Hvem er best i Groruddalen?

Nå starter alvoret for innebandyherrene...

Hvem er best i Groruddalen?

FØRSTE DROPP: Sveivas Marcus Gustavson, Greis Martin Kjellemar og GIFs Robin Norstrøm er klare til seriestart i innebandy.Grei og Sveiva sikter mot toppen, mens GIF blir spådd en dyster skjebne før seriestart. Men de største ulvene er nødvendigvis ikke de farligste rovdyrene…

Skrevet av:

Årets Sveiva-kaptein, Marcus Gustavsson (29), måler 204 cm over bakken og er med det et hode høyere enn rivalene. Grei-kaptein Martin Kjellemar (24) har også høyden på sin side og strekker seg 196 cm over parketten i Apalløkka. Før alvoret starter må GIF-kaptein Robin Norstrøm (20) se opp for å få øyekontakt med rivalene. Han måler 184 cm på strømpelesten, men høydepoeng gir som kjent ikke tellende resultat i innebandy.

Svensk duell

Både Sveiva og Grei stoler på svensk formidlingsevne, mens GIF foretrekker norsk som morsmål i garderoben og ute på parketten. Gustavsson og Kjellemar kjenner hverandre godt fra tiden i Sarpsborg og utenfor arenaen, men når alvoret starter legger de vennskapet til side.

– Jeg tror vi ender opp blant de fire beste lagene på tabellen, med det blir vi også det beste laget i Groruddalen. Vi har et bra lag, dyktig trener og ingen bør bli overrasket over at vi blir gode i år, advarer Grei-kaptein Martin Kjellemar.

Men de blå og hvite som spiller sine hjemmekamper i Apalløkka får raskt svar fra Sveivas kaptein.

– Grei ender på en 6. plass, de er alt for ambisiøse i sine spådommer. Jeg tror det er vi som blir det beste laget fra Groruddalen i år. Vi har et veldig bra kollektiv og er ikke så avhengige av enkeltspillere som Grei er, svarer Gustavsson.

Dark horse

Robin Norstrøm er langt mer avslappet til hvem som ender øverst på tabellen i år. GIF har gjennomgått store utskiftninger på spillersiden og stiller med et ungt lag før seriestart. Det passer de grønne bra, mener GIF-kapteinen.

Vi har et spennende og ungt lag, mange tror vi vil få det tøft, men vi er optimistiske. Målet er som vanlig å være med i sluttspillet og gjøre det bra der. Svenskene får krangle om hvem som kommer øverst på tabellen, kontrer Norstrøm. Men kanskje er det grunn til bekymring for GIF, begge svenskene er krystallklare på at de ikke frykter tenåringstalentene fra Gjelleråsen.

– Jeg tror de vil få det tøft med å komme seg til et sluttspill, de må kjempe om den siste sluttspillplassen, tror Kjellemar.

Like optimistisk er ikke Sveiva-kapteinen.

– Jeg kjenner to navn i GIF-stallen, det sier vel sitt. De havner utenfor sluttspillet, konkluderer Gustavsson.

Seriemester

Trekløveret virker uenige om mye før seriestart, men én spådom har de til felles. Seriemesterskapet står mellom Slevik og Tunet, om det ikke skjer et mirakel.

– Slevik blir seriemester og trolig norgesmester også, men bak dem er det muligheter. Samtidig skal vi ikke være mer defensive enn at vi går ut for å vinne hver kamp, sier Gustavsson og får støtte fra de to andre kapteinene.

– Slevik er gode, men jeg tror faktisk Tunet stikker av med gullet, legger Robin Norstrøm til.

Lokaloppgjør

Gustavsson er ikke redd for å fyre opp stemningen før seriestart og fortsetter kritikken mot de hvite og blå.

– De har fått inn en ung trener (Jacob Sandelin), det skal ikke mange tap til før det blir dårlig stemning i garderoben. Slik jeg kjenner Martin Kjellemar kan det bli en utfordring, han er dårlig i motgang, fortsetter Sveiva-kapteinen.

For Grei er årets første motstander kun noen steinkast unna. GIF er verter på lørdag, det passer de hvite og blå bra, skal vi tro Kjellemar.

– Det er en kamp vi skal vinne. Vi har sett gode ut, og etter ett år på sidelinja som følge av skader gleder jeg meg til å spille innebandy igjen. Formen er bra, det er verre med Marcus Gustavsson, jeg synes han ser litt tung ut, kontrer Kjellemar.

Så gjenstår det å se hvem som er best i Groruddalen. På lørdag starter alvoret, og i Lihallen skal ingen føle seg trygge. Tatoveringer, skjegg og størrelse skremmer ikke ungdommene i GIF.

– Vi satser ungt og har alt å vinne. Begge svenskene har alt å tape. Det er farlig å undervurdere oss, avslutter GIF-kapteinen.

Les mer i Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!