Ingen kunne matche Ninas OL-sølv

Ingen kunne matche Ninas OL-sølv

 

OL-sølvet i taekwondo under fjorårets sommerleker i Beijing imponerte juryen så mye at innflytteren ble kåret til årets idrettsutøver i Groruddalen.

Tekst:

Publisert:

- Utrolig morsomt at folk setter pris på meg og det jeg gjør, smiler Nina Solheim.

Taekwondo-utøveren har slått seg ned på Veitvet. Hun imponerte hele idretts-Norge da hun sikret den olympiske sølvmedaljen i Beijing. 

Men tanken på å bli nominert til, og å vinne, prisen som årets idrettsutøver i Groruddalen, har aldri slått henne.

- Jeg ble veldig overrasket da sportsredaktøren tok kontakt med meg og sa jeg var nominert.

Selv setter hun sølvmedaljen fra Beijing høyt - og hun er glad at hun nå blir husket for den og ikke at hun røk ut i kvartfinalen med korsbåndskade fire år tidligere.

- Jeg er stolt av at jeg kom tilbake, smiler hun.

Ofret mye

Hun har ofret mye i løpet av de 16 årene som har gått siden hun bestemte seg for å satse på idretten. Mye er prioritert bort - men hun angrer ikke.

Nå er imidlertid livet som toppidrettsutøver over. Fremover skal hun drive med prosjektarbeid i Jobzone og assistere landslagstreneren i taekwondo.

- Jeg skal blant annet jobbe med prestasjonsutvikling av ledelse. Jeg er veldig glad for at jeg har fått det tilbudet. Mentoring og coaching er noe jeg synes er veldig spennende.

Hun er også fornøyd med rollen som assistenttrener.

- På den måten får jeg en bra overgang fra tilværelsen som toppidrettsutøver. Samtidig får jeg anledning til å videreføre

kompetansen jeg sitter på til talenter, sier hun

Mye positivt

Som i fjor var dalens bydelsutvalgsledere invitert. BU-leder i Alna, Knut Røli (Ap), synes det er flott det skjer mye positivt for idretten i dalen. Og han trekker fram at det er viktig idretten har gode fasiliteter.

- Vi kommer til kort med talenter uten å ha fasiliteter. Nå kommer det flere haller i Groruddalen. Jeg tror også utbyggingen på Furuset kommer, sier han.

Han mener også jobben avisa gjør for idretten er bra.

- Enten du spiller på et knøttelag eller tar olympiske medaljer så er avisa der.

Prisene deles ut av Akers Avis Groruddalen i et samarbeid med Bankenes Betalingssentral på Rommen.

De nominerte

De andre nominerte synes prisen fikk en verdig vinner i Solheim og var veldig fornøyde bare med å bli nominert.

Fotballkeeper Jon Knudsen kunne ikke selv være til stede på utdelingen, men hadde sendt kona som «stand in». I forkant fortalte han imidlertid avisa at han satte stor pris på nominasjonen.

- Det er jo en stor ære bare å bli nominert. Jeg vil gjerne sende en stor takk til alle avisas lesere som tenkte på meg blant så mange store idrettsprestasjoner. Det synes jeg er meget hyggelig, sa han til sportsredaksjonen før avreise til La Manga med Stabæk.

Både Nikolina Kursar og Ellingsrud J90 var i strålende humør etter utdelingen.

- At Nina Solheim vant prisen syntes jeg var helt fortjent. For min del synes jeg det var stort i det hele tatt å bli nominert, og at jeg fikk talentpris med penger var utrolig. Nå skal jeg kjøpe speilreflekskamera som vi kan ta med på stevner slik avisa kan få fine bilder tilbake, sier hun.

- Dette var et veldig hyggelig arrangement, og vi er stolte å få være med i dette gode selskap. Talentprisen vi fikk kommer også godt med. Det er stort å stå på lag med avisa, sier Thomas Sigolsen,  trener til det gode Ellingsrud-laget.

Mattis Saghaug var også nominert som årets idrettsutøver, men det skulle vise seg at svømmeren hadde svømt seg bort på trening. Lett forfjamset kom han løpende inn til utdelingen tre kvarter for sent. Også Saghaug fikk talentpris.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.