ANNONSE

Hvem er best i Groruddalen?

Nå starter alvoret for innebandyherrene...

Hvem er best i Groruddalen?

FØRSTE DROPP: Sveivas Marcus Gustavson, Greis Martin Kjellemar og GIFs Robin Norstrøm er klare til seriestart i innebandy.Grei og Sveiva sikter mot toppen, mens GIF blir spådd en dyster skjebne før seriestart. Men de største ulvene er nødvendigvis ikke de farligste rovdyrene…

Tekst:

Publisert:

LAGENE:

Klubb: Gjelleråsen IF (GIF Fighters)
På nett: www.gif-fighters.no
Hjemmebane: Lihallen
Målsetting: Sluttspill
Serieåpning: Grei hjemme
Trenere: Samuel Rosenkvist (hovedtrener), Adam Ekblom (Assisterende trener)
A-lagsstallen 2015/16:
Keepere: Philip Rudningen, Andreas Falkeid.
Backer: Henrik Gulbrandsen, Sindre Buraas, Eivind Brandeggen, Adam Ekblom, Mats Steinseth, Joakim Løvholm og Björn Lundgren.
Sentere: Benjamin Belsten, Trym Stokland og Olav Falkeid.
Løpere: Henrik Bredli, Robin Norstrøm, Vetle Mellum, Varl Bacolod, Edvin Eikland, Anders Mellum, Audun Hovin og Erlend Bjerknes.
Spillertilgang (gammel klubb i parentes): Anders Mellum, Olav Falkeid, Erlend Bjerknes, Eivind Brandeggen og Audun Hovin (alle fra G18), Benjamin Belsten og Henrik Bredli (tilbake fra skade og studier), Adam Ekblom (FBI Tullinge, Sverige), Mats Steinseth (tilbake fra utlån, Bækkelaget SK).
Spilleravgang (ny klubb i parentes): Mads Rongsjord, Hans Wilhelmsen, Anton Eliasson og Mattias Mattsson (Akerselva), Thomas Rognlien (Tunet), Andreas Nordli (Sveiva), Tobias Wendelstig, Tommy Midtsveen, Alexander Texnes, Thomas Aas og Ulrik Engmann (lagt opp).

Klubb: SF Grei
På nett: www.grei.no
Hjemmebane: Apalløkka
Målsetting: Topp 4
Serieåpning: GIF borte
Trenere: Jacob Sandelin
A-lagsstallen 2015/16:
Keepere: Martin Bratland, Thomas Larsen, Jonas Gesvold og Mathias W. Soini.
Backer: Rene Einlyng, Ola Teigen, Fredrik Jansson, Marko Lansmann, Anton Brenner og Martin Kjellemar.
Sentere: Nicklas Johansson, Jerry Johansen og Daniel Engebretsen.
Løpere: Kjetil Bratland, Andreas Woiduma, Robin Jakto, Tommy Scibort, Erik Jirving og Frikk Bruland.
Spillertilgang (gammel klubb i parentes): Robin Jakto (Sarpsborg, ikke bekreftet), Martin Kjellemar (Sarpsborg) og Mathias W. Soini (Nor 92, ikke bekreftet).
Spilleravgang (ny klubb i parentes): Bendik Johansen (studier), Victor Ekestubbe (Sveiva), Victor H. Jashari (GIF), Thomas Zaal og Rudi Bendiksen (trappet ned).

Klubb: Sveiva
På nett: www.sveiva.no
Hjemmebane: Rommenhallen
Målsetting: Topp 5
Serieåpning: Tunet borte
Trenere: Alex Jureksson Krzykawski (hovedtrener), Marcus Gustavsson (assisterende trener) og Kent Martinsen (assisterende trener).
A-lagsstallen 2015/16:
Keepere: Andreas Nordli og Marius Knutsen.
Backer: Christoffer Øistad, Viktor Ekestubbe, Fredrik Rognlien, Patrick Martinsen, Felix Elstrand, Kasper Fjellhammer, Aleksander Øistad og Andreas Skriden.
Sentere: Martin Gard, Marcus Gustavsson og Sander Ødegården.
Løpere: Emil Krzykawski, Petter Ulven, Marius Pedersen, Sebastian Mattson, Kjetil Hammerstad, Than Tran Minh, Andreas N. Valbye, Kristoffer Bakke og Sindre P. Christiansen.
Spillertilgang (gammel klubb i parentes): Victor Ekestubbe (Grei), Than Tran Minh, Martin Gard (Holmlia), Andreas Nordli (GIF), Sebastian Mattson (Sverige), Sander Ødegården (GIF), Marius Knutsen (Sveiva 2), Emil Krzykawski (tilbake fra skole) og Sindre P. Kristiansen (tilbake fra militæret).
Spilleravgang (ny klubb i parentes): Patrick Sveen, Thomas Ihle (Haugerud), Anders Strømsborg, Jørgen Becher, Anders Fanuelsen, Eivind Bjørnseth (lån) (Nor 92), Mathias Bergvall (Moheda IBK, Sverige), Sverre Sletten (militæret), Kristian Brunvoll (skole) og Bobby Bergwall (ukjent).

Årets Sveiva-kaptein, Marcus Gustavsson (29), måler 204 cm over bakken og er med det et hode høyere enn rivalene. Grei-kaptein Martin Kjellemar (24) har også høyden på sin side og strekker seg 196 cm over parketten i Apalløkka. Før alvoret starter må GIF-kaptein Robin Norstrøm (20) se opp for å få øyekontakt med rivalene. Han måler 184 cm på strømpelesten, men høydepoeng gir som kjent ikke tellende resultat i innebandy.

Svensk duell

Både Sveiva og Grei stoler på svensk formidlingsevne, mens GIF foretrekker norsk som morsmål i garderoben og ute på parketten. Gustavsson og Kjellemar kjenner hverandre godt fra tiden i Sarpsborg og utenfor arenaen, men når alvoret starter legger de vennskapet til side.

– Jeg tror vi ender opp blant de fire beste lagene på tabellen, med det blir vi også det beste laget i Groruddalen. Vi har et bra lag, dyktig trener og ingen bør bli overrasket over at vi blir gode i år, advarer Grei-kaptein Martin Kjellemar.

Men de blå og hvite som spiller sine hjemmekamper i Apalløkka får raskt svar fra Sveivas kaptein.

– Grei ender på en 6. plass, de er alt for ambisiøse i sine spådommer. Jeg tror det er vi som blir det beste laget fra Groruddalen i år. Vi har et veldig bra kollektiv og er ikke så avhengige av enkeltspillere som Grei er, svarer Gustavsson.

Dark horse

Robin Norstrøm er langt mer avslappet til hvem som ender øverst på tabellen i år. GIF har gjennomgått store utskiftninger på spillersiden og stiller med et ungt lag før seriestart. Det passer de grønne bra, mener GIF-kapteinen.

Vi har et spennende og ungt lag, mange tror vi vil få det tøft, men vi er optimistiske. Målet er som vanlig å være med i sluttspillet og gjøre det bra der. Svenskene får krangle om hvem som kommer øverst på tabellen, kontrer Norstrøm. Men kanskje er det grunn til bekymring for GIF, begge svenskene er krystallklare på at de ikke frykter tenåringstalentene fra Gjelleråsen.

– Jeg tror de vil få det tøft med å komme seg til et sluttspill, de må kjempe om den siste sluttspillplassen, tror Kjellemar.

Like optimistisk er ikke Sveiva-kapteinen.

– Jeg kjenner to navn i GIF-stallen, det sier vel sitt. De havner utenfor sluttspillet, konkluderer Gustavsson.

Seriemester

Trekløveret virker uenige om mye før seriestart, men én spådom har de til felles. Seriemesterskapet står mellom Slevik og Tunet, om det ikke skjer et mirakel.

– Slevik blir seriemester og trolig norgesmester også, men bak dem er det muligheter. Samtidig skal vi ikke være mer defensive enn at vi går ut for å vinne hver kamp, sier Gustavsson og får støtte fra de to andre kapteinene.

– Slevik er gode, men jeg tror faktisk Tunet stikker av med gullet, legger Robin Norstrøm til.

Lokaloppgjør

Gustavsson er ikke redd for å fyre opp stemningen før seriestart og fortsetter kritikken mot de hvite og blå.

– De har fått inn en ung trener (Jacob Sandelin), det skal ikke mange tap til før det blir dårlig stemning i garderoben. Slik jeg kjenner Martin Kjellemar kan det bli en utfordring, han er dårlig i motgang, fortsetter Sveiva-kapteinen.

For Grei er årets første motstander kun noen steinkast unna. GIF er verter på lørdag, det passer de hvite og blå bra, skal vi tro Kjellemar.

– Det er en kamp vi skal vinne. Vi har sett gode ut, og etter ett år på sidelinja som følge av skader gleder jeg meg til å spille innebandy igjen. Formen er bra, det er verre med Marcus Gustavsson, jeg synes han ser litt tung ut, kontrer Kjellemar.

Så gjenstår det å se hvem som er best i Groruddalen. På lørdag starter alvoret, og i Lihallen skal ingen føle seg trygge. Tatoveringer, skjegg og størrelse skremmer ikke ungdommene i GIF.

– Vi satser ungt og har alt å vinne. Begge svenskene har alt å tape. Det er farlig å undervurdere oss, avslutter GIF-kapteinen.

Les mer i Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE