I gledesrus over hallen

I gledesrus over hallen

 

Både barn og voksne jublet og klappet da idrettsbyråd Jøran Kallmyr (Frp) klippet snora for den splitter nye hallen på Ellingsrud i går kveld.

Skrevet av:

 - Bare det å se at barna har det så gøy her i kveld sier noe om hvor viktig denne hallen er for nærmiljøet. Her skal de også ha det gøy i mange år fremover, sier Kallmyr til Akers Avis Groruddalen.

Han er stolt over at Oslo kommune har klart å få til en idrettshall på Ellingsrud, men poengterer at anlegget trolig ikke hadde stått her i dag om det ikke hadde vært for de mange ildsjelene i nærmiljøet, som har kjempet for en hall i mer enn 30 år.

Rolf Nyhus, leder i Oslo Idrettshaller, takker Kallmyr for et godt samarbeid med kommunen.

- Uten penger fra politikerne blir det ingen anlegg.

 

Fakkeltog

Før Kallmyr klippet snora hadde rundt 100 personer gått i fakkeltog fra Ellingsrud senter til den nye fleridrettshallen.

- Det er gøy å gå i fakkeltog fordi det er så fint å se alle fakkellysene, forteller Ronja (7) som har gått hele veien fra sentret.

Hun synes den nye hallen er så fin at hun tror hun vil begynne med en idrett i Ellingsrud Idrettslag (EIL).

Medlem i hallkomiteen, Karsten Fredriksen, er også fornøyd med resultatet av den nye hallen.

- Den er solid med et flott håndverk, smiler han stolt.

 

Barnas hall

Da barn fra hele Ellingsrud fremførte Ellingsrudsangen - et fargerikt fellesskap under åpningsprogrammet, viste de tydelig hvor stolte de er av den nye hallen og hjemstedet sitt. Direktør Anne Farseth i Idrettsetaten mener hallen også er vel fortjent barn og ungdom på Ellingsrud.

- Det er først og fremst alle barna denne hallen er ment for, og jeg er ikke i tvil om at de kommer til å ha god glede av den og at de kommer til å ta godt vare på den.

Leder i Oslo Idrettskrets, Norvald Mo, sier at hallen er et løft for idretten.

- Denne hallen betyr enormt mye for lokalidretten her på Ellingsrud, men gir også et økt tilbud for alle idretter samlet i Oslo, mener han.

 

Ildsjeler

Leder Jostein Rolstad i EIL takker flere samarbeidspartnere, blant annet Oslo kommune, Obos og Oslo Idrettshaller AS for den nye hallen.

Han trekker også fram at idrettslaget er basert på frivillig og engasjert innsats fra foreldre og andre som ønsker å gi et positivt bidrag i sitt nærmiljø.

- Det å få slike fasiliteter som denne hallen er jeg sikker på vil være med på å inspirere de som allerede er aktive, og helt sikkert også trekke til seg nye ildsjeler.

 

Første trening

99-jentene på håndballgruppa fikk prøve ut hallen for første gang i forbindelse med åpningen - og i følge dem er det lite å utsette på den.

- Jeg hadde ikke forventet meg at hallen skulle være så bra, sier Hanan Mahnin.

Spesielt underlaget gjorde inntrykk på 11-åringen.

- Underlaget er så deilig. Det blir gøy å spille her.

Lagvenninnene hennes nikker enig.

- Dette er fantastisk bra. Denne hallen er mye bedre enn Furuset-hallen, sier Dior Ceesay.

- Dette kommer til å bli veldig bra, legger Thea Andreassen til.

Her kan du se flere bilder fra åpningen av hallen. 

Siste nytt i Sport

Vant i Camp Grasrot

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

45 år med basketmoro

 • Ammerud Open

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Grei Kvinner Elite spisser skruknottene før sesongen:

Vil fortsette framgangen

 • Gre Kvinner Elite

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

 
Lærer bort selvforsvar - der folk er

Lærer bort selvforsvar - der folk er

 • Selvforsvar

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

Grorud går for gull!

Grorud går for gull!

 • Fotball

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.

Storfint besøk på Årvoll

Storfint besøk på Årvoll

 • Ronny Deila

Den store kompetanselørdagen ble en stor suksess for fotballgruppa i Årvoll IL.

 
Vestli ville mest

Kampen om Stovner:

Vestli ville mest

 • Fotball

Rommen gikk ut høyt før sesongen, mens Vestli såvidt beholdt plassen i fjorårets 4. divisjon. Likevel var det de grønnkledde som gikk seirende ut av årets første lokalderby.

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

 • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

 
Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!