Hvem blir dronning?

Hvem blir dronning?

 

I eliteserien for kvinner er det totalt åtte lag med. Tre av disse lagene er fra Groruddalen. Akers Avis Groruddalen tok tempen på Sveiva, Grei og Målløs før det hele braker løs, og vi skjønte fort at det ligger mye prestisje i å bli dalens innebandydronninger.

Skrevet av:

I Groruddalen har vi tre av norges åtte beste lag. Sveiva, Målløs og Grei skal alle spille på det øverste nivået og Akers Avis Groruddalen har tatt en prat med de tre klubbene.

Uten å fornærme noen må man kunne si at Sveiva er storesøster her i dalen. Med serie- og cupgull i 2006/07 satte de standarden for dameinnebandy. Året etter derimot gikk ikke alt veien.

- Det ble en sesong med fire gode kamper, hvorav alle var i euorpacupen. Ellers følte mange at man kunne leve godt på gamle minner fra året før. Vi manglet tæl og vilje, sier trener Lars Drewsen som har ansvaret for Sveiva-damene i samarbeid med Bård Børresen.

I år blir det derimot en ny melodi i Stovnerhallen.

- Vi er bedre som et lag i år. Vi har muligens ikke like gode enkeltspillere, men vi kommer til å overraske mange, sier han.

- Kjenner jeg lukten av gull?

- Vi har ikke gull som mål i år, men vi har mål om å kjempe om det, samtidig som vi skal utvikle oss som lag, både på og utenfor banen. Det har fungert bra til nå, sier han.

Suksesstrener gjennom mange år, Jay Monge, er ikke lenger med i Sveiva, men spillerne selv har fått troen på det nye opplegget.

- Vi har et slagkraftig lag, og vi spiller for hverandre. Det er en skikkelig «go» i laget men mye inspirasjon og motivasjon. Det manglet vi kanskje litt i fjor, men det nye opplegget ser ut til å vekket oss, sier kaptein Line Nygård.

- Hvordan blir de lokale oppgjørene?

- Det blir harde og vanskelige, men alltid kule kamper. Vi får ekstra tenning, og vil absolutt ikke tape for noen naboer, sier Nygård.

- Det blir spennende. Både Målløs og Grei er meget gode lag. Når det er sagt kan jeg forsikre om at vi ikke vil gi noe som helst ved dørene, sier trener Drewsen.

Ny trener og ny giv

Målløs' innebandydamer er klare for sin andre sesong i eliteserien. Troen på at laget vil være sterkere i år enn i fjor lever i beste velgående.

 - Ting begynner på mange måter å falle på plass i Målløs. Det er mye spennende som skjer. Ikke minst på trenerfronten, og vi føler oss bedre trent nå, sier kaptein Siril R. Sørensen.

- Hva er Målløs sitt største mål denne sesongen?

- Vi har vel ikke noe felles mål, men vi må prøve å gjøre det bedre enn fjorårets sjetteplass, sier hun.

- Er dere bedre enn i fjor?

- Ja, vi er et bedre lag, sier hun.

Målløs har hentet inn Espen Hoff som trener fra rivalen Grei. Ingvild Ruud er medtrener. Hoff tror også på mye moro for damene.

- Vi ligger litt bak skjema, men vi har en hardtarbeidende spillergruppe med disiplinerte jenter, samtidig som vi har en klubb som støtter dameinnebandy, sier han.

- Deler du kapteinens målsetting?

- Ja, vi skal bli et bedre lag enn i fjor. Samtidig skal vi videreutvikle individuelle ferdigheter samt systemer, sier han.

- Hvordan ser dere på de lokale kampene?

- Det blir tett og tøft. Vårt hatlag er Grei, fordi vi har fulgt hverandre opp gjennom divisjonene. Det er også gamlelaget til trener'n, så jeg tenker han setter pris på full pott der, sier Sørensen.

- Det blir spesielt mot begge de lokale rivalene. Jeg håper at det blir tette kamper fulle av nerver og god underholdning. Samtidig er det greit at Målløs tar flest poeng av de fire kampene, ler Hoff, før han fortsetter;

- Det er en styrke at vi er en gruppe som er godt kjent med hverandre. Vi har unge, sultne spillere. Jeg har troen på en morsom sesong for Målløs i år.

- Vi vil overraske

Grei er nye i elitserien, og på det grunnlaget var årets målsetting å holde seg i divisjonen. Etter at Freidig og Tromsø trakk seg fra serien ser det likevel ikke ut til at noen lag vil rykke ned i årets sesong. Forbundet har fremdeles ikke avgjort saken, men i Grei ser de uansett positivt på fremtiden.

- Vi ligger bra an, og vi vil nok overraske litt. Målet vårt er å spille bra innebandy. Vi tenker mer på spillemessige prestasjoner enn det resultatmessige, sier ex-Sveivas, Linda Andersen, som er nyansatt trener i Grei.

- Hvilke kvaliteter bor i Grei-laget?

- Det er stor kapasitet i mange av spillerne våre. Dessuten er vi en sammensveiset gjeng som alltid gir alt for hverandre.

- Vil dere merke divisjonsforskjellen?

- Kampene bli jo på et høyere nivå, og vi vil muligens slite litt med stabiliteten. Det blir spennende  se hvor langt vi kommer, sier hun.

Kaptein, Silje Enersen, gleder seg til å få vist seg fram i eliteseriens spotlight.

- Forhåpentligvis vil dette gå bra. Vi tenker ikke tabell, men har fokus på å vise flott innebandyspill. Klarer vi det er jeg sikker på at det holder til en grei plassering, sier hun.

- Ser dere fram mot de lokale kampene?

- Ja. Selv om jeg må innrømme at Sveiva aldri har vært et lag vi har følt noe for. De har alltid vært bedre, og det har aldri blitt noe hatoppgjør. Målløs er mer et hatlag. Der er det intern krig fra gammelt av.

- Vi skal slå Mållløs. De skal bak oss på tabellen, men det hadde vært gull å slått Sveiva også, ler hun.

- Dette kan dere klare?

- Vi er en samlet spillergruppe som slåss for hverandre. Alt er mulig, sier hun

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!