- Ikke umulig å score på Jon

- Ikke umulig å score på Jon

 

Drømmen om Ullevaal lever før avspark mellom Hasle/Løren og Stabæk i kveld.

18.00 i kveld barker Groruddalens beste fotballag sammen med selveste Stabæk til cupoppgjør på Lørenbanen. Da vi loddet stemningen på mandagens trening var optimismen høy.

- Det blir selvfølgelig en veldig vanskelig kamp, men cup er cup. Vi har en liten sjanse, og håper på marginer. Da kan det smelle en cupbombe, sa Hasle/Lørens storscorer Adrian Thun.


Kaptein Ivar André Anderssen var enig.

- Alt er mulig, også avansement til neste runde. Greit at vi møter et av Norges beste lag, men vi har alt å vinne i denne kampen. For oss gjelder det å senke skuldrene, ha tro på oss selv og kose oss underveis. Da tror jeg det kan blir morsomt.


Også trener Kai Arild Lund ser frem til kampen.

- Vi gleder oss enormt. Selv om sannsynligheten for å vinne er som å vinne i Lotto, er dette en enorm mulighet for gutta til å vise seg fram. Vi har bare fordeler i en slik kamp, sier han.

- Hvordan?

- Vinner vi 1-0 er vi helter. Da kommer vi på førstesiden både i Akers Avis Groruddalen og VG-sporten. Taper vi gjør det ingen verdens ting. Dette er en kamp hvor gutta kan spille helt uten nerver, og ikke bry seg om konsekvensene. De kan bare gå ut og kose seg med ballen. Det vet jeg at gutta kan bra, sier Lund.


- Med andre ord legger du ikke opp en egen taktikk for å stoppe Stabæk?

- Nei, vi skal spille vårt spill, så får det bli som det blir. Å legge opp en taktikk for et hederlig resultat er ikke vår stil. Vi kliner heller til skikkelig, og håper på det beste, sier han.

Starten blir viktig

I fjor hadde Hasle/Løren Sandefjord i kne i cupen, men tapte 0-1. I Hasle/Løren forventer de et liknende kampbilde til kveldens kamp.

- Jeg tror Stabæk vil åpne med et høyt tempo. Holder vi unna de første 15 minuttene vil det nok bli roligere. Jo lengre det går uten at de scorer, jo bedre er det. I hvert fall hvis vi også får litt bakrom å boltre oss i, sier Ivar André Andersen.

Han tror ikke Stabæk-forsvaret skal føle seg for trygge.

- Forsvaret deres er ikke helt i vater. De slapp jo inn tre mål mot Haugesund i helga, sier han.

- Det lover jo bra for meg og Shire Standnes (spissmakker), skyter Adrian Thun inn.

- Dere har ikke vært så tette bakover denne sesongen dere heller?

- Nei, det kan fort bli mange mål i denne kampen. Da blir det i hvert fall god underholdning for publikum, ler Anderssen.

Knudsen er på vakt

Bortelaget kommer til Lørenbanen med en landslagskeeper fra Høybråten. Både Thun og Anderssen synes det hadde vært moro å stoppe Jon Knudsens cupdrøm.


- Det er ikke umulig å score på Jon selv om han er landslagskeeper. Jeg skal i hvert fall prøve så godt jeg kan, og jeg er sikker på at jeg får et par sjanser, sier Thun.

- Skulle vi gå videre vil det være fantastisk morsomt, men det hadde vært enda artigere hvis vi samtidig kunne snyte en annen groruddøl for cupdrømmen. Jeg håper å se et par baller bak landslagskeeperen til onsdag, ler Ivar André Anderssen.

Jon Knudsen har akkurat kommet tilbake fra skade, og har ikke spilt førstelagsfotball så langt denne sesongen. I onsdagens kamp regner han likevel med å være tilbake mellom stengene.

- Det er stor sjanse for at jeg skal stå cupkampen. Så lenge det ikke skjer noe uforutsett på treningene de nærmeste dagene er det min oppgave å stoppe Adrian Thun og Hasle/Løren sammen med laget, sier han.

Landslagskeeperen kjenner godt til Hasle/Løren-laget og har tipset sine lagkamerater i Bærum.

- Jeg kjenner godt til nivået i 2. divisjon etter å ha spilt rekruttkamper selv der denne sesongen, og jeg vet at Hasle/Løren har mange teknisk gode spillere.

- Hvis vi spiller på vårt normale skal det holde selv om Hasle/Løren hever seg, men man kan aldri være sikker i cupen.

- Det som er sikkert er at vi absolutt ikke vil undervurdere motstanderen. Jeg har advart gutta mine om at det er nivå på gjengen fra Groruddalen, sier Knudsen.


Han synes det også er moro å få spille på «hjemmebane» for en gangs skyld.

- Klart det er artig med kamp i «nabolaget». Jeg er sikker på at det blir en av årets morsomste kamper for Hasle/Løren, sier Knudsen.

Dårlig generalprøve

Hasle/Løren hadde ingen god generalprøve før cupoppgjøret. I helga ble de til tider utspilt av Ivar Morten Normarks Mjølner.

- Jeg blir sur og grinete hver gang jeg taper, men etter den kampen kan jeg ikke være sur. For å si det enkelt møtte vi et for dagen mye bedre lag, oppsummerer trener Kai Arild Lund etter 0-2 tapet.


Han legger mye av skylda på den lange reiseveien.

- Vi dro halv syv lørdag morgen for å ta fly. Det ble mange nye opplevelser på gutta. og jeg tror det preget oss litt. Likevel kan vi ikke ta noe vekk fra Mjølner. De var godt forberedt på oss, og var det klart beste laget, sier Lund.

Hasle/Løren holdt ut til litt etter pause, men så ble det ordentlig kluss i vekslingene bak og Mjølner drepte kampen med to scoringer på tre minutter.

- Det er greit at vi klarte å trykke Mjølner litt tilbake, men det hjelper ikke når vi ikke var i nærheten av å trykke ballen i mål. Vi hadde kanskje halvannen sjanse i matchen, og det er for dårlig for Hasle/Løren. Egentlig er vi kjent for å produsere mange fler, sier Lund.


Forøvrig ønsker han å takke Mjølner for en fin ramme rundt kampen.

- En flott stadion med flott natur rundt. Om ikke annet fikk vi oss en fin sightseeingtur, men det var jo egentlig ikke derfor vi kom, sier han.Rødt til Patrik


Turen til Narvik ble ikke spesielt morsom for stopper Patrik Nordvold heller. Med et halv minutt igjen å spille fikk han se det røde kortet. Trener Kai Arild Lund ristet på hodet av situasjonen.

- Et vanvittig rødt kort. Patrik gikk i en duell, fikk en rotasjon og armen hans traff oppå hodet til Mjølner-spilleren. Dermed går linjedommeren bananas og overtaler dommeren til å gi rødt kort for slag.

- En skammelig avgjørelse av en dommer som ellers dømte veldig godt. Etter kampen pratet jeg også med Ivar Morten som var helt enig, sier Lund.

Det røde kortet betyr også at Patrik Nordvold går glipp av cupkampen mot Stabæk.Fotball, 2. divisjon, avd. 4:


Mjølner - Hasle/Løren 2-0 (0-0)

Narvik kunstgress

Tilskuere: ca. 400

Dommer: Kay-Erling Ludvigsen

Gule kort: Lars Erik Nygård

Røde kort: Patrik Nordvold.

Hasle/Lørens lag (4-4-2): Terje Svenkerud, Aksel Guerra (Tobias Elshøy fra 65.), Patrik Nordvold, Ivar André Anderssen, Daniel Hamnes, Anders Mårdalen (Martin Svendsen fra 76.), Brede Styrvold, Ole Kristian Holvik (Lars Erik Nygård fra 60.), Nikola Gresko, Shire Standnes, Adrian Thun.

Stjernene:

 • ** Terje Svenkerud
 • * Brede Styrvold
 • Daniel Hamnes.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

 • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

 • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

 • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

 • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

 • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!