ANNONSE

Hvem får prisene?

Neste onsdag avgjøres det hvem som får prisene for Årets idrettsutøver og Årets idrettsleder for sportsåret 2008 i Groruddalen. Her er en nærmere presentasjon av aktuelle kandidater som kan stikke av gårde med prisene på den høytidelige overrekkelsen.

Etter mange stemmer på deres favoritter sitter sportsredaksjonen og juryen igjen med en nærmest umulig jobb å kåre vinnerne av de to gjeve prisene. Neste onsdag skal det hele avgjøres da de utplukkede kandidatene blir invitert til premieutdeling i regi av Akers Avis Groruddalen. Vi tar derfor en nærmere titt på noen av kandidatene i denne utgaven av avisen.

Både utøvere og ledere blir preentert i alfabetisk rekkefølge.

Idrettsutøvere

Ellingsrud J90 (Håndball)

Ellingsruds håndballag anno 1990 har blitt nominert for fjorårets bragder på håndballbanen. I 2008 deltok de nok en gang i Sparserien, samtidig som de ble uoffisielle norgesmestere i sin klasse. Klubben har også produsert tre spillere som har debutert i eliteserien for samarbeidsklubben Toten. I tillegg vant de sølv i A-serien for J17 i 2007/2008-sesongen og rykket opp med klubbens A-lag som består av de samme spillerne. Laget består blant annet av åtte jenter som har spilt for klubben i alle aldersklasser siden håndballskolen.

 

Jon Knudsen (Fotball)

Høybråten-innflytter Jon Knudsen har sjarmert et helt fotball-Norge med sin jordnære og avslappede stil. Ikke minst har Jon skapt overskrifter her i Akers Avis Groruddalen. Det er nemlig ikke vanlig kost at Norges nummer én kommer fra Groruddalen. Det skjedde i 2008 da Knudsens fantastiske keeperform i Stabæk sikret ham fast plass på landslaget. I tillegg ble han seriemester med Stabæk og tapende cupfinalist mot Vålerenga. At Jon i tillegg til å være fotballproff har tid til breddearbeid i HSIL fotball setter tydeligvis flere lesere stor pris på.

 

Mattis Saghaug (Svømming)

Varg-svømmeren hadde et flott 2008 i vannet. Som første nordmann noen sinne tok han medaljer i junior-EM i livredding. Her ble både gull og sølvmedaljen sikret. I tillegg sikret han seg sitt første NM-gull i juniorklassen på 50 meter bryst i sommer. Årets største prestasjon var muligens da han under Nordsjøstevnet slettet Alexander Dale Oens fem år gamle norske juniorrekord på 200 meter bryst med over ett sekund. Med det svømte han seg også inn på seniorlandslaget.

 

Nikolina Kursar (Taekwondo)

Stortalentet Nikolina Kursar fra Tveita har mange ganger preget sportsoverskriftene i Akers Avis Groruddalen. Av sportssjefen i Norges Kampforbund, Dag Jacobsen, har hun blitt beskrevet som verdens råeste taekwondotalent. Selv om OL-sølvet i taekwondo fra Beijing befinner seg i Groruddalen ved innflytter Nina Solheim, er det Kursars navn de fleste leserne har hengt seg opp i. Hun har vunnet en rekke internasjonale stevner, og US Open fra 2007 henger muligens høyest. Kursar har begynt å gå seniorklasser fordi hun er såpass overlegen i juniorklassen, og slo blant annet europamesteren i senior i Croatia Open i november. I tillegg vant hun British Open i seniorklassen, og fikk 5. plass i junior-VM. Kursar har OL-gull i 2012 som sitt personlige mål.

 

Nina Solheim (Taekwondo)

Innflytteren som slo seg ned på Veitvet, og etter hvert skapte stor ståhei i Groruddalen. Da hun i sommer sikret sølvmedaljen i taekwondo under OL i Beijing, var det flere av dalens sportsinteresserte som holdt seg våkne for å følge kampene hennes.

 

Idrettsledere

Arne Kjell Svendsen (Grorud og Lillomarka)

Arne Kjell Svendsen er muligens ikke den i idrettsmiljøet som stikker seg mest fram. Uansett har han gjennom et helt liv i Grorud Idrettslag og Lillomarka engasjert seg voldsomt i lokalidretten. Som en trofast leser av avisen kommer han stadig innom med nytt fra fronten, og han går heller ikke av veien for å selv skrive inn saker fra idrettslivet og annet som har skjedd. Svendsen fyller 80 år i februar, men idrettsgleden og engasjementet ser ikke ut til å ta slutt av den  grunn.

 

Unni Helland (BUL)

Friidrettens egen bestemor og grunnpilar gjennom en årrekke. Både på trenersiden og arrangementsiden finner man alltid Unni, som har et meget stort hjerte for idretten. Hun har gjennom et helt liv vært trener for mange av landets største friidrettsstjerner, og blant disse kan vi nevne Ezinne Okparaebo som vant prisen i fjor. Av begrunnelsene vi har fått inn er det mange som mener at Osloidretten ville vært fattig uten Hellerud-dama.

 

Øivind Østensen, (Grei/Linderud)

Østensen er hovedtrener for junioravdelingen til jentene i Grei/Linderud. 2008 var en gullsesong for hans tre lag. På juniorsiden vant førstelaget Interkrets, mens andrelaget vant 2. divisjon. I tillegg vant damelaget 4. divisjon for kvinner senior.

Østensen blir beskrevet som en nøkkelmann som har lagt til rette for at alle jenter over 15 år skal ha en mulighet til å være med på fotballen uansett hvilket nivå man er med på, og han blir oppfattet som svært inkluderende. Deres innsendte forslag gir også en fin pekepinn på hvor godt det sosiale miljøet er i klubben under hans ledelse.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE