Ingen kunne matche Ninas OL-sølv

Ingen kunne matche Ninas OL-sølv

 

OL-sølvet i taekwondo under fjorårets sommerleker i Beijing imponerte juryen så mye at innflytteren ble kåret til årets idrettsutøver i Groruddalen.

Skrevet av:

- Utrolig morsomt at folk setter pris på meg og det jeg gjør, smiler Nina Solheim.

Taekwondo-utøveren har slått seg ned på Veitvet. Hun imponerte hele idretts-Norge da hun sikret den olympiske sølvmedaljen i Beijing. 

Men tanken på å bli nominert til, og å vinne, prisen som årets idrettsutøver i Groruddalen, har aldri slått henne.

- Jeg ble veldig overrasket da sportsredaktøren tok kontakt med meg og sa jeg var nominert.

Selv setter hun sølvmedaljen fra Beijing høyt - og hun er glad at hun nå blir husket for den og ikke at hun røk ut i kvartfinalen med korsbåndskade fire år tidligere.

- Jeg er stolt av at jeg kom tilbake, smiler hun.

Ofret mye

Hun har ofret mye i løpet av de 16 årene som har gått siden hun bestemte seg for å satse på idretten. Mye er prioritert bort - men hun angrer ikke.

Nå er imidlertid livet som toppidrettsutøver over. Fremover skal hun drive med prosjektarbeid i Jobzone og assistere landslagstreneren i taekwondo.

- Jeg skal blant annet jobbe med prestasjonsutvikling av ledelse. Jeg er veldig glad for at jeg har fått det tilbudet. Mentoring og coaching er noe jeg synes er veldig spennende.

Hun er også fornøyd med rollen som assistenttrener.

- På den måten får jeg en bra overgang fra tilværelsen som toppidrettsutøver. Samtidig får jeg anledning til å videreføre

kompetansen jeg sitter på til talenter, sier hun

Mye positivt

Som i fjor var dalens bydelsutvalgsledere invitert. BU-leder i Alna, Knut Røli (Ap), synes det er flott det skjer mye positivt for idretten i dalen. Og han trekker fram at det er viktig idretten har gode fasiliteter.

- Vi kommer til kort med talenter uten å ha fasiliteter. Nå kommer det flere haller i Groruddalen. Jeg tror også utbyggingen på Furuset kommer, sier han.

Han mener også jobben avisa gjør for idretten er bra.

- Enten du spiller på et knøttelag eller tar olympiske medaljer så er avisa der.

Prisene deles ut av Akers Avis Groruddalen i et samarbeid med Bankenes Betalingssentral på Rommen.

De nominerte

De andre nominerte synes prisen fikk en verdig vinner i Solheim og var veldig fornøyde bare med å bli nominert.

Fotballkeeper Jon Knudsen kunne ikke selv være til stede på utdelingen, men hadde sendt kona som «stand in». I forkant fortalte han imidlertid avisa at han satte stor pris på nominasjonen.

- Det er jo en stor ære bare å bli nominert. Jeg vil gjerne sende en stor takk til alle avisas lesere som tenkte på meg blant så mange store idrettsprestasjoner. Det synes jeg er meget hyggelig, sa han til sportsredaksjonen før avreise til La Manga med Stabæk.

Både Nikolina Kursar og Ellingsrud J90 var i strålende humør etter utdelingen.

- At Nina Solheim vant prisen syntes jeg var helt fortjent. For min del synes jeg det var stort i det hele tatt å bli nominert, og at jeg fikk talentpris med penger var utrolig. Nå skal jeg kjøpe speilreflekskamera som vi kan ta med på stevner slik avisa kan få fine bilder tilbake, sier hun.

- Dette var et veldig hyggelig arrangement, og vi er stolte å få være med i dette gode selskap. Talentprisen vi fikk kommer også godt med. Det er stort å stå på lag med avisa, sier Thomas Sigolsen,  trener til det gode Ellingsrud-laget.

Mattis Saghaug var også nominert som årets idrettsutøver, men det skulle vise seg at svømmeren hadde svømt seg bort på trening. Lett forfjamset kom han løpende inn til utdelingen tre kvarter for sent. Også Saghaug fikk talentpris.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!