I år spiller de sammen

I år spiller de sammen

 

Ammeruds basketherrer satser mot toppen i år. Flere forsterkninger har kommet inn, og stallen ser sterkere ut enn på lenge.

Ammerud satser mot toppen i årets BLNO. Fjorårssesongen endte med en noe skuffende 9.plass, men i år er stjernespiller Torgeir Bryn sikker på at man vil slå bedre fra seg i BLNO:

- I år er vi forhåpentligvis bedre stilt enn vi var i fjor. På papiret ser det i hvert fall slik ut, så gjelder det for oss å vise det i praksis også, sier han.

Mer rutinerte spillere som Orji Okoroafor, Fitim Troni og Badboni El Safadi tilbake i Ammerud har laget skaffet seg mer rutine og kvalitet.

- Disse tre vil utvilsomt bidra med mer rutine og erfaring i laget. I tillegg har vi fått inn enda en spiller i Miilah Kombat, så vi er utvilsomt sterkere stilt enn tidligere, sier Bryn.

Perfekt miks

Ammerud-herrene består i år, som i fjor, av en spillertropp med store aldersforskjeller. Bryn tror dette bare er positivt:

- Vi har alt fra unggutter til de mer rutinerte, som meg, ler han og fortsetter:

- Sannsynligvis vil dette bare slå ut positiv, da vi vil ha en gjeng sultne spillere, samt mye rutine å bygge på. Dette har egentlig vist seg litt på treninger allerede. Motivasjonen er høy og vi ønsker hele tida å forbedre oss som lag.

Splitter ny coach

Det er ikke bare spillerstallen som har endret seg i Ammerud siden i fjor. Det har også kommet på plass en ny hovedtrener.

Michael Evans er hans navn, og hittil har det sett meget bra ut:

- Trenerskifte er det alltid vanskelig å kommentere. Samtidig som det er positivt å få inn nytt blod, er det også surt å miste en så god trener som Kelvin Woods var.

- Men hittil har det sett veldig bra ut, og det er ingen tvil om at «Coach Evans» har god peiling på basket. En mer konkret bedømmelse enn det, er vanskelig å gi før sesongen er i gang på ordentlig, sier den 2.05 høye tidligere proffspiller Bryn.

 - Hva kjennetegner årets versjon av Ammerud?

- Faktisk det at vi har en stall som kun består av norske spillere, selv om det kanskje ikke kan se sånn ut, ler Bryn.

  • Akers Avis erfarer imidlertid at det jobbes for å få klar en signering av en utenlandsk spiller til Ammerud før sesongstart.

- Hvordan vil sesongen se ut for din del i år?

- Jeg føler meg mer motivert enn jeg gjorde på starten av fjorårssesongen, og forhåpentligvis er jeg også litt bedre trent.

- Jeg vet at jeg kan prestere, og har tro på at det vil bli en fin sesong for min del. Forhåpentligvis slipper jeg skadeproblemer, for når man er såpass rutinert som jeg er, tar det ofte litt lenger tid å restituere seg enn når man er ung og frisk, smiler han.

Plukker ut favorittene

Torgeir Bryn er klar over at det vil bli en hard sesong, og at det vil bli tøft å kjempe om en topp-plassering.

Her er lagene han mener vil være de største utfordrerne til Ammerud i år:

- Først og fremst må jeg nevne Tromsø. De ser meget sterke ut og er en av de aller største favorittene.

- Hvis jeg skal nevne tre til, vil det nok bli Asker, Harstad og Ulriken. Forhåpentligvis kan vi gi disse hard kamp, og vise at vi har mer enn nok kvaliteter i laget.

Usikkert med Hawthorne

Rodney Hawthorne var meget god i fjor, men det er nå usikkert om han vil spille for Ammerud neste år. Det samme skal være tilfelle med Thomas Ble.

- Vi får håpe at de fortsetter, ingen ting er klarert enda, sier Bryn.

I tillegg har Ammerud mistet Jonas Anseth.

  • Ammerud åpner sesongen borte mot Fjellhamar Stallions i Lørenskoghallen på søndag klokka 17.00.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.