«Ibba» og Grorud nærmer seg gullet

«Ibba» og Grorud nærmer seg gullet

GULL I SIKTET: Høytsvevende Grorud leverte varene og klatret til topps. Nå har de gullet i sin hule hånd.

Abdurahim Laajab kom rett fra fødestua og sikret Grorud det som trolig blir klubbens første seriegull. Men det ble en thriller mot Tiller…

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.02.2015 kl 11:47

Se bildet større

BEBETO: «Ibba» ble pappa og fulgte opp drømmedagen med storspill for Grorud. Omar Fonstad (venstre) og Arib Maazouzi (høyre) ble med på vugge-feiringen.

– Denne helgen kommer jeg aldri til å glemme. Det kan rett og slett ikke bli bedre enn dette, oppsummerer «Ibba».

Groruds futsalhelter var på gulljakt i Ellingsrudhallen og hadde ikke råd til feilskjær i jakten på tronen. Som ventet ble det seier mot Nidaros i fredagens oppgjør, men mot gullutfordrer Tiller ble det spenning til siste sekund. Oppgjøret mot trønderne kulminerte i en thrillerkamp. Og i begivenhetenes sentrum: en nybakt pappa som ankom kampen i grevens tid.

Gloheit affære

De gule og blå var det førende laget i den første omgangen, men de sviktet foran mål. Det utnyttet gjestene og banket inn omgangens eneste nettsuser. Tydelig skuffede Grorud-spillere lot frustrasjonen gå utover dommertrioen, og det var tidvis ampert i Ellingsrudhallen.

– Det var uten tvil den villeste kampen jeg har vært med på i futsal. Når vi ikke får uttelling på sjansene sprer frustrasjonen seg blant spillerne. Vi har mye å jobbe med i motgang, erkjenner «Ibba».

Men i den andre omgangen svarte Grorud og «Ibba» på tiltale. Bodø/Glimt-spilleren gjorde alt selv og avsluttet soloprestasjonen med et prosjektil i krysset. Jubelscenene vitnet om alvoret som utspilte seg i hallen.

– Jeg mottok ballen og dro av noen spillere. Jeg så at keeperen var på vei ned og bestemte meg for å banke ballen høyt. Da jeg så ballen suse inn, var det som å avgjøre en tippeligakamp på overtid. Det var ubeskrivelig, forteller kampens gigant.

Fyr og flamme

Etter utligningen fortsatte vertene å filleriste motstanderen, men bortelagets målvakt var både høyt og lavt. Fire minutter før full tid måtte imidlertid sisteskansen kapitulere. Nok en gang var Tippeliga-profilen sikker på labben.

– At Esben Rashid ropte på meg og ba meg ta straffesparket, vitner om et lag som er opptatt av et kollektiv. Det er slike detaljer som kan være forskjellen på gull og sølv. Det var bare å takke for tilliten og banke ballen i mål, sier han.

Dermed var det duket for mer jubel i Ellingsrudhallen. Denne gangen var feiringen planlagt, innrømmer «Ibba».

– I utgangspunktet skulle jeg ikke spille kampen, men jeg rakk det med et nødskrik. Jeg fortalte gutta at jeg kom rett fra fødestua og da ble vi enige om en «Bebeto-feiring».

Lange minutter

Laget strømmet til for å feire den nybakte pappaen, men kampen var på ingen måte over. Mens Grorud fortsatt var i jubelrus, svarte Tiller umiddelbart fra avspark. Da steg Faysal Ahmed fram i manesjen. Først førte han Grorud tilbake i ledelsen, før han sendte hjemmelaget til himmels med sin 4-2-scoring. Men Tiller ga seg aldri og scoret nok en gang, og like før sluttsignalet var de centimeter unna poengdeling. Men Grorud tok tre uhyre viktige poeng og styrer mot klubbens første gull. Vinner Mohamed Husseins disipler to av de tre gjenværende kampene, er laget seriemestere.

– Jeg sa før helgen at vi måtte komme gjennom denne runden med minimum syv poeng. Det klarte vi, og nå er det opp til oss selv. Jobben er ikke gjort, det gjenstår tre kamper, men vi har satt oss selv i en bra posisjon, innrømmer «Moa».

Dessverre ble det bare ett poeng i søndagens kamp mot Nordpolen, men poenget kan bli forskjellen på gull og sølv.

Klart for gullfest

Førstkommende mandag kan mye være avgjort. Jumboplasserte Flamuri gjester Ellingsrudhallen, og vinner Grorud hengekampen har de et forsprang på fire poeng med to kamper igjen å spille. «Ibba» har fått klarsignal fra Bodø/Glimt, og det er godt nytt i gulljakten.

– «Ibba» er viktig for oss, men vi har vært gode uten ham også. Han har flagget at dette betyr mye, og det viser han mot Tiller. Hele laget legger ned en fantastisk innsats, men det er ingen tvil om at «Ibba» har en viktig effekt på laget, sier «Moa».

Oppgjøret mot trønderne samlet også mange fremmøtte på tribunen. Grorud-treneren er glad for at stadig flere får øynene opp for innendørsfotball.

– Jeg håper publikum er tilbake når gullkampen skal avgjøres. Kampen mot Tiller er noe av det beste jeg har sett av norsk futsal. Det var en god søknad, og vi ønsker flere kamper av et slikt kaliber i årene som kommer, understreker «Moa».

Kampfakta:
Eliteserien Futsal
Grorud – Nidaros 6-3 (4-0)
Ellingsrudhallen
Mål for Grorud: Olegs Matvejevs (2), Abdurahim Lajaab (3) og Esben Rashid
Gule kort: Martin Svendsen og Olegs Matvejevs

Grorud – Tiller 4-3 (0-1)
Mål for Grorud: Abdurahim Lajaab (2) og Faysal Ahmed (2)
Gule kort: Arib Maazouzi og Jonas Edvardsen

Nordpolen – Grorud 1-1 (0-0)
Mål for Grorud: Abdel El Moussaoui
Gule kort: Mustapha Achrifi

Siste nytt i Sport

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

 
45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

Lærer bort selvforsvar - der folk er

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.