Jay er ferdig i Sveiva

Jay er ferdig i Sveiva

 

Sveivas suksesstrener, Jan Kristian «Jay» Monge, er ferdig som hovedtrener for damelaget. - Det har vært en fornøyelse å være med, men ingenting varer evig, sier han.

Skrevet av:

Sveiva-damenes karismatiske trener gjennom de siste fem årene er nå ferdig som hovedtrener for laget. Klubbens formann, Morten Isnes forklarer.

- Det er på tide med nye krefter på damesiden. Klubben og Jay er enige om at jentene trenger ny input, og da er et lengre samarbeid over.

- Samarbeidet med Jay er det lengste klubben noensinne har hatt på seniornivå, sier han.

Og samarbeidet har brakt mye suksess til Sveiva. De har høstet en rekke medaljer, og alt ble kronet med både NM-gull, kongepokal og eliteseriegull i 2007. Sveiva fikk også sin første europcacupdeltakelse under Monge denne sesongen. Med svært gode resultater.

Monge selv oppsummerer situasjonen slik.

- Jeg var vel klar over at jeg ikke skulle være med videre for en stund siden. Jeg har tenkt på dette en stund, og fem år er lang tid. Sveiva, som er en proff og seriøs toppklubb, vil alltid ha åpne kort i forhold til andre alternativer, og det er bare bra, sier han.

- Hva skal du gjøre nå?

- Nå må jeg bare bruke tida og tenke litt.

- Jeg er alltid lei på denne tiden av året uansett, men jeg vet at det begynner å krible igjen i midten av mai. Lysten vender nok tilbake da. Jeg får se hva som skjer, men akkurat nå står jeg på bar bakke, sier han.

- Men utelukker du at du blir værende i Sveiva?

- Nei, jeg utelukker overhodet ikke det, men man må ha et brennende engasjement for det man skal gjøre. Om jeg skal jobbe videre med innebandy må det være et spennende tilbud.

- Jeg må trene med et lag som er interessant å trene opp. Når det er sagt er det ikke noe must at jeg må trene et lag til neste år heller, sier han.

Gode minner

- Hva husker du best fra dine fem år med Sveiva?

- Det er vanskelig å sette fingeren på, fordi jeg har opplevd så mye bra. Det er kanskje ikke de store tingene jeg husker best, men de små.

- Alt fra blikkene til foreldrene på tribunen, til å se unge spillere lykkes, at de får sitt første innhopp og scorer sitt første poeng.

- Alt har betydd så mye for meg. Skal jeg peke på én ting må det likevel være etter at vi vant NM-gullet.

- Da jeg så de eldre jentene stå og juble. Det var virkelig stort og rørende, sier han.

Etter at Monge startet som trener for fem år siden har alle andre trenere byttet beitet. Det mener han selv setter perspektiv på at det kanskje var på tide å overlate roret videre nå.

- Jeg hadde aldri drevet med dette hvis ikke jeg trivdes godt, men man må se sin begrensning.

- Det er ikke sunt å bli værende for lenge. Jeg har opplevd alt med Sveiva, og føler jeg har gjort mitt. Da kan det være greit med nye ansikter. Det har vært en herlig tid, men ingenting varer evig, sier han.

Foreldre og avisen

Monge har selv informert spillerne sine om situasjonen, men han ønsker også å si noen hyggelige ord til de som følger laget.

- Jeg vil gjerne takke foreldrene til spillerne på laget. De har støttet på en fantastisk måte, uansett hvordan det har gått.

- I tillegg vil jeg takke dere i Akers Avis Groruddalen. Måten dere har fulgt oss opp på har vært inspirerende. Det er godt å se at alt arbeidet man legger ned blir lagt merke til av andre enn dem som har tilknytning til klubben, sier han.

Roger Haraldsen

Roger Haraldsen er mannen som skal ta over Sveivadamene. Den meritterte treneren har blant annet mange pokaler fra sin tid i Holmlia. Sveiva og Isnes er fornøyd med å sikre seg kompetansen hans.

- Vi har vært heldige som har klart å knytte oss til Roger. Ved hans side kommer Lars Drewsen til å fortsette. Hvis vi i tillegg får noen nye forsterkninger, vil vi fortsatt være med å kjempe i Norges-toppen de kommende årene.

- Med dette satser vi selvfølgelig tungt videre på damelaget, og håper dette vil gjøre oss attraktive for potensielle nye spillere, sier han.

 

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!