Ingen kunne matche Ninas OL-sølv

Ingen kunne matche Ninas OL-sølv

 

OL-sølvet i taekwondo under fjorårets sommerleker i Beijing imponerte juryen så mye at innflytteren ble kåret til årets idrettsutøver i Groruddalen.

Skrevet av:

- Utrolig morsomt at folk setter pris på meg og det jeg gjør, smiler Nina Solheim.

Taekwondo-utøveren har slått seg ned på Veitvet. Hun imponerte hele idretts-Norge da hun sikret den olympiske sølvmedaljen i Beijing. 

Men tanken på å bli nominert til, og å vinne, prisen som årets idrettsutøver i Groruddalen, har aldri slått henne.

- Jeg ble veldig overrasket da sportsredaktøren tok kontakt med meg og sa jeg var nominert.

Selv setter hun sølvmedaljen fra Beijing høyt - og hun er glad at hun nå blir husket for den og ikke at hun røk ut i kvartfinalen med korsbåndskade fire år tidligere.

- Jeg er stolt av at jeg kom tilbake, smiler hun.

Ofret mye

Hun har ofret mye i løpet av de 16 årene som har gått siden hun bestemte seg for å satse på idretten. Mye er prioritert bort - men hun angrer ikke.

Nå er imidlertid livet som toppidrettsutøver over. Fremover skal hun drive med prosjektarbeid i Jobzone og assistere landslagstreneren i taekwondo.

- Jeg skal blant annet jobbe med prestasjonsutvikling av ledelse. Jeg er veldig glad for at jeg har fått det tilbudet. Mentoring og coaching er noe jeg synes er veldig spennende.

Hun er også fornøyd med rollen som assistenttrener.

- På den måten får jeg en bra overgang fra tilværelsen som toppidrettsutøver. Samtidig får jeg anledning til å videreføre

kompetansen jeg sitter på til talenter, sier hun

Mye positivt

Som i fjor var dalens bydelsutvalgsledere invitert. BU-leder i Alna, Knut Røli (Ap), synes det er flott det skjer mye positivt for idretten i dalen. Og han trekker fram at det er viktig idretten har gode fasiliteter.

- Vi kommer til kort med talenter uten å ha fasiliteter. Nå kommer det flere haller i Groruddalen. Jeg tror også utbyggingen på Furuset kommer, sier han.

Han mener også jobben avisa gjør for idretten er bra.

- Enten du spiller på et knøttelag eller tar olympiske medaljer så er avisa der.

Prisene deles ut av Akers Avis Groruddalen i et samarbeid med Bankenes Betalingssentral på Rommen.

De nominerte

De andre nominerte synes prisen fikk en verdig vinner i Solheim og var veldig fornøyde bare med å bli nominert.

Fotballkeeper Jon Knudsen kunne ikke selv være til stede på utdelingen, men hadde sendt kona som «stand in». I forkant fortalte han imidlertid avisa at han satte stor pris på nominasjonen.

- Det er jo en stor ære bare å bli nominert. Jeg vil gjerne sende en stor takk til alle avisas lesere som tenkte på meg blant så mange store idrettsprestasjoner. Det synes jeg er meget hyggelig, sa han til sportsredaksjonen før avreise til La Manga med Stabæk.

Både Nikolina Kursar og Ellingsrud J90 var i strålende humør etter utdelingen.

- At Nina Solheim vant prisen syntes jeg var helt fortjent. For min del synes jeg det var stort i det hele tatt å bli nominert, og at jeg fikk talentpris med penger var utrolig. Nå skal jeg kjøpe speilreflekskamera som vi kan ta med på stevner slik avisa kan få fine bilder tilbake, sier hun.

- Dette var et veldig hyggelig arrangement, og vi er stolte å få være med i dette gode selskap. Talentprisen vi fikk kommer også godt med. Det er stort å stå på lag med avisa, sier Thomas Sigolsen,  trener til det gode Ellingsrud-laget.

Mattis Saghaug var også nominert som årets idrettsutøver, men det skulle vise seg at svømmeren hadde svømt seg bort på trening. Lett forfjamset kom han løpende inn til utdelingen tre kvarter for sent. Også Saghaug fikk talentpris.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!