Hvem får prisene?

Neste onsdag avgjøres det hvem som får prisene for Årets idrettsutøver og Årets idrettsleder for sportsåret 2008 i Groruddalen. Her er en nærmere presentasjon av aktuelle kandidater som kan stikke av gårde med prisene på den høytidelige overrekkelsen.

Skrevet av:

Etter mange stemmer på deres favoritter sitter sportsredaksjonen og juryen igjen med en nærmest umulig jobb å kåre vinnerne av de to gjeve prisene. Neste onsdag skal det hele avgjøres da de utplukkede kandidatene blir invitert til premieutdeling i regi av Akers Avis Groruddalen. Vi tar derfor en nærmere titt på noen av kandidatene i denne utgaven av avisen.

Både utøvere og ledere blir preentert i alfabetisk rekkefølge.

Idrettsutøvere

Ellingsrud J90 (Håndball)

Ellingsruds håndballag anno 1990 har blitt nominert for fjorårets bragder på håndballbanen. I 2008 deltok de nok en gang i Sparserien, samtidig som de ble uoffisielle norgesmestere i sin klasse. Klubben har også produsert tre spillere som har debutert i eliteserien for samarbeidsklubben Toten. I tillegg vant de sølv i A-serien for J17 i 2007/2008-sesongen og rykket opp med klubbens A-lag som består av de samme spillerne. Laget består blant annet av åtte jenter som har spilt for klubben i alle aldersklasser siden håndballskolen.

 

Jon Knudsen (Fotball)

Høybråten-innflytter Jon Knudsen har sjarmert et helt fotball-Norge med sin jordnære og avslappede stil. Ikke minst har Jon skapt overskrifter her i Akers Avis Groruddalen. Det er nemlig ikke vanlig kost at Norges nummer én kommer fra Groruddalen. Det skjedde i 2008 da Knudsens fantastiske keeperform i Stabæk sikret ham fast plass på landslaget. I tillegg ble han seriemester med Stabæk og tapende cupfinalist mot Vålerenga. At Jon i tillegg til å være fotballproff har tid til breddearbeid i HSIL fotball setter tydeligvis flere lesere stor pris på.

 

Mattis Saghaug (Svømming)

Varg-svømmeren hadde et flott 2008 i vannet. Som første nordmann noen sinne tok han medaljer i junior-EM i livredding. Her ble både gull og sølvmedaljen sikret. I tillegg sikret han seg sitt første NM-gull i juniorklassen på 50 meter bryst i sommer. Årets største prestasjon var muligens da han under Nordsjøstevnet slettet Alexander Dale Oens fem år gamle norske juniorrekord på 200 meter bryst med over ett sekund. Med det svømte han seg også inn på seniorlandslaget.

 

Nikolina Kursar (Taekwondo)

Stortalentet Nikolina Kursar fra Tveita har mange ganger preget sportsoverskriftene i Akers Avis Groruddalen. Av sportssjefen i Norges Kampforbund, Dag Jacobsen, har hun blitt beskrevet som verdens råeste taekwondotalent. Selv om OL-sølvet i taekwondo fra Beijing befinner seg i Groruddalen ved innflytter Nina Solheim, er det Kursars navn de fleste leserne har hengt seg opp i. Hun har vunnet en rekke internasjonale stevner, og US Open fra 2007 henger muligens høyest. Kursar har begynt å gå seniorklasser fordi hun er såpass overlegen i juniorklassen, og slo blant annet europamesteren i senior i Croatia Open i november. I tillegg vant hun British Open i seniorklassen, og fikk 5. plass i junior-VM. Kursar har OL-gull i 2012 som sitt personlige mål.

 

Nina Solheim (Taekwondo)

Innflytteren som slo seg ned på Veitvet, og etter hvert skapte stor ståhei i Groruddalen. Da hun i sommer sikret sølvmedaljen i taekwondo under OL i Beijing, var det flere av dalens sportsinteresserte som holdt seg våkne for å følge kampene hennes.

 

Idrettsledere

Arne Kjell Svendsen (Grorud og Lillomarka)

Arne Kjell Svendsen er muligens ikke den i idrettsmiljøet som stikker seg mest fram. Uansett har han gjennom et helt liv i Grorud Idrettslag og Lillomarka engasjert seg voldsomt i lokalidretten. Som en trofast leser av avisen kommer han stadig innom med nytt fra fronten, og han går heller ikke av veien for å selv skrive inn saker fra idrettslivet og annet som har skjedd. Svendsen fyller 80 år i februar, men idrettsgleden og engasjementet ser ikke ut til å ta slutt av den  grunn.

 

Unni Helland (BUL)

Friidrettens egen bestemor og grunnpilar gjennom en årrekke. Både på trenersiden og arrangementsiden finner man alltid Unni, som har et meget stort hjerte for idretten. Hun har gjennom et helt liv vært trener for mange av landets største friidrettsstjerner, og blant disse kan vi nevne Ezinne Okparaebo som vant prisen i fjor. Av begrunnelsene vi har fått inn er det mange som mener at Osloidretten ville vært fattig uten Hellerud-dama.

 

Øivind Østensen, (Grei/Linderud)

Østensen er hovedtrener for junioravdelingen til jentene i Grei/Linderud. 2008 var en gullsesong for hans tre lag. På juniorsiden vant førstelaget Interkrets, mens andrelaget vant 2. divisjon. I tillegg vant damelaget 4. divisjon for kvinner senior.

Østensen blir beskrevet som en nøkkelmann som har lagt til rette for at alle jenter over 15 år skal ha en mulighet til å være med på fotballen uansett hvilket nivå man er med på, og han blir oppfattet som svært inkluderende. Deres innsendte forslag gir også en fin pekepinn på hvor godt det sosiale miljøet er i klubben under hans ledelse.

 

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!