Imponerte i Spektrum

Imponerte i Spektrum

 

Ellen Birgitte Farbrot og CC Royal sikret seg 3. plassen i den internasjonale Grand Prix Freestyle-klassen under årets Oslo Horse Show.

Skrevet av:

Vestli-jenta Farbrot er dobbel NM-mester og fikk vist hva hun og hesten kan da de stilte til start i den prestisjefylte klassen.

- Jeg er kjempefornøyd. Han gikk veldig mye bedre enn i går, selv om han var litt ukonsentrert.

Sammenlagt fikk Farbrot nøyaktig samme prosent som Rose Mathisen og Bourbon, som stilte for Sverige. Dermed havnet begge på 66,450 prosent, men Mathisen kapret 2. plassen takket være høyere kunstneriske poeng.

- Vi er skuls nå, for sist vi red Grand Prix fikk vi også nøyaktig lik prosent, men da gikk jeg foran. Det er ganske morsomt, for sannsynligheten for å få helt lik prosent er veldig liten, sier Farbrot.

Vinneren av klassen ble tyske Bianca Ramcka med Da Vinci, som fikk hele 69,450 prosent. Hun vant også fredagens dressurklasse.

Farbrot plukker med seg et «dommerpoeng» også i duellen med tyskeren:

- Det var utrolig morsomt at dommeren Jean Michel Roudier ga akkurat samme prosent til meg som til hun som vant, smiler dressurrytteren.

Fjerdeplassen ble kapret av den tidligere Ellingsrud-rytteren Gunn Skovholt med Apsalon.Skvetten fredag


For å få ri Grand Prix-klassen måtte rytterne kvalifisere seg under Grand Prix-klassen fredag kveld. Her havnet Farbrot på 5. plass, og de seks beste rytterne var sikret plass i Freestyle-klassen neste dag. Denne klassen var ikke Farbrot fornøyd med.

- Det var ikke noe harmoni, og han var veldig «tittete» og redd. I fjor var jeg kjempenervøs og forventet ingenting, og det gikk veldig bra. Men nå var det hesten som ikke ville samarbeide, sa hun rett etter at klassen var gjennomført.

Heldigvis kom suksessen under ekvipasjens kürprogram lørdag.

- Nå føler jeg meg mye mer klar for Odense, smiler hun.

Denne helgen braker det løs med World Cup i Odense, hvor Farbrot igjen skal konkurrere mot en rekke internasjonale ryttere.

 

Godt dressurnivå

Mens sprangriding tidligere har vært den grenen som definitivt trekker flest ryttere, er dressurridningen på vei opp for fullt. Fire norske ekvipasjer stilte til start i Oslo spektrum.

Sporten har opplevd en stor økning i interesse fra ryttere som vil satse. Forbundstrener Bjarne Nielsen mener det er positivt med fire ryttere til start på et såpass høyt nivå som Oslo Horse Show krever.

- Det er ikke så lenge siden ingen kom over 60 prosent, og nå stiller vi med hele fire ryttere. Mange mangler rutine og erfaring, men jeg mener at vi har et nivå opp til 64-65 prosent. Det er synd det ikke er flere dressurklasser under Oslo Horse Show, for det er med flere store stevner vi kan bygges opp og øke nivået.

Han mener OL i London er et oppnåelig mål for norske dressurryttere.

- Vi har tid til å fortsette å bygge opp et enda bedre nivå, og det blir spennende å følge utviklingen framover.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!