opp med byderbyet mellom Furuset og Vålerenga, så det er naturligvis fryktelig trist å se at de må ta turen ned i andre­divisjon, sier TV2s hockeykommentator Kasper Wikestad.

– Furuset hører hjemme i toppen av norsk hockey, sier han videre.

Nettopp ordet «trist» går igjen når folk skal beskrive hvordan de reagerer på nedrykket. Tidligere Furuset-trener Jan Erik Johansen sier han først og fremst føler med spillergruppa, som han fremdeles har god kontakt med.

– Hele situasjonen er trist, og jeg syns ordentlig synd på gutta.

– Får takke seg selv

Jan Erik Johansen ble erstattet av Sindre Jessen før årets sesong, men følger fremdeles laget. Han har også gjort seg noen tanker om nedrykket.

– Ledelsen i klubben får takke seg selv, for dette har ikke fungert spesielt godt over tid.

– Underpresterte

Den tidligere treneren er klar på at han mener spillergruppa er god nok for førstedivisjon, men at stallen underpresterte gjennom hele sesongen.

– Og når de først havnet i kvalik, så var det et tøft program og en tynn stall.

Johansen sier også at han håper at spillergruppa klarer å reise seg etter nedrykket, og han skryter av holdningene han opplevde da han trente laget.

– Det er en helt fantastisk spillergruppe, med en unik atmosfære i garderoben og et stort hjerte for klubben hos alle sammen.

Når det gjelder redningsaksjonen klubben forsøkte rett før serieslutt, så forstår Johansen godt at man forsøkte, men at han tror den burde kommet på et tidligere tidspunkt.

Redningsaksjonen

Den nevnte redningsaksjonen fant sted da det gjensto fem-seks seriekamper, og innebar at klubben hentet inn Espen Pettersen som en ekstra trener før serieavslutningen. Ifølge styreleder Jan-Georg Flinstad var det spillerne som kom til styret med ideen.

– Vi fikk en mulighet til å få inn Espen som en ressurs, og vi kunne ikke gå tilbake på dette etter at spillerne tok det direkte til styret.

Flinstad beskriver en situasjon der alle innledningsvis var positive til at Pettersen bidro i serieinnspurten.

– Vi i styret håpet at hovedtrener Sindre Jessen og Espen Pettersen skulle samarbeide ut sesongen. Vi kunne ikke si nei til en sånn ressurs i slutten av sesongen, og vi håpet at alle kunne trekke i samme retning uten at det skulle legges noen voldsom vekt på rollefordelingen.

Konsekvensen ble isteden at Espen Pettersen tok over hovedtreneransvaret i klubben, mens Sindre Jessen valgte å trekke seg fra både den jobben og styremedlemvervet.

– Ble aldri tatt med i dialog

Sindre Jessen beskriver en litt annet situasjon i kaoset i serieavslutningen. Han var også opprinnelig positiv til å få inn en ressurs som Pettersen, men han opplevde å bli overkjørt av styret.

– Da Espen Pettersen kom inn, fikk han hovedtreneransvaret uten at jeg ble tatt med i diskusjon. Jeg ba om en avklaring fra styret, men fikk aldri et tydelig svar. Derfor valgte jeg å trekke meg.

Jessen sier han opplevde hele prosessen som uryddig fra styrets side.

– Jeg hadde kontrakt som hovedtrener, og da kan ikke den bare fjernes. Hvis jeg hadde fått sparken grunnet resultatene, så er det en ting man må leve med i treneryrket, men i denne saken ble det gjennomført på en dårlig måte.

Jessen har ikke lenger noe verv i klubben, men sier han naturligvis syns det er trist at de rykker ned.

– Både for spillerne som legger ned så mye tid i dette, supporterne som følger oss, og de yngre spillerne som trenger noen å se opp til.

Hva kunne de gjort?

Styret i Furuset og tidligere trener Jessen har altså litt forskjellige versjoner av hva som skjedde da sesongen skulle reddes. Konsekvensen er uansett klokkeklar, og det er at «Ulva» må ta den tunge veien ned i andredivisjon. Vi spurte derfor henholdsvis styreleder Jan-Georg Flinstad og Sindre Jessen hva de tror kunne vært gjort annerledes.

– I etterpåklokskapens navn burde vi kanskje tatt en rekonsolidering før jul, sånn at vi kunne tatt skikkelige grep tidligere sier Jan-Georg Flinstad.

– Det er vanskelig å peke ut noe spesielt, en dårlig sesong er alltid en blanding av mange faktorer.

– Uansett gikk det som det gikk, og det hjelper ikke å sitte og lure på hva man eventuelt kunne gjort bedre. Det blir bare dumt, sier Sindre Jessen.

Les hele saken i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalens eller i vår eAvis

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!