Ingen motstand

Ingen motstand

 

Oslo City har møtt mange motstandere, men lite motstand. På lørdag vant de sin sjette strake seier. Er dette Groruddalens beste lag for øyeblikket?

Skrevet av:

Oslo City har alt et topplag skal inneholde: Et engasjert miljø både på sidelinjen og banen. Topptrente og sultne spillere. En plan for å vinne hver kamp, og samtidig en evne til å gjøre det bra i de kampene de ikke lykkes med plan A.

Slik Oslo City fremstår i dag kan man undre seg over om ikke de er Groruddalens beste lag. Det skulle faktisk vært moro å se om GBK kunne tukte gjengen med City-spillere.

En ting er uansett sikkert. Jutul som kom på besøk til Haugerud på lørdag var totalt sjanseløse. Assisterende trener Arild Magnus tok seg også tid til å fleipe litt på sidelinjen da stillingen var 2-0.

- Denne kampen kunne vi vunnet med meg på banen. Jutul virker som et lag som kommer til å slite med fysikken og kondisen utover kampen. Dette tror jeg går bra, sa han.

Ved siden av ham sto hovedtrener Jean Mendes Fayol og gliste.

- Det går veldig bra for tiden. Gutta er tente og viser bra innsats. Denne sesongen ser virkelig lovende ut, sier han.

Og han har rett. Fortsetter Oslo City med det de har levert så langt i år bærer det mot kvalikk og et eventuellt opprykk. Denne tanken surrer også i Fayols hode.

- Selvfølgelig gjør den det. Kvalikkamp om opprykk er målet vårt nå. Guttene har ambisjoner om å komme seg oppover, og sånn det ser ut i øyeblikket har vi gode muligheter for det. Det er selvfølgelig tidilig å si, men vi skal sørge for å fortsette vårt spill i samme ånd som vi har gjort til nå, sier han.

Speidere

Akers Avis Groruddalen vet at det har vært mange speidere fra klubber i de øverste divisjonene som har sjekket ut Oslo Citys talenter. De aktuelle speiderne kan likevel bare sikle etter City-spillerne, for de går ingen steder denne sesongen. Med visse forutsetninger da.

- Vi tok en prat med alle gutta og satte oss mål om kvalikkamp. Gutta har ambisjoner, og vil rykke opp som et lag sammen med City. De har bestemt seg for å bli og slåss sammen. Vi er en samlet og sterk enhet nå, og ingen spillere går fra City denne sesongen, sier Fayol.

Den avgjørelsen har derimot en liten modifikasjon. Ledelsen og spillergruppa syntes det er ok at noen spillere går til klubber i de høyere divisjonene så sant de blir tilbudt en kontrakt hvor de kan leve av å spille fotball. Hvis ikke er det ingen i Oslo City som ser noen vits i at noen skal forsvinne, når de selv har ambisjoner om å komme seg oppover.

Dermed er spekulasjonene rundt superspiss Ousman Touray og GBK død for denne gang. Touray spilte for øvrig ikke lørdagens kamp grunnet suspensjon.

- Når vi er inne på GBK. Hvem er best av dere og dem?

- For tiden er det ingen tvil. Det er oss. Jeg har sett GBK noen ganger i år, og mine tippepenger hadde gått på City nå, sier han.

Fotball 3. div., avd 3

Oslo City - Jutul 4-0 (2-0)

Haugerud kunstgress

Tilskuere: 28

Gule kort: Saif Haydar, Kenneth Anizor, Theo Wintermark.

Mål for Oslo City: Iba Ndiaye 2, Eddie Darko, Saif Haydar.

Oslo Citys lag (4-4-1-1:) Michel Foyet, Lennard Momoh (Adama Njie fra 45.), Franklin Opuama, Mustafa Vahabzadeh, Kenneth Anizor, Michael Thompson, Iba Ndiaye, Kevin David, Eddie Darko, Saif Haydar (Khalid Mohammed fra 60.), Jonas Tekle (Theo Wintermark fra 60.)

StjerneR:

 • ** Kenneth Anizor
 • *   Mustafa Vahabzadeh
 •      Michael Thompson.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

 • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

 • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

 • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

 • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

 • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

 • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

 • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

 • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

 • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!