I år spiller de sammen

I år spiller de sammen

 

Ammeruds basketherrer satser mot toppen i år. Flere forsterkninger har kommet inn, og stallen ser sterkere ut enn på lenge.

Ammerud satser mot toppen i årets BLNO. Fjorårssesongen endte med en noe skuffende 9.plass, men i år er stjernespiller Torgeir Bryn sikker på at man vil slå bedre fra seg i BLNO:

- I år er vi forhåpentligvis bedre stilt enn vi var i fjor. På papiret ser det i hvert fall slik ut, så gjelder det for oss å vise det i praksis også, sier han.

Mer rutinerte spillere som Orji Okoroafor, Fitim Troni og Badboni El Safadi tilbake i Ammerud har laget skaffet seg mer rutine og kvalitet.

- Disse tre vil utvilsomt bidra med mer rutine og erfaring i laget. I tillegg har vi fått inn enda en spiller i Miilah Kombat, så vi er utvilsomt sterkere stilt enn tidligere, sier Bryn.

Perfekt miks

Ammerud-herrene består i år, som i fjor, av en spillertropp med store aldersforskjeller. Bryn tror dette bare er positivt:

- Vi har alt fra unggutter til de mer rutinerte, som meg, ler han og fortsetter:

- Sannsynligvis vil dette bare slå ut positiv, da vi vil ha en gjeng sultne spillere, samt mye rutine å bygge på. Dette har egentlig vist seg litt på treninger allerede. Motivasjonen er høy og vi ønsker hele tida å forbedre oss som lag.

Splitter ny coachDet er ikke bare spillerstallen som har endret seg i Ammerud siden i fjor. Det har også kommet på plass en ny hovedtrener.

Michael Evans er hans navn, og hittil har det sett meget bra ut:

- Trenerskifte er det alltid vanskelig å kommentere. Samtidig som det er positivt å få inn nytt blod, er det også surt å miste en så god trener som Kelvin Woods var.

- Men hittil har det sett veldig bra ut, og det er ingen tvil om at «Coach Evans» har god peiling på basket. En mer konkret bedømmelse enn det, er vanskelig å gi før sesongen er i gang på ordentlig, sier den 2.05 høye tidligere proffspiller Bryn.

 - Hva kjennetegner årets versjon av Ammerud?

- Faktisk det at vi har en stall som kun består av norske spillere, selv om det kanskje ikke kan se sånn ut, ler Bryn.

 • Akers Avis erfarer imidlertid at det jobbes for å få klar en signering av en utenlandsk spiller til Ammerud før sesongstart.

- Hvordan vil sesongen se ut for din del i år?

- Jeg føler meg mer motivert enn jeg gjorde på starten av fjorårssesongen, og forhåpentligvis er jeg også litt bedre trent.

- Jeg vet at jeg kan prestere, og har tro på at det vil bli en fin sesong for min del. Forhåpentligvis slipper jeg skadeproblemer, for når man er såpass rutinert som jeg er, tar det ofte litt lenger tid å restituere seg enn når man er ung og frisk, smiler han.

Plukker ut favorittene

Torgeir Bryn er klar over at det vil bli en hard sesong, og at det vil bli tøft å kjempe om en topp-plassering.

Her er lagene han mener vil være de største utfordrerne til Ammerud i år:

- Først og fremst må jeg nevne Tromsø. De ser meget sterke ut og er en av de aller største favorittene.

- Hvis jeg skal nevne tre til, vil det nok bli Asker, Harstad og Ulriken. Forhåpentligvis kan vi gi disse hard kamp, og vise at vi har mer enn nok kvaliteter i laget.Usikkert med Hawthorne


Rodney Hawthorne var meget god i fjor, men det er nå usikkert om han vil spille for Ammerud neste år. Det samme skal være tilfelle med Thomas Ble.

- Vi får håpe at de fortsetter, ingen ting er klarert enda, sier Bryn.

I tillegg har Ammerud mistet Jonas Anseth.

 • Ammerud åpner sesongen borte mot Fjellhamar Stallions i Lørenskoghallen på søndag klokka 17.00.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

 • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

 • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

 • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

 • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

 • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!