Hvem er best i Groruddalen?

Nå starter alvoret for innebandyherrene...

Hvem er best i Groruddalen?

FØRSTE DROPP: Sveivas Marcus Gustavson, Greis Martin Kjellemar og GIFs Robin Norstrøm er klare til seriestart i innebandy.Grei og Sveiva sikter mot toppen, mens GIF blir spådd en dyster skjebne før seriestart. Men de største ulvene er nødvendigvis ikke de farligste rovdyrene…

Skrevet av:

Årets Sveiva-kaptein, Marcus Gustavsson (29), måler 204 cm over bakken og er med det et hode høyere enn rivalene. Grei-kaptein Martin Kjellemar (24) har også høyden på sin side og strekker seg 196 cm over parketten i Apalløkka. Før alvoret starter må GIF-kaptein Robin Norstrøm (20) se opp for å få øyekontakt med rivalene. Han måler 184 cm på strømpelesten, men høydepoeng gir som kjent ikke tellende resultat i innebandy.

Svensk duell

Både Sveiva og Grei stoler på svensk formidlingsevne, mens GIF foretrekker norsk som morsmål i garderoben og ute på parketten. Gustavsson og Kjellemar kjenner hverandre godt fra tiden i Sarpsborg og utenfor arenaen, men når alvoret starter legger de vennskapet til side.

– Jeg tror vi ender opp blant de fire beste lagene på tabellen, med det blir vi også det beste laget i Groruddalen. Vi har et bra lag, dyktig trener og ingen bør bli overrasket over at vi blir gode i år, advarer Grei-kaptein Martin Kjellemar.

Men de blå og hvite som spiller sine hjemmekamper i Apalløkka får raskt svar fra Sveivas kaptein.

– Grei ender på en 6. plass, de er alt for ambisiøse i sine spådommer. Jeg tror det er vi som blir det beste laget fra Groruddalen i år. Vi har et veldig bra kollektiv og er ikke så avhengige av enkeltspillere som Grei er, svarer Gustavsson.

Dark horse

Robin Norstrøm er langt mer avslappet til hvem som ender øverst på tabellen i år. GIF har gjennomgått store utskiftninger på spillersiden og stiller med et ungt lag før seriestart. Det passer de grønne bra, mener GIF-kapteinen.

Vi har et spennende og ungt lag, mange tror vi vil få det tøft, men vi er optimistiske. Målet er som vanlig å være med i sluttspillet og gjøre det bra der. Svenskene får krangle om hvem som kommer øverst på tabellen, kontrer Norstrøm. Men kanskje er det grunn til bekymring for GIF, begge svenskene er krystallklare på at de ikke frykter tenåringstalentene fra Gjelleråsen.

– Jeg tror de vil få det tøft med å komme seg til et sluttspill, de må kjempe om den siste sluttspillplassen, tror Kjellemar.

Like optimistisk er ikke Sveiva-kapteinen.

– Jeg kjenner to navn i GIF-stallen, det sier vel sitt. De havner utenfor sluttspillet, konkluderer Gustavsson.

Seriemester

Trekløveret virker uenige om mye før seriestart, men én spådom har de til felles. Seriemesterskapet står mellom Slevik og Tunet, om det ikke skjer et mirakel.

– Slevik blir seriemester og trolig norgesmester også, men bak dem er det muligheter. Samtidig skal vi ikke være mer defensive enn at vi går ut for å vinne hver kamp, sier Gustavsson og får støtte fra de to andre kapteinene.

– Slevik er gode, men jeg tror faktisk Tunet stikker av med gullet, legger Robin Norstrøm til.

Lokaloppgjør

Gustavsson er ikke redd for å fyre opp stemningen før seriestart og fortsetter kritikken mot de hvite og blå.

– De har fått inn en ung trener (Jacob Sandelin), det skal ikke mange tap til før det blir dårlig stemning i garderoben. Slik jeg kjenner Martin Kjellemar kan det bli en utfordring, han er dårlig i motgang, fortsetter Sveiva-kapteinen.

For Grei er årets første motstander kun noen steinkast unna. GIF er verter på lørdag, det passer de hvite og blå bra, skal vi tro Kjellemar.

– Det er en kamp vi skal vinne. Vi har sett gode ut, og etter ett år på sidelinja som følge av skader gleder jeg meg til å spille innebandy igjen. Formen er bra, det er verre med Marcus Gustavsson, jeg synes han ser litt tung ut, kontrer Kjellemar.

Så gjenstår det å se hvem som er best i Groruddalen. På lørdag starter alvoret, og i Lihallen skal ingen føle seg trygge. Tatoveringer, skjegg og størrelse skremmer ikke ungdommene i GIF.

– Vi satser ungt og har alt å vinne. Begge svenskene har alt å tape. Det er farlig å undervurdere oss, avslutter GIF-kapteinen.

Les mer i Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis.

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!