Hyllet på egen fest

Hyllet på egen fest

 

Øystein «Pølsa» Pettersen ankom aulaen på Linderud skole i den tro at han skulle ta et kakestykke med noen venner fra klubben, Lillomarka. Han fikk nesten sjokk da han vandret inn i aulaen. Der ventet over 250 ivrige supportere som ville hylle OL-helten.

Skrevet av:

For å sette ære på Groruddalens OL-helt, Øystein «Pølsa» Pettersen, inviterte Lillomarka Skiklubb til «pølsefest» og stor ståhei mandag kveld.

Over 250 langrennsinteresserte groruddøler hadde funnet veien og ventet spent på å ta imot den store helten. Ett par minutter over sju ankom «Pølsa». Jubelen gikk i taket, og festen var i gang. Akkompagnert av Linderudkadettenes spill til «We are the champions» gikk en tydelig overrasket OL-helt rundt og hilste på de fremmøtte.

Han satte tydelig pris på opplegget.

- Det er vanvittig rørende å se så mange groruddøler samlet her. Jeg hadde regnet med å dele et kakestykke med noen få venner, men dette er jo bare enormt, sa han.

 

- Verdens sunneste pølse

Etter hvert som folk fikk satt seg kunne toastmaster Gudbrand Bakke sette i gang showet. Først ut på talerstolen var Lillomarka Skiklubb og leder Marit Groven. Hun la vekt på hvilken enorm inspirator og glede «Pølsa» er for klubben, og takket ham for alt det han gjør for klubben og dems unge utøvere.

Etter talen delte hun ut en plakat fra OL som gave til Øystein, og proklamerte at Lillomarka var stolte over å ha verdens sunneste pølse i klubben.

 

Fine ord

Naturlig nok var det mange som ønsket å komme på talerstolen og levere fine ord til Øystein Pettersen. Både gamle lærere, folk fra krets og forbund, klubbkamerater, idrettsetaten, mamma Pettersen, bydeler og skiklubber fikk sagt sitt. Til og med smørepappa Ole-Jørgen fikk slippe til på mobil fra Vancouver.

Det ble også tid til litt «freshere» innslag som rapping og videohyllest.

De hadde alle klare fellesnevnere i sin tale, og snakket om Øysteins humør, utadvendthet, treningsvilje og idrettsånd. Det ble også tid til morsomme historier om Øystein som det på ingen måte skorter på.

Uansett hvilken relasjon man har til «Pølsa» virker det som om alle oppfatter ham på samme måte.

 

Moro med Tahir

Som en ekstra liten spiss på arrangementet hadde årets ildsjel Vidar Bøe, og årets norskpakistaner Tahir Hussain, kjent fra TV2-dokumentaren «Den store styrkeprøven» tatt turen til pølsefesten.

Begge to er ivrige skientusiaster, og Tahir har ofte kontakt med både «Pølsa» og Petter Northug som er hans to store idoler.

Vidar og Tahir hadde absolutt humøret med seg. De gratulerte med gullmedaljen, men kom også med enkelte stikk til «Pølsa».

- Øystein, du veit at sprinten er for de late skiløperne? Det er 5-mila som teller. Den må du ta neste gang, slo Tahir fast.

Mens hele salen rullet rundt i latterkrampe overleverte Vidar og Tahir også en bok om olympiske mestere til «Pølsa». Signert av ildjsjelen, pakkisen og sjåføren.

 

Idrettslederen er stolt

Også leder for Oslo Idrettskrets, Norvald Mo, var tilstede. Han la vekt på flere ting i sin tale til Øystein Pettersen.

- Både i 2003 og 2004 ga OIK Øystein Oslo kommunes vinter­olympiske stipend. Det er vel ikke tvil om at det var en god investering.

- Kristin Størmer Steira, som på den tiden representerte HSIL fikk også stipendet, og også hun vant gull i dette OL.

- Likevel må jeg også si at jeg som groruddøl blir stolt når du fremstår som du gjør. Du hilser hjem til Groruddalen, og du vant respekt som et medmenneske ved å syne ydmykhet.

 

- Også Groruddalen trenger gode forbilder. Med de holdningene du har vist er du akkurat det. Du deler gullet med flere, og du er en inspirator for mange. Det kan lede til at flere vil finne tilbake til ski-og idrettsgleden, og være løyper til nye veier.

- Din gullmedalje og ditt forbilde er derfor gull verdt, sa Mo.

 

Han gledet seg også til ski-VM til neste år i Holmenkollen. Mo er nemlig sikker på at Øystein ville vinne. Han hadde hørt en historie fra da Øystein var åtte år.

- Da var du ofte hos tannlegen, og en av tannlegene spurte om du ikke skulle bli tannlege siden du var så mye der. Ditt svar var: «Nei, jeg skal bli skiløper.» Tannlegen repliserte at du kunne gjøre begge deler. «Nei, for jeg skal bli verdensmester», svarte du.

 

Pølser og autografer

I pausen ble det servert pølser og kaker til den store gullmedaljen, men OL-helten selv fikk ikke tid til noe pølseknasking. Han ble overfalt av ivrige autografjegere som både ville ha hans navnetrekk, bilde, noen ord og titt på medaljen.

 

Øystein tok det hele med stor ro, og ga av seg selv så alle fikk en bit.

Etter at festen var slutt var det også mange som ville ha en bit av langrennskongen selv, og ikke minst medaljen hans.

Da vi snakket med ham visste han ikke hvor gullmedaljen hadde blitt av, men etter litt research fant man den igjen. Den hadde bare vært på photoshoot hos diverse deltakere.

 

- Nå er jeg glad

Øystein fortalte også litt om hvordan han hadde opplevd kvelden.

- Jeg må få takke alle som møtte opp. Det er fantastisk hyggelig. Jeg hadde en litt tom følelse da jeg tok gullet i Vancouver. Jeg hadde liksom ingen å dele det med, men det er først her hjemme at jeg blir virkelig glad, sammen alle her.

- Jeg blir rørt av alt denne gjengen gjør. Det er stort at folk bruker fritiden sin på å dele seieren med meg, og det er godt å vite at jeg har denne støtten. Det glemmer jeg aldri, slår han fast.

Bydel bjerke med bydelsutvalgsleder Torstein Winger kom også for å hylle Øystein Pettersen. Han hadde med seg en gave på 5000 kroner. De var ikke lenge i hånda til «Pølsa». Han ga bort hele summen til Lillomarka Skiklubb.

- De penga hadde jeg garantert blåst bort på alt for mye rart. De kommer mye bedre til sin rett i klubben, slo han fast.

Klubben takket og bukket.

- Det er utrolig hyggelig gjort, og det forteller litt om hvordan person Øystein er. Pengene skal komme alle medlemmene i klubben til gode, lovet Marit Groven.

Både hun og resten av klubben var enige om at kvelden var en suksess.

- Det ble en verdig gullfest som Øystein fortjente. En herlig kveld for både han og klubben. Dette lukter det gull av, og det kan vi nyte, sa Gudbrand Bakke og Øyvind Mobakken.

 

Se mer fra pølsefesten i Akers Avis Groruddalens onsdagsutgave.

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!