I gledesrus over hallen

I gledesrus over hallen

 

Både barn og voksne jublet og klappet da idrettsbyråd Jøran Kallmyr (Frp) klippet snora for den splitter nye hallen på Ellingsrud i går kveld.

Skrevet av:

 - Bare det å se at barna har det så gøy her i kveld sier noe om hvor viktig denne hallen er for nærmiljøet. Her skal de også ha det gøy i mange år fremover, sier Kallmyr til Akers Avis Groruddalen.

Han er stolt over at Oslo kommune har klart å få til en idrettshall på Ellingsrud, men poengterer at anlegget trolig ikke hadde stått her i dag om det ikke hadde vært for de mange ildsjelene i nærmiljøet, som har kjempet for en hall i mer enn 30 år.

Rolf Nyhus, leder i Oslo Idrettshaller, takker Kallmyr for et godt samarbeid med kommunen.

- Uten penger fra politikerne blir det ingen anlegg.

 

Fakkeltog

Før Kallmyr klippet snora hadde rundt 100 personer gått i fakkeltog fra Ellingsrud senter til den nye fleridrettshallen.

- Det er gøy å gå i fakkeltog fordi det er så fint å se alle fakkellysene, forteller Ronja (7) som har gått hele veien fra sentret.

Hun synes den nye hallen er så fin at hun tror hun vil begynne med en idrett i Ellingsrud Idrettslag (EIL).

Medlem i hallkomiteen, Karsten Fredriksen, er også fornøyd med resultatet av den nye hallen.

- Den er solid med et flott håndverk, smiler han stolt.

 

Barnas hall

Da barn fra hele Ellingsrud fremførte Ellingsrudsangen - et fargerikt fellesskap under åpningsprogrammet, viste de tydelig hvor stolte de er av den nye hallen og hjemstedet sitt. Direktør Anne Farseth i Idrettsetaten mener hallen også er vel fortjent barn og ungdom på Ellingsrud.

- Det er først og fremst alle barna denne hallen er ment for, og jeg er ikke i tvil om at de kommer til å ha god glede av den og at de kommer til å ta godt vare på den.

Leder i Oslo Idrettskrets, Norvald Mo, sier at hallen er et løft for idretten.

- Denne hallen betyr enormt mye for lokalidretten her på Ellingsrud, men gir også et økt tilbud for alle idretter samlet i Oslo, mener han.

 

Ildsjeler

Leder Jostein Rolstad i EIL takker flere samarbeidspartnere, blant annet Oslo kommune, Obos og Oslo Idrettshaller AS for den nye hallen.

Han trekker også fram at idrettslaget er basert på frivillig og engasjert innsats fra foreldre og andre som ønsker å gi et positivt bidrag i sitt nærmiljø.

- Det å få slike fasiliteter som denne hallen er jeg sikker på vil være med på å inspirere de som allerede er aktive, og helt sikkert også trekke til seg nye ildsjeler.

 

Første trening

99-jentene på håndballgruppa fikk prøve ut hallen for første gang i forbindelse med åpningen - og i følge dem er det lite å utsette på den.

- Jeg hadde ikke forventet meg at hallen skulle være så bra, sier Hanan Mahnin.

Spesielt underlaget gjorde inntrykk på 11-åringen.

- Underlaget er så deilig. Det blir gøy å spille her.

Lagvenninnene hennes nikker enig.

- Dette er fantastisk bra. Denne hallen er mye bedre enn Furuset-hallen, sier Dior Ceesay.

- Dette kommer til å bli veldig bra, legger Thea Andreassen til.

Her kan du se flere bilder fra åpningen av hallen. 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!