I gledesrus over hallen

I gledesrus over hallen

 

Både barn og voksne jublet og klappet da idrettsbyråd Jøran Kallmyr (Frp) klippet snora for den splitter nye hallen på Ellingsrud i går kveld.

Tekst:

Publisert:

 - Bare det å se at barna har det så gøy her i kveld sier noe om hvor viktig denne hallen er for nærmiljøet. Her skal de også ha det gøy i mange år fremover, sier Kallmyr til Akers Avis Groruddalen.

Han er stolt over at Oslo kommune har klart å få til en idrettshall på Ellingsrud, men poengterer at anlegget trolig ikke hadde stått her i dag om det ikke hadde vært for de mange ildsjelene i nærmiljøet, som har kjempet for en hall i mer enn 30 år.

Rolf Nyhus, leder i Oslo Idrettshaller, takker Kallmyr for et godt samarbeid med kommunen.

- Uten penger fra politikerne blir det ingen anlegg.

 

Fakkeltog

Før Kallmyr klippet snora hadde rundt 100 personer gått i fakkeltog fra Ellingsrud senter til den nye fleridrettshallen.

- Det er gøy å gå i fakkeltog fordi det er så fint å se alle fakkellysene, forteller Ronja (7) som har gått hele veien fra sentret.

Hun synes den nye hallen er så fin at hun tror hun vil begynne med en idrett i Ellingsrud Idrettslag (EIL).

Medlem i hallkomiteen, Karsten Fredriksen, er også fornøyd med resultatet av den nye hallen.

- Den er solid med et flott håndverk, smiler han stolt.

 

Barnas hall

Da barn fra hele Ellingsrud fremførte Ellingsrudsangen - et fargerikt fellesskap under åpningsprogrammet, viste de tydelig hvor stolte de er av den nye hallen og hjemstedet sitt. Direktør Anne Farseth i Idrettsetaten mener hallen også er vel fortjent barn og ungdom på Ellingsrud.

- Det er først og fremst alle barna denne hallen er ment for, og jeg er ikke i tvil om at de kommer til å ha god glede av den og at de kommer til å ta godt vare på den.

Leder i Oslo Idrettskrets, Norvald Mo, sier at hallen er et løft for idretten.

- Denne hallen betyr enormt mye for lokalidretten her på Ellingsrud, men gir også et økt tilbud for alle idretter samlet i Oslo, mener han.

 

Ildsjeler

Leder Jostein Rolstad i EIL takker flere samarbeidspartnere, blant annet Oslo kommune, Obos og Oslo Idrettshaller AS for den nye hallen.

Han trekker også fram at idrettslaget er basert på frivillig og engasjert innsats fra foreldre og andre som ønsker å gi et positivt bidrag i sitt nærmiljø.

- Det å få slike fasiliteter som denne hallen er jeg sikker på vil være med på å inspirere de som allerede er aktive, og helt sikkert også trekke til seg nye ildsjeler.

 

Første trening

99-jentene på håndballgruppa fikk prøve ut hallen for første gang i forbindelse med åpningen - og i følge dem er det lite å utsette på den.

- Jeg hadde ikke forventet meg at hallen skulle være så bra, sier Hanan Mahnin.

Spesielt underlaget gjorde inntrykk på 11-åringen.

- Underlaget er så deilig. Det blir gøy å spille her.

Lagvenninnene hennes nikker enig.

- Dette er fantastisk bra. Denne hallen er mye bedre enn Furuset-hallen, sier Dior Ceesay.

- Dette kommer til å bli veldig bra, legger Thea Andreassen til.

Her kan du se flere bilder fra åpningen av hallen. 

Siste nytt i Sport

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.