ANNONSE

Hva skjedde, Furuset?

Hva skjedde, Furuset?

NEDE: Furuset ishockey klarte ikke kvaliken og må spille 2. divisjon til neste år. FOTO: Martin Vik Rasmussen

Furuset Ishockey er en institusjon både i norsk hockeyhistorie og i lokalmiljøet. Årets sesong var derimot en gedigen skuffelse for alle med hjerte for «Ulva», og den endte til slutt med nedrykk til andredivisjon. Hva skjedde, og hvor går veien videre?

Tekst:

Publisert:

Selv om Furuset ikke lenger er blant de fremste klubbene i norsk hockey, så har de aller fleste et forhold til klubben lengst øst i Oslo.

– Jeg har vokst opp med byderbyet mellom Furuset og Vålerenga, så det er naturligvis fryktelig trist å se at de må ta turen ned i andre­divisjon, sier TV2s hockeykommentator Kasper Wikestad.

– Furuset hører hjemme i toppen av norsk hockey, sier han videre.

Nettopp ordet «trist» går igjen når folk skal beskrive hvordan de reagerer på nedrykket. Tidligere Furuset-trener Jan Erik Johansen sier han først og fremst føler med spillergruppa, som han fremdeles har god kontakt med.

– Hele situasjonen er trist, og jeg syns ordentlig synd på gutta.

– Får takke seg selv

Jan Erik Johansen ble erstattet av Sindre Jessen før årets sesong, men følger fremdeles laget. Han har også gjort seg noen tanker om nedrykket.

– Ledelsen i klubben får takke seg selv, for dette har ikke fungert spesielt godt over tid.

– Underpresterte

Den tidligere treneren er klar på at han mener spillergruppa er god nok for førstedivisjon, men at stallen underpresterte gjennom hele sesongen.

– Og når de først havnet i kvalik, så var det et tøft program og en tynn stall.

Johansen sier også at han håper at spillergruppa klarer å reise seg etter nedrykket, og han skryter av holdningene han opplevde da han trente laget.

– Det er en helt fantastisk spillergruppe, med en unik atmosfære i garderoben og et stort hjerte for klubben hos alle sammen.

Når det gjelder redningsaksjonen klubben forsøkte rett før serieslutt, så forstår Johansen godt at man forsøkte, men at han tror den burde kommet på et tidligere tidspunkt.

Redningsaksjonen

Den nevnte redningsaksjonen fant sted da det gjensto fem-seks seriekamper, og innebar at klubben hentet inn Espen Pettersen som en ekstra trener før serieavslutningen. Ifølge styreleder Jan-Georg Flinstad var det spillerne som kom til styret med ideen.

– Vi fikk en mulighet til å få inn Espen som en ressurs, og vi kunne ikke gå tilbake på dette etter at spillerne tok det direkte til styret.

Flinstad beskriver en situasjon der alle innledningsvis var positive til at Pettersen bidro i serieinnspurten.

– Vi i styret håpet at hovedtrener Sindre Jessen og Espen Pettersen skulle samarbeide ut sesongen. Vi kunne ikke si nei til en sånn ressurs i slutten av sesongen, og vi håpet at alle kunne trekke i samme retning uten at det skulle legges noen voldsom vekt på rollefordelingen.

Konsekvensen ble isteden at Espen Pettersen tok over hovedtreneransvaret i klubben, mens Sindre Jessen valgte å trekke seg fra både den jobben og styremedlemvervet.

– Ble aldri tatt med i dialog

Sindre Jessen beskriver en litt annet situasjon i kaoset i serieavslutningen. Han var også opprinnelig positiv til å få inn en ressurs som Pettersen, men han opplevde å bli overkjørt av styret.

– Da Espen Pettersen kom inn, fikk han hovedtreneransvaret uten at jeg ble tatt med i diskusjon. Jeg ba om en avklaring fra styret, men fikk aldri et tydelig svar. Derfor valgte jeg å trekke meg.

Jessen sier han opplevde hele prosessen som uryddig fra styrets side.

– Jeg hadde kontrakt som hovedtrener, og da kan ikke den bare fjernes. Hvis jeg hadde fått sparken grunnet resultatene, så er det en ting man må leve med i treneryrket, men i denne saken ble det gjennomført på en dårlig måte.

Jessen har ikke lenger noe verv i klubben, men sier han naturligvis syns det er trist at de rykker ned.

– Både for spillerne som legger ned så mye tid i dette, supporterne som følger oss, og de yngre spillerne som trenger noen å se opp til.

Hva kunne de gjort?

Styret i Furuset og tidligere trener Jessen har altså litt forskjellige versjoner av hva som skjedde da sesongen skulle reddes. Konsekvensen er uansett klokkeklar, og det er at «Ulva» må ta den tunge veien ned i andredivisjon. Vi spurte derfor henholdsvis styreleder Jan-Georg Flinstad og Sindre Jessen hva de tror kunne vært gjort annerledes.

– I etterpåklokskapens navn burde vi kanskje tatt en rekonsolidering før jul, sånn at vi kunne tatt skikkelige grep tidligere sier Jan-Georg Flinstad.

– Det er vanskelig å peke ut noe spesielt, en dårlig sesong er alltid en blanding av mange faktorer.

– Uansett gikk det som det gikk, og det hjelper ikke å sitte og lure på hva man eventuelt kunne gjort bedre. Det blir bare dumt, sier Sindre Jessen.

Les hele saken i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalens eller i vår eAvis

Nøkkelord

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE