I år spiller de sammen

I år spiller de sammen

 

Ammeruds basketherrer satser mot toppen i år. Flere forsterkninger har kommet inn, og stallen ser sterkere ut enn på lenge.

Skrevet av:

Ammerud satser mot toppen i årets BLNO. Fjorårssesongen endte med en noe skuffende 9.plass, men i år er stjernespiller Torgeir Bryn sikker på at man vil slå bedre fra seg i BLNO:

- I år er vi forhåpentligvis bedre stilt enn vi var i fjor. På papiret ser det i hvert fall slik ut, så gjelder det for oss å vise det i praksis også, sier han.

Mer rutinerte spillere som Orji Okoroafor, Fitim Troni og Badboni El Safadi tilbake i Ammerud har laget skaffet seg mer rutine og kvalitet.

- Disse tre vil utvilsomt bidra med mer rutine og erfaring i laget. I tillegg har vi fått inn enda en spiller i Miilah Kombat, så vi er utvilsomt sterkere stilt enn tidligere, sier Bryn.

Perfekt miks

Ammerud-herrene består i år, som i fjor, av en spillertropp med store aldersforskjeller. Bryn tror dette bare er positivt:

- Vi har alt fra unggutter til de mer rutinerte, som meg, ler han og fortsetter:

- Sannsynligvis vil dette bare slå ut positiv, da vi vil ha en gjeng sultne spillere, samt mye rutine å bygge på. Dette har egentlig vist seg litt på treninger allerede. Motivasjonen er høy og vi ønsker hele tida å forbedre oss som lag.

Splitter ny coach

Det er ikke bare spillerstallen som har endret seg i Ammerud siden i fjor. Det har også kommet på plass en ny hovedtrener.

Michael Evans er hans navn, og hittil har det sett meget bra ut:

- Trenerskifte er det alltid vanskelig å kommentere. Samtidig som det er positivt å få inn nytt blod, er det også surt å miste en så god trener som Kelvin Woods var.

- Men hittil har det sett veldig bra ut, og det er ingen tvil om at «Coach Evans» har god peiling på basket. En mer konkret bedømmelse enn det, er vanskelig å gi før sesongen er i gang på ordentlig, sier den 2.05 høye tidligere proffspiller Bryn.

 - Hva kjennetegner årets versjon av Ammerud?

- Faktisk det at vi har en stall som kun består av norske spillere, selv om det kanskje ikke kan se sånn ut, ler Bryn.

  • Akers Avis erfarer imidlertid at det jobbes for å få klar en signering av en utenlandsk spiller til Ammerud før sesongstart.

- Hvordan vil sesongen se ut for din del i år?

- Jeg føler meg mer motivert enn jeg gjorde på starten av fjorårssesongen, og forhåpentligvis er jeg også litt bedre trent.

- Jeg vet at jeg kan prestere, og har tro på at det vil bli en fin sesong for min del. Forhåpentligvis slipper jeg skadeproblemer, for når man er såpass rutinert som jeg er, tar det ofte litt lenger tid å restituere seg enn når man er ung og frisk, smiler han.

Plukker ut favorittene

Torgeir Bryn er klar over at det vil bli en hard sesong, og at det vil bli tøft å kjempe om en topp-plassering.

Her er lagene han mener vil være de største utfordrerne til Ammerud i år:

- Først og fremst må jeg nevne Tromsø. De ser meget sterke ut og er en av de aller største favorittene.

- Hvis jeg skal nevne tre til, vil det nok bli Asker, Harstad og Ulriken. Forhåpentligvis kan vi gi disse hard kamp, og vise at vi har mer enn nok kvaliteter i laget.

Usikkert med Hawthorne

Rodney Hawthorne var meget god i fjor, men det er nå usikkert om han vil spille for Ammerud neste år. Det samme skal være tilfelle med Thomas Ble.

- Vi får håpe at de fortsetter, ingen ting er klarert enda, sier Bryn.

I tillegg har Ammerud mistet Jonas Anseth.

  • Ammerud åpner sesongen borte mot Fjellhamar Stallions i Lørenskoghallen på søndag klokka 17.00.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!