ANNONSE

Imponerer i verdens beste liga

Imponerer i verdens beste liga

 

Refstad-jenta Live Fosmark rømte landet for å bli landet beste innebandykeeper.

- Jeg stortrives her i Sverige. Det var uten tvil det rette valget for meg, sier Live Fosmark.

21-åringen fra Refstad dro i høst fra Norge og Tunet for å utvikle seg som keeper i den svenske eliteserien med storklubben Falun.

- Jeg har hatt tilbud fra Sverige tidligere også, men foran årets sesong følte jeg meg endelig voksen nok. Skulle jeg satse på innebandy måtte det bli nå, og jeg måtte over grensa til Sverige. Her er innebandyen på et helt annet nivå enn i Norge. Alt er mer profesjonelt og på stell. Jeg kan utelukkende konsentrere meg om idretten og min egen utvikling. Dessuten er det mye mer givende å spille i haller hvor det på flere kamper er over 3500 tilskuere. Her borte er idretten så mye større. Det kjennes helt riktig ut, sier Fosmark.

Hos søta bror ble hun tatt godt i mot.

- Jeg bestemte meg allerede da jeg var her på prøvespill. Jeg likte byen, folkene og klubben. De har alle gjort sitt for at overgangen skal gå så lett som mulig, sier hun.

Så langt har ting gått bra i Sverige for Live Fosmark. Hun har fått mye tillit i buret for Falun, og blitt tatt godt i mot av innebandymiljøet.

- Jeg føler at klubben har tro på meg. Jeg får spille mye, og jeg får mange gode tilbakemeldinger. Dessuten føler jeg selv at jeg får god utvikling her. Bare det å være med på treningene med alle disse gode spillerne gir meg mye gratis, sier Fosmark.

Roses

Per Nygårds er trener for Falun-damene. Han er imponert over sin norske keeper.

- Live er en usedvanlig seriøs innebandyspiller. Hun har fokuset på plass, og ofrer mye for egen utvikling. Det hersker liten tvil om at hun har et kjempestort talent, og hun utvikler seg hele tiden, sier han.

- Hva er hennes største styrker som keeper?

- Hun har en unik spillforståelse og meget raske reflekser. I tillegg er hun veldig aktiv i sitt spill og styrer utespillerne. Min mening er at hun er en kjempemålvakt allerede nå, sier Nygårds.

- Hvor god kan hun bli?

- Jeg tror fremdeles ikke vi har sett det beste av Live. Hun vokser hele tiden. Da hun først kom fra Norge trodde jeg det skulle ta lengre tid for henne å ta steget, men hun viser at hun behersker det allerede og har gjort det riktig bra.

Per Nygårds mener også Fosmark har kommet seg godt inn i gruppa.

- Det er ikke alltid alle forstår hva hun sier, men det er jo stort sett bare morsomt. Live er positiv som person, og slike folk er det alltid plass til i en gruppe, sier han.

Vil til VM

Live Fosmarks store drøm er å få vokte målet til Norge i senior-VM i desember.

- Det er absolutt noe jeg strekker meg etter. Jeg har utrolig lyst på en VM-billett og vil gjøre alt for å komme med der, sier keeperen med ni landskamper på U19-nivå.

Billetten er dessverre ikke så lett å få tak i. Neste helg samles de norske innebandy-damene på landslagssamling i Sverige. Der skal Live Fosmark konkurrere mot Grei/Målløs´ Lone Evensen og Sveivas Malin Dahler. I tillegg er Charlotte Holt med i landslagsdiskusjonen.

- Jeg må rett og slett kline til og vise at jeg fortjener en plass i troppen. Jeg vet at det er utrolig bra keepere jeg står opp i mot, men jeg må i hvert fall forsøke, sier hun.

Hennes svenske trener, Per Nygårds, har tro på sin spiller.

- Jeg har ingen oversikt over de norske spillerne, men ut fra de kampene Live har stått for oss i Sverige kan ikke jeg se at hun ikke blir tatt ut i den norske troppen. Hun har virkelig gjort sakene sine bra over grensa, sier han.

Den norske landslagssjefen utelukker ingen ting.

- Det er en veldig hard konkurranse blant keeperne om VM-plassen.

- Vi har egentlig fire gode keepere, men vi skal ha med to til VM. Det er fremdeles muligheter for alle å imponere meg, sier Patric Jonsson.

- Får du rapporter om Live fra Sverige?

- Ja, jeg får jevnlig rapporter. Dessuten har jeg vært over for å se henne i aksjon selv.

- Hva vil du si om nivået hennes?

- Live skiller seg litt ut som keeper. Hun har en aggressiv spillestil, og liker å gå mer ut fra mål. I tillegg liker hun å styre spillet, og hun prater mye mer på banen. Hun er uredd og har mye guts, sier landslagstreneren.

Vil fortsette

Live Fosmark sitter foreløpig på en ett-årskontrakt med den svenske storklubben. Hun er imidlertid sikker på at hun ønsker å bli værende.

- Har man lyst til å satse innebandy er Sverige det riktige stedet å være.

- Jeg trives kjempegodt, og har lyst til å bli her lenge for å utvikle meg videre. Men det kommer jo helt an på hva klubben vil, sier hun.

Er det opp til trener Per Nygårds blir det i hvert fall noen sesonger til på Live Fosmark.

- Om den avgjørelsen skal tas fra min side så beholder vi henne. Jeg kommer uansett til å anbefale ledelsen det, sier han.

Også den norske landslagstreneren håper hun fortsetter i Sverige.

- Falun er en kjempeklubb, og Live får mye bedre utvikling der enn hva hun kunne fått i Norge.

- Hvor god kan hun bli?

- Det er opp til Live selv, og hva hun vil. Jeg mener hun bør få litt tid på seg i Sverige for å lære. Å reise hjem etter en sesong er ikke nok.

- Live har utvilsomt et stort potensiale, og i Falun får hun meget bra oppfølging med blant annet egen keepertrener, sier Patric Jonsson.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE