Imponerer i Strømmen

Imponerer i Strømmen

 

For tre uker siden fikk Ammerud-gutten Emilio Garcia sin adeccoligadebut for Strømmen. Der imponerte han Strømmen-trener Thomas Berntsen nok til at han nå har startet to kamper på rad.

Skrevet av:

- Emilio har startet begge våre to siste kamper, og han gjort sakene sine meget bra. Fortsetter han slik beholder han plassen, men han må forsvare den hver eneste kamp. Slik er voksenfotballen, advarer Thomas Berntsen.

Berntsen, som trener Strømmen i samspann med Petter Myhre, lot først Ammerud-gutten Emilio Garcia få ti minutter borte mot Sogndal for tre uker siden. Deretter har Garcia spilt to fulle adeccoligakamper for laget. Både mot Fredrikstad og mot Sandnes Ulf ble det 90 minutter. Hovedpersonen selv gleder seg over spilletid.

- Det var herlig å få starte disse kampene. Jeg har ventet lenge på å få spille, og det har vært tøft. Jeg har grått noen tårer, men det var verdt det når jeg fikk debuten min. Rett og slett fantastisk. Jeg føler jeg har tatt vare på sjansen min, sier Garcia til Akers Avis Groruddalen.

 

Startet i Grei

Vi møtte talentet på sin gamle hjemmebane, Greibanen.

- Jeg har massevis av gode minner herifra. Jeg spilte jo i Grei fra jeg var fem til jeg var 13, minnes han.

Etter oppholdet i Grei gikk ferden videre til Bjerkealliansen. Der utmerket Garcia seg såpass at Vålerenga hentet ham da han var 16 år. På juniorlaget til Vålerenga fikk han utmerkelser som spilleren med størst treningsvilje.

I Vålerenga spilte han i tre år før han i år gikk til Strømmen i adeccoligaen, og nå har han altså brutt seg inn i første-11-ern.

- Jeg er godt fornøyd med å ha kommet til Strømmen. Det er en spennende klubb med dyktige trenere og et unikt samhold i laget. Jeg kjenner flere av gutta her, og vi er en kompisgjeng som trives godt sammen. Det er nok én av grunnene til at det går så bra med klubben om dagen, mener Emilio Garcia.

For Strømmen må regnes som den store overraskelsen i adeccoligaen denne sesongen. Etter fjorårets opprykk ligger de nå på en komfortabel syvende plass.

 

Vil etablere seg

Nå satser Emilio Garcia på at han klarer å beholde plassen i laget.

- For meg gjelder det bare å kjøre på videre. Målet mitt er å etablere meg i adeccoligaen, og jeg har ikke råd til å bli mett. Man må alltid være sulten på å forbedre seg, sier han.

Thomas Berntsen mener det er opp til Garcia selv hvor langt han vil nå.

- Emilio er et veldig bra råmateriale som fotballspiller. Han er både sterk, rask og god med begge beina. I tillegg kan han spille på alle plasser i forsvaret.

- Det er helt opp til ham selv hvor langt han kan nå. Utfordringen hans nå er å få nok spilletid, ta til seg erfaring, bli mer bevisst på taktiske valg og lære seg å bruke styrkene sine bedre. Tar han til seg læring kan han nå veldig langt. Uansett har han et fortrinn ettersom han både er rask og tobeint. Det trenger man i dagens toppfotball, sier Berntsen.

- Hvordan vil du beskrive ham som person?

- Emilio er en litt vimsete unggutt, men alltid blid, ydmyk, høflig og snill. Han går godt sammen  med resten av gutta, ler Berntsen.

 

- Fotball betyr alt

Emilio Garcia bestemte seg for halvannet år siden at han ville bli fotballspiller på heltid.

- Det var da jeg starta å jobbe. Jeg fant fort ut at jeg hadde lyst til å sove litt lenger om morgenen, for å si det slik, ler Garcia.

Nå jobber han 70 prosent som servicetekniker, mens han konsentrerer seg om fotballkarrieren resten av tiden.

- Jeg har lært mye av å jobbe ved siden av, og vokst som person. Likevel er drømmen å bli såpass god at jeg kan leve av fotballen. Fotballen betyr alt for meg nå, sier han.

- Har du noen langsiktige mål?

- Som sagt er drømmen nå å etablere meg i Strømmen og i adeccoligaen. Jeg tenker ikke utover det foreløpig. Jeg har jo tross alt bare to kamper fra start. Det er viktig at jeg kjører på videre nå og gjør det beste for klubben. Strømmen er drømmen og jeg trives kjempegodt her, sier han.

 

Flere fra dalen

Emilio Garcia er ikke den eneste kjenningen fra Groruddalen som spiller i Strømmen.

I Strømmen er det nemlig flere navn man drar kjensel på fra spaltene i Akers Avis Groruddalen. GBKs gamle kantspiller Sezan Ismailovski figurerer til stadighet. I tillegg har Linderud og ex-Lyns Gøran van den Burgt kommet til klubben.

- Gøran har kommet langt i skoleringen sin. Han er en spiller som spiller opp mot grensa hele tiden, og han har ett flott venstrebein. Akkurat det trengte vi i Strømmen, og vi tror Gøran passer inn i vår måte å spille på, sier Thomas Berntsen.

Emilio Garcia syntes det er moro med kjentfolk rundt seg.

- Absolutt, jeg husker godt jeg satt og beundret Sezan da han herjet for GBK. Det er dødskult at vi nå spiller sammen. Gøran har jeg også spilt med tidligere. Han er en meget god fotballspiller. Jeg håper vi får mye moro sammen i fremtiden, sier Garcia.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!