Jon går nye veier

Jon går nye veier

 

Etter denne sesongen legger Jon Knudsen keeperhanskene på hylla. Der blir de liggende en stund fremover.

 - Det er definitivt slutt for meg når denne sesongen er over. Planen er å få toppfotballen litt på avstand, sier Jon Knudsen.

Høyrbåten-mannen og Fredrikstad-målvakten føler han trenger en pause fra toppfotballen etter noen turbulente sesonger på tampen av sin karriere.

- Jeg møtte veggen og gnisten forsvant. Til tider har det vært tøft, og jeg har følt meg tappet for energi, sier han.

Knudsen var stjernekeeper i Stabæk og kom på landslaget. Så gikk klubben inn i en økonomisk krise, og han reiste videre til Fredrikstad. Der ble det også økonomiske problemer og tung sportslig hverdag.

- Det er ingen hemmelighet at det har skjedd mye i det siste. Både i Stabæk og i Fredrikstad. Jeg har blitt påvirket av den situasjonen klubbene har vært i, både økonomisk og prestasjonsmessig. Det har jeg tatt med meg hjem og det har gått utover familien. Nå føler jeg at jeg trenger mer tid sammen med dem, sier Knudsen.

På «Gatelaget»

Han har blitt enig med Fredrikstad om å avslutte kontrakten ett år for tidlig. I stedet for å være på banen skal han være prosjektleder for FFKs sosiale prosjekt «Gatelaget» som hjelper rusmisbrukere til å finne en bedre hverdag.

- Fram til sommeren gir jeg alt for «Gatelaget». De får et tilbud om å spise frokost og trene med profesjonelle trenere tre ganger i uka.

- Samtidig får de kontakt med NAV, rusomsorgen og karriereveiledere som kartlegger deltakerne og finner ut hva man kan gjøre for å hjelpe hver enkelt. Dette har vært en stor suksess, og jeg synes det er en veldig god følelse å hjelpe de som ikke har vært like heldige i livet. Det å bry seg har en stor verdi, sier Jon Knudsen.

Leder seminar

Han har også fått ansvaret for et stort seminar som skal gå av stabelen i november.

- Fredrikstad har invitert alle toppklubbene i Norge for å vise fram hvordan vi har bygd opp vårt prosjekt. I tillegg skal Vålerenga og Rosenborg presentere sine sosiale prosjekter.

- Jeg tror det er lurt av toppklubbene å tenke mye sosialt. Du får en fin inngang til forskjellige typer folk, og man kan faktisk hjelpe mennesker ut av problemer. Klubbene burde ta mer samfunnsansvar og bruke litt av sine tanker på de som ikke er i en like heldig situasjon, sier han.

Keepertrener?

På litt lengre sikt kan Jon Knudsen tenke seg å bidra på trenersiden i fotballen.

- Jeg har veldig lyst til å lære bort det jeg selv har lært opp igjennom årene. Jeg føler at jeg har en keepertrener i meg, og ønsker å bruke dette inn mot talentfulle keepere. Planen er å skolere meg mer, utvikle meg som trener og tråkke forsiktig opp i gradene, sier han.

Da Jon Knudsen kunngjorde at han legger opp denne sesongen i slutten av oktober, ble det stor aktivitet på HSIL fotballs Facebook-sider. Mange lurte på om han ville spille old boys til neste år eller om han ville komme inn på A-laget. A-lagskeeper Lars Søby fikk også beskjed om at man bare kunne snakkes siden. Jon Knudsen gjør imidlertid alt for å roe ned HSIL-keeperen.

- Lars trenger ikke se seg over skulderen foreløpig. Jeg har en viss kommunikasjon med HSIL, men mest av alt ønsker jeg å bidra inn mot keeperne. Foreløpig blir det ikke noe A-lagsfotball for meg nå, men det kan jo hende jeg blir sulten igjen etter hvert, sier han.

Innholdsrik karriere

Jon Knudsen er opprinnelig fra Leirsund og startet å spille fotball som 12-åring for Lillestrøm etter å ha møtt Tom Lund. Siden den gang har han opplevd mye på fotballbanen.

- I starten syklet jeg fem kilometer hver vei for å komme meg til hver trening. Jeg fikk muligheten til å spille på det beste laget i kretsen og se opp til de store profilene.  Det var da jeg bestemte meg for at jeg ville bli like god, og jeg var heldig med gode trenere som brydde seg om han som sto bakerst på banen. Selv om det nok var en tilfeldighet at jeg endte opp der, sier Knudsen.

Slapp inn fire i debuten

I 1993 fikk han sin debut på toppnivå da han kom inn som innbytter for Frode Grodås i LSK. Da ledet kanarifuglene 2-0, men tapte til slutt 3-4 for Ham Kam etter at Petter Belsvik scoret alle målene for Ham Kam. Totalt ble det seks kamper i LSK før Knudsen ble sendt på utlån. Både i Strømsgodset, Skjetten og Kongsvinger var han før FC Midtjylland plukket ham opp.

- Fra 96 til 99 møtte jeg kraftig motgang. Jeg var så langt nede at jeg fort kunne gitt meg, men heldigvis lærte jeg noe av det og kom sterkere tilbake. I Danmark fikk jeg tilbake tilliten og troen på meg selv. Der utviklet jeg meg kraftig, sier Knudsen.

Stolt av landslagskampene

I 2000 ble han hentet til Stabæk og ble raskt en viktig del av et fremadstormende lag som utviklet seg. I 2008 fikk Jon Knudsen oppleve både seriemesterskap, cupfinale og landslagsfotball.

- Den sesongen følte jeg meg helt ustoppelig. Å ta seriegull og få spille cupfinalen (tap mot Vålerenga) var enorme opplevelser. Likevel vil jeg si at karrierens høydepunkt kom da jeg debuterte på landslaget mot Skottland. Min landslagskarriere er det jeg er mest stolt av.

- Jeg har spilt mot mange store stjerner og vært med og slått lag som Portugal og Frankrike. Det er spesielt å få oppleve det så sent i karrieren, men det er jo et bevis på at man kan komme langt hvis man er tålmodig, har troen og jobber hardt, sier Jon Knudsen.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!