«Ibba» og Grorud nærmer seg gullet

«Ibba» og Grorud nærmer seg gullet

GULL I SIKTET: Høytsvevende Grorud leverte varene og klatret til topps. Nå har de gullet i sin hule hånd.

Abdurahim Laajab kom rett fra fødestua og sikret Grorud det som trolig blir klubbens første seriegull. Men det ble en thriller mot Tiller…

Skrevet av:

Oppdatert:
20.02.2015 kl 11:47

– Denne helgen kommer jeg aldri til å glemme. Det kan rett og slett ikke bli bedre enn dette, oppsummerer «Ibba».

Groruds futsalhelter var på gulljakt i Ellingsrudhallen og hadde ikke råd til feilskjær i jakten på tronen. Som ventet ble det seier mot Nidaros i fredagens oppgjør, men mot gullutfordrer Tiller ble det spenning til siste sekund. Oppgjøret mot trønderne kulminerte i en thrillerkamp. Og i begivenhetenes sentrum: en nybakt pappa som ankom kampen i grevens tid.

Gloheit affære

De gule og blå var det førende laget i den første omgangen, men de sviktet foran mål. Det utnyttet gjestene og banket inn omgangens eneste nettsuser. Tydelig skuffede Grorud-spillere lot frustrasjonen gå utover dommertrioen, og det var tidvis ampert i Ellingsrudhallen.

– Det var uten tvil den villeste kampen jeg har vært med på i futsal. Når vi ikke får uttelling på sjansene sprer frustrasjonen seg blant spillerne. Vi har mye å jobbe med i motgang, erkjenner «Ibba».

Men i den andre omgangen svarte Grorud og «Ibba» på tiltale. Bodø/Glimt-spilleren gjorde alt selv og avsluttet soloprestasjonen med et prosjektil i krysset. Jubelscenene vitnet om alvoret som utspilte seg i hallen.

– Jeg mottok ballen og dro av noen spillere. Jeg så at keeperen var på vei ned og bestemte meg for å banke ballen høyt. Da jeg så ballen suse inn, var det som å avgjøre en tippeligakamp på overtid. Det var ubeskrivelig, forteller kampens gigant.

Fyr og flamme

Etter utligningen fortsatte vertene å filleriste motstanderen, men bortelagets målvakt var både høyt og lavt. Fire minutter før full tid måtte imidlertid sisteskansen kapitulere. Nok en gang var Tippeliga-profilen sikker på labben.

– At Esben Rashid ropte på meg og ba meg ta straffesparket, vitner om et lag som er opptatt av et kollektiv. Det er slike detaljer som kan være forskjellen på gull og sølv. Det var bare å takke for tilliten og banke ballen i mål, sier han.

Dermed var det duket for mer jubel i Ellingsrudhallen. Denne gangen var feiringen planlagt, innrømmer «Ibba».

– I utgangspunktet skulle jeg ikke spille kampen, men jeg rakk det med et nødskrik. Jeg fortalte gutta at jeg kom rett fra fødestua og da ble vi enige om en «Bebeto-feiring».

Lange minutter

Laget strømmet til for å feire den nybakte pappaen, men kampen var på ingen måte over. Mens Grorud fortsatt var i jubelrus, svarte Tiller umiddelbart fra avspark. Da steg Faysal Ahmed fram i manesjen. Først førte han Grorud tilbake i ledelsen, før han sendte hjemmelaget til himmels med sin 4-2-scoring. Men Tiller ga seg aldri og scoret nok en gang, og like før sluttsignalet var de centimeter unna poengdeling. Men Grorud tok tre uhyre viktige poeng og styrer mot klubbens første gull. Vinner Mohamed Husseins disipler to av de tre gjenværende kampene, er laget seriemestere.

– Jeg sa før helgen at vi måtte komme gjennom denne runden med minimum syv poeng. Det klarte vi, og nå er det opp til oss selv. Jobben er ikke gjort, det gjenstår tre kamper, men vi har satt oss selv i en bra posisjon, innrømmer «Moa».

Dessverre ble det bare ett poeng i søndagens kamp mot Nordpolen, men poenget kan bli forskjellen på gull og sølv.

Klart for gullfest

Førstkommende mandag kan mye være avgjort. Jumboplasserte Flamuri gjester Ellingsrudhallen, og vinner Grorud hengekampen har de et forsprang på fire poeng med to kamper igjen å spille. «Ibba» har fått klarsignal fra Bodø/Glimt, og det er godt nytt i gulljakten.

– «Ibba» er viktig for oss, men vi har vært gode uten ham også. Han har flagget at dette betyr mye, og det viser han mot Tiller. Hele laget legger ned en fantastisk innsats, men det er ingen tvil om at «Ibba» har en viktig effekt på laget, sier «Moa».

Oppgjøret mot trønderne samlet også mange fremmøtte på tribunen. Grorud-treneren er glad for at stadig flere får øynene opp for innendørsfotball.

– Jeg håper publikum er tilbake når gullkampen skal avgjøres. Kampen mot Tiller er noe av det beste jeg har sett av norsk futsal. Det var en god søknad, og vi ønsker flere kamper av et slikt kaliber i årene som kommer, understreker «Moa».

Kampfakta:
Eliteserien Futsal
Grorud – Nidaros 6-3 (4-0)
Ellingsrudhallen
Mål for Grorud: Olegs Matvejevs (2), Abdurahim Lajaab (3) og Esben Rashid
Gule kort: Martin Svendsen og Olegs Matvejevs

Grorud – Tiller 4-3 (0-1)
Mål for Grorud: Abdurahim Lajaab (2) og Faysal Ahmed (2)
Gule kort: Arib Maazouzi og Jonas Edvardsen

Nordpolen – Grorud 1-1 (0-0)
Mål for Grorud: Abdel El Moussaoui
Gule kort: Mustapha Achrifi

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!