I pappas ski-o-spor

I pappas ski-o-spor

 

Andrine Benjaminsen (14) følger sporene etter pappa Vidar, skiorienterings- mesteren. Forrige helg vant hun Hovedløpet.

- Pappa er nok forbildet og har lært meg ganske mye. Kanskje blir det ski-orientering også på meg. Jeg skal i alle fall være med fremover, smilte Andrine etter at gullet var sikret.

Hjemme i Tjernveien henger det bøttevis av VM-medaljer fra ski-o-mesterskap, sanket av både mamma Anne og pappa Vidar. Derfor var det kanskje ikke så uventet at Andrine skulle hente med seg gull i første forsøk i et ski-o-mesterskap. Hovedløpet er uoffisielt NM for 14-16 åringer.

- I dag var målet å holde styr på alle løypene og lese kartet ofte og mye. Det klarte jeg og hadde ingen store problemer underveis, forklarte Andrine.

Ingvild hakk i hæl

På den 3,5 kilometer lange løypa ved Natrudstilen på Sjusjøen så det lenge ut til at Ingvild Brekke skulle ta seieren i 14-årsklassen. Halvveis var det nemlig Ingvild som ledet i kampen om gullet, men på vei til sjette post snudde stillingen.

- Jeg mistet kontrollen på et strekk med veldig mange løypekryss. I forhold til Andrine tapte jeg to minutter. Dermed var det gjort.

- Likevel er jeg veldig godt fornøyd, sa Ingvild etter at hun hadde fått sølvmedaljen rundt halsen.

Sølv til Thorstein

I guttenes 15-årsklasse ledet tidligstartende Thorstein Wang lenge. Det ble spennende venting. Thorstein visste at han hadde gjort er bra løp uten store feil på sine 5,5 kilometer, men også at de tøffeste konkurrentene kom seinere.

Det ble til slutt sølv, og Thorstein hang på ingen måte med hodet. Skolekompis Jørgen Madslien fra Nydalen kom susende og slo Thorstein med 15 sekunder.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.