I en klasse for seg

I en klasse for seg

 

Ingen klarte å tukte Eirik Jonas Blomseth i det klassiske rennet under helgas kretsmesterskap. Dagen etter gikk Lillomarka-gutten også inn til bronse på fristil.

I fjor vant han to KM-gull, men denne sesongen har ikke alt gått Eirik Jonas Blomseths vei, og storformen har vært fraværende.

- Jeg har slitt litt denne sesongen. I tillegg til astma har jeg hatt problemer med beina. Ikke alt har fungert, og de rennene jeg har gått har vært middelmådige, forklarer Blomseth.

I helga fikk Lillomarka-gutten likevel en skikkelig opptur da KM ble unnagjort på Kjelsås.

Under KMs klassiske renn på fem kilometer var han i en klasse for seg selv og vant med 11 sekunder før nestemann i klassen for G15. Torgeir Moe fra HSIL sikret seg forøvrig bronseplassen.

Dagen etter var Blomseth i aksjon igjen. Da sikret han seg bronse i fristil, 13 sekunder bak Asbjørn Maddstuen fra Njård.

Selv er han godt fornøyd med helgas medaljefangst, spesielt gullmedaljen.

- Jeg hadde en deilig følelse helt fra starten av rennet. Det var bare å gå på etter det. Gullmedaljen smakte godt, innrømmer langrennstalentet.

Og smaken av bronse på fristil var ikke å forakte den heller.

- Jeg er fornøyd med den. Jeg er mye bedre på klassisk enn på skøyting, og forventet egentlig ikke medalje. Derfor klager jeg ikke over at det ble bronse, ler han.

- Følte du deg i like god form på fristilen?

- Nei, jeg gikk nok litt for hardt ut og ble stiv. Dermed ble det ikke fullt tempo på vei inn mot mål, oppsummerer han.

 

- Nå kommer formen

Eirik Jonas Blomseth tror formen er på god vei nå. Det lover godt foran Hovedlandsrennet som går i slutten av februar.

- Jeg føler at formen begynner å komme nå, og jeg ser fram til Hovedlandsrennet. Det blir moro, sier han.

- Har du satt deg noen mål?

- Målet blir topp 10. Formen begynner å komme, men jeg er fremdeles ikke 100 prosent. Derfor setter jeg ikke pallplass som mål, men det er klart det er moro hvis det blir det, sier han.

Vidar Benjaminsen fra Lillomarka skiklubb er glad på Blomseths vegne.

- Det er vel et av de første rennene han har fullført denne sesongen. Eirik har slitt litt med astma og diverse problemer den siste tiden. Derfor var det veldig gøy at det klaffet for ham i helga. Det finnes ikke tvil om at han er et stort talent, og at han går styggfort på ski når kroppen fungerer, slår Benjaminsen fast.

 

Flere gode prestasjoner

Eirik Jonas Blomseth var imidlertid ikke den eneste groruddølen som utmerket seg i helga. Klubbkamerat Øystein «Pølsa» Pettersen ladet opp til OL i Vancouver med å vinne lørdagens seniorklasse i klassisk i suveren stil. Kristian Braathen fra HSIL kapret bronsemedaljen, mens Andreas Sollihagen Mauer tok fjerdeplassen.

I det klassiske rennet for G17 tok Eskild Skåttun fra HSIL sølvet. Han fulgte opp det med å innkassere gullet i fristil dagen etterpå. Løpet og tiden på søndagen var så god at han slo alle i G18 og G19-klassen. Han ble kun slått av en G20-løper på tiden.

 

Mari Skoglund Godal fra Lillomarka fikk sølv i klassisk i J19/20-klassen. Samtidig tok Elise Rivenes Hagen bronsen for HSIL i J18-klassen, mens Elise Øien Sørnes fra samme klubb tok fjerdeplassen. Øien Sørnes tok likevel en bronse på søndagens fristil.

Søndag fikk Lillomarka tre nye medaljevinnere. Andrine Benjaminsen vant J15-klassen, mens Kristina Blomseth tok sølv i J14-klassen. Eirik Bakke ble bronsevinner i G19/20-klassen.

Jon Olsen fra HSIL ble dobbelt kretsmester i veteranklassen etter å ha vunnet både klassisk og fristil. Patrick Åserud fra Hasle/Løren tok bronsen i klassisk.

HSILS Karianne Moe tok sølv i J13-klassisk, mens Torgeir Moe også sikret seg en sølvmedalje på søndag.

I tillegg sikret Merethe Braathen seg gull for HSIL i seniorklassen på søndag.

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.