ANNONSE

«Ibba» og Grorud nærmer seg gullet

«Ibba» og Grorud nærmer seg gullet

GULL I SIKTET: Høytsvevende Grorud leverte varene og klatret til topps. Nå har de gullet i sin hule hånd.

Abdurahim Laajab kom rett fra fødestua og sikret Grorud det som trolig blir klubbens første seriegull. Men det ble en thriller mot Tiller…

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.02.2015 kl 11:47

Se bildet større

BEBETO: «Ibba» ble pappa og fulgte opp drømmedagen med storspill for Grorud. Omar Fonstad (venstre) og Arib Maazouzi (høyre) ble med på vugge-feiringen.

– Denne helgen kommer jeg aldri til å glemme. Det kan rett og slett ikke bli bedre enn dette, oppsummerer «Ibba».

Groruds futsalhelter var på gulljakt i Ellingsrudhallen og hadde ikke råd til feilskjær i jakten på tronen. Som ventet ble det seier mot Nidaros i fredagens oppgjør, men mot gullutfordrer Tiller ble det spenning til siste sekund. Oppgjøret mot trønderne kulminerte i en thrillerkamp. Og i begivenhetenes sentrum: en nybakt pappa som ankom kampen i grevens tid.

Gloheit affære

De gule og blå var det førende laget i den første omgangen, men de sviktet foran mål. Det utnyttet gjestene og banket inn omgangens eneste nettsuser. Tydelig skuffede Grorud-spillere lot frustrasjonen gå utover dommertrioen, og det var tidvis ampert i Ellingsrudhallen.

– Det var uten tvil den villeste kampen jeg har vært med på i futsal. Når vi ikke får uttelling på sjansene sprer frustrasjonen seg blant spillerne. Vi har mye å jobbe med i motgang, erkjenner «Ibba».

Men i den andre omgangen svarte Grorud og «Ibba» på tiltale. Bodø/Glimt-spilleren gjorde alt selv og avsluttet soloprestasjonen med et prosjektil i krysset. Jubelscenene vitnet om alvoret som utspilte seg i hallen.

– Jeg mottok ballen og dro av noen spillere. Jeg så at keeperen var på vei ned og bestemte meg for å banke ballen høyt. Da jeg så ballen suse inn, var det som å avgjøre en tippeligakamp på overtid. Det var ubeskrivelig, forteller kampens gigant.

Fyr og flamme

Etter utligningen fortsatte vertene å filleriste motstanderen, men bortelagets målvakt var både høyt og lavt. Fire minutter før full tid måtte imidlertid sisteskansen kapitulere. Nok en gang var Tippeliga-profilen sikker på labben.

– At Esben Rashid ropte på meg og ba meg ta straffesparket, vitner om et lag som er opptatt av et kollektiv. Det er slike detaljer som kan være forskjellen på gull og sølv. Det var bare å takke for tilliten og banke ballen i mål, sier han.

Dermed var det duket for mer jubel i Ellingsrudhallen. Denne gangen var feiringen planlagt, innrømmer «Ibba».

– I utgangspunktet skulle jeg ikke spille kampen, men jeg rakk det med et nødskrik. Jeg fortalte gutta at jeg kom rett fra fødestua og da ble vi enige om en «Bebeto-feiring».

Lange minutter

Laget strømmet til for å feire den nybakte pappaen, men kampen var på ingen måte over. Mens Grorud fortsatt var i jubelrus, svarte Tiller umiddelbart fra avspark. Da steg Faysal Ahmed fram i manesjen. Først førte han Grorud tilbake i ledelsen, før han sendte hjemmelaget til himmels med sin 4-2-scoring. Men Tiller ga seg aldri og scoret nok en gang, og like før sluttsignalet var de centimeter unna poengdeling. Men Grorud tok tre uhyre viktige poeng og styrer mot klubbens første gull. Vinner Mohamed Husseins disipler to av de tre gjenværende kampene, er laget seriemestere.

– Jeg sa før helgen at vi måtte komme gjennom denne runden med minimum syv poeng. Det klarte vi, og nå er det opp til oss selv. Jobben er ikke gjort, det gjenstår tre kamper, men vi har satt oss selv i en bra posisjon, innrømmer «Moa».

Dessverre ble det bare ett poeng i søndagens kamp mot Nordpolen, men poenget kan bli forskjellen på gull og sølv.

Klart for gullfest

Førstkommende mandag kan mye være avgjort. Jumboplasserte Flamuri gjester Ellingsrudhallen, og vinner Grorud hengekampen har de et forsprang på fire poeng med to kamper igjen å spille. «Ibba» har fått klarsignal fra Bodø/Glimt, og det er godt nytt i gulljakten.

– «Ibba» er viktig for oss, men vi har vært gode uten ham også. Han har flagget at dette betyr mye, og det viser han mot Tiller. Hele laget legger ned en fantastisk innsats, men det er ingen tvil om at «Ibba» har en viktig effekt på laget, sier «Moa».

Oppgjøret mot trønderne samlet også mange fremmøtte på tribunen. Grorud-treneren er glad for at stadig flere får øynene opp for innendørsfotball.

– Jeg håper publikum er tilbake når gullkampen skal avgjøres. Kampen mot Tiller er noe av det beste jeg har sett av norsk futsal. Det var en god søknad, og vi ønsker flere kamper av et slikt kaliber i årene som kommer, understreker «Moa».

Kampfakta:
Eliteserien Futsal
Grorud – Nidaros 6-3 (4-0)
Ellingsrudhallen
Mål for Grorud: Olegs Matvejevs (2), Abdurahim Lajaab (3) og Esben Rashid
Gule kort: Martin Svendsen og Olegs Matvejevs

Grorud – Tiller 4-3 (0-1)
Mål for Grorud: Abdurahim Lajaab (2) og Faysal Ahmed (2)
Gule kort: Arib Maazouzi og Jonas Edvardsen

Nordpolen – Grorud 1-1 (0-0)
Mål for Grorud: Abdel El Moussaoui
Gule kort: Mustapha Achrifi

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE