ANNONSE

Imponerer i Strømmen

Imponerer i Strømmen

 

For tre uker siden fikk Ammerud-gutten Emilio Garcia sin adeccoligadebut for Strømmen. Der imponerte han Strømmen-trener Thomas Berntsen nok til at han nå har startet to kamper på rad.

- Emilio har startet begge våre to siste kamper, og han gjort sakene sine meget bra. Fortsetter han slik beholder han plassen, men han må forsvare den hver eneste kamp. Slik er voksenfotballen, advarer Thomas Berntsen.

Berntsen, som trener Strømmen i samspann med Petter Myhre, lot først Ammerud-gutten Emilio Garcia få ti minutter borte mot Sogndal for tre uker siden. Deretter har Garcia spilt to fulle adeccoligakamper for laget. Både mot Fredrikstad og mot Sandnes Ulf ble det 90 minutter. Hovedpersonen selv gleder seg over spilletid.

- Det var herlig å få starte disse kampene. Jeg har ventet lenge på å få spille, og det har vært tøft. Jeg har grått noen tårer, men det var verdt det når jeg fikk debuten min. Rett og slett fantastisk. Jeg føler jeg har tatt vare på sjansen min, sier Garcia til Akers Avis Groruddalen.

 

Startet i Grei

Vi møtte talentet på sin gamle hjemmebane, Greibanen.

- Jeg har massevis av gode minner herifra. Jeg spilte jo i Grei fra jeg var fem til jeg var 13, minnes han.

Etter oppholdet i Grei gikk ferden videre til Bjerkealliansen. Der utmerket Garcia seg såpass at Vålerenga hentet ham da han var 16 år. På juniorlaget til Vålerenga fikk han utmerkelser som spilleren med størst treningsvilje.

I Vålerenga spilte han i tre år før han i år gikk til Strømmen i adeccoligaen, og nå har han altså brutt seg inn i første-11-ern.

- Jeg er godt fornøyd med å ha kommet til Strømmen. Det er en spennende klubb med dyktige trenere og et unikt samhold i laget. Jeg kjenner flere av gutta her, og vi er en kompisgjeng som trives godt sammen. Det er nok én av grunnene til at det går så bra med klubben om dagen, mener Emilio Garcia.

For Strømmen må regnes som den store overraskelsen i adeccoligaen denne sesongen. Etter fjorårets opprykk ligger de nå på en komfortabel syvende plass.

 

Vil etablere seg

Nå satser Emilio Garcia på at han klarer å beholde plassen i laget.

- For meg gjelder det bare å kjøre på videre. Målet mitt er å etablere meg i adeccoligaen, og jeg har ikke råd til å bli mett. Man må alltid være sulten på å forbedre seg, sier han.

Thomas Berntsen mener det er opp til Garcia selv hvor langt han vil nå.

- Emilio er et veldig bra råmateriale som fotballspiller. Han er både sterk, rask og god med begge beina. I tillegg kan han spille på alle plasser i forsvaret.

- Det er helt opp til ham selv hvor langt han kan nå. Utfordringen hans nå er å få nok spilletid, ta til seg erfaring, bli mer bevisst på taktiske valg og lære seg å bruke styrkene sine bedre. Tar han til seg læring kan han nå veldig langt. Uansett har han et fortrinn ettersom han både er rask og tobeint. Det trenger man i dagens toppfotball, sier Berntsen.

- Hvordan vil du beskrive ham som person?

- Emilio er en litt vimsete unggutt, men alltid blid, ydmyk, høflig og snill. Han går godt sammen  med resten av gutta, ler Berntsen.

 

- Fotball betyr alt

Emilio Garcia bestemte seg for halvannet år siden at han ville bli fotballspiller på heltid.

- Det var da jeg starta å jobbe. Jeg fant fort ut at jeg hadde lyst til å sove litt lenger om morgenen, for å si det slik, ler Garcia.

Nå jobber han 70 prosent som servicetekniker, mens han konsentrerer seg om fotballkarrieren resten av tiden.

- Jeg har lært mye av å jobbe ved siden av, og vokst som person. Likevel er drømmen å bli såpass god at jeg kan leve av fotballen. Fotballen betyr alt for meg nå, sier han.

- Har du noen langsiktige mål?

- Som sagt er drømmen nå å etablere meg i Strømmen og i adeccoligaen. Jeg tenker ikke utover det foreløpig. Jeg har jo tross alt bare to kamper fra start. Det er viktig at jeg kjører på videre nå og gjør det beste for klubben. Strømmen er drømmen og jeg trives kjempegodt her, sier han.

 

Flere fra dalen

Emilio Garcia er ikke den eneste kjenningen fra Groruddalen som spiller i Strømmen.

I Strømmen er det nemlig flere navn man drar kjensel på fra spaltene i Akers Avis Groruddalen. GBKs gamle kantspiller Sezan Ismailovski figurerer til stadighet. I tillegg har Linderud og ex-Lyns Gøran van den Burgt kommet til klubben.

- Gøran har kommet langt i skoleringen sin. Han er en spiller som spiller opp mot grensa hele tiden, og han har ett flott venstrebein. Akkurat det trengte vi i Strømmen, og vi tror Gøran passer inn i vår måte å spille på, sier Thomas Berntsen.

Emilio Garcia syntes det er moro med kjentfolk rundt seg.

- Absolutt, jeg husker godt jeg satt og beundret Sezan da han herjet for GBK. Det er dødskult at vi nå spiller sammen. Gøran har jeg også spilt med tidligere. Han er en meget god fotballspiller. Jeg håper vi får mye moro sammen i fremtiden, sier Garcia.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE