I en klasse for seg

I en klasse for seg

 

Ingen klarte å tukte Eirik Jonas Blomseth i det klassiske rennet under helgas kretsmesterskap. Dagen etter gikk Lillomarka-gutten også inn til bronse på fristil.

Skrevet av:

I fjor vant han to KM-gull, men denne sesongen har ikke alt gått Eirik Jonas Blomseths vei, og storformen har vært fraværende.

- Jeg har slitt litt denne sesongen. I tillegg til astma har jeg hatt problemer med beina. Ikke alt har fungert, og de rennene jeg har gått har vært middelmådige, forklarer Blomseth.

I helga fikk Lillomarka-gutten likevel en skikkelig opptur da KM ble unnagjort på Kjelsås.

Under KMs klassiske renn på fem kilometer var han i en klasse for seg selv og vant med 11 sekunder før nestemann i klassen for G15. Torgeir Moe fra HSIL sikret seg forøvrig bronseplassen.

Dagen etter var Blomseth i aksjon igjen. Da sikret han seg bronse i fristil, 13 sekunder bak Asbjørn Maddstuen fra Njård.

Selv er han godt fornøyd med helgas medaljefangst, spesielt gullmedaljen.

- Jeg hadde en deilig følelse helt fra starten av rennet. Det var bare å gå på etter det. Gullmedaljen smakte godt, innrømmer langrennstalentet.

Og smaken av bronse på fristil var ikke å forakte den heller.

- Jeg er fornøyd med den. Jeg er mye bedre på klassisk enn på skøyting, og forventet egentlig ikke medalje. Derfor klager jeg ikke over at det ble bronse, ler han.

- Følte du deg i like god form på fristilen?

- Nei, jeg gikk nok litt for hardt ut og ble stiv. Dermed ble det ikke fullt tempo på vei inn mot mål, oppsummerer han.

 

- Nå kommer formen

Eirik Jonas Blomseth tror formen er på god vei nå. Det lover godt foran Hovedlandsrennet som går i slutten av februar.

- Jeg føler at formen begynner å komme nå, og jeg ser fram til Hovedlandsrennet. Det blir moro, sier han.

- Har du satt deg noen mål?

- Målet blir topp 10. Formen begynner å komme, men jeg er fremdeles ikke 100 prosent. Derfor setter jeg ikke pallplass som mål, men det er klart det er moro hvis det blir det, sier han.

Vidar Benjaminsen fra Lillomarka skiklubb er glad på Blomseths vegne.

- Det er vel et av de første rennene han har fullført denne sesongen. Eirik har slitt litt med astma og diverse problemer den siste tiden. Derfor var det veldig gøy at det klaffet for ham i helga. Det finnes ikke tvil om at han er et stort talent, og at han går styggfort på ski når kroppen fungerer, slår Benjaminsen fast.

 

Flere gode prestasjoner

Eirik Jonas Blomseth var imidlertid ikke den eneste groruddølen som utmerket seg i helga. Klubbkamerat Øystein «Pølsa» Pettersen ladet opp til OL i Vancouver med å vinne lørdagens seniorklasse i klassisk i suveren stil. Kristian Braathen fra HSIL kapret bronsemedaljen, mens Andreas Sollihagen Mauer tok fjerdeplassen.

I det klassiske rennet for G17 tok Eskild Skåttun fra HSIL sølvet. Han fulgte opp det med å innkassere gullet i fristil dagen etterpå. Løpet og tiden på søndagen var så god at han slo alle i G18 og G19-klassen. Han ble kun slått av en G20-løper på tiden.

 

Mari Skoglund Godal fra Lillomarka fikk sølv i klassisk i J19/20-klassen. Samtidig tok Elise Rivenes Hagen bronsen for HSIL i J18-klassen, mens Elise Øien Sørnes fra samme klubb tok fjerdeplassen. Øien Sørnes tok likevel en bronse på søndagens fristil.

Søndag fikk Lillomarka tre nye medaljevinnere. Andrine Benjaminsen vant J15-klassen, mens Kristina Blomseth tok sølv i J14-klassen. Eirik Bakke ble bronsevinner i G19/20-klassen.

Jon Olsen fra HSIL ble dobbelt kretsmester i veteranklassen etter å ha vunnet både klassisk og fristil. Patrick Åserud fra Hasle/Løren tok bronsen i klassisk.

HSILS Karianne Moe tok sølv i J13-klassisk, mens Torgeir Moe også sikret seg en sølvmedalje på søndag.

I tillegg sikret Merethe Braathen seg gull for HSIL i seniorklassen på søndag.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!