I pappas ski-o-spor

I pappas ski-o-spor

 

Andrine Benjaminsen (14) følger sporene etter pappa Vidar, skiorienterings- mesteren. Forrige helg vant hun Hovedløpet.

Skrevet av:

- Pappa er nok forbildet og har lært meg ganske mye. Kanskje blir det ski-orientering også på meg. Jeg skal i alle fall være med fremover, smilte Andrine etter at gullet var sikret.

Hjemme i Tjernveien henger det bøttevis av VM-medaljer fra ski-o-mesterskap, sanket av både mamma Anne og pappa Vidar. Derfor var det kanskje ikke så uventet at Andrine skulle hente med seg gull i første forsøk i et ski-o-mesterskap. Hovedløpet er uoffisielt NM for 14-16 åringer.

- I dag var målet å holde styr på alle løypene og lese kartet ofte og mye. Det klarte jeg og hadde ingen store problemer underveis, forklarte Andrine.

Ingvild hakk i hæl

På den 3,5 kilometer lange løypa ved Natrudstilen på Sjusjøen så det lenge ut til at Ingvild Brekke skulle ta seieren i 14-årsklassen. Halvveis var det nemlig Ingvild som ledet i kampen om gullet, men på vei til sjette post snudde stillingen.

- Jeg mistet kontrollen på et strekk med veldig mange løypekryss. I forhold til Andrine tapte jeg to minutter. Dermed var det gjort.

- Likevel er jeg veldig godt fornøyd, sa Ingvild etter at hun hadde fått sølvmedaljen rundt halsen.

Sølv til Thorstein

I guttenes 15-årsklasse ledet tidligstartende Thorstein Wang lenge. Det ble spennende venting. Thorstein visste at han hadde gjort er bra løp uten store feil på sine 5,5 kilometer, men også at de tøffeste konkurrentene kom seinere.

Det ble til slutt sølv, og Thorstein hang på ingen måte med hodet. Skolekompis Jørgen Madslien fra Nydalen kom susende og slo Thorstein med 15 sekunder.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!