Imponerer i Strømmen

Imponerer i Strømmen

 

For tre uker siden fikk Ammerud-gutten Emilio Garcia sin adeccoligadebut for Strømmen. Der imponerte han Strømmen-trener Thomas Berntsen nok til at han nå har startet to kamper på rad.

- Emilio har startet begge våre to siste kamper, og han gjort sakene sine meget bra. Fortsetter han slik beholder han plassen, men han må forsvare den hver eneste kamp. Slik er voksenfotballen, advarer Thomas Berntsen.

Berntsen, som trener Strømmen i samspann med Petter Myhre, lot først Ammerud-gutten Emilio Garcia få ti minutter borte mot Sogndal for tre uker siden. Deretter har Garcia spilt to fulle adeccoligakamper for laget. Både mot Fredrikstad og mot Sandnes Ulf ble det 90 minutter. Hovedpersonen selv gleder seg over spilletid.

- Det var herlig å få starte disse kampene. Jeg har ventet lenge på å få spille, og det har vært tøft. Jeg har grått noen tårer, men det var verdt det når jeg fikk debuten min. Rett og slett fantastisk. Jeg føler jeg har tatt vare på sjansen min, sier Garcia til Akers Avis Groruddalen.

 

Startet i Grei

Vi møtte talentet på sin gamle hjemmebane, Greibanen.

- Jeg har massevis av gode minner herifra. Jeg spilte jo i Grei fra jeg var fem til jeg var 13, minnes han.

Etter oppholdet i Grei gikk ferden videre til Bjerkealliansen. Der utmerket Garcia seg såpass at Vålerenga hentet ham da han var 16 år. På juniorlaget til Vålerenga fikk han utmerkelser som spilleren med størst treningsvilje.

I Vålerenga spilte han i tre år før han i år gikk til Strømmen i adeccoligaen, og nå har han altså brutt seg inn i første-11-ern.

- Jeg er godt fornøyd med å ha kommet til Strømmen. Det er en spennende klubb med dyktige trenere og et unikt samhold i laget. Jeg kjenner flere av gutta her, og vi er en kompisgjeng som trives godt sammen. Det er nok én av grunnene til at det går så bra med klubben om dagen, mener Emilio Garcia.

For Strømmen må regnes som den store overraskelsen i adeccoligaen denne sesongen. Etter fjorårets opprykk ligger de nå på en komfortabel syvende plass.

 

Vil etablere seg

Nå satser Emilio Garcia på at han klarer å beholde plassen i laget.

- For meg gjelder det bare å kjøre på videre. Målet mitt er å etablere meg i adeccoligaen, og jeg har ikke råd til å bli mett. Man må alltid være sulten på å forbedre seg, sier han.

Thomas Berntsen mener det er opp til Garcia selv hvor langt han vil nå.

- Emilio er et veldig bra råmateriale som fotballspiller. Han er både sterk, rask og god med begge beina. I tillegg kan han spille på alle plasser i forsvaret.

- Det er helt opp til ham selv hvor langt han kan nå. Utfordringen hans nå er å få nok spilletid, ta til seg erfaring, bli mer bevisst på taktiske valg og lære seg å bruke styrkene sine bedre. Tar han til seg læring kan han nå veldig langt. Uansett har han et fortrinn ettersom han både er rask og tobeint. Det trenger man i dagens toppfotball, sier Berntsen.

- Hvordan vil du beskrive ham som person?

- Emilio er en litt vimsete unggutt, men alltid blid, ydmyk, høflig og snill. Han går godt sammen  med resten av gutta, ler Berntsen.

 

- Fotball betyr alt

Emilio Garcia bestemte seg for halvannet år siden at han ville bli fotballspiller på heltid.

- Det var da jeg starta å jobbe. Jeg fant fort ut at jeg hadde lyst til å sove litt lenger om morgenen, for å si det slik, ler Garcia.

Nå jobber han 70 prosent som servicetekniker, mens han konsentrerer seg om fotballkarrieren resten av tiden.

- Jeg har lært mye av å jobbe ved siden av, og vokst som person. Likevel er drømmen å bli såpass god at jeg kan leve av fotballen. Fotballen betyr alt for meg nå, sier han.

- Har du noen langsiktige mål?

- Som sagt er drømmen nå å etablere meg i Strømmen og i adeccoligaen. Jeg tenker ikke utover det foreløpig. Jeg har jo tross alt bare to kamper fra start. Det er viktig at jeg kjører på videre nå og gjør det beste for klubben. Strømmen er drømmen og jeg trives kjempegodt her, sier han.

 

Flere fra dalen

Emilio Garcia er ikke den eneste kjenningen fra Groruddalen som spiller i Strømmen.

I Strømmen er det nemlig flere navn man drar kjensel på fra spaltene i Akers Avis Groruddalen. GBKs gamle kantspiller Sezan Ismailovski figurerer til stadighet. I tillegg har Linderud og ex-Lyns Gøran van den Burgt kommet til klubben.

- Gøran har kommet langt i skoleringen sin. Han er en spiller som spiller opp mot grensa hele tiden, og han har ett flott venstrebein. Akkurat det trengte vi i Strømmen, og vi tror Gøran passer inn i vår måte å spille på, sier Thomas Berntsen.

Emilio Garcia syntes det er moro med kjentfolk rundt seg.

- Absolutt, jeg husker godt jeg satt og beundret Sezan da han herjet for GBK. Det er dødskult at vi nå spiller sammen. Gøran har jeg også spilt med tidligere. Han er en meget god fotballspiller. Jeg håper vi får mye moro sammen i fremtiden, sier Garcia.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!