I en klasse for seg

I en klasse for seg

 

Ingen klarte å tukte Eirik Jonas Blomseth i det klassiske rennet under helgas kretsmesterskap. Dagen etter gikk Lillomarka-gutten også inn til bronse på fristil.

I fjor vant han to KM-gull, men denne sesongen har ikke alt gått Eirik Jonas Blomseths vei, og storformen har vært fraværende.
- Jeg har slitt litt denne sesongen. I tillegg til astma har jeg hatt problemer med beina. Ikke alt har fungert, og de rennene jeg har gått har vært middelmådige, forklarer Blomseth.

I helga fikk Lillomarka-gutten likevel en skikkelig opptur da KM ble unnagjort på Kjelsås.

Under KMs klassiske renn på fem kilometer var han i en klasse for seg selv og vant med 11 sekunder før nestemann i klassen for G15. Torgeir Moe fra HSIL sikret seg forøvrig bronseplassen.

Dagen etter var Blomseth i aksjon igjen. Da sikret han seg bronse i fristil, 13 sekunder bak Asbjørn Maddstuen fra Njård.

Selv er han godt fornøyd med helgas medaljefangst, spesielt gullmedaljen.

- Jeg hadde en deilig følelse helt fra starten av rennet. Det var bare å gå på etter det. Gullmedaljen smakte godt, innrømmer langrennstalentet.

Og smaken av bronse på fristil var ikke å forakte den heller.

- Jeg er fornøyd med den. Jeg er mye bedre på klassisk enn på skøyting, og forventet egentlig ikke medalje. Derfor klager jeg ikke over at det ble bronse, ler han.

- Følte du deg i like god form på fristilen?

- Nei, jeg gikk nok litt for hardt ut og ble stiv. Dermed ble det ikke fullt tempo på vei inn mot mål, oppsummerer han.

 

- Nå kommer formen

Eirik Jonas Blomseth tror formen er på god vei nå. Det lover godt foran Hovedlandsrennet som går i slutten av februar.

- Jeg føler at formen begynner å komme nå, og jeg ser fram til Hovedlandsrennet. Det blir moro, sier han.

- Har du satt deg noen mål?

- Målet blir topp 10. Formen begynner å komme, men jeg er fremdeles ikke 100 prosent. Derfor setter jeg ikke pallplass som mål, men det er klart det er moro hvis det blir det, sier han.

Vidar Benjaminsen fra Lillomarka skiklubb er glad på Blomseths vegne.

- Det er vel et av de første rennene han har fullført denne sesongen. Eirik har slitt litt med astma og diverse problemer den siste tiden. Derfor var det veldig gøy at det klaffet for ham i helga. Det finnes ikke tvil om at han er et stort talent, og at han går styggfort på ski når kroppen fungerer, slår Benjaminsen fast.

 

Flere gode prestasjoner

Eirik Jonas Blomseth var imidlertid ikke den eneste groruddølen som utmerket seg i helga. Klubbkamerat Øystein «Pølsa» Pettersen ladet opp til OL i Vancouver med å vinne lørdagens seniorklasse i klassisk i suveren stil. Kristian Braathen fra HSIL kapret bronsemedaljen, mens Andreas Sollihagen Mauer tok fjerdeplassen.

I det klassiske rennet for G17 tok Eskild Skåttun fra HSIL sølvet. Han fulgte opp det med å innkassere gullet i fristil dagen etterpå. Løpet og tiden på søndagen var så god at han slo alle i G18 og G19-klassen. Han ble kun slått av en G20-løper på tiden.

 

Mari Skoglund Godal fra Lillomarka fikk sølv i klassisk i J19/20-klassen. Samtidig tok Elise Rivenes Hagen bronsen for HSIL i J18-klassen, mens Elise Øien Sørnes fra samme klubb tok fjerdeplassen. Øien Sørnes tok likevel en bronse på søndagens fristil.

Søndag fikk Lillomarka tre nye medaljevinnere. Andrine Benjaminsen vant J15-klassen, mens Kristina Blomseth tok sølv i J14-klassen. Eirik Bakke ble bronsevinner i G19/20-klassen.

Jon Olsen fra HSIL ble dobbelt kretsmester i veteranklassen etter å ha vunnet både klassisk og fristil. Patrick Åserud fra Hasle/Løren tok bronsen i klassisk.

HSILS Karianne Moe tok sølv i J13-klassisk, mens Torgeir Moe også sikret seg en sølvmedalje på søndag.

I tillegg sikret Merethe Braathen seg gull for HSIL i seniorklassen på søndag.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!