Hvem blir dronning?

Hvem blir dronning?

 

I eliteserien for kvinner er det totalt åtte lag med. Tre av disse lagene er fra Groruddalen. Akers Avis Groruddalen tok tempen på Sveiva, Grei og Målløs før det hele braker løs, og vi skjønte fort at det ligger mye prestisje i å bli dalens innebandydronninger.

I Groruddalen har vi tre av norges åtte beste lag. Sveiva, Målløs og Grei skal alle spille på det øverste nivået og Akers Avis Groruddalen har tatt en prat med de tre klubbene.

Uten å fornærme noen må man kunne si at Sveiva er storesøster her i dalen. Med serie- og cupgull i 2006/07 satte de standarden for dameinnebandy. Året etter derimot gikk ikke alt veien.

- Det ble en sesong med fire gode kamper, hvorav alle var i euorpacupen. Ellers følte mange at man kunne leve godt på gamle minner fra året før. Vi manglet tæl og vilje, sier trener Lars Drewsen som har ansvaret for Sveiva-damene i samarbeid med Bård Børresen.

I år blir det derimot en ny melodi i Stovnerhallen.

- Vi er bedre som et lag i år. Vi har muligens ikke like gode enkeltspillere, men vi kommer til å overraske mange, sier han.

- Kjenner jeg lukten av gull?

- Vi har ikke gull som mål i år, men vi har mål om å kjempe om det, samtidig som vi skal utvikle oss som lag, både på og utenfor banen. Det har fungert bra til nå, sier han.

Suksesstrener gjennom mange år, Jay Monge, er ikke lenger med i Sveiva, men spillerne selv har fått troen på det nye opplegget.

- Vi har et slagkraftig lag, og vi spiller for hverandre. Det er en skikkelig «go» i laget men mye inspirasjon og motivasjon. Det manglet vi kanskje litt i fjor, men det nye opplegget ser ut til å vekket oss, sier kaptein Line Nygård.

- Hvordan blir de lokale oppgjørene?

- Det blir harde og vanskelige, men alltid kule kamper. Vi får ekstra tenning, og vil absolutt ikke tape for noen naboer, sier Nygård.

- Det blir spennende. Både Målløs og Grei er meget gode lag. Når det er sagt kan jeg forsikre om at vi ikke vil gi noe som helst ved dørene, sier trener Drewsen.

Ny trener og ny giv

Målløs' innebandydamer er klare for sin andre sesong i eliteserien. Troen på at laget vil være sterkere i år enn i fjor lever i beste velgående.

 - Ting begynner på mange måter å falle på plass i Målløs. Det er mye spennende som skjer. Ikke minst på trenerfronten, og vi føler oss bedre trent nå, sier kaptein Siril R. Sørensen.

- Hva er Målløs sitt største mål denne sesongen?

- Vi har vel ikke noe felles mål, men vi må prøve å gjøre det bedre enn fjorårets sjetteplass, sier hun.

- Er dere bedre enn i fjor?

- Ja, vi er et bedre lag, sier hun.

Målløs har hentet inn Espen Hoff som trener fra rivalen Grei. Ingvild Ruud er medtrener. Hoff tror også på mye moro for damene.

- Vi ligger litt bak skjema, men vi har en hardtarbeidende spillergruppe med disiplinerte jenter, samtidig som vi har en klubb som støtter dameinnebandy, sier han.

- Deler du kapteinens målsetting?

- Ja, vi skal bli et bedre lag enn i fjor. Samtidig skal vi videreutvikle individuelle ferdigheter samt systemer, sier han.

- Hvordan ser dere på de lokale kampene?

- Det blir tett og tøft. Vårt hatlag er Grei, fordi vi har fulgt hverandre opp gjennom divisjonene. Det er også gamlelaget til trener'n, så jeg tenker han setter pris på full pott der, sier Sørensen.

- Det blir spesielt mot begge de lokale rivalene. Jeg håper at det blir tette kamper fulle av nerver og god underholdning. Samtidig er det greit at Målløs tar flest poeng av de fire kampene, ler Hoff, før han fortsetter;

- Det er en styrke at vi er en gruppe som er godt kjent med hverandre. Vi har unge, sultne spillere. Jeg har troen på en morsom sesong for Målløs i år.

- Vi vil overraske

Grei er nye i elitserien, og på det grunnlaget var årets målsetting å holde seg i divisjonen. Etter at Freidig og Tromsø trakk seg fra serien ser det likevel ikke ut til at noen lag vil rykke ned i årets sesong. Forbundet har fremdeles ikke avgjort saken, men i Grei ser de uansett positivt på fremtiden.

- Vi ligger bra an, og vi vil nok overraske litt. Målet vårt er å spille bra innebandy. Vi tenker mer på spillemessige prestasjoner enn det resultatmessige, sier ex-Sveivas, Linda Andersen, som er nyansatt trener i Grei.

- Hvilke kvaliteter bor i Grei-laget?

- Det er stor kapasitet i mange av spillerne våre. Dessuten er vi en sammensveiset gjeng som alltid gir alt for hverandre.

- Vil dere merke divisjonsforskjellen?

- Kampene bli jo på et høyere nivå, og vi vil muligens slite litt med stabiliteten. Det blir spennende  se hvor langt vi kommer, sier hun.

Kaptein, Silje Enersen, gleder seg til å få vist seg fram i eliteseriens spotlight.

- Forhåpentligvis vil dette gå bra. Vi tenker ikke tabell, men har fokus på å vise flott innebandyspill. Klarer vi det er jeg sikker på at det holder til en grei plassering, sier hun.

- Ser dere fram mot de lokale kampene?

- Ja. Selv om jeg må innrømme at Sveiva aldri har vært et lag vi har følt noe for. De har alltid vært bedre, og det har aldri blitt noe hatoppgjør. Målløs er mer et hatlag. Der er det intern krig fra gammelt av.

- Vi skal slå Mållløs. De skal bak oss på tabellen, men det hadde vært gull å slått Sveiva også, ler hun.

- Dette kan dere klare?

- Vi er en samlet spillergruppe som slåss for hverandre. Alt er mulig, sier hun

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!