Imponerte i Spektrum

Imponerte i Spektrum

 

Ellen Birgitte Farbrot og CC Royal sikret seg 3. plassen i den internasjonale Grand Prix Freestyle-klassen under årets Oslo Horse Show.

Tekst:

Publisert:

Vestli-jenta Farbrot er dobbel NM-mester og fikk vist hva hun og hesten kan da de stilte til start i den prestisjefylte klassen.

- Jeg er kjempefornøyd. Han gikk veldig mye bedre enn i går, selv om han var litt ukonsentrert.

Sammenlagt fikk Farbrot nøyaktig samme prosent som Rose Mathisen og Bourbon, som stilte for Sverige. Dermed havnet begge på 66,450 prosent, men Mathisen kapret 2. plassen takket være høyere kunstneriske poeng.

- Vi er skuls nå, for sist vi red Grand Prix fikk vi også nøyaktig lik prosent, men da gikk jeg foran. Det er ganske morsomt, for sannsynligheten for å få helt lik prosent er veldig liten, sier Farbrot.

Vinneren av klassen ble tyske Bianca Ramcka med Da Vinci, som fikk hele 69,450 prosent. Hun vant også fredagens dressurklasse.

Farbrot plukker med seg et «dommerpoeng» også i duellen med tyskeren:

- Det var utrolig morsomt at dommeren Jean Michel Roudier ga akkurat samme prosent til meg som til hun som vant, smiler dressurrytteren.

Fjerdeplassen ble kapret av den tidligere Ellingsrud-rytteren Gunn Skovholt med Apsalon.

Skvetten fredag

For å få ri Grand Prix-klassen måtte rytterne kvalifisere seg under Grand Prix-klassen fredag kveld. Her havnet Farbrot på 5. plass, og de seks beste rytterne var sikret plass i Freestyle-klassen neste dag. Denne klassen var ikke Farbrot fornøyd med.

- Det var ikke noe harmoni, og han var veldig «tittete» og redd. I fjor var jeg kjempenervøs og forventet ingenting, og det gikk veldig bra. Men nå var det hesten som ikke ville samarbeide, sa hun rett etter at klassen var gjennomført.

Heldigvis kom suksessen under ekvipasjens kürprogram lørdag.

- Nå føler jeg meg mye mer klar for Odense, smiler hun.

Denne helgen braker det løs med World Cup i Odense, hvor Farbrot igjen skal konkurrere mot en rekke internasjonale ryttere.

 

Godt dressurnivå

Mens sprangriding tidligere har vært den grenen som definitivt trekker flest ryttere, er dressurridningen på vei opp for fullt. Fire norske ekvipasjer stilte til start i Oslo spektrum.

Sporten har opplevd en stor økning i interesse fra ryttere som vil satse. Forbundstrener Bjarne Nielsen mener det er positivt med fire ryttere til start på et såpass høyt nivå som Oslo Horse Show krever.

- Det er ikke så lenge siden ingen kom over 60 prosent, og nå stiller vi med hele fire ryttere. Mange mangler rutine og erfaring, men jeg mener at vi har et nivå opp til 64-65 prosent. Det er synd det ikke er flere dressurklasser under Oslo Horse Show, for det er med flere store stevner vi kan bygges opp og øke nivået.

Han mener OL i London er et oppnåelig mål for norske dressurryttere.

- Vi har tid til å fortsette å bygge opp et enda bedre nivå, og det blir spennende å følge utviklingen framover.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.