Hvem er best i Groruddalen?

Nå starter alvoret for innebandyherrene...

Hvem er best i Groruddalen?

FØRSTE DROPP: Sveivas Marcus Gustavson, Greis Martin Kjellemar og GIFs Robin Norstrøm er klare til seriestart i innebandy.Grei og Sveiva sikter mot toppen, mens GIF blir spådd en dyster skjebne før seriestart. Men de største ulvene er nødvendigvis ikke de farligste rovdyrene…

Skrevet av:

Årets Sveiva-kaptein, Marcus Gustavsson (29), måler 204 cm over bakken og er med det et hode høyere enn rivalene. Grei-kaptein Martin Kjellemar (24) har også høyden på sin side og strekker seg 196 cm over parketten i Apalløkka. Før alvoret starter må GIF-kaptein Robin Norstrøm (20) se opp for å få øyekontakt med rivalene. Han måler 184 cm på strømpelesten, men høydepoeng gir som kjent ikke tellende resultat i innebandy.

Svensk duell

Både Sveiva og Grei stoler på svensk formidlingsevne, mens GIF foretrekker norsk som morsmål i garderoben og ute på parketten. Gustavsson og Kjellemar kjenner hverandre godt fra tiden i Sarpsborg og utenfor arenaen, men når alvoret starter legger de vennskapet til side.

– Jeg tror vi ender opp blant de fire beste lagene på tabellen, med det blir vi også det beste laget i Groruddalen. Vi har et bra lag, dyktig trener og ingen bør bli overrasket over at vi blir gode i år, advarer Grei-kaptein Martin Kjellemar.

Men de blå og hvite som spiller sine hjemmekamper i Apalløkka får raskt svar fra Sveivas kaptein.

– Grei ender på en 6. plass, de er alt for ambisiøse i sine spådommer. Jeg tror det er vi som blir det beste laget fra Groruddalen i år. Vi har et veldig bra kollektiv og er ikke så avhengige av enkeltspillere som Grei er, svarer Gustavsson.

Dark horse

Robin Norstrøm er langt mer avslappet til hvem som ender øverst på tabellen i år. GIF har gjennomgått store utskiftninger på spillersiden og stiller med et ungt lag før seriestart. Det passer de grønne bra, mener GIF-kapteinen.

Vi har et spennende og ungt lag, mange tror vi vil få det tøft, men vi er optimistiske. Målet er som vanlig å være med i sluttspillet og gjøre det bra der. Svenskene får krangle om hvem som kommer øverst på tabellen, kontrer Norstrøm. Men kanskje er det grunn til bekymring for GIF, begge svenskene er krystallklare på at de ikke frykter tenåringstalentene fra Gjelleråsen.

– Jeg tror de vil få det tøft med å komme seg til et sluttspill, de må kjempe om den siste sluttspillplassen, tror Kjellemar.

Like optimistisk er ikke Sveiva-kapteinen.

– Jeg kjenner to navn i GIF-stallen, det sier vel sitt. De havner utenfor sluttspillet, konkluderer Gustavsson.

Seriemester

Trekløveret virker uenige om mye før seriestart, men én spådom har de til felles. Seriemesterskapet står mellom Slevik og Tunet, om det ikke skjer et mirakel.

– Slevik blir seriemester og trolig norgesmester også, men bak dem er det muligheter. Samtidig skal vi ikke være mer defensive enn at vi går ut for å vinne hver kamp, sier Gustavsson og får støtte fra de to andre kapteinene.

– Slevik er gode, men jeg tror faktisk Tunet stikker av med gullet, legger Robin Norstrøm til.

Lokaloppgjør

Gustavsson er ikke redd for å fyre opp stemningen før seriestart og fortsetter kritikken mot de hvite og blå.

– De har fått inn en ung trener (Jacob Sandelin), det skal ikke mange tap til før det blir dårlig stemning i garderoben. Slik jeg kjenner Martin Kjellemar kan det bli en utfordring, han er dårlig i motgang, fortsetter Sveiva-kapteinen.

For Grei er årets første motstander kun noen steinkast unna. GIF er verter på lørdag, det passer de hvite og blå bra, skal vi tro Kjellemar.

– Det er en kamp vi skal vinne. Vi har sett gode ut, og etter ett år på sidelinja som følge av skader gleder jeg meg til å spille innebandy igjen. Formen er bra, det er verre med Marcus Gustavsson, jeg synes han ser litt tung ut, kontrer Kjellemar.

Så gjenstår det å se hvem som er best i Groruddalen. På lørdag starter alvoret, og i Lihallen skal ingen føle seg trygge. Tatoveringer, skjegg og størrelse skremmer ikke ungdommene i GIF.

– Vi satser ungt og har alt å vinne. Begge svenskene har alt å tape. Det er farlig å undervurdere oss, avslutter GIF-kapteinen.

Les mer i Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!