Imponerte i Spektrum

Imponerte i Spektrum

 

Ellen Birgitte Farbrot og CC Royal sikret seg 3. plassen i den internasjonale Grand Prix Freestyle-klassen under årets Oslo Horse Show.

Skrevet av:

Vestli-jenta Farbrot er dobbel NM-mester og fikk vist hva hun og hesten kan da de stilte til start i den prestisjefylte klassen.

- Jeg er kjempefornøyd. Han gikk veldig mye bedre enn i går, selv om han var litt ukonsentrert.

Sammenlagt fikk Farbrot nøyaktig samme prosent som Rose Mathisen og Bourbon, som stilte for Sverige. Dermed havnet begge på 66,450 prosent, men Mathisen kapret 2. plassen takket være høyere kunstneriske poeng.

- Vi er skuls nå, for sist vi red Grand Prix fikk vi også nøyaktig lik prosent, men da gikk jeg foran. Det er ganske morsomt, for sannsynligheten for å få helt lik prosent er veldig liten, sier Farbrot.

Vinneren av klassen ble tyske Bianca Ramcka med Da Vinci, som fikk hele 69,450 prosent. Hun vant også fredagens dressurklasse.

Farbrot plukker med seg et «dommerpoeng» også i duellen med tyskeren:

- Det var utrolig morsomt at dommeren Jean Michel Roudier ga akkurat samme prosent til meg som til hun som vant, smiler dressurrytteren.

Fjerdeplassen ble kapret av den tidligere Ellingsrud-rytteren Gunn Skovholt med Apsalon.Skvetten fredag


For å få ri Grand Prix-klassen måtte rytterne kvalifisere seg under Grand Prix-klassen fredag kveld. Her havnet Farbrot på 5. plass, og de seks beste rytterne var sikret plass i Freestyle-klassen neste dag. Denne klassen var ikke Farbrot fornøyd med.

- Det var ikke noe harmoni, og han var veldig «tittete» og redd. I fjor var jeg kjempenervøs og forventet ingenting, og det gikk veldig bra. Men nå var det hesten som ikke ville samarbeide, sa hun rett etter at klassen var gjennomført.

Heldigvis kom suksessen under ekvipasjens kürprogram lørdag.

- Nå føler jeg meg mye mer klar for Odense, smiler hun.

Denne helgen braker det løs med World Cup i Odense, hvor Farbrot igjen skal konkurrere mot en rekke internasjonale ryttere.

 

Godt dressurnivå

Mens sprangriding tidligere har vært den grenen som definitivt trekker flest ryttere, er dressurridningen på vei opp for fullt. Fire norske ekvipasjer stilte til start i Oslo spektrum.

Sporten har opplevd en stor økning i interesse fra ryttere som vil satse. Forbundstrener Bjarne Nielsen mener det er positivt med fire ryttere til start på et såpass høyt nivå som Oslo Horse Show krever.

- Det er ikke så lenge siden ingen kom over 60 prosent, og nå stiller vi med hele fire ryttere. Mange mangler rutine og erfaring, men jeg mener at vi har et nivå opp til 64-65 prosent. Det er synd det ikke er flere dressurklasser under Oslo Horse Show, for det er med flere store stevner vi kan bygges opp og øke nivået.

Han mener OL i London er et oppnåelig mål for norske dressurryttere.

- Vi har tid til å fortsette å bygge opp et enda bedre nivå, og det blir spennende å følge utviklingen framover.

 

Siste nytt i Sport

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

 
VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!