Ammerud med smell mot Asker Aliens i serieinnspurten...

– Ingen krise

– Ingen krise

MØTTE VEGGEN: Toppscorer Zaki Ise Mohamed og Ammerud kom til kort hjemme mot Asker Aliens. Foto: Bjørn Moe

Ammeruds basketherrer møtte veggen og tapte hjemmemøtet i Apalløkka mot Asker Aliens, men har fremdeles én hånd på seriegullet.

– Selvfølgelig uheldig at vi tapte. Det gjør vondt for stoltheten vår, men det er likevel ingen krise med tanke på seriegullet. Med fem kamper igjen i BLNO har vi fremdeles alt i egne hender. Det er en situasjon vi føler oss komfortable med, sier Ammerud-coach Kelvin Woods.

Han og hans basketdisipler kom til kort da fjorårets norgesmestre gjestet Apalløkka og stakk avgårde med en 99-92-seier. Heldigvis for Ammeruds del hadde de litt flaks med andre resulater, slik at de fremdeles leder BLNO med seks poeng og har to færre tap enn Centrum på andreplass.

Kelvin Woods har i det siste finregnet på vinnersjansene.

– Vinner vi fire av de fem siste kampene er gullet helt sikra uansett andre resultater. Det kan også holde med færre seire avhengig av hvordan de andre lagene bak oss gjør det, og vi skal også møte både andre- og tredjeplassen før det hele er over. Der kan mye bli avgjort, sier han.

Ikke stresset

Det er lenge siden groruddølene gikk på et tap, og selv om Kelvin Woods ser ut til å ta tapet med fatning har idrettsverdenen gang på gang sett storlag få skjelven i innspurten etter et dårlig resultat.

Kelvin Woods nekter imidlertid for at Ammerud lar seg affektere.

– Nei, vi blir ikke stresset av dette. Vi har fremdeles god tro på at vi vil dra i land gullet, og vi beholder fokuset vårt. Vi vet at alle lag vil sette oss på plass, men vi får ikke gjort noe annet enn å fokusere på oss selv.

– Dette resultatet var en «wake up call» for oss, men ikke noe mer. Vi skal kjøre på som vanlig, sier han.

Den beskjeden har gjengklang fra spillerne også. Vi snakket blant annet med Ron Timus etter kampen, og han var klar i sin tale.

– Hehe, nei det er ingen panikk i vår leir. Selvfølgelig kjipt å tape, men vi lar oss ikke stresse. Vi tror fremdeles på gull. Det endrer seg ikke etter ett knepent tap. Stemningen i spillergruppa er fortsatt på topp, lover Timus.

– Fullt fortjent

Mange hadde tro på nok en Ammerud-seier da serielederen tok imot åttendeplassen Asker Aliens i Apalløkka. Likevel gikk Kelvin Woods ut på forhånd og advarte om at kampen kom til å bli mye hardere enn det folk regnet med. Det fikk han helt rett i.

– De har et lag spekket med landslagsspillere som var gode nok til å vinne NM i fjor. Sånne lag skal man ta på alvor, og selv om de ikke har fått ut potensialet sitt denne sesongen, fikk vi merke at de har kvalitet.

– Hver kamp er en krig, og denne gangen ble vi litt for små. Asker, som måtte vinne for å ha en sjanse på sluttspillet, var rett og slett bedre enn oss, oppsummerer han.

Ammerud-coachen bruker ingen kalorier på å bortforklare tapet.

– Asker vant fullt fortjent. De spilte hardere, var ivrigere og hadde større lyst enn oss til å vinne kampen, oppsummerer han.

Manglet Diomande

Det er Ron Timus enig i.

– Asker var det beste laget. Selvfølgelig gjør det vondt å tape, men tatt i betraktning at vi manglet sentrale spillere som Samuel Ahmed Diomande og hadde småskader på noen av våre mest rutinerte spillere, synes jeg vi leverte en ok forestilling.

– Unggutta våre fikk også prøve seg litt, og det er bra. Klarer vi å lære av våre feil i denne kampen og unngår dem framover, gjør det ikke noe at vi tapte denne, sier han.

God Timus

Zaki Ise Mohamed ble Ammeruds toppscorer med 30 poeng, mens Thomas Vangen var tilbake i aksjon igjen og spilte 25 minutter for første gang på lenge. Det er imidlertid Ron Timus, med sine 24 poeng og ti returer, Ammerud-coachen ønsker å framheve.

– Ron er vår mest stabile spiller, og vi gir ham kanskje ikke nok kreditt. I denne kampen var han en ordentlig kriger mot det beste Asker hadde å by på. Både i angrep og forsvar. Han gjorde en kjempejobb, slår Kelvin Woods fast.

Viktig byderby

Neste oppgave for Ammerud er bortekampen mot serietoer og byrival Centrum Tigers med blant annet tidligere Ammerud-spiller Roy Nwachukwu på laget. Ammerud vant det første oppgjøret i Apalløkka, men er forberedt på en skikkelig fight i Vulkanhallen.

– Dette blir et skikkelig basketak. Ikke bare står det mye på spill med tanke på tabellen, men skryterettighetene til hvem som er best i byen spiller også inn. Disse kampene betyr «alt» for begge lagene, slår Kelvin Woods fast.

– Hva tenker du i forkant?

– Vi har slått dem tidligere og kan fort gjøre det igjen. Likevel tar vi ingenting for gitt. Centrum er nesten avhengig av å vinne for å ta oss igjen på tabellen, og de kommer til å gjøre alt de kan for å stoppe oss. Det blir en thriller, sier Kelvin Woods.

«Ammerud-basket»

Ron Timus mener Ammerud må fokusere på seg selv i oppgjøret.

– Alle gjenværende kamper er store, men denne er kanskje den største av dem alle. Det kommer til å bli krig.

– Vi reiser ned til Centrum med selvtillit og tro på at vi kan slå dem som vi gjorde hjemme i Apalløkka.

– Vi må fokusere på hva vi skal gjøre og gå ut og spille «Ammerud-basket». Gjør vi det ordentlig, er det ingen som kan stoppe oss. Heller ikke Centrum, lover Ron Timus.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!