ANNONSE

Hvem blir dronning?

Hvem blir dronning?

 

I eliteserien for kvinner er det totalt åtte lag med. Tre av disse lagene er fra Groruddalen. Akers Avis Groruddalen tok tempen på Sveiva, Grei og Målløs før det hele braker løs, og vi skjønte fort at det ligger mye prestisje i å bli dalens innebandydronninger.

I Groruddalen har vi tre av norges åtte beste lag. Sveiva, Målløs og Grei skal alle spille på det øverste nivået og Akers Avis Groruddalen har tatt en prat med de tre klubbene.

Uten å fornærme noen må man kunne si at Sveiva er storesøster her i dalen. Med serie- og cupgull i 2006/07 satte de standarden for dameinnebandy. Året etter derimot gikk ikke alt veien.

- Det ble en sesong med fire gode kamper, hvorav alle var i euorpacupen. Ellers følte mange at man kunne leve godt på gamle minner fra året før. Vi manglet tæl og vilje, sier trener Lars Drewsen som har ansvaret for Sveiva-damene i samarbeid med Bård Børresen.

I år blir det derimot en ny melodi i Stovnerhallen.

- Vi er bedre som et lag i år. Vi har muligens ikke like gode enkeltspillere, men vi kommer til å overraske mange, sier han.

- Kjenner jeg lukten av gull?

- Vi har ikke gull som mål i år, men vi har mål om å kjempe om det, samtidig som vi skal utvikle oss som lag, både på og utenfor banen. Det har fungert bra til nå, sier han.

Suksesstrener gjennom mange år, Jay Monge, er ikke lenger med i Sveiva, men spillerne selv har fått troen på det nye opplegget.

- Vi har et slagkraftig lag, og vi spiller for hverandre. Det er en skikkelig «go» i laget men mye inspirasjon og motivasjon. Det manglet vi kanskje litt i fjor, men det nye opplegget ser ut til å vekket oss, sier kaptein Line Nygård.

- Hvordan blir de lokale oppgjørene?

- Det blir harde og vanskelige, men alltid kule kamper. Vi får ekstra tenning, og vil absolutt ikke tape for noen naboer, sier Nygård.

- Det blir spennende. Både Målløs og Grei er meget gode lag. Når det er sagt kan jeg forsikre om at vi ikke vil gi noe som helst ved dørene, sier trener Drewsen.

Ny trener og ny giv

Målløs' innebandydamer er klare for sin andre sesong i eliteserien. Troen på at laget vil være sterkere i år enn i fjor lever i beste velgående.

 - Ting begynner på mange måter å falle på plass i Målløs. Det er mye spennende som skjer. Ikke minst på trenerfronten, og vi føler oss bedre trent nå, sier kaptein Siril R. Sørensen.

- Hva er Målløs sitt største mål denne sesongen?

- Vi har vel ikke noe felles mål, men vi må prøve å gjøre det bedre enn fjorårets sjetteplass, sier hun.

- Er dere bedre enn i fjor?

- Ja, vi er et bedre lag, sier hun.

Målløs har hentet inn Espen Hoff som trener fra rivalen Grei. Ingvild Ruud er medtrener. Hoff tror også på mye moro for damene.

- Vi ligger litt bak skjema, men vi har en hardtarbeidende spillergruppe med disiplinerte jenter, samtidig som vi har en klubb som støtter dameinnebandy, sier han.

- Deler du kapteinens målsetting?

- Ja, vi skal bli et bedre lag enn i fjor. Samtidig skal vi videreutvikle individuelle ferdigheter samt systemer, sier han.

- Hvordan ser dere på de lokale kampene?

- Det blir tett og tøft. Vårt hatlag er Grei, fordi vi har fulgt hverandre opp gjennom divisjonene. Det er også gamlelaget til trener'n, så jeg tenker han setter pris på full pott der, sier Sørensen.

- Det blir spesielt mot begge de lokale rivalene. Jeg håper at det blir tette kamper fulle av nerver og god underholdning. Samtidig er det greit at Målløs tar flest poeng av de fire kampene, ler Hoff, før han fortsetter;

- Det er en styrke at vi er en gruppe som er godt kjent med hverandre. Vi har unge, sultne spillere. Jeg har troen på en morsom sesong for Målløs i år.

- Vi vil overraske

Grei er nye i elitserien, og på det grunnlaget var årets målsetting å holde seg i divisjonen. Etter at Freidig og Tromsø trakk seg fra serien ser det likevel ikke ut til at noen lag vil rykke ned i årets sesong. Forbundet har fremdeles ikke avgjort saken, men i Grei ser de uansett positivt på fremtiden.

- Vi ligger bra an, og vi vil nok overraske litt. Målet vårt er å spille bra innebandy. Vi tenker mer på spillemessige prestasjoner enn det resultatmessige, sier ex-Sveivas, Linda Andersen, som er nyansatt trener i Grei.

- Hvilke kvaliteter bor i Grei-laget?

- Det er stor kapasitet i mange av spillerne våre. Dessuten er vi en sammensveiset gjeng som alltid gir alt for hverandre.

- Vil dere merke divisjonsforskjellen?

- Kampene bli jo på et høyere nivå, og vi vil muligens slite litt med stabiliteten. Det blir spennende  se hvor langt vi kommer, sier hun.

Kaptein, Silje Enersen, gleder seg til å få vist seg fram i eliteseriens spotlight.

- Forhåpentligvis vil dette gå bra. Vi tenker ikke tabell, men har fokus på å vise flott innebandyspill. Klarer vi det er jeg sikker på at det holder til en grei plassering, sier hun.

- Ser dere fram mot de lokale kampene?

- Ja. Selv om jeg må innrømme at Sveiva aldri har vært et lag vi har følt noe for. De har alltid vært bedre, og det har aldri blitt noe hatoppgjør. Målløs er mer et hatlag. Der er det intern krig fra gammelt av.

- Vi skal slå Mållløs. De skal bak oss på tabellen, men det hadde vært gull å slått Sveiva også, ler hun.

- Dette kan dere klare?

- Vi er en samlet spillergruppe som slåss for hverandre. Alt er mulig, sier hun

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE