Jay er ferdig i Sveiva

Jay er ferdig i Sveiva

 

Sveivas suksesstrener, Jan Kristian «Jay» Monge, er ferdig som hovedtrener for damelaget. - Det har vært en fornøyelse å være med, men ingenting varer evig, sier han.

Sveiva-damenes karismatiske trener gjennom de siste fem årene er nå ferdig som hovedtrener for laget. Klubbens formann, Morten Isnes forklarer.

- Det er på tide med nye krefter på damesiden. Klubben og Jay er enige om at jentene trenger ny input, og da er et lengre samarbeid over.

- Samarbeidet med Jay er det lengste klubben noensinne har hatt på seniornivå, sier han.

Og samarbeidet har brakt mye suksess til Sveiva. De har høstet en rekke medaljer, og alt ble kronet med både NM-gull, kongepokal og eliteseriegull i 2007. Sveiva fikk også sin første europcacupdeltakelse under Monge denne sesongen. Med svært gode resultater.

Monge selv oppsummerer situasjonen slik.

- Jeg var vel klar over at jeg ikke skulle være med videre for en stund siden. Jeg har tenkt på dette en stund, og fem år er lang tid. Sveiva, som er en proff og seriøs toppklubb, vil alltid ha åpne kort i forhold til andre alternativer, og det er bare bra, sier han.

- Hva skal du gjøre nå?

- Nå må jeg bare bruke tida og tenke litt.

- Jeg er alltid lei på denne tiden av året uansett, men jeg vet at det begynner å krible igjen i midten av mai. Lysten vender nok tilbake da. Jeg får se hva som skjer, men akkurat nå står jeg på bar bakke, sier han.

- Men utelukker du at du blir værende i Sveiva?

- Nei, jeg utelukker overhodet ikke det, men man må ha et brennende engasjement for det man skal gjøre. Om jeg skal jobbe videre med innebandy må det være et spennende tilbud.

- Jeg må trene med et lag som er interessant å trene opp. Når det er sagt er det ikke noe must at jeg må trene et lag til neste år heller, sier han.

Gode minner

- Hva husker du best fra dine fem år med Sveiva?

- Det er vanskelig å sette fingeren på, fordi jeg har opplevd så mye bra. Det er kanskje ikke de store tingene jeg husker best, men de små.

- Alt fra blikkene til foreldrene på tribunen, til å se unge spillere lykkes, at de får sitt første innhopp og scorer sitt første poeng.

- Alt har betydd så mye for meg. Skal jeg peke på én ting må det likevel være etter at vi vant NM-gullet.

- Da jeg så de eldre jentene stå og juble. Det var virkelig stort og rørende, sier han.

Etter at Monge startet som trener for fem år siden har alle andre trenere byttet beitet. Det mener han selv setter perspektiv på at det kanskje var på tide å overlate roret videre nå.

- Jeg hadde aldri drevet med dette hvis ikke jeg trivdes godt, men man må se sin begrensning.

- Det er ikke sunt å bli værende for lenge. Jeg har opplevd alt med Sveiva, og føler jeg har gjort mitt. Da kan det være greit med nye ansikter. Det har vært en herlig tid, men ingenting varer evig, sier han.

Foreldre og avisen

Monge har selv informert spillerne sine om situasjonen, men han ønsker også å si noen hyggelige ord til de som følger laget.

- Jeg vil gjerne takke foreldrene til spillerne på laget. De har støttet på en fantastisk måte, uansett hvordan det har gått.

- I tillegg vil jeg takke dere i Akers Avis Groruddalen. Måten dere har fulgt oss opp på har vært inspirerende. Det er godt å se at alt arbeidet man legger ned blir lagt merke til av andre enn dem som har tilknytning til klubben, sier han.

Roger Haraldsen

Roger Haraldsen er mannen som skal ta over Sveivadamene. Den meritterte treneren har blant annet mange pokaler fra sin tid i Holmlia. Sveiva og Isnes er fornøyd med å sikre seg kompetansen hans.

- Vi har vært heldige som har klart å knytte oss til Roger. Ved hans side kommer Lars Drewsen til å fortsette. Hvis vi i tillegg får noen nye forsterkninger, vil vi fortsatt være med å kjempe i Norges-toppen de kommende årene.

- Med dette satser vi selvfølgelig tungt videre på damelaget, og håper dette vil gjøre oss attraktive for potensielle nye spillere, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.