I gledesrus over hallen

I gledesrus over hallen

 

Både barn og voksne jublet og klappet da idrettsbyråd Jøran Kallmyr (Frp) klippet snora for den splitter nye hallen på Ellingsrud i går kveld.

Skrevet av:

 - Bare det å se at barna har det så gøy her i kveld sier noe om hvor viktig denne hallen er for nærmiljøet. Her skal de også ha det gøy i mange år fremover, sier Kallmyr til Akers Avis Groruddalen.

Han er stolt over at Oslo kommune har klart å få til en idrettshall på Ellingsrud, men poengterer at anlegget trolig ikke hadde stått her i dag om det ikke hadde vært for de mange ildsjelene i nærmiljøet, som har kjempet for en hall i mer enn 30 år.

Rolf Nyhus, leder i Oslo Idrettshaller, takker Kallmyr for et godt samarbeid med kommunen.

- Uten penger fra politikerne blir det ingen anlegg.

 

Fakkeltog

Før Kallmyr klippet snora hadde rundt 100 personer gått i fakkeltog fra Ellingsrud senter til den nye fleridrettshallen.

- Det er gøy å gå i fakkeltog fordi det er så fint å se alle fakkellysene, forteller Ronja (7) som har gått hele veien fra sentret.

Hun synes den nye hallen er så fin at hun tror hun vil begynne med en idrett i Ellingsrud Idrettslag (EIL).

Medlem i hallkomiteen, Karsten Fredriksen, er også fornøyd med resultatet av den nye hallen.

- Den er solid med et flott håndverk, smiler han stolt.

 

Barnas hall

Da barn fra hele Ellingsrud fremførte Ellingsrudsangen - et fargerikt fellesskap under åpningsprogrammet, viste de tydelig hvor stolte de er av den nye hallen og hjemstedet sitt. Direktør Anne Farseth i Idrettsetaten mener hallen også er vel fortjent barn og ungdom på Ellingsrud.

- Det er først og fremst alle barna denne hallen er ment for, og jeg er ikke i tvil om at de kommer til å ha god glede av den og at de kommer til å ta godt vare på den.

Leder i Oslo Idrettskrets, Norvald Mo, sier at hallen er et løft for idretten.

- Denne hallen betyr enormt mye for lokalidretten her på Ellingsrud, men gir også et økt tilbud for alle idretter samlet i Oslo, mener han.

 

Ildsjeler

Leder Jostein Rolstad i EIL takker flere samarbeidspartnere, blant annet Oslo kommune, Obos og Oslo Idrettshaller AS for den nye hallen.

Han trekker også fram at idrettslaget er basert på frivillig og engasjert innsats fra foreldre og andre som ønsker å gi et positivt bidrag i sitt nærmiljø.

- Det å få slike fasiliteter som denne hallen er jeg sikker på vil være med på å inspirere de som allerede er aktive, og helt sikkert også trekke til seg nye ildsjeler.

 

Første trening

99-jentene på håndballgruppa fikk prøve ut hallen for første gang i forbindelse med åpningen - og i følge dem er det lite å utsette på den.

- Jeg hadde ikke forventet meg at hallen skulle være så bra, sier Hanan Mahnin.

Spesielt underlaget gjorde inntrykk på 11-åringen.

- Underlaget er så deilig. Det blir gøy å spille her.

Lagvenninnene hennes nikker enig.

- Dette er fantastisk bra. Denne hallen er mye bedre enn Furuset-hallen, sier Dior Ceesay.

- Dette kommer til å bli veldig bra, legger Thea Andreassen til.

Her kan du se flere bilder fra åpningen av hallen. 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!