Imponerte i Spektrum

Imponerte i Spektrum

 

Ellen Birgitte Farbrot og CC Royal sikret seg 3. plassen i den internasjonale Grand Prix Freestyle-klassen under årets Oslo Horse Show.

Vestli-jenta Farbrot er dobbel NM-mester og fikk vist hva hun og hesten kan da de stilte til start i den prestisjefylte klassen.

- Jeg er kjempefornøyd. Han gikk veldig mye bedre enn i går, selv om han var litt ukonsentrert.

Sammenlagt fikk Farbrot nøyaktig samme prosent som Rose Mathisen og Bourbon, som stilte for Sverige. Dermed havnet begge på 66,450 prosent, men Mathisen kapret 2. plassen takket være høyere kunstneriske poeng.

- Vi er skuls nå, for sist vi red Grand Prix fikk vi også nøyaktig lik prosent, men da gikk jeg foran. Det er ganske morsomt, for sannsynligheten for å få helt lik prosent er veldig liten, sier Farbrot.

Vinneren av klassen ble tyske Bianca Ramcka med Da Vinci, som fikk hele 69,450 prosent. Hun vant også fredagens dressurklasse.

Farbrot plukker med seg et «dommerpoeng» også i duellen med tyskeren:

- Det var utrolig morsomt at dommeren Jean Michel Roudier ga akkurat samme prosent til meg som til hun som vant, smiler dressurrytteren.

Fjerdeplassen ble kapret av den tidligere Ellingsrud-rytteren Gunn Skovholt med Apsalon.

Skvetten fredag

For å få ri Grand Prix-klassen måtte rytterne kvalifisere seg under Grand Prix-klassen fredag kveld. Her havnet Farbrot på 5. plass, og de seks beste rytterne var sikret plass i Freestyle-klassen neste dag. Denne klassen var ikke Farbrot fornøyd med.

- Det var ikke noe harmoni, og han var veldig «tittete» og redd. I fjor var jeg kjempenervøs og forventet ingenting, og det gikk veldig bra. Men nå var det hesten som ikke ville samarbeide, sa hun rett etter at klassen var gjennomført.

Heldigvis kom suksessen under ekvipasjens kürprogram lørdag.

- Nå føler jeg meg mye mer klar for Odense, smiler hun.

Denne helgen braker det løs med World Cup i Odense, hvor Farbrot igjen skal konkurrere mot en rekke internasjonale ryttere.

 

Godt dressurnivå

Mens sprangriding tidligere har vært den grenen som definitivt trekker flest ryttere, er dressurridningen på vei opp for fullt. Fire norske ekvipasjer stilte til start i Oslo spektrum.

Sporten har opplevd en stor økning i interesse fra ryttere som vil satse. Forbundstrener Bjarne Nielsen mener det er positivt med fire ryttere til start på et såpass høyt nivå som Oslo Horse Show krever.

- Det er ikke så lenge siden ingen kom over 60 prosent, og nå stiller vi med hele fire ryttere. Mange mangler rutine og erfaring, men jeg mener at vi har et nivå opp til 64-65 prosent. Det er synd det ikke er flere dressurklasser under Oslo Horse Show, for det er med flere store stevner vi kan bygges opp og øke nivået.

Han mener OL i London er et oppnåelig mål for norske dressurryttere.

- Vi har tid til å fortsette å bygge opp et enda bedre nivå, og det blir spennende å følge utviklingen framover.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

 
Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

 
Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Klare for semifinale

Klare for semifinale

Først ble Sogndal slått i torsdagens 1/8-delsfinale, før det var Åkra sin tur til å kjenne på musklene til det røde maskineriet. Klokken fem i ettermiddag spiller jentene semifinale mot Blindheim.

 
Stormer videre i Norway Cup

Stormer videre i Norway Cup

Grei-maskineriet stormer videre i Norway Cup. På Abildsø ble Brumunddal slått 2-1. Dermed var Grei-jentene klare for byderby og Lyn i 16-delsfinalen. Der ble det jevnt...

Jibril klar for Start

Jibril klar for Start

Jibril Bojang (21) har signert for Tippeliga-klubben Start. Nå håper 21-åringen han kan legge skadene bak seg og fokusere på fotballen.

Flathaug går for tittelen

Flathaug går for tittelen

Roadracingføreren Henning Flathaug er i ferd med å gjennomføre en kanonsesong. I helgen sikret han seg en andreplass på den banen han fryktet mest, og nå har Stovners desidert raskeste mann norgesmestertittelen i sikte.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!